Zamorano je napisao/la: ↑18 srp 2024, 17:40
Koliki smo mi imali budjet po jacini u prosloj sezoni Federalke? A koji smo bili na tabeli? Jel neko misli da se s 0 mora napadat PL? To ne smijes biti duzan i napadat visi rang? Ako budemo imali odblokiran racun i budemo vracali 300000 km godisnje napadaj sve sto se napast da! Tako nekako izgleda mi i UO razmislja,jer vracajuci postojece dugove lagano se dizala i jacina lige i ulazilo u visi rang.
Sa 0 dugova možda, ali možda možemo parirati klubovima kao što su Igman i Sloga iz Doboja. Sa dugovima apsolutno nemamo šanse.
Vi ko da ste slijepi pored vlastitih očiju, jako je upitno koliko možemo parirati Stupčanici i Tuzli što se plata tiče, o premijerligašima je suvišno pričati.
Igrač će za 5 stoja preći u drugi klub, naš rani ulazak bi nas mogao vratiti odmah nazad, eno vam frišak primjer Slobode, ni jedan ozbiljan igrač neće doći kod njih a oni su u prvoj ligi federacije trošili preko 80 000 KM mjesečno na plate igrača i stručnog štaba. Koliko smo mi daleko od toga, svako ko je član može otvoriti zadnji izvještaj pa se uvjeriti vlastitim očima.
Premijer liga koju smo mi igrali prije 4 godine i sada je nebo i zemlja što se finansija tiče i treba biti realan, da ne bi mjaukali i kmečali za godinu dana.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.