NK Čelik

Allgunsblazing

Re: NK Čelik

Post Postao/la Allgunsblazing »

Truhlo je napisao/la: 09 tra 2025, 22:33
bihacusrcu je napisao/la: 09 tra 2025, 20:41 Ma ljudi šta ste potonuli, 27 bodova je u igri još. Dvije pobjede i iznad ste. Evo i Travnik se dovede danas u nezgodnu situaciju, svi mogu ispasti još osim Stupcanice
Prijatelju, samo pogledaj naš prelazni rok na zimu i vaš, malo uporedi, pa ćeš shvatiti što ispadamo. Mi smo uspjeli od loše ekipe napraviti još goru, tako da sve su prilike da idemo sa Radničkim i Rahićem u treći rang.
Mislim da ne pricas objektivno. Sada u ekipi imas tri ozbiljna premijerligaska igraca. Imas jos gomilu igraca sa iskustvom igranja u PL ili FL. Jedina dva problema su ti jedan vezni i spic.

ALI, da li recimo jedan Talha igra na nivou od prosle godine? Da li je Horic na nivou od prosle godine? Da li je Durmo na nivou od prosle godine? Da li je Marin na nivou (iako smo mozda i trebali biti svjesni da nece biti)? Da li je Sero opravdao ocekivanja (osim Travnika)? Sta je sa Vardom? Pa jebeni Martinovic prosle godine zabije 5 golova, kod nas ne zna hodati u pravom smjeru i nema ga od kraja godine.

Previse krivimo trenere za to sto igraci od kojih se realno treba ocekivati ne pruzaju ono sto bi trebali. Ali i Talha su podbacili. Vardo je podbacio. Horic je podbacio. Sva krila su podbacila iako imas tri igraca koja bi trebala biti barem ok, bez da racunam na Marina. Pa Masic je dobro podbacio prvi dio sezone.

Pa zamisli samo da mi dovedemo ove balvane iz FL i da igramo izbij nabij na Bilinom. Pa zapad bi ih otjerao za tri utakmice. Nema sta im ne bi spominjali. O cemu mi onda pricamo? Jedini igrac koji je nesto pokazao je Jusic, ovo ostalo je sve smijesno, a ne bi trebalo biti.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Allgunsblazing je napisao/la: 10 tra 2025, 07:20
bihacusrcu je napisao/la: 09 tra 2025, 20:41 Ma ljudi šta ste potonuli, 27 bodova je u igri još. Dvije pobjede i iznad ste. Evo i Travnik se dovede danas u nezgodnu situaciju, svi mogu ispasti još osim Stupcanice
Prijatelju, samo pogledaj naš prelazni rok na zimu i vaš, malo uporedi, pa ćeš shvatiti što ispadamo. Mi smo uspjeli od loše ekipe napraviti još goru, tako da sve su prilike da idemo sa Radničkim i Rahićem u treći rang.
Mislim da ne pricas objektivno. Sada u ekipi imas tri ozbiljna premijerligaska igraca. Imas jos gomilu igraca sa iskustvom igranja u PL ili FL. Jedina dva problema su ti jedan vezni i spic.

ALI, da li recimo jedan Talha igra na nivou od prosle godine? Da li je Horic na nivou od prosle godine? Da li je Durmo na nivou od prosle godine? Da li je Marin na nivou (iako smo mozda i trebali biti svjesni da nece biti)? Da li je Sero opravdao ocekivanja (osim Travnika)? Sta je sa Vardom? Pa jebeni Martinovic prosle godine zabije 5 golova, kod nas ne zna hodati u pravom smjeru i nema ga od kraja godine.

Previse krivimo trenere za to sto igraci od kojih se realno treba ocekivati ne pruzaju ono sto bi trebali. Ali i Talha su podbacili. Vardo je podbacio. Horic je podbacio. Sva krila su podbacila iako imas tri igraca koja bi trebala biti barem ok, bez da racunam na Marina. Pa Masic je dobro podbacio prvi dio sezone.

