Allgunsblazing je napisao/la: ↑10 tra 2025, 07:20
Truhlo je napisao/la: ↑09 tra 2025, 22:33
bihacusrcu je napisao/la: ↑09 tra 2025, 20:41
Ma ljudi šta ste potonuli, 27 bodova je u igri još. Dvije pobjede i iznad ste. Evo i Travnik se dovede danas u nezgodnu situaciju, svi mogu ispasti još osim Stupcanice
Prijatelju, samo pogledaj naš prelazni rok na zimu i vaš, malo uporedi, pa ćeš shvatiti što ispadamo. Mi smo uspjeli od loše ekipe napraviti još goru, tako da sve su prilike da idemo sa Radničkim i Rahićem u treći rang.
Mislim da ne pricas objektivno. Sada u ekipi imas tri ozbiljna premijerligaska igraca. Imas jos gomilu igraca sa iskustvom igranja u PL ili FL. Jedina dva problema su ti jedan vezni i spic.
ALI, da li recimo jedan Talha igra na nivou od prosle godine? Da li je Horic na nivou od prosle godine? Da li je Durmo na nivou od prosle godine? Da li je Marin na nivou (iako smo mozda i trebali biti svjesni da nece biti)? Da li je Sero opravdao ocekivanja (osim Travnika)? Sta je sa Vardom? Pa jebeni Martinovic prosle godine zabije 5 golova, kod nas ne zna hodati u pravom smjeru i nema ga od kraja godine.
Previse krivimo trenere za to sto igraci od kojih se realno treba ocekivati ne pruzaju ono sto bi trebali. Ali i Talha su podbacili. Vardo je podbacio. Horic je podbacio. Sva krila su podbacila iako imas tri igraca koja bi trebala biti barem ok, bez da racunam na Marina. Pa Masic je dobro podbacio prvi dio sezone.
Pa zamisli samo da mi dovedemo ove balvane iz FL i da igramo izbij nabij na Bilinom. Pa zapad bi ih otjerao za tri utakmice. Nema sta im ne bi spominjali. O cemu mi onda pricamo? Jedini igrac koji je nesto pokazao je Jusic, ovo ostalo je sve smijesno, a ne bi trebalo biti.
Tema je zimski prelazni rok i objektivno evo:
- Nanić - 21 godina, 7 nastupa u prvoj ligi fbih i to tek ove sezone u Jedinstvu, naprimao se golova, Adžem ga sklonio na klupu kad je preuzeo Jedinstvo. Pored tih 7 nastupa, ima još 1 u PL i to mu je cijela seniorska karijera. Jedinstvo sa njim na golu 6 poraza i 2 remija. Ako smo tražili konkurenciju Durmi, ovaj je nikakva.
- Bratovčić - 19 godina iz Slobode, 7 nastupa u PL za Slobodu i 1 nastup prošle sezone u prvoj ligi. Povrijeđen od kako je došao, neprovjeren mlad igrač za borbu za opstanak.
- Kadrić - 19 godina, 14 seniorskih nastupa u karijeri prije Čelika u PL, prema transfermarktu nije zabilježio ni jedan nastup u drugoj ligi Slovenije, ne znam je li greška, recimo da jeste 10ak, sve kad sabereš, nije ni jedna potpuna sezona.
- Puce - 19 godina, 13 seniorskih ligaških nastupa u PL, bez zabijenog gola.
- Buza - 19 godina, 9 seniorskih ligaških nastupa u prvoj ligi, 2 u kupu BiH.
- Bajrić - 20 godina, 28 prvoligaških nastupa, 6 golova, 2 nastupa u kupu BiH, 1 gol. Od svih U21 koji su dovedeni, najviše iskustva u prva dva ranga takmičenja, po nekoj logici, trebao je upisati najviše minuta, biti starter.
- Mašetić - 21 godina, 10 prvoligaških nastupa u karijeri.
- Šero - 26 godina, 104 nastupa u prvoj ligi, 50 golova i asistencija. 31 nastup u PL. Jedino pravo pojačanje i to se vidi, razvalio Travnik, sve utakmice korektno odradio do sad, odskače kvalitetom.
Odlasci:
- Mašić - 24 godine, 68 nastupa u prvoj ligi, 30 golova i asistencija, 13 nastupa u kupu BiH i 13 golova i asistencija. 46 nastupa u PL, 127 seniorskih nastupa u prva dva ranga takmičenja.
- Rašević - 24 godine, 116 nastupa u prvim ligama fbih i RS.
- Musa - 24 godine, 30 nastupa u prvoj ligi i 21 nastup u drugoj ligi Slovenije.
Zaključak: Nanić 8, Bratovčić 8, Kadrić 14, Puce 13, Buza 9, Bajrić 30, Mašetić 10. Ukupno: 92 nastupa u karijeri u dva najviša ranga takmičenja, 7 igrača. Apsolutno sa ovim iskustvom nismo smjeli pustiti Raševića i Mašića. Ako smo ih već pustili, morali smo dovesti stopera i napadača približnog ranga. Najgore od svega je što u sezoni kad 6 klubova ispada, mi smo iskustvo i provjeren kakav, takav prvoligaški kvalitet, zamjenili vrlo upitnom djecom. Ako ispadnemo, ispast ćemo zbog ovog prelaznog roka.
Poređenje sam napravio sa Jedinstvom, sad otiđi na transfermarkt pa pogledaj njihov zimski prelazni rok. Totalno obrnuto, riješili se djece, doveli iskusne provjerene igrače u najboljim godinama i nije ni čudo što pometoše sve redom.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.