NK Čelik
Re: NK Čelik
Nit znam koliki je budzet za eventualnog trenera, nit znam koji su slobodni treneri. Samo kazem da spominjanje covjeka koji mozda vec 20 godina nema dodira sa fudbalom i covjeka koji je u osmoj deceniji zivota, kao eventualni znak renesanse Celikove igre, nije dobar put.
Opet. s druge strane, koji bi trener preuzeo Celik u ovom trenutku. Sigurno nije neka para, sigurno nije ni neki kvalitet ekipe, a ocekivanja velika i postoji velika sansa da ce ti nakon tri cetiri kola zapad yebavati od do. Bas posao za mazohiste.
Opet. s druge strane, koji bi trener preuzeo Celik u ovom trenutku. Sigurno nije neka para, sigurno nije ni neki kvalitet ekipe, a ocekivanja velika i postoji velika sansa da ce ti nakon tri cetiri kola zapad yebavati od do. Bas posao za mazohiste.
Samo Čelik zenički !!!
- Allgunsblazing
Nemojte pricati o stvarima o kojima nemate pojma, a da pritom mozete unistiti mnogo stvari tom pricom.
Ja iskreno kontam skroz odustati od kluba, ali ne zbog igraca, vec zbog navijaca. Prvenstveno, dodje nas standardnih 1000 iako smo drugi na tabeli bili. Onda pricate o nekakvim zelucima, a jebemo im mater na svakom cosku. Sami sebi zadajemo nekakve ciljevr koji veze sa realnoscu nemaju. Zadovoljni smo jedino pobjedama, ne daj Boze stabilizirati klub. Nismo se prosli dok nismo dosli u FL, i sad tu pokusavamo stabilizirati klub uz milijardu problema, ali zelimo pobjede i leprsavu igru. Nasi navijaci su picke najvece koje ne vide dalje od svog nosa i koji nisu u stanju svariti neke stvari, bez obzira koliko im se ponavljalo. I na kraju dana, jak covjek. Jebem i tog jakog covjeka i svakog ko ga priziva. Krvaris na cesti da dobijes nekakav pisljiv statut i klub, krenes od zadnje jebene lige u drzavi, ides po nekakvim selima i pratis Celik, nesto kao napravis i dodju na kraju napisat jak covjek. Kome ovo treba? Da sam ja u UO, vec sutra bih dao ostavku i nek se ugasi klub jer bolje nismo zasluzili.
Ugasi sve, hajmo pratiti Zelju i Sarajevo jer oni imaju jake ljude. Doduse, nije bas da imaju rezultate jer valjda neki drugi imaju jace ljude, ali ko ga jebe. Hajmo drkat jakim ljudima.
Zato nas na skupstinu dodje 100 i mi kao nesto zelimo. Zelimo obican kurac, eto sta mi zelimo.
Ja iskreno kontam skroz odustati od kluba, ali ne zbog igraca, vec zbog navijaca. Prvenstveno, dodje nas standardnih 1000 iako smo drugi na tabeli bili. Onda pricate o nekakvim zelucima, a jebemo im mater na svakom cosku. Sami sebi zadajemo nekakve ciljevr koji veze sa realnoscu nemaju. Zadovoljni smo jedino pobjedama, ne daj Boze stabilizirati klub. Nismo se prosli dok nismo dosli u FL, i sad tu pokusavamo stabilizirati klub uz milijardu problema, ali zelimo pobjede i leprsavu igru. Nasi navijaci su picke najvece koje ne vide dalje od svog nosa i koji nisu u stanju svariti neke stvari, bez obzira koliko im se ponavljalo. I na kraju dana, jak covjek. Jebem i tog jakog covjeka i svakog ko ga priziva. Krvaris na cesti da dobijes nekakav pisljiv statut i klub, krenes od zadnje jebene lige u drzavi, ides po nekakvim selima i pratis Celik, nesto kao napravis i dodju na kraju napisat jak covjek. Kome ovo treba? Da sam ja u UO, vec sutra bih dao ostavku i nek se ugasi klub jer bolje nismo zasluzili.
Ugasi sve, hajmo pratiti Zelju i Sarajevo jer oni imaju jake ljude. Doduse, nije bas da imaju rezultate jer valjda neki drugi imaju jace ljude, ali ko ga jebe. Hajmo drkat jakim ljudima.
Zato nas na skupstinu dodje 100 i mi kao nesto zelimo. Zelimo obican kurac, eto sta mi zelimo.