Pa zamisli samo da mi dovedemo ove balvane iz FL i da igramo izbij nabij na Bilinom. Pa zapad bi ih otjerao za tri utakmice. Nema sta im ne bi spominjali. O cemu mi onda pricamo? Jedini igrac koji je nesto pokazao je Jusic, ovo ostalo je sve smijesno, a ne bi trebalo biti.
Jedini je Jusic bio standardan igrac ekipe iz ove lige. Martinovi igrao za Sim bau u raspadu, Dzankovic Puce grijali glupu u Velezu u najboljem slucaju. Ovi Masetici Bratovcici ne znaju ni oni gdje su igrali samo njihov menadzer zna. Zato ti i Jusic jest jedino pojacanje jer je jedini i igrao kontinuirano. Ne mozes se vodit logikom ako je dobar za klupe u PL bice dobar za prve postave u nasoj ligi jer ocigledno nije tako. Ja razumijem tvoj rezon, Puce bio na klupi u Velezu koji je nivo iznad i trebao bi bit okej za nas il isto za Dzankovica. Ali ocigledno postoji razlog zasto se nisu naigrali u Velezu ili pronasli neki klub tipa GOSK Radnik i sl. Svaki od njih sto je i razumljivo bi prije otisao u GOSK nego dosao u Celik da je mogao ali nije. I uopste ja ne sporim da svaki od ovih ce prije ili kasnije imati svoj dan (bar se nadam) i gdje ce pokazat da ima neki kvalitet. Ali kvalitet je po meni prosjecno izdanje. Bitnije je koliko si los kad ti je los dan nego koliko si dobar kad ti je dobar dan ako razumijes sta hocu rec. To je prije svega odlika mladjih igraca koji osciliraju. Mi vec puno takvih igraca smo imali i prije zimskog prelaznog roka a doveli smo ih jos. Kad dovedes mladog igraca ti ne mozes znat kakav ce on bit taj dan, moze bit vrh moze bit prelos i kad ti se sastavi da su trojica taj dan prelosi onda ti igra ne lici ni na sta.
Poređenja radi, Šero na najlosijoj svojoj utakmici u prosjeku izgubi manje lopti a stvori vise prilika nego Dzankovic. A zna se desit da Dzankovic bude odlican i probije svaku ali to bude na jdnoj utakmici kad on vjerovatno bude i opasniji od Šere. Ali sve cemo se slozit da je Šero bolji od Dzankovica. Eh 3 igraca tipa Šere bi nam garantovala opstanak u to sam siguran. Umjesto dvojca Masetic-Bratovcic jedan Šero na poziciji stopera, umjesto dvojca Puce-Bajric jedan Šero centarfor kojeg smo po mom misljenju imali u klubu i Masic bi to pokrio i umjesto Tolje-Kadrica jedan Šero u veznom redu. Klupa ostaje kraća ali je diskutabilno jel i sad mozemo rec da imamo nesto na klupi osim broja igraca.
Masic je sklonjen iz ekipe radi pritiska tribine na upravu i niko me ne moze ubijedit u suprotno. Jos vise bi me zabrinulo ako je neko smatrao da su Puce i Bajric kvalitetom tu negdje s Masicem. Tribina ne treba da se pita za odluke rukovodstva kluba, treba da izabere rukovodstvo i pusti ih da rade. Ako zele da odlucuju nek zauzmu njihova mjesta i odlucuju. Ovako imam osjecaj da uprava žonglira između toga sta oni misle da treba i sta se sa megafona cuje da tribina zeli i to nije dobro.
I posto Dino a vjrv i jos ljudi koji budu na pressu citaju evo nekoliko prijedloga pitanja za press na koja bih ja a vjerujem i dosta jos ljudi voljeli cuti odgovore
- Jesu li pojacanja opravdala ocekivanja?
- Jel pustanje Masica i Rasevica na zimu bila greska?
- Sta je sa Bratovcicem i Martinovicem, hocemol ih vidjet ove sezone il uzimaju platu nako?
- Jel legla rata od kantona i kad ce deblokada?
- Jel uprava saglasna sa nezadovoljstvom navijaca ili nije? Ako jeste, koje korake su poduzeli ili planiraju poduzeti da bi se stanje u ekipi promijenilo ili ako nisu saglasni zasto se nisu oglasili da objasne/opravdaju/zastite igrace?
- Jel zabrana komentarisanja opravdana i zasto su smatrali da to treba biti uradjeno?

