NK Čelik

Truhlo

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

FliX je napisao/la: 18 srp 2024, 17:01
Eugen je napisao/la: 18 srp 2024, 15:31 Prevelika je razlika izmedju prve lige FBiH i Premijer lige. Ko god udje odmah ispada, za opstanak ti treba 3 miliona za sezonu. Mi smo po svemu jos daleko od PL, ali nadam se s novim prosirenim UO da ce biti to puno bolje
Nije tacno da odmah ispada. Gosk je prosle sezone usao.. je li ispao? Prije njega je usao Igman, evo vec dvije sezone nije ispao. Prije njega uslo Posusje, ni ono nije ispalo evo tri sezone. Prije Posusja bio Olimpik i jedini je on ispao kad i mi korona i ostalo. Prije Olimpika bio Simin han, naigro se pet sezona, prije toga Velez jos nije ispo.. O cemu pricamo?
Druže jest u ligi 12, to niko ne spori. Kada bude liga 10, da bi ostao u ligi moraš biti među 8 ekipa. Jednu sezonu možeš na foru izbjeći ispadanje, već narednu letiš ako nemaš jak budžet da se nosiš sa najjačim klubovima.

Jedan Igman je prošle godine na plate potrošio 2 miliona KM i kako da se Čelik potuče sa takvim klubovima?
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Nije sve ni u novcu, niti je to jedino mjerilo.
Nije nužno ako neki klub troši na plate više da će biti ispred onog kluba koji troši manje ? Ništa to ne mora značiti.

Kod nas publika mora da se masovno vrati na stadion i da bude jedan od glavnih pokretača/finansijera kluba, nešto slično što ima Željezničar posljednje 2 sezone. Bez toga ništa neće imati smisla, niti se mogu očekivati neki veliki rezultati.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

RubikovaKocka je napisao/la: 18 srp 2024, 17:25 Nije sve ni u novcu, niti je to jedino mjerilo.
Nije nužno ako neki klub troši na plate više da će biti ispred onog kluba koji troši manje ? Ništa to ne mora značiti.

Kod nas publika mora da se masovno vrati na stadion i da bude jedan od glavnih pokretača/finansijera kluba, nešto slično što ima Željezničar posljednje 2 sezone. Bez toga ništa neće imati smisla, niti se mogu očekivati neki veliki rezultati.
Pa kako nije, što onda tavorimo 4 godine u nižim ligama ako nije sve u novcu. Mogli smo igrati PL i trošiti 500k na plate igrača i uposlenika i biti konkurentni Igmanu, Posušju, Slogi :lol: :lol:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Koliki smo mi imali budjet po jacini u prosloj sezoni Federalke? A koji smo bili na tabeli? Jel neko misli da se s 0 mora napadat PL? To ne smijes biti duzan i napadat visi rang? Ako budemo imali odblokiran racun i budemo vracali 300000 km godisnje napadaj sve sto se napast da! Tako nekako izgleda mi i UO razmislja,jer vracajuci postojece dugove lagano se dizala i jacina lige i ulazilo u visi rang.
limvolikce

Post Postao/la limvolikce »

RubikovaKocka je napisao/la: 18 srp 2024, 16:28
Zenicanin988 je napisao/la: 18 srp 2024, 15:45 Ja ovom ublehašu ne vjerujem nista. Prve izbore obećao sve, kad je dosao, sve iznevjerio, doveo Turcina.
Druge izbore , opet obecao pare od prostora, potpisao ugovor, kad je dobio izbore, opet iznevjerio, slagao, ne da marke. Evo sad opet obećava kao u septembru, pa daj sad ljudino.
Nadavao se on para, htio neko priznati ili ne. Reprogram ide uredno, a par puta je dao pristojne cifre nećemo se lagati.
Sada ja vjerujem opet da će pomoći kada bude rebalans budzeta i da će biti jedna baš solidna injekcija klubu.
btw. Mene vise zanima sta ce biti s onim 1 milionom iz kantona sto je žuti obecao, pa eto i kada se racun odblokira. Nece se moci izvlaciti na blokiran racun.
Nije se ni približno nadavao koliko je duga napravio kada je bio u UO. A drugo je što se nije on nadavao, nego mi, građani ovog grada koji to želimo, a dug u klubu je napravio lično on.

Babajić je isto kandidat za načelnika. :roll:
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

limvolikce je napisao/la: 18 srp 2024, 17:51
Zenicanin988 je napisao/la: 18 srp 2024, 15:45 Ja ovom ublehašu ne vjerujem nista. Prve izbore obećao sve, kad je dosao, sve iznevjerio, doveo Turcina.
Druge izbore , opet obecao pare od prostora, potpisao ugovor, kad je dobio izbore, opet iznevjerio, slagao, ne da marke. Evo sad opet obećava kao u septembru, pa daj sad ljudino.
Nadavao se on para, htio neko priznati ili ne. Reprogram ide uredno, a par puta je dao pristojne cifre nećemo se lagati.
Sada ja vjerujem opet da će pomoći kada bude rebalans budzeta i da će biti jedna baš solidna injekcija klubu.
btw. Mene vise zanima sta ce biti s onim 1 milionom iz kantona sto je žuti obecao, pa eto i kada se racun odblokira. Nece se moci izvlaciti na blokiran racun.
Nije se ni približno nadavao koliko je duga napravio kada je bio u UO. A drugo je što se nije on nadavao, nego mi, građani ovog grada koji to želimo, a dug u klubu je napravio lično on.

