NK Čelik

Cinvict35

Re: NK Čelik

Post Postao/la Cinvict35 »

KakhaKaladze je napisao/la: 15 ruj 2025, 14:35
Cinvict35 je napisao/la: 15 ruj 2025, 13:40
limvolikce je napisao/la: 15 ruj 2025, 10:17
Pretpostavljam da će bolje igrati u Gračanici. Ne mogu predvidjeti budućnost, ali nije isti pritisak kad "moraš dobiti" i iza 2 milje ljudi grmi, psuje, nervozno, hoće da igramo ko Real, i u gostima gdje imaš samo Robove koji srcem navijaju i domaće koji igraju ofanzivnije jer su domaćini i idu na pobjedu zbog toga. Zato smo bolje igrali na Tušnju nego na Bilinom. Treba se skupiti nešto bodova pa da kući možeš igrati rasterećenije, sve dok ovako kapa bod po bod bit će napeto na Bilinom ko god da nam dolazi.
Ma preserava se sa tim pritiskom trazite alibi za igrace pogotovo nase koji su odigrali ispod nivoa.
Druga stvar 2500 ljudi pritisak smjesno ba , jednostavno cemo rec da jebio los dan i igraca a Bogami i strucnog staba ( najvise zbog cekanja izmjena a pogotovo za Smajlovica koji je i pogrijesio kod gola jer je momak bio povrijedzen) bice bolje i idemo dalje.
Ako nemogu podnijet ovu posjetu od 2500 ljudineka se oproste od fudbala, jer ako ce koji igrac ganjat ulazak Celika u PL (al pravi ne ovo sto se kao ako bude ovo ono) onda ce se prosrat kad bude 5000 ili 7000 gledaoca pogotovo u drugom djelu sezone kad budemo prvi zadnji 4 ili 5 kola pq to bi bila ludnica
Ne trazi se alibi za igrace nego ti opravdavas lajanje sa tribine a vjerovatno si i ti taj koji laje sa tribine kad rezultat nije zadovoljavajuci. Pogledaj brojke o prosjecnoj posjeti. Niko nije ni blizu nasnu ovom rangu a i mnoge ekipe iz viseg ranga nisu ni blizu nas. U skladu s tim je i pritisak na igrace. Neko ko igra PL je ne samo fudbalski na visem nivou nego i psiholoski bolji i bolje podnosi taj pritisak. Ocigledno nisi igrao malo jaci termin pred 50 ljudi pa da uporedis koja je razlika igrat pred 50 i 10 ljudi a ne pred 2 hiljade ljudi. Ja cu ti postavit samo jedno pitanje a volio bih da mi odgovoris. Umanjujes znacaj pritiska i evo hajde nek je on puno manji u tvojim ocima nego mojim, volio bih da mi kazes koja ekipa prve lige fbih ima veci pritisak sa tribina od Celika? Jel mislis da je ijedan igrac neke druge ekipe nase lige pod priblizno istim pritiskom kao sto su igraci Celika? Ja smatram da nijedna ekipa nema pritisak sa tribine kao Celik i volio bih da me ubjedis u suprotno. Odnosno da je teze igrati u GOSKu ili lupam Stupcanica i da njihovi igraci imaju veci pritisak sa tribina od nasih.
Po tvom onda se svaki igrac Buducnosti treba ukakat na terenu :mrgreen: kao i svaka ekipa sa strane koja dodze igrqt pred masivnih 2500 ljudi jer njih realno gkeda 250 gledaoca.
Ko zna zna, moze se desit los dan ali kvalitet se uvijek prepozna.
Realno dok ne dovedes 7 ili 8 igraca koji su ono bas top i da bas prave prevagu nq terenu svaku tekmu tipa Smajica Skrijelja Gasala Bibera Husica Mehmedovica pa et Kalesica Masica.
Ovo su medzu najboljim igracima 1LF a kamoli da dovedes 3 ili 4 PL igraca e onda cemo moc rec da imamo ekipu top i da je prelazni rok odradzen vrhunski ali sad to nije bilo moguce ali iduce godine akB bice itekako i jos dodas 3 stranca i onda se nemozemo vadit na nekakve pritiske nego gazi sve redom i vozdrq
Zadnja izmjena: Cinvict35, dana/u 15 ruj 2025, 15:12, ukupno mijenjano 1 put.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