PS prije nego svi skoce, skupstina nece brzo i ova pitanja ce se zaboraviti do tad a nadoci ce neka krupnija do tad
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Ja ipak mislim da je najvise do trenera(nekvalitet) i stanja u ekipi(klanovi i nejedinstvo ekipe) i u upravi (ignorisanje igraca i kasnjenj plata),imamo mi tu igraca dovoljno dobri da budemo oko 3 do 5 mjesta glat ,medzutum imamo trenere koji nisu dorasli NK Celik i svaki izgubi svlacionicu jos na to svaka ekipa se nalozi na nas 200% a to je presudno u ovoj ligi i inda dobijes ovo stanje i tabelu kakva jest.
asimdemineri

Post Postao/la asimdemineri »

Motorista, pročitaj ponovo moj post vezano za fijaskocius model i svoje zadnje upise, pa ćeš skontati ko je ubleha :?:
Zadnja izmjena: asimdemineri, dana/u 10 tra 2025, 11:55, ukupno mijenjano 1 put.
Alija Izetbegović Čelik
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Tema je zimski prelazni rok i objektivno evo:
- Nanić - 21 godina, 7 nastupa u prvoj ligi fbih i to tek ove sezone u Jedinstvu, naprimao se golova, Adžem ga sklonio na klupu kad je preuzeo Jedinstvo. Pored tih 7 nastupa, ima još 1 u PL i to mu je cijela seniorska karijera. Jedinstvo sa njim na golu 6 poraza i 2 remija. Ako smo tražili konkurenciju Durmi, ovaj je nikakva.

- Bratovčić - 19 godina iz Slobode, 7 nastupa u PL za Slobodu i 1 nastup prošle sezone u prvoj ligi. Povrijeđen od kako je došao, neprovjeren mlad igrač za borbu za opstanak.

- Kadrić - 19 godina, 14 seniorskih nastupa u karijeri prije Čelika u PL, prema transfermarktu nije zabilježio ni jedan nastup u drugoj ligi Slovenije, ne znam je li greška, recimo da jeste 10ak, sve kad sabereš, nije ni jedna potpuna sezona.

- Puce - 19 godina, 13 seniorskih ligaških nastupa u PL, bez zabijenog gola.

- Buza - 19 godina, 9 seniorskih ligaških nastupa u prvoj ligi, 2 u kupu BiH.

- Bajrić - 20 godina, 28 prvoligaških nastupa, 6 golova, 2 nastupa u kupu BiH, 1 gol. Od svih U21 koji su dovedeni, najviše iskustva u prva dva ranga takmičenja, po nekoj logici, trebao je upisati najviše minuta, biti starter.

- Mašetić - 21 godina, 10 prvoligaških nastupa u karijeri.

- Šero - 26 godina, 104 nastupa u prvoj ligi, 50 golova i asistencija. 31 nastup u PL. Jedino pravo pojačanje i to se vidi, razvalio Travnik, sve utakmice korektno odradio do sad, odskače kvalitetom.

Odlasci:

- Mašić - 24 godine, 68 nastupa u prvoj ligi, 30 golova i asistencija, 13 nastupa u kupu BiH i 13 golova i asistencija. 46 nastupa u PL, 127 seniorskih nastupa u prva dva ranga takmičenja.

- Rašević - 24 godine, 116 nastupa u prvim ligama fbih i RS.

- Musa - 24 godine, 30 nastupa u prvoj ligi i 21 nastup u drugoj ligi Slovenije.

Zaključak: Nanić 8, Bratovčić 8, Kadrić 14, Puce 13, Buza 9, Bajrić 30, Mašetić 10. Ukupno: 92 nastupa u karijeri u dva najviša ranga takmičenja, 7 igrača. Apsolutno sa ovim iskustvom nismo smjeli pustiti Raševića i Mašića. Ako smo ih već pustili, morali smo dovesti stopera i napadača približnog ranga. Najgore od svega je što u sezoni kad 6 klubova ispada, mi smo iskustvo i provjeren kakav, takav prvoligaški kvalitet, zamjenili vrlo upitnom djecom. Ako ispadnemo, ispast ćemo zbog ovog prelaznog roka.

