Sad kad spominjemo bivse igrace, cini mi se da se nisu bas naigrali u svojim novim klubovima. Sivac je vise na klupi nego sto ulazi (od 27 utakmice 4 bio u startnoj postavi, u 8 usao sa klupe),Karalic u januaru dosao u Zvijezdu Gradacac i od 9 utakmica bio je starter u sedam, postigao dva gola i ubiljezio dvije asistencije, Arnautovic za polusezonu u Bratstvu poceo pet utakmica, na jos dvije usao kao zamjena-bez nekog posebnog ucinka, a od januara u Drugoj Ligi Federacije (NK Vitez), Durmis odigrao 15 utakmica i pet ulazio s klupe postigao 4 gola i ubiljezio asistenciju. Osim ove cetvorice ne znam vise igraca da su otisli u klub viseg ili istog ranga kao sto je Celik.
U odnosu na njih, njihove zamjene u Celiku:
Martinovic 15 poceo 3 ulazio s klupe 1 pogodak i 2 asistencije
Jusic 22 poceo 1 usao s klupe 2 pogotka
Smajlovic 20 poceo 2 usao s klupe 2 pogotka i 3 asistencije
Dzankovic 10 poceo 8 usao s klupe 1 pogodak i 2 asistencije
Jel Celik izgubio time sto na njihovom mjestu igraju Jusic, Smajlovic, Dzankovic i Martinovic? Cini mi se da nit smo previse izgubili a nismo bas nesto ni u plusu sad zasad. Ali postoji i nacin gledanja na "problem" je da navedeni igraci nisu pruzali u Celiku to sto pruzaju u sadasnjim klubovima, jer je Karalic za 16 utakmica u sezoni 23/24 zabiljezio tek tri asistencije (od toga dvije na jednoj utakmici), Sivac za 29 utakmica postigao 1 gol i 4 asistencije, Durmis 29 utakmica 2 gola i 1 asistencija, Arnautovic u 25 utakmica 1 gol i 1 asistencija.