prisonbreak je napisao/la: ↑18 lip 2025, 19:35
Grahovac odigrao odlicno, i vec neko vrijeme najbolji igrac Viteza, meni bi Grahovac bio jedno fino rješenje za Celik.
Dosta slobodnih igraca je tu, vidjet cemo sta ce biti.
Jadni smo mi kad prizivamo Grahovca i Kobilicu u Celik.
Dobro je Aenija napisao gore ,mi smi sebe pisamo i ponizavmo ,jbt zovi igrace iz PL koji se nije snasao a mi prizivamo amaterw iz 3 liga i hocemo rezultat i pune tribine.
Cinvict35 je napisao/la: ↑18 lip 2025, 18:52
Takvi igraci ne dolaze u obzir ,nemas od njih nikakve koristi u buducnosti ,mors bit pametniji i dovest neke igrace koji mogu bit u buducnosti pa makar za rotacije u PL.
Igraci od 23 do 25god max a najbolje ganjat mladze tipa Masetic ,Martinovic ,eventualno jedan u vezi prekaljen Kalesic Bojo i sl
Nemas nista ni od mladih igrača sve dok si u ovoj sugavoj ligi iz koje niko nikad nije prodao igrača za 20 KM. Tek kada budes igrao PL mlad igrač ima smisla jer ga mozes prodati ako ubodes.
Ne mislim ja da treba ovu dvojicu dovesti nego da bi i Ali i Talha grijali klupi Grahovcu i Kobilici odmah od prvog kola da su u Čeliku. Siguran sam u to.
Meni samo onda nije jasno sto Kobilica nikad nije mrdnuo iz Rudara i sto Grahovac igra u Vitezu. Po toj logici bi mogli igrati u bilo kojem klubu u prvoj ligi fbih. Sto igraju onda drugu ligu ili kanton? Igraju zato sto su taj tip igraca u Rudaru majstor a svjestan da u drugoj sredini ce bit jedan od mnogih odnosno vode se onom logikom bolje prvi u selu nego zadnji u gradu. Moze se desiti da neko iz druge lige ima kvalitet za vise ali to je jedna sezona u drugoj ligi maksimum, sve preko toga je pokazatelj da nisi za vise
Jebiga sta ja znam, znas onu kad je bilo SP u Brazilu pa Avdija Vrsajevic igrao i zabijao a Ibrahimovic ga gledao na TV od kuce.
Ja sam obracao paznju na ovu dvojicu zato sto Čeliku trebaju na toj poziciji dva igraca i vidio sam da su koplje ispred naseg veznog reda, ne velicam ih i ne mislim da su bajni nesto ali su obojica bolja od trenutno naseg veznog reda, barem mislim tako. Za Grahovca sam siguran, ovaj Kobilica zna lopte ali vidi se da nije profesionalac. Tj sigurno i radi negdje vjerovatno pa treninzi itd. Ko zna sta bi bilo da se posvetio samo fudbalu.
Svaka cast omladinci na plasmanu u finale idemo u PL
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Nemas nista ni od mladih igrača sve dok si u ovoj sugavoj ligi iz koje niko nikad nije prodao igrača za 20 KM. Tek kada budes igrao PL mlad igrač ima smisla jer ga mozes prodati ako ubodes.
Ne mislim ja da treba ovu dvojicu dovesti nego da bi i Ali i Talha grijali klupi Grahovcu i Kobilici odmah od prvog kola da su u Čeliku. Siguran sam u to.
Meni samo onda nije jasno sto Kobilica nikad nije mrdnuo iz Rudara i sto Grahovac igra u Vitezu. Po toj logici bi mogli igrati u bilo kojem klubu u prvoj ligi fbih. Sto igraju onda drugu ligu ili kanton? Igraju zato sto su taj tip igraca u Rudaru majstor a svjestan da u drugoj sredini ce bit jedan od mnogih odnosno vode se onom logikom bolje prvi u selu nego zadnji u gradu. Moze se desiti da neko iz druge lige ima kvalitet za vise ali to je jedna sezona u drugoj ligi maksimum, sve preko toga je pokazatelj da nisi za vise
Jebiga sta ja znam, znas onu kad je bilo SP u Brazilu pa Avdija Vrsajevic igrao i zabijao a Ibrahimovic ga gledao na TV od kuce.
Ja sam obracao paznju na ovu dvojicu zato sto Čeliku trebaju na toj poziciji dva igraca i vidio sam da su koplje ispred naseg veznog reda, ne velicam ih i ne mislim da su bajni nesto ali su obojica bolja od trenutno naseg veznog reda, barem mislim tako. Za Grahovca sam siguran, ovaj Kobilica zna lopte ali vidi se da nije profesionalac. Tj sigurno i radi negdje vjerovatno pa treninzi itd. Ko zna sta bi bilo da se posvetio samo fudbalu.