Poređenje sam napravio sa Jedinstvom, sad otiđi na transfermarkt pa pogledaj njihov zimski prelazni rok. Totalno obrnuto, riješili se djece, doveli iskusne provjerene igrače u najboljim godinama i nije ni čudo što pometoše sve redom.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
KakhaKaladze

Truhlo je napisao/la: 10 tra 2025, 10:46

Tema je zimski prelazni rok i objektivno evo:
- Nanić - 21 godina, 7 nastupa u prvoj ligi fbih i to tek ove sezone u Jedinstvu, naprimao se golova, Adžem ga sklonio na klupu kad je preuzeo Jedinstvo. Pored tih 7 nastupa, ima još 1 u PL i to mu je cijela seniorska karijera. Jedinstvo sa njim na golu 6 poraza i 2 remija. Ako smo tražili konkurenciju Durmi, ovaj je nikakva.

- Bratovčić - 19 godina iz Slobode, 7 nastupa u PL za Slobodu i 1 nastup prošle sezone u prvoj ligi. Povrijeđen od kako je došao, neprovjeren mlad igrač za borbu za opstanak.

- Kadrić - 19 godina, 14 seniorskih nastupa u karijeri prije Čelika u PL, prema transfermarktu nije zabilježio ni jedan nastup u drugoj ligi Slovenije, ne znam je li greška, recimo da jeste 10ak, sve kad sabereš, nije ni jedna potpuna sezona.

- Bajrić - 20 godina, 28 prvoligaških nastupa, 6 golova, 2 nastupa u kupu BiH, 1 gol. Od svih U21 koji su dovedeni, najviše iskustva u prva dva ranga takmičenja, po nekoj logici, trebao je upisati najviše minuta, biti starter.

- Šero - 26 godina, 104 nastupa u prvoj ligi, 50 golova i asistencija. 31 nastup u PL. Jedino pravo pojačanje i to se vidi, razvalio Travnik, sve utakmice korektno odradio do sad, odskače kvalitetom.

Odlasci:

- Mašić - 24 godine, 68 nastupa u prvoj ligi, 30 golova i asistencija, 13 nastupa u kupu BiH i 13 golova i asistencija. 46 nastupa u PL, 127 seniorskih nastupa u prva dva ranga takmičenja.

- Musa - 24 godine, 30 nastupa u prvoj ligi i 21 nastup u drugoj ligi Slovenije.

Zaključak: Nanić 8, Bratovčić 8, Kadrić 14, Puce 13, Buza 9, Bajrić 30, Mašetić 10. Ukupno: 92 nastupa u karijeri u dva najviša ranga takmičenja, 7 igrača. Apsolutno sa ovim iskustvom nismo smjeli pustiti Raševića i Mašića. Ako smo ih već pustili, morali smo dovesti stopera i napadača približnog ranga. Najgore od svega je što u sezoni kad 6 klubova ispada, mi smo iskustvo i provjeren kakav, takav prvoligaški kvalitet, zamjenili vrlo upitnom djecom. Ako ispadnemo, ispast ćemo zbog ovog prelaznog roka.

Poređenje sam napravio sa Jedinstvom, sad otiđi na transfermarkt pa pogledaj njihov zimski prelazni rok. Totalno obrnuto, riješili se djece, doveli iskusne provjerene igrače u najboljim godinama i nije ni čudo što pometoše sve redom.
Eh upravo ovo sto si napisao. U potpunosti se slazem. Stvarno bih volio da vidim bilo kakav benefit od ovakvih poteza. Sumnjam da su se ustedile pare na platama da ovih 7 sto su dosli primaju wow manje nego sto se davalo Masicu i Rasevicu, barem su troskovi stanovanja i hrane veci za 7 igraca nego za 2
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Uketarili se nema press nema izjava.Izađite na tu transparetnost koju se pozivate muški i recite, a ne da se krijete.

Protiv Radničkog ništa ne očekujem, poraz.Ako želimo 3 boda nema tu puno taktiziranja, mora da se ide otvoreno ili primio 1 ili 5.Nema zatvaranja utakmice kada vodiš pogotovo onako papanski rano.Upravi je sada obaveza motivisati igrače i to je to.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Ja vjerujem da ce nasi protivnici premirat igrace Radnickog, tako se to radi a toga ocekivati nabrijane domacine koji su vec ispali
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Svi smo svjesni da nesto ne štima u upravi i da nije dobra situacija generalno ali to se moglo zaključiti već na zimu, pa i po potezima da za generalnu pripremnu utakmicu ne objezbjediš sudije što je propust kakav Mionica ne pravi ali mislim da iduća dva mjeseca trebamo dati podršku Čeliku da se bilo kako pokuša opstanak osigurati i zaboraviti na kritike prema upravi. Pa kada završi sezona onda o svemu pisati. Ne treba nam razdor i negativa sada kada se lome koplja na terenu.

