NK Čelik

Avenija

Re: NK Čelik

Post Postao/la Avenija »

Treba se fokusirati na Rahić jer smo trenutno bliže Šijama, Kolini, Batonu, Nemili nego Veležu i Širokom ili Slogi Doboj.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 14 tra 2025, 09:34 Treba se fokusirati na Rahić jer smo trenutno bliže Šijama, Kolini, Batonu, Nemili nego Veležu i Širokom ili Slogi Doboj.
Realno :lol:

Orahovica dobila Kalesiju 3:2 i trenutno su 6. na tabeli druge lige sjever. Po trenutnim tabelama, Jedinstvo bi išlo u baraž sa Rudar, Vitez i Čapljina.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

slika

:mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Subota, 17h.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Sta mi sve moramo pratiti :mrgreen:
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Protiv Rahica se bacati na svaku loptu a nikako za podcjeniti.Vjerujem u pobjedu jer je vjerovatno malo bolja situacija u svlačionici poslije pobjede.Moramo gurati ove igrače psihički i davati podršku radi našeg Čelika, sad nam je tako kako nam je.Žao mi je što je marketing na nuli, treba znati afirmisati i prodat muda pod bubrege da imaš podršku.Uprava neki teambilding napraviti, jer sad je taj momentum, imamo mlade igrače.Puceta moram trpit i gurat, ali ga trpim radi mog Čelika.Kada dođe vrijeme nabit nogom u guzicu i dati savjet da se ufati kakvog zanata.

Ovo resto para ako nam šta ostane sklopiti upravu prvo i stručne ljude a ne skakati pa govorit hop.Ljude koji će skauting raditi dovoditi igrače a ne dovoditi igrače pa onda popunjavati mjesta u birou sportskog segmenta.Trebam vjerovat Regoji jel?Nadam se da ćemo se opametiti.
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

Truhlo je napisao/la: 14 tra 2025, 09:50 slika

:mrgreen:
Vidis da pratis Orahovicu 🤣
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Guest.1945 je napisao/la: 14 tra 2025, 10:53 Trebam vjerovat Regoji jel?Nadam se da ćemo se opametiti.
Ovdje je srz naseg problema. Nije bitno kome ces ti ili kome cu ja vjerovati, UO mora pronaci svog covjeka (ili vise njih) i oni moraju vjerovati u njih, cak i kad ostatak stadiona na vjeruje. Tako smo se rijesili Duvnjaka zbog publike (a nisam ja onaj koji ce govoriti da je on bio idealan, samo mi izgleda da je bio najmanje los od svih poslije njeg). Tako smo zbog pritiska otjerali i Darija (ne ulazeci u to da li je obavljao dobar posao ili ne).

UO mora ograniciti pristup klubu navijacima, a poboljsati transparentnost. Nije transparentnost kada svako od nas ide do Cerima "po informacije" vec ciljano objavljivanje potrebnih informacija. Ovaj klub jeste klub navijaca, ALI moramo jednom razgraniciti i to. Navijaci se pitaju samo na Skupstini (tj. clanovi kluba), od tog trenutka, svu odgovornost preuzima izabrani UO. Nemaju se sta vise navijaci mijesati u izbor trenera, igraca, skauta, kuraca i palaca. Imam osjecaj da nasi navijaci nisu bas shvatili kako ovaj model treba da radi i zato sebi "dopustamo" previse u smislu ocekivanja da se svi mijesamo u rad kluba. Znamo onu staru "gdje je puno baba, kilavo je dijete". UO/direktor kluba treba jednom ili dva puta mjesecno organizovati sastanke sa navijacima gdje navijaci mogu pitati sta se desava u klubu (a da nije pokriveno recimo ovom obavezom transparentnosti). Osim toga, nema sta vise navijac pitati direktora sta se desava u klubu. Medije ces pokrivati redovnim pres konferencijama pred ili poslije utakmice.

@Guest.1945 Nemoj misliti da je ovo usmjereno tebi, samo sam iskoristio dio posta da skrenem paznju na ono sta mislim da je bitno u poslovanju naseg kluba.

