Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"

Cinvict35

Re: Rekonstrukcija Stadiona "Bilino Polje"

Post Postao/la Cinvict35 »

Standardno ono nase zenicko ako se ne gradi onda napdaj , ako se gradi onda nevalja, tako i za posao kukamo nema a kad nam se ponudi nevalja nije to to slabo dzes to radit.
Nema nas gori na dunjaluku, poslujem sa skoro svim ljudima u Federaviji i nema nas gori za poslovat za vjerovat i najnepouzdaniji smo a najvise volimo pametovat
zacelikizenkcu

Post Postao/la zacelikizenkcu »

Eugen je napisao/la: 16 ruj 2025, 18:36 Jao komentatora, bolje da stoji ruglo nego ovako novo lijepo
Modernizacija hotela po mom itekako skromnom misljenju je sasvim dovoljna, a ne izgradnja nove zgrade NA hotelu
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Ukoliko je kao na ovom idejnom projektu, ne vidim kako se sjever moze prosiriti?
FliX

Post Postao/la FliX »

Redbull je napisao/la: 17 ruj 2025, 08:05 Ukoliko je kao na ovom idejnom projektu, ne vidim kako se sjever moze prosiriti?
Izmedju ograde od sjeverne tribine i hotela imas minimalno 50 metara udaljenost, tako da mozes komotno napravit sjever od camp nou stadiona.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

FliX je napisao/la: 17 ruj 2025, 10:41
Redbull je napisao/la: 17 ruj 2025, 08:05 Ukoliko je kao na ovom idejnom projektu, ne vidim kako se sjever moze prosiriti?
Izmedju ograde od sjeverne tribine i hotela imas minimalno 50 metara udaljenost, tako da mozes komotno napravit sjever od camp nou stadiona.
Kako sam ja shvatio oni ce na onom platou tj. Parkingu hotela praviti novu zgradu, koja je i prikazana na slici. Ako je tako, onda nema puno prostora, ostane samo par metara staze iza sjeverne tribine?
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Redbull je napisao/la: 17 ruj 2025, 12:25
FliX je napisao/la: 17 ruj 2025, 10:41
Kako sam ja shvatio oni ce na onom platou tj. Parkingu hotela praviti novu zgradu, koja je i prikazana na slici. Ako je tako, onda nema puno prostora, ostane samo par metara staze iza sjeverne tribine?
Mislim da od ograde sjevera do onog zidica odnosno parkinga hotela ima najmanje 20metara
laudrup

Post Postao/la laudrup »

Ma jednostavna matematika. Rekonstrukcija hotela, restorana i onoga što je radio nudio Inter nije finansijski isplativo i ni u jednoj računici nema povrat investicije.

Izgradnja nove zgrade, stambene i poslovne u ovoj situaciji, znači i povrat investicije i dodatni profit.

Ja živim blizu i puna podrška u izgradnji. Vrače svakako radi sa N/FSBiH i vjerujem da je sve detaljno dimenzijski proračunato da ne smeta pri izgradnji Bilinog polja.

Golemo će ovo biti za sve i nadam se da će Čelik imati pogodnosti od novog objekta, u što ne sumnjam zbog dosadašnjeg dobrog odnosa Eldina prema klubu.

Meni lično, lijepo :like:
Redbull

Post Postao/la Redbull »

U svakom slucaju je bolje kada se pravi i gradi, samo poznavajuci nase "graditelje" da ne bude nakaradno. To je opaska bila i da na kraju ne bude problem prilikom prosirenja stadiona. Ostalo, svako normalan moze samo podrzati.
limvolikce

Post Postao/la limvolikce »

Inter je spomenik arhitekture. Ovo ruglo od nebodera je u rangu sa ruglom ma Trgu rudara. Govorim jer se nešto u arhitekturu i urbanizam razumijem. Vi što vam zamažu oči kojekavim pričama o modernizaciji, ne mogu vam ja tu pomoći. Dakle, imaš tajkuna koji ti s wc šolje ulazi u nacionalni stadion, ali za to me zaboli, nego uđe u naš, Čelikov stadion i vječito ti je tu, puše za vratom.
zacelikizenkcu

laudrup je napisao/la: 17 ruj 2025, 14:54 Ma jednostavna matematika. Rekonstrukcija hotela, restorana i onoga što je radio nudio Inter nije finansijski isplativo i ni u jednoj računici nema povrat investicije.