Šamar koji bi svi navijaci i simpatizeri dozivjeli ispadanjem u treću ligu na 80 godisnjicu kluba bi bio bez dileme najveci u historiji.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

Avenija je napisao/la: 10 tra 2025, 13:24 Svi smo svjesni da nesto ne štima u upravi i da nije dobra situacija generalno ali to se moglo zaključiti već na zimu, pa i po potezima da za generalnu pripremnu utakmicu ne objezbjediš sudije što je propust kakav Mionica ne pravi ali mislim da iduća dva mjeseca trebamo dati podršku Čeliku da se bilo kako pokuša opstanak osigurati i zaboraviti na kritike prema upravi. Pa kada završi sezona onda o svemu pisati. Ne treba nam razdor i negativa sada kada se lome koplja na terenu.

Šamar koji bi svi navijaci i simpatizeri dozivjeli ispadanjem u treću ligu na 80 godisnjicu kluba bi bio bez dileme najveci u historiji.
Tako je! Idemo pokusati spasiti sto se spasiti da!Pruziti podrsku manekenima u Lukavcu,boriti se dok ima I trunka sanse.A kad zavrsi prvenstvo uraditi dobru analizu svega ucinjenog i vidjeti sta dalje.Sve utakmice do kraja su nam "biti ili ne biti",zato pruzimo podrsku ,budimo jedinstveni.Bice tesko ali nadajmo se opstanku
Allgunsblazing

KakhaKaladze je napisao/la: 10 tra 2025, 09:15 Jedini je Jusic bio standardan igrac ekipe iz ove lige. Martinovi igrao za Sim bau u raspadu, Dzankovic Puce grijali glupu u Velezu u najboljem slucaju. Ovi Masetici Bratovcici ne znaju ni oni gdje su igrali samo njihov menadzer zna. Zato ti i Jusic jest jedino pojacanje jer je jedini i igrao kontinuirano. Ne mozes se vodit logikom ako je dobar za klupe u PL bice dobar za prve postave u nasoj ligi jer ocigledno nije tako. Ja razumijem tvoj rezon, Puce bio na klupi u Velezu koji je nivo iznad i trebao bi bit okej za nas il isto za Dzankovica. Ali ocigledno postoji razlog zasto se nisu naigrali u Velezu ili pronasli neki klub tipa GOSK Radnik i sl. Svaki od njih sto je i razumljivo bi prije otisao u GOSK nego dosao u Celik da je mogao ali nije. I uopste ja ne sporim da svaki od ovih ce prije ili kasnije imati svoj dan (bar se nadam) i gdje ce pokazat da ima neki kvalitet. Ali kvalitet je po meni prosjecno izdanje. Bitnije je koliko si los kad ti je los dan nego koliko si dobar kad ti je dobar dan ako razumijes sta hocu rec. To je prije svega odlika mladjih igraca koji osciliraju. Mi vec puno takvih igraca smo imali i prije zimskog prelaznog roka a doveli smo ih jos. Kad dovedes mladog igraca ti ne mozes znat kakav ce on bit taj dan, moze bit vrh moze bit prelos i kad ti se sastavi da su trojica taj dan prelosi onda ti igra ne lici ni na sta.
Poređenja radi, Šero na najlosijoj svojoj utakmici u prosjeku izgubi manje lopti a stvori vise prilika nego Dzankovic. A zna se desit da Dzankovic bude odlican i probije svaku ali to bude na jdnoj utakmici kad on vjerovatno bude i opasniji od Šere. Ali sve cemo se slozit da je Šero bolji od Dzankovica. Eh 3 igraca tipa Šere bi nam garantovala opstanak u to sam siguran. Umjesto dvojca Masetic-Bratovcic jedan Šero na poziciji stopera, umjesto dvojca Puce-Bajric jedan Šero centarfor kojeg smo po mom misljenju imali u klubu i Masic bi to pokrio i umjesto Tolje-Kadrica jedan Šero u veznom redu. Klupa ostaje kraća ali je diskutabilno jel i sad mozemo rec da imamo nesto na klupi osim broja igraca.
Masic je sklonjen iz ekipe radi pritiska tribine na upravu i niko me ne moze ubijedit u suprotno. Jos vise bi me zabrinulo ako je neko smatrao da su Puce i Bajric kvalitetom tu negdje s Masicem. Tribina ne treba da se pita za odluke rukovodstva kluba, treba da izabere rukovodstvo i pusti ih da rade. Ako zele da odlucuju nek zauzmu njihova mjesta i odlucuju. Ovako imam osjecaj da uprava žonglira između toga sta oni misle da treba i sta se sa megafona cuje da tribina zeli i to nije dobro.
Zasto preskacete recimo Alija, Talhu i Durmu(mislim i na Truhlu)? To su realno tri igraca od kojih smo ocekivali puno vise jer su do sad imali dovoljno iskustva i sad je vrijeme za stepenicu vise, a oni su otisli stepenicu ispod. Isto je tako i Horic otisao stepenicu ispod. Realno cetiri igraca koja bi trebala biti u 70% nivo tog Sere. Eto ti onda i Sero u odbrani, Sero u vezi...