I da, jedan savjet za UO, ako citaju. Nemojte omalovazavati funkciju direktora kluba. Kako? Pa ako direktor kluba obavlja administrativne poslove koje treba recimo da radi sekretar, onda je taj direktor = sekretar. Zasto to mora raditi? Zato sto sekretar ima opet druge poslove koji spadaju van njegovog djelokruga, a mora ih obavljati jer nema ko. Zalimo se na marketing, a da nemamo ja mislim vise ni osobe za marketing. Nekada smo imali i izjave poslije treninga i svasta nesto, promotivne spotove. Belmin to ne moze raditi uz poslove sekretara + fotografa kluba i Robijasa. Nama realno u administraciji kluba fale jos barem 2, a mozda i 3 osobe.

Naravno, ovo ne umanjuje obavezu i Cerima da se dodatno edukuje i sredi (a pricali smo vec o tome), samo mu nije ni lagan posao kad je on sada sve u klubu - u administrativnom smislu. Dakle, UO treba spustiti neke svoje obaveze na Cerima (pregovori sa sponzorima i slicne stvari), a pronaci jos 2 osobe koje ce raditi administrativne poslove.

Jesam ja puno sranja napisao, ali ovo samo pokazuje koliko smo mi daleko od stabilnog kluba. Ne daj Boze da se jedna osoba razboli, mi ne bismo imali nikog da posalje sastav za utakmicu u Savez. I naravno, teren je uvijek prva stvar koju cemo svi primjetiti da nije dobra, ali ima i iza kulisa jednako bitnih stvari koje nam nedostaju, a mi ih i ne primjecujemo.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Allgunsblazing je napisao/la: 14 tra 2025, 11:43
Guest.1945 je napisao/la: 14 tra 2025, 10:53 Trebam vjerovat Regoji jel?Nadam se da ćemo se opametiti.
Ovdje je srz naseg problema. Nije bitno kome ces ti ili kome cu ja vjerovati, UO mora pronaci svog covjeka (ili vise njih) i oni moraju vjerovati u njih, cak i kad ostatak stadiona na vjeruje. Tako smo se rijesili Duvnjaka zbog publike (a nisam ja onaj koji ce govoriti da je on bio idealan, samo mi izgleda da je bio najmanje los od svih poslije njeg). Tako smo zbog pritiska otjerali i Darija (ne ulazeci u to da li je obavljao dobar posao ili ne).

UO mora ograniciti pristup klubu navijacima, a poboljsati transparentnost. Nije transparentnost kada svako od nas ide do Cerima "po informacije" vec ciljano objavljivanje potrebnih informacija. Ovaj klub jeste klub navijaca, ALI moramo jednom razgraniciti i to. Navijaci se pitaju samo na Skupstini (tj. clanovi kluba), od tog trenutka, svu odgovornost preuzima izabrani UO. Nemaju se sta vise navijaci mijesati u izbor trenera, igraca, skauta, kuraca i palaca. Imam osjecaj da nasi navijaci nisu bas shvatili kako ovaj model treba da radi i zato sebi "dopustamo" previse u smislu ocekivanja da se svi mijesamo u rad kluba. Znamo onu staru "gdje je puno baba, kilavo je dijete". UO/direktor kluba treba jednom ili dva puta mjesecno organizovati sastanke sa navijacima gdje navijaci mogu pitati sta se desava u klubu (a da nije pokriveno recimo ovom obavezom transparentnosti). Osim toga, nema sta vise navijac pitati direktora sta se desava u klubu. Medije ces pokrivati redovnim pres konferencijama pred ili poslije utakmice.

@Guest.1945 Nemoj misliti da je ovo usmjereno tebi, samo sam iskoristio dio posta da skrenem paznju na ono sta mislim da je bitno u poslovanju naseg kluba.

I da, jedan savjet za UO, ako citaju. Nemojte omalovazavati funkciju direktora kluba. Kako? Pa ako direktor kluba obavlja administrativne poslove koje treba recimo da radi sekretar, onda je taj direktor = sekretar. Zasto to mora raditi? Zato sto sekretar ima opet druge poslove koji spadaju van njegovog djelokruga, a mora ih obavljati jer nema ko. Zalimo se na marketing, a da nemamo ja mislim vise ni osobe za marketing. Nekada smo imali i izjave poslije treninga i svasta nesto, promotivne spotove. Belmin to ne moze raditi uz poslove sekretara + fotografa kluba i Robijasa. Nama realno u administraciji kluba fale jos barem 2, a mozda i 3 osobe.

