NK Čelik

Truhlo

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

prisonbreak je napisao/la: 27 sij 2025, 19:10 Trebalo je bar jednog od dvojice Musa-Rasevic ostaviti ak se mislilo ovako. Meni sportska politika kluba je bolesna.
Ja se ponadao dolazi neki provjeren prvoligaški stoper, još kontam za njihove dvije plate može se beton dovesti za ovu ligu i još para ostane :lol:

Mada haj yebo i stopera ako Horu zdravlje posluži, vezni red je kritičan 2 godine, promašilo se sa Popovićem koji je kao trebao biti osmica, Vardu trebalo otpisat prije dvije godine, itd. Da smo umjesto te dvojice solidnog veznjaka doveli, možda bi koji bod više imali, a možda i ova djeca od 19 godina bi djelovala bolje i slobodnije uz iskustvo i kvalitet u vezi. Ne mogu da shvatim da dovodimo sve i svašta i da u 2 godine nismo u stanju dovesti poštenog prvoligaškog veznog igrača, a ne neke Anđušiće što se ovdje nameće ko god ima brigu opstanka u ligi sa ovom ekipom.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Eugen je napisao/la: 27 sij 2025, 19:43
Guest.1945 je napisao/la: 27 sij 2025, 19:30 Kad može TOŠK sebi obezbjediti bolje igrače onda znaš u kojem smo k.urcu.Jebo. ih dug više ne možeš ni tako.Kažeš krajem 2024 onda ništa kažeš početkom 2025 opet ništa.Ove pare od kantona nema to još do ljeta možda se nadat od grada prije ali nam ništa ne znači kad završi prelazni rok.
Jesi i ti naporan više ba ima bitnijih stvari od nekih pojačanja u ovom trenutku, klub riješava papirologiju i dogovor s gradom u vezi dodijeljivanja Plandila NK Čeliku na korištenje, vjerujem da će sve biti okončano u narednih 15-tak dana. Kada su u pitanju pare, prije ces dobiti od kantona nego od grada jer grad još nije budzet usvojio za ovu godinu
Ne bih ja brate taj opstanak uzimao zdravo za gotovo, ispadanje za 80. rođendan bi bilo ogromna katastrofa. Puno se kockamo sa ovom ekipom, nadam se da svi ovdje griješimo i da će izboriti opstanak, makar to bilo u zadnjem kolu sezone.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

RealMadrid je napisao/la: 27 sij 2025, 21:09
Cinvict35 je napisao/la: 27 sij 2025, 20:05 Mozda uprava zna da nemozemo ispast :lopta: pa i ne trose za igrace nego pokusavamo od mladzih neki talentiraniji igrqca nekoga i pogodit za buducnost.
MI NEMOZEMO ISPAST
Svi smo mi ovdje glupi samo si ti pametan jel?
Ne veoma su to teskw rijeci da se neko naziva glupim na osnovu svog misljenja ,ali odes ovako ponekad u klub i slobodno pitas neke stvari ,momci ce izdvojit 15tak minuta i sve ce da ti bude jasnije,i jos da ti kazem da kad budemo htjeli uc bez obzira koje ekipe budu bile u FL mi cemo da udzemo
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Truhlo, ima i Zuna nastupa i u Premijer ligi, pa? Nije to znak kvaliteta.

Pitanje ostaje koliko smo mogli vise. Uostalom, nije jos uvijek kraj roka. Do lige imamo skoro dva mjeseca, mozda dodje Andjusic. :mrgreen:
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Allgunsblazing je napisao/la: 27 sij 2025, 21:29 Truhlo, ima i Zuna nastupa i u Premijer ligi, pa? Nije to znak kvaliteta.

Pitanje ostaje koliko smo mogli vise. Uostalom, nije jos uvijek kraj roka. Do lige imamo skoro dva mjeseca, mozda dodje Andjusic. :mrgreen:
Ko je uopšte PL spomenuo? Kažem prvoligaške igrače, mislim na prvu ligu federacije. Yebo ga ba više, dođe tošk, zvijezda, sakriju ti loptu na bilinom, odakle oni veznjake dovode?

Igraš u olovu neki ko derbi, vezni red ti drže tri izlazna juniora Hodžić, Prguda, Talha. Pa to nema nigdje na svijetu. Naša ekipa je toliko retardirano neizbalansirana, sad imaš rutonje, kvalitet i imena na bekovima i krilima, a sredina opet golobrada la masija, vardo amater, itd.