Hocemo li se sloziti da Musa nije nista pokazao, a da je Rasevic pokazao malo vise? Hocemo li se sloziti da do sada Hodzic nije nista manje pokazao nego ova dvojica? I to jos dok su i oni bili u klubu, sjedili su na klupi jer nisu nista pokazali. Ne treba sad pricu okretati i reci pa vidis njih dvojica. Njih dvojica i Masic su ZAKAZALI. Mozemo mi sad konstatovati da ovaj ili onaj igrac nije pojacanje, mozda i nije, ali realnost je da smo imali neki kostur koji je poprilicno iskusan i koji je poprilicno lose odigrao. Dakle, Durmo, Horic, Musa/Rasevic, Vardo, Marin, Ali, Talha i Masic. Skoro 11 igraca, a ni jedan nije u formi citavu godinu. Bukvalno odigraju jednu utakmicu i nestanu.

Neosporno je da je upravni odbor napravio gresaka ove i prosle godine. Medjutim, neosporno je da ekipa ne pokazuje ono sto bi realno kvalitetom trebala i mogla. Dobro, mozemo i to pripisati upravnom odboru, mozemo i navijacima, mozemo i treneru, ali treba i samim igracima. Premalo pisemo o odgovornosti igraca za sve ovo.
Allgunsblazing

Truhlo je napisao/la: 10 tra 2025, 10:46 Tema je zimski prelazni rok i objektivno evo:

Odlasci:

Gdje je tu Horic? Gdje je Vardo? Gdje je Talha i Ali? Poenta mog posta nisu bili samo dolasci ili odlasci, vec kako generalno imenima nemamo losu ekipu ALI ne igramo u skladu s tim. I opet, sve to sto si nabrojao je sasvim ok pojacanje, ako kostur funkcionise. Nazalost, kod nas ne funkcionise nista, zasto onda ocekivati od pojacanja? Evo recimo Sero. Vidi se da zna i sve je to lijepo i divno, ali je samo protiv Travnika i opravdao epitet pojacanja.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Dragi allguns kakav Vardo :lol: Reko bi čovjek Arežina pa propo, ono amater, da nije Čelik ušao u prvu ligu ostao bi na 10 nastupa u prvoj ligi. Otpisan bio na ljeto, da je Dario uspio u naumu, možda bi i dalje na klupi bio, možda bi se oslobodio prostor za veznog prvoligaškog ranga Jusića.

Hajd malo vrati film unazad, Horić kad se vratio poslje povrede, on i Rašević stvarno držali odbranu. Ličili smo na ekipu. Dobili Tomislav, Bratstvo, Stupčanicu u kupu, remiji sa Toškom i Tuzlom, dva poraza od Gradine i Banovića. Raševiću je presudio kiks u Banovićima, Hodžić napravi glupost u Srebreniku pa život ide dalje, prelako smo se odrekli stopera sa finim prvoligaškim iskustvom. Sad se ibretimo što je Hora "propo", a nije, isti je ko na jesen, samo što igra u paru sa trećeligaškim Mašetićem, Isakovićem koji ne može izdržati više i mladim Hodžićem.

I Hodžić je žrtva svih ovih turbulencija. Pa momak pokidao na zadnjem veznom protiv Goražda, on kad je izašao i pukli smo, protiv Tuzle u gostima, Stupčanica gosti prvo poluvrijeme on i Prguda :lol: jbt orali teren.

