habuba je napisao/la: ↑16 sij 2025, 16:03
asimdemineri je napisao/la: ↑15 sij 2025, 16:59
Plandilo nema pristupnu cestu, bez toga nema građevinske urbanističke, ne može nijedan kamion doći do Plandila. Ako grad bude dao parcelu, treba tražiti cestu i pristup, inače uzalud je parcela i apliciranje za terene koje plaća savez.
Ovo ostalo sve super, svaka čast.
Pogledaj ponovo video prezentaciju. Pristupna cesta je planirana vezivanjem sa Kamberovica Cikmom (ulaz) ispod onog nadvoznjaka koji je trenutno tamo, te direktnim izlazom na M-17. U sustini radi se o veoma malom ulaganju da se taj dio spoji sa saobracajnicama. Vidjet cemo da li ce to biti u domenu investitora ili lokalne zajednice da izgradi taj dio.
Druze, ako se plan bude zasnivao da je taj put pristupna cesta za kamione i ostalu masineriju, onda je to mrka kapa. Sama cesta (od nadvoznjaka -Strong Auto pa do Zeke - petlja) je toliko siroka da se dva mala auta tesko mimoidju, a da ne spominjem kamione koji bi tom cestom trebali "spartati". Isto tako podvoznjak je mislim neuslovan za veca i sira vozila. Mozda grijesim, ali nedavno sam tuda prolazio i nisam optmisita sto se tog puta tice. Po meni, trebao bi se napraviti neki improvizovani put pored benzinske i tako obezbjediti kamiona pristup gradilistu. A u dogledno vrijeme (kad bude prosao regulacioni plan ili sta vec, kad se bude gradio kruzni tok koji je prikazan u prezantaciji) onda traziti prikljucak na M17 ili tako nesto.
Ali vjerujem da imaju strucnije glave po ovom pitanju i da ce se to rijesiti kako treba.