Sa ovim se slazem. U drugoj sezoni Centra isla je prica, nista vise ostajati ovdje ako budemo i trecu sezonu nece biti 100 ljudi na stadionu, samo Federalna Liga dolazi u obzir...i dodje Federalna. Razlika posjete "Federalne" sezone i sezone "Centra" pretoceno u novac je zanemarljiva. Sada, nakon jedne sezone Federalne, opet se pokrenula prica (ne toliko na forumu, koliko u realnom zivotu), kako se sada MORA napasti PL, jer jos jedna sezona u FL nema smisla, nece biti 200 ljudi na stadionu, dosta nam je gostovanja po selima (rijeci ljudi koji idu na gostovanja)... I zbog ovakog razmisljanja smo tu gdje jesmo. Nemas kvalitet da napadnes PL (a realno, kako ces ga i imati kad zivotaris od ulaznica i donatorskih karata), a ocekivanja su gotovo nemoguca.Allgunsblazing je napisao/la: ↑22 ruj 2024, 00:29 Nemojte pricati o stvarima o kojima nemate pojma, a da pritom mozete unistiti mnogo stvari tom pricom.
Drzati se zacrtanog cilja - STABILIZACIJA KLUBA. Pa makar to znacilo koliko god sezona u ovoj ligi. Navijaca ce biti uvijek slican broj...tesko da Zenica moze "dati" manje brojke na stadionu nego sto su sad. Ne podlijegati nikakvom hajpu i neutemeljenom lozenju od strane mase, koja bi rezultate i dobru igru i koju ne zanima kako ce se to ostvariti, samo da je odmah i sad.
Samo Čelik zenički !!!
Znaš li da ti nebi bilo kluba da ti nema tih "ublehaša.Od čega ti živi klub?Allgunsblazing je napisao/la: ↑21 ruj 2024, 20:49Nek ti imas mozga.Cinvict35 je napisao/la: ↑21 ruj 2024, 20:46Momak ohladi branis i branis , da imas mozga skontao bi da nisu samo ulaznice prihodi ima tu svega i sve ce da padne od sponzora, 12 igrac, vjerni navijac clanske sezonske pa tek publika koja bi donijela kes da se igra lijep fudbal ali malo duze a ne jednu tekmu kao dobro patnja 10 tekmi.Allgunsblazing je napisao/la: ↑21 ruj 2024, 20:17 Joj ovih najava smanjenja prihoda
Do sad nas je bilo po 10.000 po utakmici, sad cemo spasti na 1000...
A pogotovo ublehas sad ce iako je mislio dat 200 ili 300k sad ce zavrnut pipu .
Jebo te i ublehas i svi oni koji ne znaju odvojiti klub od igraca.
Zato kažem, ko ti je šta u klubu?Pitam za jaran.Ako nije niko onda si kontraš žešći i dobro ti kaže ovaj da nemaš mozga.Uzmi kartu otiđi na utakmicu i obriši svojom kartom guzicu.
Sto ti kontrašu ne privuces, daj nam taj recept.Koji si ti lik ti bi reko boli nas kar hoce li biti 10 000 ili 6000 duša.Allgunsblazing je napisao/la: ↑21 ruj 2024, 21:12 Odvadi. Koliko su sposobni skupit, "sponzor" im bili manijaci. Ugasili bi se da im nema podrske iz novog sarajeva.
Ne moraju momci privuci, privuci ti. Bila skupstina, niko se nije prijavio. Svaka prica o upravi tu pada u vodu.
Sjedi uz kafu i skontaj da je svaka liga iznad jača i traži više ulaganja.Mi tih para nemamo i bez pomoci grada svake godine, ovdje ces biti 100 godina.Pomoći grada nemaš, nećeš na noge, nemaš igrača nemaš posjetu, nemaš sponzora nema ko da gleda reklame.Jesi skonto da jedno drugo vuće?E sad nam ti daj recept kao što reko.
Ti rece da ces odustati od kluba zbog navijaca.E pad kad budemo pobjeđivali fino kad neko opsuje nasem igracu nesto ti odustanes od kluba zbog navijaca.
@phillies Sve se ja slažem STABILIZACIJA KLUBA, ali treba da znaš da kantonalna liga nije isto ko DLC i DLC ko FL.Svaka traži više ulaganje u odnosu na prethodnu.Ovo sada što imamo je bilo dovoljno u kantonu i DLC za vraćanje dugova i da sklepaš neku ekipu.Posto smo sada ligu ispod PL-a i da FL traži više ulaganja onda si se doveo u situaciju da tražiš drugo rješenje.Gledaj sada.Nemaš para da dovedeš igrača, jer većinu daješ na dugove i sve više igračima kasne plate.Eh pošto nemaš igrače, nemaš rezultat i nemaš posjetu, od koje si prethodno živio od karata, 12 igrač sponzora itd i na kraju ces tesko i dugove vracati.Ne nalaze se u dobroj situaciji, ali ako se nadaju da će im neko pokucati na vrata i donjeti vreću para, nema od toga ništa ili da se nadaš jednom ko ti je šta obećao i to je to.Moraš da ideš na noge i budeš dosadan.Pusti ovog morona gore sto govori nema na noge a hoce se odrec kluba.
