Ovog gore sto spominje Pivica iako ne gotivim politike to je jedini politicar koji se lavovski borio sa momcimq iz kluba da obezbjedi stalna i ogromna sredstva za NK Celik i iduce godine ako bude on ostao bice milion i vise za Celik.
Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"
Re: Rekonstrukcija Stadiona "Bilino Polje"
Nerqzumijem vase komentare pa ostaje sve isto stadion niko nece otet od grada i ostaje u vlasnistvu grada i bice isto kao i do sada mi koristimo normqlno samo sa 10000 puta boljim uslovima za nqvijace i fudbalere i kad dodze repka selis se koji trening na pomocne terene i to je to.
Ovog gore sto spominje Pivica iako ne gotivim politike to je jedini politicar koji se lavovski borio sa momcimq iz kluba da obezbjedi stalna i ogromna sredstva za NK Celik i iduce godine ako bude on ostao bice milion i vise za Celik.
Nisi realan ni u jednom komentaru , osporavat takav jedan projekat u nasem gradu nije bas ono domacinski od zenicanina a i kod gradnje si ofulao totalno, prvo se ide sjever pa jug pa onda vjerovatno istok pa zapad ili obrnuto ali prije prva opcija.Truhlo je napisao/la: ↑09 ruj 2025, 17:23 Baš me zanima koji je plan izgradnje. Nekako nema smisla ići prvo sjever i jug, jer ne dobijaš ništa osim malo većeg kapaciteta. Istok mora ići zadnji u rušenje jer je tamo sve što nosi kategorizaciju, tako da po nekoj logici zapad je prvi za rušenje i tamo bi trebale ići nove svlačionice, vipovi, komentatorske pozicije i ostalo što je sad na istoku.
Totalno sam pesimističan, jer ova izgradnja sigurno košta 100+ miliona KM, tako da treba obezbijediti svake godine 20 miliona KM da se završi u roku od 5 godina.
Na kraju samo da nam ne sruše zapad i odustanu od projekta , kao što imamo primjera po gradu sa domom štampe ili nova rupa na trgu rudara![]()
Čelik bi mogao nayebati i biti protjeran sa stadiona koji je izgrađen za klub.
Druga stvar jedan nas sjever ili jug od nekih 4000 mjesta kosta max sa krovom svim najmodernijim popratnim sminkama stolicama prostorima kosta max 5 miliona( jug grbavice koji je 3× zahtjevniji i kapacitet 5000 i nesto kosta 5 miliona + krov kao bice jos milion kako oni kazu) tako da neznqm odakle tebi cifra 100+ miliona.Istok zapqd max po 20miliona ali maximalno sto dobijas neki top stadion za 45 -50 miliona( a prica se da zqpad moze ic na temeljitu rekonstrukciju koja nebi kostala vise od 7 miliona)
Da hoce krenut od Sjevera, da prvo maknu vise onaj stari semafor, postao mi je iritantan.
Zna li neko kada bude ta rekonstrukcija stadiona da li ce smetat reflektor odnosno da li ce biti unutar tribine?
Zna li neko kada bude ta rekonstrukcija stadiona da li ce smetat reflektor odnosno da li ce biti unutar tribine?
- Juzni Front 1988
Nisam odavno vise crnjaka procitao na jednom mjestu 

moSa likCe
Prema onom sto smo do sada vidjeli oni tek polahko zatvaraju konstrukciju onih koji su zainteresovani za ovaj projekt. Prvo se ugovor potpisao sa gradom posto se radi o gradskom stadionu i time se osigurala mogucnost ulaska u projekt. Sada osiguravaju finansijsku konstrukciju, tako da ce se sigurno ocekivati finansijska podrska kantona. Prvi dio te podrske se ogleda u finansiranju idejnog projekta sa 49%, dok bi NS pokrio 51%. Ja vjerujem da ce slican ugovor potpisati i sa FBiH, a sigurno zagrebati i FIFA/UEFA fondove. Nakon idejnog projekta (nadam se u slijedecih 6 mjeseci), preci ce i na glavni projekat i onda na gradnju.
Sve ovo ide relativno tromo i ja se iskreno nadam da ce nesto biti od toga. Za nas je vazno da Celik ostaje nulti korisnik stadiona po istim uslovima kao i do sada. Moja je zelja da krenu od sjevera i juga, da predju onda na zapad i na kraju da odrade istok.
Sve ovo ide relativno tromo i ja se iskreno nadam da ce nesto biti od toga. Za nas je vazno da Celik ostaje nulti korisnik stadiona po istim uslovima kao i do sada. Moja je zelja da krenu od sjevera i juga, da predju onda na zapad i na kraju da odrade istok.

Nece sjever nigdje
Iz prve ruke od Vračeta, ovaj hotel i nova zgrada je projektovana u skladu sa nacionalnim stadionom. Udaljenost će biti 15 metara i stadion će imati direktan spoj sa hotelom.
Tako je ovaj projektovan objekat a tako se trenutno radi i stadion.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Mahh, nesto ne vjerujem nikome. Nadam se da ce biti kako treba.
I ja sam cuo prijw 15tak dana da je on to nesto oko talova sa savezom kupio hotel i da ce bit spojen sa stadionom
- limvolikce
-
Bas je odvratno
Pa od samog početka je priča da je Vico u talu sa Vračetom.
Jao komentatora, bolje da stoji ruglo nego ovako novo lijepo
Top projeka prelijepo , premocno a za ove sto zele da zaostajemo za modernim gradovima eno im Kakanj nek se presele ili Travnik
.
Nemogu da vjerujem da raja negoduje zbog pravljenja takvih objekata i bilo je za Trg Rudara evo i za Inter kao i za modernizaciju Bilinog Polja, pa ljudi nam se smiju koliko smo kao grad zaostali ovo poslije rata a posebno zadnji 12 godina.
Doboj ce nas prestic za 10 godina

Nemogu da vjerujem da raja negoduje zbog pravljenja takvih objekata i bilo je za Trg Rudara evo i za Inter kao i za modernizaciju Bilinog Polja, pa ljudi nam se smiju koliko smo kao grad zaostali ovo poslije rata a posebno zadnji 12 godina.
Doboj ce nas prestic za 10 godina
Inače odlični projekti trg rudara i dom štampe, evropa se divi rupama i pješčanim parkinzima.
Ovo je urbicid, ranga tibre gdje je prostor između dvije zgrade 10 metara.

Ovo je urbicid, ranga tibre gdje je prostor između dvije zgrade 10 metara.