Ima li iko u klubu, je li novi trener pogledao njegova izdanja na zadnjem veznom? Zašto ga uništavamo na stoperu bezveze. Zašto smo zadržali Bajramovića i Popovića, pa preloši su na jesen bili, itd. Mogla se ekipa smislenije srezati i jebeš širinu, bolje 15, 16 kakvog takvog kvaliteta, nego sad 25 ko tu negdje, a prvih 11 ne možemo sastaviti kako treba.

Kasno je sad, nek regoje čupa i pravi od govana odbranu. Iskreno sam se pomirio sa ispadanjem davno, hajd nije strašno, ispadali smo i prije u treći rang, kad ono 88/89 ako nije, jbt ga.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Allgunsblazing

Vala su neki svrsavali i na Vardu prosle godine nakon MDK. Meni je sve jasno bilo kad vidim da stoper Hodzic ima bolji radijus kretanja nego Vardo koji bi trebao biti taj neki vezni.

Ono sto hocu da kazem, pojacanja manje vise promasena, ali je cinjenica da ni oni sigurni starteri koji su trebali nositi ekipu ne igraju kako treba. Ja za pojacanja imam "opravdanje" za UO jer realno nismo imali nekih sredstava, ali za ove "igracine" tipa Masic i ostali, nemam vala. Preblagi smo prema njima koliko su losi. Trenere smo isto kritikovali redom, igrace smo samo pojedine uzeli na zub. Aliju niko nista ne govori. Talha isto. Horic je i zasluzio da mu se nista i ne kaze. Durmo prolazi preblago iako je ocajan ove godine. Vardo isto tako ne dobija kritike koje treba.

Sloziti ces se da neki i proigraju kad odu iz Celika, zasto je to? Stvarno mi vise nista nije jasno.
KakhaKaladze

Allgunsblazing je napisao/la: 10 tra 2025, 13:55
KakhaKaladze je napisao/la: 10 tra 2025, 09:15 Jedini je Jusic bio standardan igrac ekipe iz ove lige. Martinovi igrao za Sim bau u raspadu, Dzankovic Puce grijali glupu u Velezu u najboljem slucaju. Ovi Masetici Bratovcici ne znaju ni oni gdje su igrali samo njihov menadzer zna. Zato ti i Jusic jest jedino pojacanje jer je jedini i igrao kontinuirano. Ne mozes se vodit logikom ako je dobar za klupe u PL bice dobar za prve postave u nasoj ligi jer ocigledno nije tako. Ja razumijem tvoj rezon, Puce bio na klupi u Velezu koji je nivo iznad i trebao bi bit okej za nas il isto za Dzankovica. Ali ocigledno postoji razlog zasto se nisu naigrali u Velezu ili pronasli neki klub tipa GOSK Radnik i sl. Svaki od njih sto je i razumljivo bi prije otisao u GOSK nego dosao u Celik da je mogao ali nije. I uopste ja ne sporim da svaki od ovih ce prije ili kasnije imati svoj dan (bar se nadam) i gdje ce pokazat da ima neki kvalitet. Ali kvalitet je po meni prosjecno izdanje. Bitnije je koliko si los kad ti je los dan nego koliko si dobar kad ti je dobar dan ako razumijes sta hocu rec. To je prije svega odlika mladjih igraca koji osciliraju. Mi vec puno takvih igraca smo imali i prije zimskog prelaznog roka a doveli smo ih jos. Kad dovedes mladog igraca ti ne mozes znat kakav ce on bit taj dan, moze bit vrh moze bit prelos i kad ti se sastavi da su trojica taj dan prelosi onda ti igra ne lici ni na sta.
Zasto preskacete recimo Alija, Talhu i Durmu(mislim i na Truhlu)? To su realno tri igraca od kojih smo ocekivali puno vise jer su do sad imali dovoljno iskustva i sad je vrijeme za stepenicu vise, a oni su otisli stepenicu ispod. Isto je tako i Horic otisao stepenicu ispod. Realno cetiri igraca koja bi trebala biti u 70% nivo tog Sere. Eto ti onda i Sero u odbrani, Sero u vezi...