Naravno, ovo ne umanjuje obavezu i Cerima da se dodatno edukuje i sredi (a pricali smo vec o tome), samo mu nije ni lagan posao kad je on sada sve u klubu - u administrativnom smislu. Dakle, UO treba spustiti neke svoje obaveze na Cerima (pregovori sa sponzorima i slicne stvari), a pronaci jos 2 osobe koje ce raditi administrativne poslove.

Jesam ja puno sranja napisao, ali ovo samo pokazuje koliko smo mi daleko od stabilnog kluba. Ne daj Boze da se jedna osoba razboli, mi ne bismo imali nikog da posalje sastav za utakmicu u Savez. I naravno, teren je uvijek prva stvar koju cemo svi primjetiti da nije dobra, ali ima i iza kulisa jednako bitnih stvari koje nam nedostaju, a mi ih i ne primjecujemo.
Hajd hvala Bogu da se i ja slozim s necim sto napises. U zadnje vrijeme smo se bas razilazili u razmisljanjima al s ovim se u potpunosti slazem. Slicno sam i ja ranije pisao. Tribina bira upravu koja predstavlja klub i zastupa njihov interes i tu se njihov uticaj treba zavrsiti. Ne moze megafon vodit klub i to je to. Megafon izabere ljude i dalje je na njima. Ako im ne odgovaraju ti ljudi, zamijene se ljudi u upravi i izabere neko novi. To je model kluba. Nije model da se izabere uprava pa da se onda toj upravi govori sta treba i kako treba odnosno da se upravlja klubom iz sjene. Nemam ja nista protiv bilo koga sa tribine samo postoji mehanizam vrlo prost da preuzmes odgovornost i da odlucujes kako mislis da treba.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Bravo @allguns. Onako od oka, klubu fale minimum 3 čovjeka u administraciji, minimum. Pored direktora i sekretara, po mom mišljenu potreban je neko za marketing, čak to nalaže i licenciranje da klub ima marketing/pr osobu, pored toga jedna osoba za prodaju/sales i jedan administrativni radnik koji će asistirati u svim administrativno/pravnim poslovima. Tih 5, 6 ljudi je nekih 150, 160k bruto godišnje, minimum 100 000 KM više u odnosu na trenutna dva čovjeka. Ako gdje treba potencijalni višak novca od grada/kantona uložiti to bi bila administracija, 3 radna mjesta plus ojačati stručni štab sa kvalitetnim kondicionim i trenerom golmana. Tada bi bili onako fino popunjeni.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Zeljković najavio prekretnicu u bh. fudbalu, planira se nova liga
Da i to docekamo
JonSnow

Post Postao/la JonSnow »

Redbull je napisao/la: 14 tra 2025, 13:38
Da i to docekamo
Globalno gledano, za fudbal u BiH je velika stvar. Za nas je ovo nova zajebancija.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Delirijum1988

Post Postao/la Delirijum1988 »

Truhlo je napisao/la: 14 tra 2025, 09:48
Avenija je napisao/la: 14 tra 2025, 09:34 Treba se fokusirati na Rahić jer smo trenutno bliže Šijama, Kolini, Batonu, Nemili nego Veležu i Širokom ili Slogi Doboj.
Realno :lol:

Orahovica dobila Kalesiju 3:2 i trenutno su 6. na tabeli druge lige sjever. Po trenutnim tabelama, Jedinstvo bi išlo u baraž sa Rudar, Vitez i Čapljina.
Ja provjeravao rezultat dok jos nisu azurirali, pisao rezultat sa poluvremena, kontam eto belaja ode Orahovica na 4. mjesto, al' dobro je ima nade jos uvijek. :mrgreen:
Delirijum1988

Post Postao/la Delirijum1988 »

JonSnow je napisao/la: 14 tra 2025, 13:44
Redbull je napisao/la: 14 tra 2025, 13:38
Da i to docekamo
Globalno gledano, za fudbal u BiH je velika stvar. Za nas je ovo nova zajebancija.
Da Bog da pratili tu novu ligu iz PL. :rock:
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Ko da gledam ide odluka za formiranje druge lige BiH od 2026, tj. u prevodu krv propišaj da budeš među 5, 6 ekipa ove lige kako bi ostao u drugom rangu takmičenja :lol:
Odgovori