Izgradnja nove zgrade, stambene i poslovne u ovoj situaciji, znači i povrat investicije i dodatni profit.

Ja živim blizu i puna podrška u izgradnji. Vrače svakako radi sa N/FSBiH i vjerujem da je sve detaljno dimenzijski proračunato da ne smeta pri izgradnji Bilinog polja.

Golemo će ovo biti za sve i nadam se da će Čelik imati pogodnosti od novog objekta, u što ne sumnjam zbog dosadašnjeg dobrog odnosa Eldina prema klubu.

Meni lično, lijepo :like:
Sumnjam da je ovo proracunato s NS BiH jer jos uvijek nemamo ni idejno rjesenje stadiona. Tako da je ovo nabacaj sto vecu vrijednosta pa kad dodje vrijeme da se ulagaci dobro rastale
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Screenshot_20250917_174643_Chrome.jpg
Screenshot_20250917_174643_Chrome.jpg (154.98 KiB) Pogledano 385 puta.
Neka se gradi Zenica, moramo napredovati u svakom smislu, a trebaju nam moderniji stadion i moderniji hotel. Jedino sto mene zulja, a pretpostavljam jos neke ljude ovdje je zasto je na stadionu slika Bosne na starom semaforu, a ne slika Celika? Tko ce biti vlasnik najmodernijeg stadiona u BiH?
limvolikce

Rz88 je napisao/la: 17 ruj 2025, 17:52 Screenshot_20250917_174643_Chrome.jpg
Neka se gradi Zenica, moramo napredovati u svakom smislu, a trebaju nam moderniji stadion i moderniji hotel. Jedino sto mene zulja, a pretpostavljam jos neke ljude ovdje je zasto je na stadionu slika Bosne na starom semaforu, a ne slika Celika? Tko ce biti vlasnik najmodernijeg stadiona u BiH?
Gore od tog što na ovom idejnom prikazu nije novi izled Bilinog (ako idu već skupa), nego ovdje vidimo sadašnji sjever, a novi dio Intera.
habuba

Post Postao/la habuba »

O kakvim vi glupostima raspravljate. Ne vidim ja da ce rekonstrukcija naseg stadiona biti tolika da se more 50 metara u sirinu ici od postojecih gabarita. Da se sve digne u visinu zapada ne treba im vise od mozda nekih dodatnih 10-15 metara, ako i toliko. Moja glavna zamjerka je na tome sto se meni ova Vracetova skalamerija ne svidja. Mislim da se pokusava natrpati zgrada na zgradu u malom prostoru a nisam siguran ni koliko je to realno. Nadam se da nece i on kao i onaj klosar na Trgu Rudara poceti da kopa i ostavi krater u po grada da godinama tu zjapi.
zacelikizenkcu

Vrace ce sigurno napraviti nesto. Carpe Diem je stvarno bio elitni objekat do Kinga ali da je pretjerivanje ova stambena jedinica sigurno da jest.

Sto se tice vlasnistva stadiona on odavno nije Celikov. Cilj bi nam trebao da bude da zadrzimo ovo sto imamo sad i jos da dobijemo terene za treniranje win win situacija
limvolikce

zacelikizenkcu je napisao/la: 18 ruj 2025, 00:28 Vrace ce sigurno napraviti nesto. Carpe Diem je stvarno bio elitni objekat do Kinga ali da je pretjerivanje ova stambena jedinica sigurno da jest.

Sto se tice vlasnistva stadiona on odavno nije Celikov. Cilj bi nam trebao da bude da zadrzimo ovo sto imamo sad i jos da dobijemo terene za treniranje win win situacija
Šta predlažeš, da Čelik sebi napravi novi stadion?
Ako se Čelik polako istisne iz ove priče oko nacionalnog stadiona kao bitna rola koja se nešto pita, popušili smo ga totalno. Tom liku znamo koliko je riječ bitna, pa sjetite se malo njegove politike i onog pokušaja od stranke, gdje se i za šta se prodao. Neka me neko razuvjeri, ali trenutno imam opravdan strah od ovog spajanja javno-privatno, Fudo je tu ispred grada (a stadion gradski), a znamo da je on osoba koja je poznata po marifetlucima i prevarama (a sve kao legalno), treba imati četvere oči otvorene da ne budemo dovedeni pred svršen čin.
Odgovori