R0B1J4SH je napisao/la: 15 ruj 2025, 14:38 Otkud sad priča da nam je publika pritisak i u neku ruku "igrač manje" a dosad nam se sve svodilo da publika bude igrač više?
Nemojte zavaravati sebe i ostale odigrali su preslabo,Budućnost zasluženo uzela bod i tačka.
Okrećemo se Bratstvu i tjt. tu neka pobjeda od 1 0 i ne treba vise ja zadovoljan,i ići polahko step by step,utakmicu po utakmicu.
A mi idemo tipa:
Pobijedimo Bratstvo,dobijemo Stupcanicu dobijemo sljedeću i 10 milja na tribinama,kad god se to tako postavi nikad napretka nećemo imat.
Ne znam kako si ti shvatio da je publika igrac manje u globalu. Normalno da je publika igrac vise ali je igrac vise kada podrzava.
Nadam se da ne mislis da je lupam "podrska" u Lukavici recimo prosle godine, ako si bio, pozitivna i da daje vjetar u ledja igracima.
Skandiranje igrajte pi*ke nije podrska nego pritisak i to treba razjasniti. Ne kazem da je ovo skandiranje bilo sad protiv Buducnosti nego govorim da uporedis atmosferu na stadionu protiv Tomislava i protiv Buducnosti, od prve minute je bilo puno slabije nego protiv Tomislava. Il smo i u prvoj minuti odma bili prelosi pa ne treba navijat.
Suma sumarum, svaka medalja ima dvije strane. Kad 2,3 5 hiljada ljudi grmi i navija normalno da te dize da i ti igras bolje, ali isto tako kada ti tih 2,3 5 hiljada psuje, zvizdi ili te vrijedja onda ti nije podrska nego pritisak. To je sva poenta price. Treba pojacat ovo prvo a smanjit ovo drugo i onda ce se stvoriti povoljnija sredina za igrace. Naravno da ce biti nezadovoljstva ali ja smatram da ekipa koja je 3 utakmice poginula i realno zadovoljila apetite svakog navijaca, nije zasluzila zvizduke nakon remija.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Cinvict35 je napisao/la: 15 ruj 2025, 15:04
Cinvict35 je napisao/la: 15 ruj 2025, 13:40

