Odakle ti da se 20% placa porez na amaterski ugovor?Truhlo je napisao/la: ↑28 lip 2025, 15:19 A jest vas srklet uhvatio ljudi dragi![]()
Opušteno, nama je i naredne sezone liga bez brigaDavno sam pisao da se moramo strpiti još jednu sezonu, napad na PL, onaj pravi ide u sezoni 26/27.
@redbull budžet 800 000 KM, ali.... Pola ide na prvi tim, dakle oko 400 000 KM, od toga odbiji otprilike 20% porez koji se plaća na amaterske ugovore, dođemo do cifre od 320 000 KM. To je brojka od 26 000 KM mjesečno neto. Kada tu brojku podijelimo na 22 igrača u rosteru, to je 1181 mjesečno u prosjeku. To je apsolutno nedovoljno za borbu za vrh, to su budžeti svih osrednjih ekipa u ligi.
Da bi se borili za vrh treba bar duplo od ovog, prosjek mora ići preko 2000 sigurno.
Inače fina se ekipica pravi, ko zna možda i sa limitiranim budžetom ubodemo pa budemo konkurentni na jesen, koliko toliko.
U obavezama sam preko glave, nemam vremena da pišem. Ljubi vas brat, svi pod jorgane i saburati da legendarni slavni Čelik iz Zenice zaigra rok n roll![]()
Na amaterskom ugovoru, dozvoljene su samo nadoknade za stvarne troškove (hranarina, prevoz i sl)… svaki visak postaje oporezivi dohodak, a porez na njega iznosi 10 %. Tako da taj visak koji se prikaze moze biti minimalan i porez na njega se ne “osjeti”
U praksi, mislim da se na ukupni iznos ne plati vise od 3% poreza