Vidi ovako ako provjeren veznjak i stoper za ovu ligu, koštaju po 3000, to je 24000 za polusezonu do ljeta, ne bih se kockao sa opstankom zbog neke uštede od 24 000KM, šta je to za klub koji uprihoduje oko milion KM na godišnjem nivou? Koliko god da smo opterećeni dugovima, finansijskim problemima, iskreno se nadam da će se naći dodatne pare da se ekipa ojača, kasno će biti u martu kad nas goražde i jedinstvo sa rutonjama pregaze...
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Ma ne treba nama Andjusic ko spominje njega.Fokus je na stoperu i to je to.Nama treba prosječan stoper koji ima utakmica u 1.FL ili PL a ne igrač koji je tek punoljetan pa promjenio 10 klubova.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Truhlo je napisao/la: 27 sij 2025, 21:44
Allgunsblazing je napisao/la: 27 sij 2025, 21:29 Truhlo, ima i Zuna nastupa i u Premijer ligi, pa? Nije to znak kvaliteta.

Ko je uopšte PL spomenuo? Kažem prvoligaške igrače, mislim na prvu ligu federacije. Yebo ga ba više, dođe tošk, zvijezda, sakriju ti loptu na bilinom, odakle oni veznjake dovode?

Igraš u olovu neki ko derbi, vezni red ti drže tri izlazna juniora Hodžić, Prguda, Talha. Pa to nema nigdje na svijetu. Naša ekipa je toliko retardirano neizbalansirana, sad imaš rutonje, kvalitet i imena na bekovima i krilima, a sredina opet golobrada la masija, vardo amater, itd.

Vidi ovako ako provjeren veznjak i stoper za ovu ligu, koštaju po 3000, to je 24000 za polusezonu do ljeta, ne bih se kockao sa opstankom zbog neke uštede od 24 000KM, šta je to za klub koji uprihoduje oko milion KM na godišnjem nivou? Koliko god da smo opterećeni dugovima, finansijskim problemima, iskreno se nadam da će se naći dodatne pare da se ekipa ojača, kasno će biti u martu kad nas goražde i jedinstvo sa rutonjama pregaze...
Pa o ovom se prica vec 4-5 prelaznih rokova, da nam treba vezni igrac. Ova ekipa je bas tanka, jedini igrac koji valja do sad sto je dosao je Šero, i on se povrijedi.. nadam se da Zaimovic zna sta radi, jer bar tu vidim neku kvalitetu od strane njega.
JonSnow

Post Postao/la JonSnow »

Hajmo objektivno.
Ovo je poluamaterska liga, u kojoj jedan solidan veznjak, "brzo" krilo ili fizički dominantan napadač mogu na svojim plećima iznijeti ekipu, a o odbrani neću ni da pričam. Sad procijenite šta mi od ovog imamo.
Ja ostajem pri tome da su se trebala pregrist muda i da se MORAO naći bar jedan iskusan veznjak, u zadnje 2 godine.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
FliX

Post Postao/la FliX »

Cinvict35 je napisao/la: 27 sij 2025, 21:27
RealMadrid je napisao/la: 27 sij 2025, 21:09
Cinvict35 je napisao/la: 27 sij 2025, 20:05 Mozda uprava zna da nemozemo ispast :lopta: pa i ne trose za igrace nego pokusavamo od mladzih neki talentiraniji igrqca nekoga i pogodit za buducnost.
MI NEMOZEMO ISPAST
Svi smo mi ovdje glupi samo si ti pametan jel?
Ne veoma su to teskw rijeci da se neko naziva glupim na osnovu svog misljenja ,ali odes ovako ponekad u klub i slobodno pitas neke stvari ,momci ce izdvojit 15tak minuta i sve ce da ti bude jasnije,i jos da ti kazem da kad budemo htjeli uc bez obzira koje ekipe budu bile u FL mi cemo da udzemo
Je li nam to savez 12.igrac? :rock:
Allgunsblazing

Truhlo je napisao/la: 27 sij 2025, 21:44

Pa Vardo je taj prvoligaski igrac sa iskustvom. Horic je premijerligaski igrac sa iskustvom. Obojica povrijedjeni :mrgreen: Tako smo dovodili i Hrelje i ostale prvoligaske igrace pa su bili kite.

Moramo priznati da ima i do nas. Ne moze Salkanovic kod nas biti najgori igrac lige i u Srebreniku dati kao Ali i Masic zajedno. Tako da te price o sakrivanju lopte su vec smijesne. Dovedi te igrace pa ce onda drugi od njih sakrivati loptu. I tako idemo u krug.

Nema garancije da ces dati 24000 KM i ostati u ligi. Jedina garancija je da ces dati 24000 KM. Postavlja se onda naredno pitanje, imamo li 24000 KM? Hajmo reci da imamo, koji je to igrac kojeg cemo dovesti?
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Truhlo je napisao/la: 27 sij 2025, 18:07
Allgunsblazing je napisao/la: 27 sij 2025, 17:51
Guest.1945 je napisao/la: 27 sij 2025, 17:37

Gdje si kontraš.Pljuni me usta ako nemaš tamo neke veze u klubu
Moze li te neko drugi pljunuti?