Ma preserava se sa tim pritiskom trazite alibi za igrace pogotovo nase koji su odigrali ispod nivoa.
Druga stvar 2500 ljudi pritisak smjesno ba , jednostavno cemo rec da jebio los dan i igraca a Bogami i strucnog staba ( najvise zbog cekanja izmjena a pogotovo za Smajlovica koji je i pogrijesio kod gola jer je momak bio povrijedzen) bice bolje i idemo dalje.
Ako nemogu podnijet ovu posjetu od 2500 ljudineka se oproste od fudbala, jer ako ce koji igrac ganjat ulazak Celika u PL (al pravi ne ovo sto se kao ako bude ovo ono) onda ce se prosrat kad bude 5000 ili 7000 gledaoca pogotovo u drugom djelu sezone kad budemo prvi zadnji 4 ili 5 kola pq to bi bila ludnica
Ne trazi se alibi za igrace nego ti opravdavas lajanje sa tribine a vjerovatno si i ti taj koji laje sa tribine kad rezultat nije zadovoljavajuci. Pogledaj brojke o prosjecnoj posjeti. Niko nije ni blizu nasnu ovom rangu a i mnoge ekipe iz viseg ranga nisu ni blizu nas. U skladu s tim je i pritisak na igrace. Neko ko igra PL je ne samo fudbalski na visem nivou nego i psiholoski bolji i bolje podnosi taj pritisak. Ocigledno nisi igrao malo jaci termin pred 50 ljudi pa da uporedis koja je razlika igrat pred 50 i 10 ljudi a ne pred 2 hiljade ljudi. Ja cu ti postavit samo jedno pitanje a volio bih da mi odgovoris. Umanjujes znacaj pritiska i evo hajde nek je on puno manji u tvojim ocima nego mojim, volio bih da mi kazes koja ekipa prve lige fbih ima veci pritisak sa tribina od Celika? Jel mislis da je ijedan igrac neke druge ekipe nase lige pod priblizno istim pritiskom kao sto su igraci Celika? Ja smatram da nijedna ekipa nema pritisak sa tribine kao Celik i volio bih da me ubjedis u suprotno. Odnosno da je teze igrati u GOSKu ili lupam Stupcanica i da njihovi igraci imaju veci pritisak sa tribina od nasih.
Po tvom onda se svaki igrac Buducnosti treba ukakat na terenu :mrgreen: kao i svaka ekipa sa strane koja dodze igrqt pred masivnih 2500 ljudi jer njih realno gkeda 250 gledaoca.
Ko zna zna, moze se desit los dan ali kvalitet se uvijek prepozna
Nisi mi odgovorio na pitanje kao i obicno nego furas svoju pricu. Sta je problem odgovorit ako te fino pitam. Fkt ne kontam, ti kad meni postavis pitanje ja tebi normalno odgovorim.
Celik gledam jer ga volim a ne zbog kvaliteta i nikad nece imati kvalitet fudbala da ga dodjem gledat radi ljepote fudbala. Ako zelim uzivati u fudbalu, ne gledam balkanski fudbal i tjt.
I ta tvoja pretpostavka vrijedi za neke ekipe za neke ne. Na nekog to utice sad cu zapet da se pokazem, a neko se usere. Imat ces ekipe koje ce to dodatno motivisat, kao sto ces imat ekipe koje ce se zbog toga stegnut i odigrat losije.
phillies

Post Postao/la phillies »

Ma kakav pritisak, publika ne pravi pritisak na 2:1 u 85. minuti. Jednostavno nije u igracima bilo energije, da se utakmica kvalitetno privede kraju i to je to. Lose odigrana utakmica sa par lijepih poteza.
Da je bio rezultat 0:1 u 65. minuti vidjeli bi oni sta je pritisak sa tribina.

A iskreno ni navijanje zapada nije bilo ni na oribliznom nivou kao protiv Tomislava...

Ps. Zasto nema glasanja za igraca utakmice? Ako su navikaci deprimirani, nemojte i vi odmah dizati ruke od svega :) Vec danas se mogla postaviti satnica za slijedeci mec, ubaciti rezultat subotnjeg meca...kad vec imamo to na stranici, treba se azurirati. Tako je bilo i na prosloj, par prvih kola ubacivani rezultati, kasnije nista.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Avenija

Post Postao/la Avenija »

I ja bas htjedoh napisati pa nismo mi Galaktikosi sa milijardu KM budzeta da se apokalipsom smatra nerjeseno kuci..da se stranica ne azurira da izvjestajem utakmice koja je predstavljena prije 10 dana, da se pada u depresiju, da nema glasanja za igrača utakmice..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

KakhaKaladze je napisao/la: 15 ruj 2025, 15:12
Cinvict35 je napisao/la: 15 ruj 2025, 15:04