Babajić je isto kandidat za načelnika. :roll:
Naravno da su naše pare.
Ali, kako je on napisao kaže nije dao marke, daleko je to od istine.
Zadnja izmjena: RubikovaKocka, dana/u 18 srp 2024, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Zamorano je napisao/la: 18 srp 2024, 17:40 Koliki smo mi imali budjet po jacini u prosloj sezoni Federalke? A koji smo bili na tabeli? Jel neko misli da se s 0 mora napadat PL? To ne smijes biti duzan i napadat visi rang? Ako budemo imali odblokiran racun i budemo vracali 300000 km godisnje napadaj sve sto se napast da! Tako nekako izgleda mi i UO razmislja,jer vracajuci postojece dugove lagano se dizala i jacina lige i ulazilo u visi rang.
Sa 0 dugova možda, ali možda možemo parirati klubovima kao što su Igman i Sloga iz Doboja. Sa dugovima apsolutno nemamo šanse.

Vi ko da ste slijepi pored vlastitih očiju, jako je upitno koliko možemo parirati Stupčanici i Tuzli što se plata tiče, o premijerligašima je suvišno pričati.

Igrač će za 5 stoja preći u drugi klub, naš rani ulazak bi nas mogao vratiti odmah nazad, eno vam frišak primjer Slobode, ni jedan ozbiljan igrač neće doći kod njih a oni su u prvoj ligi federacije trošili preko 80 000 KM mjesečno na plate igrača i stručnog štaba. Koliko smo mi daleko od toga, svako ko je član može otvoriti zadnji izvještaj pa se uvjeriti vlastitim očima.

Premijer liga koju smo mi igrali prije 4 godine i sada je nebo i zemlja što se finansija tiče i treba biti realan, da ne bi mjaukali i kmečali za godinu dana.
jaskozee

Post Postao/la jaskozee »

Nije se on nadavao para, to su budžetski novci i ti novci su se koristili za sanciju dugova iz prošlosti. Prošlosti u kojoj je o bio uvijek među ključnim donosiocima odluka. On je taj za čijeg je mandata blokiran račun kluba. A i kada nije imao formalnu funkciju bio je tu, s Perčom i ostalim sličnim likovima. Pa onda Turci gdje je navijače doveo pred zid - ili Turci ili gašenje. Dakle, nemojte ga pokušati predstaviti kao pozitivnog, jer je on najveći pojedinačno odgovoran za stanje u Čeliku. Pa šta je prošle godine pričao za momke iz uprave, da su narkomani koji nemaju 100 maraka. Da ne pričamo kako je dobio izbore 2016. Kojim glasovima i obećanjima.

Elem, gradonačelnik je, iako je gad i prevarant, s njim se mora, samo on je sve osim pozitivan lik na bilo koji način.
samocelik

Post Postao/la samocelik »

Radije bih se patio sa Bratstvom i Travnikom po Piroti još koju godinu nego bio na silu politička prćija po Andori
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Jel treba 4 miliona km da budes ovakav kao Velez :lol: Znaci da bi bio bolji trebas 10 po nekoj logici :D Nije nekad sve ni u parama ;)
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Jel stid ovdje koga da spominje ono smetlje iz Uskoplja i kao da je on nesto dao, da je on nesto zasluzan
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Ja ne znam odakle vam tema Fudo politika i nema potrebe o njemu nit prozivat ni bilo sta ,Fudo svojim putem a mi svojim putem.
Ali dodam koju,sve vi lijepo pisete nase pare su to slazem se i ja,ali on ako ti neda mozes ti pricat nase su ili da se ganjas jos po sudu sa njim kad bi sta naplatili ,sreca ima razumnih u upravi nije samo srceko i glavom u zid nekad moras i kleknit da dobijes nesto posle a to je bilo odustajanjem od tuzbe ,ili oni ruckovi ili ona pomoc 20 000,nije samo sila mora ma mora qurac vidio si sto mora ,mora na papiru a u realnosti bog zna kad bi sta naplatili .Vidis ovo oko deblokade pa to.se moze rijesit za 7 dana ako zele a ti govori mora ,vidis da ne mora..Zato nema potrebe o njemu polemisat i politici,uzet od njih sto god moze a upravljat klubom nikad vise.
I meni je ove bombasticno ulazak ,vidjet cemo.
Gledo sam Borca sinoc nista jedva na penale ,Velez smijesan ,samo kad vidis kako se prenos radi sve ti jasno o klubu i ligi toj Andori ,nadam se Sarajevo da ce bit bolje i Zrinjski koji je daleko najbolji klub u BiH.
Nemam nikakvu sliku za ovu nasu ligu ko je koliko jak,ja mislim da je to sve u 5 grama i mala razlika ce bit bodovno od vrha do dna.
samocelik

Prijedlog upravi, posudba iz Sarajeva, Nemanja Anđušić :mrgreen:
Eugen

Post Postao/la Eugen »

samocelik je napisao/la: 18 srp 2024, 21:39 Prijedlog upravi, posudba iz Sarajeva, Nemanja Anđušić :mrgreen:
Jel se zezas
samocelik

Eugen je napisao/la: 18 srp 2024, 22:17
samocelik je napisao/la: 18 srp 2024, 21:39 Prijedlog upravi, posudba iz Sarajeva, Nemanja Anđušić :mrgreen:
Jel se zezas
Šta fali Nemanji?
Odgovori