Uopste nisam kontras, vec niste ni malo realni. Musa i Rasevic su nikakvi igraci i ovi sto su dosli mogu biti samo bolji. Vas je problem sto u zimskom prijelaznom roku, kada je klub u finansijskim problemima, ocekujete "pouzdanog premijerligaskog igraca."

I opet, klub dovede jednog bas takvog, po forumu ide prica kako kupimo otpatke fenjerasa. Je li vidite kolike gluposti valjate? Tacno neki misle da je Andjusic realno pojacanje i onda se razocaraju i svoje frustracije ljece po forumu.

Da ne pricamo o Kadricu i njegovih 10 nastupa u PL, ali nije on opet Andjusic.
Musa i Rašević imaju dosta dosta utakmica u nogama u drugom rangu takmičenja, nisu zadovoljili, s razlogom je raskinut ugovor sa njima i onda svi očekujemo umjesto njih dvojice jednog solidnog prvoligaškog stopera, a doveli smo izlaznog juniora Slobode ranga našeg Hodžića na posudbu i stopera iz Sloge Gornji Vakuf, druga liga fbih grupa jug :(

Nije ovo sezona u kojoj možeš rezati troškove ko prošlu zimu, pa sa juniorima ganjati opstanak. Mi samo zbog bolje gol razlike nismo na 10. mjestu koje će možda voditi u niži rang.

Evo otprilike trenutni roster, plus fali Tolja :lol:

slika

Solidni na bekovskim i krilnim pozicijama, stoperi pretanki, osim Horića, vezni red, daj bože da taj mali Kadrić bude klon Arežine a u napadu da Bajrić bude regen Senada Brkića :lol:
Eh upravo u ovom solidni na bekovima je po meni objasnjenje kompletne nase situacije i sta nama zapravo treba. Doveo si Jusica koji je okej za ovu ligu i pokrio si tu poziciju a s druge strane si dobio razvoj Smajlovica koji je od izlaznog juniora za polusezonu postao tvoja najbolja opcija na beku. Osnovni je problem sto se ocekivalo da ce i Ahmetspahic, Hodzic i Palackic ostvariti isti napredak kao Smajlovic a nisu. Znaci razvio si jednog od pet (nije sve do kluba dosta je i do samih igraca) ali je to otprilike realan omjer da ces od 5 mladih igraca dobiti jednog igraca. Sad smo u istoj situaciji, doveli smo 5 mladih igraca sa strane i ja opet ocekujem kao i s nasim, da ce se jedan pokazati kao igrac. I taj dio nije sporan i s tim potezom se slazem. Ono s cim bi svi bili zadovoljni je da je doveden igrac nivoa Jusica na drugim pozicijama koje nam skripe.
Previse se nadamo da ce eksplodirat sve sto dovedemo. Samo se trebamo prisjetit prosle sezone kad su promovisani nasi juniori i prica po forumu. Ahmetspahic zenicki Haaland, Palackic Iniesta. Najmanje se pricalo o Hodzicu i Smajlovicu a ispade na kraju da jedini mogu igrat i izgleda da su izmislili fudbal za ovu dvojicu. E tako se ne bih iznenadio da ovaj momak iz Sloge Uskoplje donese vise nego ovi PL igraci iz Slobode i da Jahja iz Stupcanice naucio Puceta kako da igra lopte.
Potrebna su nam 3 igraca koji ce igrati a ne biti na spisku igraca. Da li cemo ove sezone od 5 juniora dobiti 3 igraca, ja sam skeptican ali ostaje da se nadamo da hocemo.
Allgunsblazing

Tako je se i Talha prosle godine pokazao, a ove godine skoro da ne postoji. Musa je pokazao prosle godine da se moze racunati na njeg, ove pokazao da ne moze. Ali je haman bio bolji kad je tek usao u prvi tim, nego danas.

Ocigledno da je atmosfera u klubu previse za ove igrace. Bila je doduse previse i za Hrelju koji je dobio svoju porciju za selfi. Tako se pricalo da ce i Jusic otic zbog pritiska, a realno i pao je nakon tog.

I onda se cudimo sto nam TOSK sakrije loptu.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

KakhaKaladze je napisao/la: 28 sij 2025, 08:29
Truhlo je napisao/la: 27 sij 2025, 18:07
Allgunsblazing je napisao/la: 27 sij 2025, 17:51
Moze li te neko drugi pljunuti?

Uopste nisam kontras, vec niste ni malo realni. Musa i Rasevic su nikakvi igraci i ovi sto su dosli mogu biti samo bolji. Vas je problem sto u zimskom prijelaznom roku, kada je klub u finansijskim problemima, ocekujete "pouzdanog premijerligaskog igraca."

