Guest.1945 je napisao/la: ↑14 tra 2025, 10:53
Trebam vjerovat Regoji jel?Nadam se da ćemo se opametiti.
Ovdje je srz naseg problema. Nije bitno kome ces ti ili kome cu ja vjerovati, UO mora pronaci svog covjeka (ili vise njih) i oni moraju vjerovati u njih, cak i kad ostatak stadiona na vjeruje. Tako smo se rijesili Duvnjaka zbog publike (a nisam ja onaj koji ce govoriti da je on bio idealan, samo mi izgleda da je bio najmanje los od svih poslije njeg). Tako smo zbog pritiska otjerali i Darija (ne ulazeci u to da li je obavljao dobar posao ili ne).
UO mora ograniciti pristup klubu navijacima, a poboljsati transparentnost. Nije transparentnost kada svako od nas ide do Cerima "po informacije" vec ciljano objavljivanje potrebnih informacija. Ovaj klub jeste klub navijaca, ALI moramo jednom razgraniciti i to. Navijaci se pitaju samo na Skupstini (tj. clanovi kluba), od tog trenutka, svu odgovornost preuzima izabrani UO. Nemaju se sta vise navijaci mijesati u izbor trenera, igraca, skauta, kuraca i palaca. Imam osjecaj da nasi navijaci nisu bas shvatili kako ovaj model treba da radi i zato sebi "dopustamo" previse u smislu ocekivanja da se svi mijesamo u rad kluba. Znamo onu staru "gdje je puno baba, kilavo je dijete". UO/direktor kluba treba jednom ili dva puta mjesecno organizovati sastanke sa navijacima gdje navijaci mogu pitati sta se desava u klubu (a da nije pokriveno recimo ovom obavezom transparentnosti). Osim toga, nema sta vise navijac pitati direktora sta se desava u klubu. Medije ces pokrivati redovnim pres konferencijama pred ili poslije utakmice.
@Guest.1945 Nemoj misliti da je ovo usmjereno tebi, samo sam iskoristio dio posta da skrenem paznju na ono sta mislim da je bitno u poslovanju naseg kluba.
I da, jedan savjet za UO, ako citaju. Nemojte omalovazavati funkciju direktora kluba. Kako? Pa ako direktor kluba obavlja administrativne poslove koje treba recimo da radi sekretar, onda je taj direktor = sekretar. Zasto to mora raditi? Zato sto sekretar ima opet druge poslove koji spadaju van njegovog djelokruga, a mora ih obavljati jer nema ko. Zalimo se na marketing, a da nemamo ja mislim vise ni osobe za marketing. Nekada smo imali i izjave poslije treninga i svasta nesto, promotivne spotove. Belmin to ne moze raditi uz poslove sekretara + fotografa kluba i Robijasa. Nama realno u administraciji kluba fale jos barem 2, a mozda i 3 osobe.
Naravno, ovo ne umanjuje obavezu i Cerima da se dodatno edukuje i sredi (a pricali smo vec o tome), samo mu nije ni lagan posao kad je on sada sve u klubu - u administrativnom smislu. Dakle, UO treba spustiti neke svoje obaveze na Cerima (pregovori sa sponzorima i slicne stvari), a pronaci jos 2 osobe koje ce raditi administrativne poslove.
Jesam ja puno sranja napisao, ali ovo samo pokazuje koliko smo mi daleko od stabilnog kluba. Ne daj Boze da se jedna osoba razboli, mi ne bismo imali nikog da posalje sastav za utakmicu u Savez. I naravno, teren je uvijek prva stvar koju cemo svi primjetiti da nije dobra, ali ima i iza kulisa jednako bitnih stvari koje nam nedostaju, a mi ih i ne primjecujemo.