Hocemo li se sloziti da Musa nije nista pokazao, a da je Rasevic pokazao malo vise? Hocemo li se sloziti da do sada Hodzic nije nista manje pokazao nego ova dvojica? I to jos dok su i oni bili u klubu, sjedili su na klupi jer nisu nista pokazali. Ne treba sad pricu okretati i reci pa vidis njih dvojica. Njih dvojica i Masic su ZAKAZALI. Mozemo mi sad konstatovati da ovaj ili onaj igrac nije pojacanje, mozda i nije, ali realnost je da smo imali neki kostur koji je poprilicno iskusan i koji je poprilicno lose odigrao. Dakle, Durmo, Horic, Musa/Rasevic, Vardo, Marin, Ali, Talha i Masic. Skoro 11 igraca, a ni jedan nije u formi citavu godinu. Bukvalno odigraju jednu utakmicu i nestanu.

Neosporno je da je upravni odbor napravio gresaka ove i prosle godine. Medjutim, neosporno je da ekipa ne pokazuje ono sto bi realno kvalitetom trebala i mogla. Dobro, mozemo i to pripisati upravnom odboru, mozemo i navijacima, mozemo i treneru, ali treba i samim igracima. Premalo pisemo o odgovornosti igraca za sve ovo.
Meni nije isto odigrao lose i losiji igrac. Ja cu se sloziti sa svim sto si napisao ali se necu sloziti da su Hodzic, Masetic i Bratovcic bolji igraci od Rasevica i u to me ne mozes ubijediti. Jedno je forma a jedno je domet. Golf dvica i golf sestica oba idu do 80 km/h al sesticu mozes vozit i 200 a dvicu ne mozes. Ali Talha i Vardo su pali u formi apsolutno se slazem kao i Durmo. Fazon je sto ti ne mozes ocekivati odnosno nije realno ocekivati da ce ti oni zapinjat kad im je rezerva Tolja ili Prguda. Mozemo mi pricat o nekom paralelnom univerzumu u kojem ti zapinjes da napredujes bez obzira na konkurenciju al to tako ne funkcionise. Bez jake konkurencije nema napretka i to je to. Vardo je dostigao svoj limit i to je sto je od njega, Ali i Talha su mladi igraci skloni oscilacijama koji uz neadekvatnu konkurenciju stagniraju ili padaju u formi i to je apsolutno ocekivano i nije nesto za sta su oni krivi. Da je to super niti da ih opravdava apsolutno ne ali tako stvari funkcionisu. Ne bi bila problem njihova losa forma da ih ima ko zamijeniti i to je ono sto ponavljam ko papagaj. I oni takvi u prelosoj formi su bolji od onoga sto imas na klupi. Durmo u prelosoj formi je bolji od svoje rezerve, Horic u losoj formi je bolji od Masetica/Bratovcica isto kao i Hodzic, Jusic nema nikakvu rezervu, Smajlovic kako god odigra bolji od Bajramovica, Vardo sa 15 izgubljenih bolji od Prgude, Talha van forme bolji od Kadrica a Ali od Tolje - kako god ovi iz prve postave odigrali bolji su od ovih s klupe, Marin odigra lose manje lopti izgubi od Martinovica. Jedino Puce ima podjednako losu zamjenu u vidu Bajrica. Sero los napravi vise od Dzankovica.
I eto cijela postava svi koji igraju u prvih 11 i hajde ti meni reci ko je s klupe bolji od ovog iz prve koji ima los dan?
U idealnom scenariju ti treba da imas dva priblizno jednaka igraca koji se cijele sezone "takmice" za mjesto i tako koletivno napreduju.
Ali hajmo rec da to nije izvodivo pa da je neki realan scenario da je onaj s klupe sposoban da bude bolji od onog iz prve postave kad ovaj ima losiji dan. Mi to ne da nemamo za sviju, mi to nemamo ni na jednoj poziciji. Nedostatak konkurencije je smrt za svakog igraca i to se desava s mladom ekipom. Htio ne htio ne dajes onih ekstra 5% jer ne moras jer znas da si bolji od onog koji ti je zamjena.
Svodi se opet na onu jednu te isto recenicu, nije problem uslovno receno losa forma igraca nego je problem sto su ti oni i u losoj formi bolja opcija. I to ti je problem ove ekipe. Pad forme se desava apsolutno svakom fudbaleru ali ga onaj s klupe ili mijenja ili tjera da to sto prije premosti a kod nas toga nema i tu je kraj price.
Odgovori