I opet, klub dovede jednog bas takvog, po forumu ide prica kako kupimo otpatke fenjerasa. Je li vidite kolike gluposti valjate? Tacno neki misle da je Andjusic realno pojacanje i onda se razocaraju i svoje frustracije ljece po forumu.

Da ne pricamo o Kadricu i njegovih 10 nastupa u PL, ali nije on opet Andjusic.
Musa i Rašević imaju dosta dosta utakmica u nogama u drugom rangu takmičenja, nisu zadovoljili, s razlogom je raskinut ugovor sa njima i onda svi očekujemo umjesto njih dvojice jednog solidnog prvoligaškog stopera, a doveli smo izlaznog juniora Slobode ranga našeg Hodžića na posudbu i stopera iz Sloge Gornji Vakuf, druga liga fbih grupa jug :(

Nije ovo sezona u kojoj možeš rezati troškove ko prošlu zimu, pa sa juniorima ganjati opstanak. Mi samo zbog bolje gol razlike nismo na 10. mjestu koje će možda voditi u niži rang.

Evo otprilike trenutni roster, plus fali Tolja :lol:

slika

Solidni na bekovskim i krilnim pozicijama, stoperi pretanki, osim Horića, vezni red, daj bože da taj mali Kadrić bude klon Arežine a u napadu da Bajrić bude regen Senada Brkića :lol:
Eh upravo u ovom solidni na bekovima je po meni objasnjenje kompletne nase situacije i sta nama zapravo treba. Doveo si Jusica koji je okej za ovu ligu i pokrio si tu poziciju a s druge strane si dobio razvoj Smajlovica koji je od izlaznog juniora za polusezonu postao tvoja najbolja opcija na beku. Osnovni je problem sto se ocekivalo da ce i Ahmetspahic, Hodzic i Palackic ostvariti isti napredak kao Smajlovic a nisu. Znaci razvio si jednog od pet (nije sve do kluba dosta je i do samih igraca) ali je to otprilike realan omjer da ces od 5 mladih igraca dobiti jednog igraca. Sad smo u istoj situaciji, doveli smo 5 mladih igraca sa strane i ja opet ocekujem kao i s nasim, da ce se jedan pokazati kao igrac. I taj dio nije sporan i s tim potezom se slazem. Ono s cim bi svi bili zadovoljni je da je doveden igrac nivoa Jusica na drugim pozicijama koje nam skripe.
Previse se nadamo da ce eksplodirat sve sto dovedemo. Samo se trebamo prisjetit prosle sezone kad su promovisani nasi juniori i prica po forumu. Ahmetspahic zenicki Haaland, Palackic Iniesta. Najmanje se pricalo o Hodzicu i Smajlovicu a ispade na kraju da jedini mogu igrat i izgleda da su izmislili fudbal za ovu dvojicu. E tako se ne bih iznenadio da ovaj momak iz Sloge Uskoplje donese vise nego ovi PL igraci iz Slobode i da Jahja iz Stupcanice naucio Puceta kako da igra lopte.
Potrebna su nam 3 igraca koji ce igrati a ne biti na spisku igraca. Da li cemo ove sezone od 5 juniora dobiti 3 igraca, ja sam skeptican ali ostaje da se nadamo da hocemo.
To je to, sve si objasnio. Tu mladost treba upariti sa iskustvom i kvalitetom, da nije teret na njima, da se imaju na koga osloniti i uz nekog napredovati. Neće Talha i Ali napredovati i postati dobre osmice i desetke uz Vardu...

@allguns Vardo je trećeligaški igrač, koji se spletom okolnosti našao u drugoj ligi. Ima više nastupa u trećem rangu, nego u drugom. 90% nastupa što je skupio u ovom rangu je u dresu Čelika. Nemoj ga stavljati u isti koš sa Horom jer nije ni blizu. Recimo umjesto varde veznjak ranga Šere iz prve lige, što je ovaj na krilu, takav nam u vezi treba.

I naravno da će biti još Hrelja, što ne znači da ne treba pokušavati i gurati djecu u vezu jer eto ne treba nam novi Hrelja.

Recimo stopera bih zaganjao Panjetu iz Gradine koji je kvaliteta prvoligaškog kao Jusić na beku. Imali smo na ljeto priliku uzeti Karalića veznjaka, koji eto nije valjo, sad valja u Travniku u vrhu tabele.
disara

Post Postao/la disara »

Evo Andjusic i zvanicno u Radniku :x
Uprava nek se kani posla kad ga nisu zavrsili :dislike:

Samo malo ironije cisto da se zna
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Na kraju krajeva, Zaimović diktira ekipu, ako je njemu ova ok i dovoljna za top 9 na tabeli, nek čovjek radi. Mora se priznati da ima čelična muda i on i uprava da sa ovom ekipom krenu u borbu za opstanak.
Odgovori