Svaka cast omladinci na plasmanu u finale idemo u PL
Kako bolji, molim te Ali ti je u kvalitetnijoj 2LC imao 18 golova i neznam koliko asistencija a vidi kako se muci u 1LF .
Ne pije ti ta prica vode samo ganjat nove Sere i sl igrace koji su dominirali u Federalnoj ili su kvalitetom izmedzu PL i Fl.
prisonbreak je napisao/la: ↑18 lip 2025, 20:01
Ganjali bi mi da se imamo s cim ganjati.
Pa ako imas taj neki budzet sa blokiranim racunom oko 600k ili 900k neznam Truhlo je pisao,posto nismo dugooo dobili izvjestaj.
Ako sad imas ciste pare jos nesto vjerovatno i ostane od kanton/grad plus potpisali smo historiski ugovor sa Bet ole i jos ti Akademija otpal sa troska koji nije bio mal do sada oa sta hoces s tim parama mozes dovet njbolje igrace ovog ranga.Nemoze me niko ubijedit da sad nemozemo i jos na to imas minimalno 700k od kantona i grada mozda i vise iduce godine.
MA IMA DA IMA PARA
Receno je da sav iznos od kantona ide za deblokadu. Ostaje ti jos 100 k za cijelu sezonu od grada, jer 100 k je otišlo prema UIO. Mi bi sljedece sezone mogli lagano prošetati se Prvom ligom, ove godine puno teze. Ako mi sa sponzorima i ulaznicama mozemo napraviti 700-800 k mi smo vec u PL. (ja mislim da ne mozemo)
prisonbreak je napisao/la: ↑18 lip 2025, 20:14
Receno je da sav iznos od kantona ide za deblokadu. Ostaje ti jos 100 k za cijelu sezonu od grada, jer 100 k je otišlo prema UIO. Mi bi sljedece sezone mogli lagano prošetati se Prvom ligom, ove godine puno teze. Ako mi sa sponzorima i ulaznicama mozemo napraviti 700-800 k mi smo vec u PL. (ja mislim da ne mozemo)
Pa pravili smo prosle i predprosle god 600k pod blokdama ,mrzi mi se trazit po mailu ali manje nije bilo 100%.
Na sve to manji trosak akademija i dugovi plus iduce gid sigurni milion od grad/ kantonn(necu vjerovat ublehi da ce dat milion).Ima se sigurno za 4 ili 5 top igraca za ove lige sigurno i da ostavis ovo sto ke valjalo i jos bar 2 covjeka u administraciji i kondicioni i onda na polusezoni vidjet jesmol sta uradili da se napada vrh
Sad kad Vitez bude napravio ekipčinu,para imaju na izvoz tkd,ove sezone Prva liga:Čelik,Sloboda,Gosk,Igman,Stupcanica,Vitez,uvijek neugodno Bratstvo.
Zanimljivija i jača Prva liga FBiH od Premijer lige
NK Stupčanica Olovo/HŠK Posušje
NK Bratstvo Gračanica
NK Čelik Zenica
HNK Tomislav Tomislavgrad
FK Sloboda Tuzla
NK GOŠK Gabela
FK Budućnost Banovići
FK Igman Konjic
FK Radnik Hadžići
NK TOŠK Tešanj
NK Vitez
NK Jedinstvo Bihać
FK Tuzla City
NK Travnik
Jača od Premijer lige
Sutra ćemo saznati kojeg datuma počinje Prva liga.
Bas jaka federalka ce biti, ali neka i treba tako. Jos da hoce stupcanica licencu dobiti, pa makar i ispali. Samo zbog toga sto posusje raspustilo ekipu, misle da su vec prosli (ili znaju sto ovi ne znaju). Fataj igrace po moru, pa nek dodju igrati.
Mislim da je bolje da udje Rudar, ovi iz Viteza nasi ce zapeti protiv nas u ligi kao u nijednoj drugoj tekmi..mislim da ce biti ttu nepotrebnih carki jer i klub drze ljudi koji su kod nas u akademiji.
Vito ce im sasataviti fin tim u to sam uvjeren, a onako bi se gledao vise onaj klub koji je povis u ligi i vise bi mi privlacili ove igrace u blizini gradova, a ovako bi mogla biti druga prica..mi placamo dugove, a oni igrace.
Elem, bas je fin derbi bio u Kaknju,svadje, borbe,svega..prava fudbalska atmosfera, zasluzili su igrat ligu vise.
Vitez se vidi da je kvalitetniji, ali ne sad puno, bolji smo od obe ekipe "trenutno"
Koblicu ne moze kupiti Barcelona iz Kaknja, a sto se tice Vlade mislim da bi nam dobro dosao u vezi, ali nesto i nisam uvjeren da mi mozemo dati bolje uslove od ovog trenutnog Vitinog Viteza.
Btw sretno Talhi, da smo bar uspjeli uzeti nesto, ali nista..samo smo osteceni ovako, moraju se sad ganjat neka bas dobra dva vezna.