Ko zna zna, moze se desit los dan ali kvalitet se uvijek prepozna
Nisi mi odgovorio na pitanje kao i obicno nego furas svoju pricu. Sta je problem odgovorit ako te fino pitam. Fkt ne kontam, ti kad meni postavis pitanje ja tebi normalno odgovorim.
Celik gledam jer ga volim a ne zbog kvaliteta i nikad nece imati kvalitet fudbala da ga dodjem gledat radi ljepote fudbala. Ako zelim uzivati u fudbalu, ne gledam balkanski fudbal i tjt.
I ta tvoja pretpostavka vrijedi za neke ekipe za neke ne. Na nekog to utice sad cu zapet da se pokazem, a neko se usere. Imat ces ekipe koje ce to dodatno motivisat, kao sto ces imat ekipe koje ce se zbog toga stegnut i odigrat losije.
Odgovorio sam ja tebi al nisi dobro citao , ev momak ti gore odgovorio kakav ba pritisak je bio od 87 minuta kad si primio go i na vrlo rijetke momente i to najvise je bilo upuceno premq Regoji jer sam sjedio iznqd nase klupe.Svi od Jusica Smajlovica Horica i citavog zapada su trazili da izmjeni Ssmajlovica a on ceka 15 minuta i primas go zato sto je profulao loptu ko Smajlovic.Isto tako i Vardo trazi izmjenu a on oklijeva i tad je zapad negodovao i dobacivao ali ne igracima nego nasoj klupi odnosno Regoji koji je bas amaterski postupio i po meni najveci krivac za gubljenje 3 boda.Generalno je bila nasa losija tekma i sve se poklopilo protiv nas , povrede sreca na strani protivnika nasa losa noc , tromost ekipe i losa reakcija sa klupe i jbg dwsi se sta se desi
Zadnja izmjena: Cinvict35, dana/u 15 ruj 2025, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Ma koji bolan pritisak ,pa kome je pritisak ko ne moze psihicki se nosit idi onda igraj sah,stolni tenis,pikado bacaj, igraj bilijar tu nema zvizdanja tu je sve aplauz sta god da uradis i gdje god se takmicis.
Igraci koji misle igrat i napredovat oni moraju se nosit sa punim stadionom sa pritiskom i da te bodri i da ti zvizdi i da ti jebe mater,pa nije stadion nikad bio pozoriste .Pa mi kad bi se bas borili za ulazak pa bilo bi 10 000 ljudi sta onda ,oni jednostavno moraju iskljucit se iz publike..
Sta sutra kad udjes pa ti dodje 1000 Hordi,Manijaka,Red Army ,Ultrasa,Lesinara,ti ako se mislis bavit nogometom ti moras savladat to kakav pritisak i na Zapadu mozda 100 ljudi zagalami ne galame svi koji su na Zapadu..
Ljudi su i u pravu dodje plate i ti se setas po terenu neces da se boris jebes mu zivce normalno da ce takvi ti psovat..

Za Nedelju jebena utakmica ali ne bi nista tu mijenjo osim Kalesica koji mora bit starter,i nadam se Delicu boljem e problem je taj lijevi bek ne znam tu sta rec ,Popovic jedino sto je iskusniji ali je spor a opet Masetic jest lijevak ali je on stoper sto vecina kaze moze onog klasicnog beka odigrat do pola zatvori,izbij,izvedi aut ,dodaj i to je sve sto moze i treba.
I davo bi i Durmisu vecu minutazu da vidimo i njeg a i Medzuseljcu isto kad nije vezni red na nivou i Jamakovic vise da igra a pozadi prije bi Masetica nego Hodzica kad je Smajlovic tu..Ovo ostalo manje vise sve isto nista ne bi puno mijenjo.
A sto se tice Culova ja apsolutno ne vidim njeg za krivca za goleve ,u Travniku Popovicu igrac pobjego pa zabili gol,u Tuzli stoperi nisu izbili loptu tj odbrana komplet
.U Zenici sad ono vise krivim Horica i ko je bio jos tu da onako puste centarsut i obicno ono svaki golman prima gol kad niko ne skoci na loptu i odskoci od zemlju i to je gol i100%,tu je krivica stopera i odbrane slabo postavljene a ne golmana.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Jest veci pritisak kada ti zvizdi 2500 nego 150 ljudi, ali je i veca podrska aplauz 2500 nego 150. Igraci sami biraju hoce li u karijeri igrati s vise ili manje pritiska, a u oba slucaja bit ce i aplauza i kritika.
phillies

Sto se tice stranice - :like:

Jos glasanje :D pa makar pet glasova sveukupno bilo.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Za koga bi vi glasali zivota ti kao igraca utakmice :D
Dino Kalesic jel? Pa i on nije bio dobar al je bio puno bolji od ostalih,pa sad zamislite kakvi su bili ostali :mrgreen:
Neko pita za Burekovica? Jarane prije ce Amar Jusic se vratit na teren i u formu od Bureka! Pritisak jel? Pa sto igraju u Čeliku? Zasto? Zato sto si na vecem radaru neg u Buducnosti ili Tosku.Sto si na mojoj tv 6,7 puta u sezoni.Sto te gleda prosjecno sad 2000 na Bilinom.Jelde fino je tako al de bez galame i pritiska :D Kurko sine! Eno ti Rudar Kakanj,Nemila pa se tamo ne pritiskaj. Ljudi dodju,odvoje svoje vrijeme plati 8 km i hoce da ima sta vidjeti za te pare.Ako nema sta vidjeti onda psuju i galame :mrgreen: jednostavno :D
Protiv Tomislava zapad je vise navijao jer je utakmica bila i bolja a i igraci su vise dali sebe i odmah je i odgovor s tribina bio pozitivan.
phillies

Nema veze druze, ako ti niko nije "odskakao" neces glasati. Imas 26 kola, trebas imati 26 igraca kola. Pa ko bude imao najvise "prvih mjesta" nek odnese titulu igraca sezone posteno.
Jest da su ovaj put svi slabi bili, ali bilo je i ucinka na terenu. Primjer Popovic sa dvije asistencije, Sero sa polu-asistencijom (lijep pas ka Popovicu kod prvog gola) i lijep pogodak, Masic pogodak. Jbg, to su one stvari koje svi gledamo kad biramo igraca. Druga stvar je sto je ova utakmica bila kakva je bila i rezultat takav kakav jest.
Mozda bi trebalo gledati i koliko ljudi je u odredjenom kolu glasalo, jer nije isto kad izaberes npr Telalovica sa 360 glasova u jednom kolu, a u ovom primjer Hodzica sa 20 glasova. Pa u slucaju da na kraju Masic i Kalesic imaju isti broj osvojenih prvih mjesta, nek broj glasova bude dodatni parametar.

A za ovo pritisak....Pa tezak je Celikov dres, nije lako biti igrac u velikom klubu, kao ni u bilo kojem drugom. Veca su ocekivanja, ali zato su daleko vece i nagrade. Ocito igracima treba zakazati redovnije sesije kod sportskog psihologa, pa prodju s njim segment po segment ove problematike :D

NAPRIJED ČELIK!!! GRACANICA AWAY!
Samo Čelik zenički !!!

habuba

Post Postao/la habuba »

Nismo galaktikosi, nemamo para, nemamo ni top igrace, ali imamo i para i igrace i kvalitet da nam se ovako lose utakmice ne desavaju. Jedno je pofajtati se i izgubiti jer namas kvalitet, srecu, dobre kopacke, i sta vec ne, a sasvim drugo ne upotrebiti ni ono malo kvaliteta sto imas da se dignes iznad time koji je bukvalno bar 5 puta slabiji po svim tim parametrima od tebe. Ebi ga ne mozemo uvijek kriviti vanjske faktore i nikada u lice sebi ne pogledati i reci da ovo bila jedna od najlosijih utakmica koje smo odigrali u zadnjih par godina i da se te stvari vise ne smiju ponavljati.
phillies

Ma ova utakmica je definitivno na igracima. Sad cemo vidjeti da li se mogu izdignuti iz ovoga i ici jos jace kroz sezonu, ili ce pasti qrcu za usi i provesti sezonu u osrednjosti. Do njih je sve.
Samo Čelik zenički !!!

BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Rz88 je napisao/la: 15 ruj 2025, 16:36 Jest veci pritisak kada ti zvizdi 2500 nego 150 ljudi, ali je i veca podrska aplauz 2500 nego 150. Igraci sami biraju hoce li u karijeri igrati s vise ili manje pritiska, a u oba slucaja bit ce i aplauza i kritika.
Ti ako se ne mozes nosit sa pritiskom.na stadionu idi saha igraj ,pikada,tenisa,bilijara tu niko ne zvizdi..Sta ce sutra kad mu dodje 1000 Manijaka ili kad ode na Grbavicu pred 10 000 ljudi .
Uvijek je se galamilo zvizdalo psovalo ,kod mene je rahmetli otac i zvizdo i galamio i psovo i sudija i njihovim i nasim igracima jer je takav navijac bio.Sjecam se na Jugu Celik.Siroki ono 4-2 kad je Brkic one gove dao na Jugu tad je stajo sa Robijasima uz ogradu dole kisobran bacio u stadion 😂😂
Ja ne zelim da se trosim puno nit nerviram.i da se derem ni sudiji ni protivnickim igracima ni trenerima ni nasim.Ono tiho covjek opsuje i hajd ,nije lahko ni navijacima dodje plati i ti se zajebavas ne boris ,ne boli covjeka poraz nego kad nema volje ne trci ne bori se.Sto niko Jusicu ne psuje covjek trci bori se gresi ali uvjek aplauz dobije,nije neki znalac sa loptom ali daje srce na terenu bori se a imas neki ne pretrce 6 metara ne oznoji se nekad.
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

KakhaKaladze je napisao/la: 15 ruj 2025, 15:09
R0B1J4SH je napisao/la: 15 ruj 2025, 14:38 Otkud sad priča da nam je publika pritisak i u neku ruku "igrač manje" a dosad nam se sve svodilo da publika bude igrač više?
Nemojte zavaravati sebe i ostale odigrali su preslabo,Budućnost zasluženo uzela bod i tačka.
Okrećemo se Bratstvu i tjt. tu neka pobjeda od 1 0 i ne treba vise ja zadovoljan,i ići polahko step by step,utakmicu po utakmicu.
A mi idemo tipa:
Pobijedimo Bratstvo,dobijemo Stupcanicu dobijemo sljedeću i 10 milja na tribinama,kad god se to tako postavi nikad napretka nećemo imat.
Ne znam kako si ti shvatio da je publika igrac manje u globalu. Normalno da je publika igrac vise ali je igrac vise kada podrzava.
Nadam se da ne mislis da je lupam "podrska" u Lukavici recimo prosle godine, ako si bio, pozitivna i da daje vjetar u ledja igracima.
Skandiranje igrajte pi*ke nije podrska nego pritisak i to treba razjasniti. Ne kazem da je ovo skandiranje bilo sad protiv Buducnosti nego govorim da uporedis atmosferu na stadionu protiv Tomislava i protiv Buducnosti, od prve minute je bilo puno slabije nego protiv Tomislava. Il smo i u prvoj minuti odma bili prelosi pa ne treba navijat.
Suma sumarum, svaka medalja ima dvije strane. Kad 2,3 5 hiljada ljudi grmi i navija normalno da te dize da i ti igras bolje, ali isto tako kada ti tih 2,3 5 hiljada psuje, zvizdi ili te vrijedja onda ti nije podrska nego pritisak. To je sva poenta price. Treba pojacat ovo prvo a smanjit ovo drugo i onda ce se stvoriti povoljnija sredina za igrace. Naravno da ce biti nezadovoljstva ali ja smatram da ekipa koja je 3 utakmice poginula i realno zadovoljila apetite svakog navijaca, nije zasluzila zvizduke nakon remija.
Ma to je hipotetički rečeno da je igrac manje.
Ali meni je glupo reći da je bio pritisak zbog publike jer je bilo psovanja i ružnih riječi,mislim da je većina igrača ovde makar 10 puta se suocavala sa takvim stvarima.
A to igrajte pičke je se pokazalo i dobrim čak :mrgreen: imo sam osjećaj da su nakon toga bolje igrali :D
I to skandiranje je pozitivan pritisak koji te gura naprijed da igraš bolje,npr meni je logičnije to da podigne igrača nego neko drugo skandiranje ako me razumiješ.
Odgovori