Covjek se referisao konkretno na prihod od karata i tu je u pravu. Evo pogledao sam na stranici brojke prodanih karata za proslu sezonu i sezonu u Centru. Samo 4 domace utakmice su prebacile preko 1000 prodanih karata:
Radnik 1899
Gorazde 1070
Sloboda 1393
Stupcanica 1251
Ostalih 11 utakmica cifre su se kretale od 429 (Buducnost) pa do 776 (Bratstvo). Poredjenja radi, Kad smo bili u DLC-u dvije utakmice smo imali preko hiljadu prodanih karata:
Bosna 1728
Natron 1659
(i naravno baraz sa Klisom i prodanih preko 4000 karata)
Ostale tekme su se kretale od 480 (Usora) do 989 (Kolina)
Za poredjenje sam uzimao samo zapadnu tribinu, te nisam racunao Kup utakmice.
Samo jedna utakmica baraza treceg ranga pokrila je posjetu 4 najposjecenije utakmice iz Federalne lige (i to dva derbija). Dakle iz ovog se vidi da je publici svejedno da li ce Celik igrati Federalnu ligu, ili Drugu ligu Federacije. Odakle onda toliko hajcanje od obicnog svijeta, da se mora neki rezultat napraviti u ovoj sezoni, kao to nam je biti ili ne biti...Bez ikakve potrebe se ljude stavlja pred svrsen cin.
A upravo iz ovih razloga koje si ti naveo, da nam je finansijska situacija jos uvijek u dubiozi, da nam je blokiran racun, da UIO vjerovatno jos uvijek preusmjerava sredstva na svoja potrazivanja...zasto se onda napinjati i sa dovodjenjem zadnjeg veznog kapitalca i placanja bilo kojeg igraca mimo nasih mogucnosti "jer ce se sami isplatiti publikom". Aha, mozes misliti.
Jos jedan od razloga sto se uslo u ovu "igranku" je sto imamo na celu grada ovo sto imamo, pa se za dobijanje sredstava traze populisticke najave, tjera te da se napinjes mimo svojih mogucnosti, a bez ikakve garancije.
Ali eto na kraju danasnjeg dana, jos uvijek smo samo tri boda za vodecom Stupcanicom, i to nista nije strasno. Nadam se da ce se igraci shavizati, sš stisnuti muda i uzeti svlacionicu pod svoje. Kurcoboljce staviti na klupu, pa ako treba i juniore gurnuti na teren. Pa ko mu yebe mater, kad je igranka nek i hala gori.
PS. Zaboravih spomenuti sponzore. Nije bas da ih nema. Pristizu novi, stari obnavljaju partnerstva...a bice ih i u buducnosti.
Radnik 1899
Gorazde 1070
Sloboda 1393
Stupcanica 1251
Ostalih 11 utakmica cifre su se kretale od 429 (Buducnost) pa do 776 (Bratstvo). Poredjenja radi, Kad smo bili u DLC-u dvije utakmice smo imali preko hiljadu prodanih karata:
Bosna 1728
Natron 1659
(i naravno baraz sa Klisom i prodanih preko 4000 karata)
Ostale tekme su se kretale od 480 (Usora) do 989 (Kolina)
Za poredjenje sam uzimao samo zapadnu tribinu, te nisam racunao Kup utakmice.
Samo jedna utakmica baraza treceg ranga pokrila je posjetu 4 najposjecenije utakmice iz Federalne lige (i to dva derbija). Dakle iz ovog se vidi da je publici svejedno da li ce Celik igrati Federalnu ligu, ili Drugu ligu Federacije. Odakle onda toliko hajcanje od obicnog svijeta, da se mora neki rezultat napraviti u ovoj sezoni, kao to nam je biti ili ne biti...Bez ikakve potrebe se ljude stavlja pred svrsen cin.
A upravo iz ovih razloga koje si ti naveo, da nam je finansijska situacija jos uvijek u dubiozi, da nam je blokiran racun, da UIO vjerovatno jos uvijek preusmjerava sredstva na svoja potrazivanja...zasto se onda napinjati i sa dovodjenjem zadnjeg veznog kapitalca i placanja bilo kojeg igraca mimo nasih mogucnosti "jer ce se sami isplatiti publikom". Aha, mozes misliti.
Jos jedan od razloga sto se uslo u ovu "igranku" je sto imamo na celu grada ovo sto imamo, pa se za dobijanje sredstava traze populisticke najave, tjera te da se napinjes mimo svojih mogucnosti, a bez ikakve garancije.
Ali eto na kraju danasnjeg dana, jos uvijek smo samo tri boda za vodecom Stupcanicom, i to nista nije strasno. Nadam se da ce se igraci shavizati, sš stisnuti muda i uzeti svlacionicu pod svoje. Kurcoboljce staviti na klupu, pa ako treba i juniore gurnuti na teren. Pa ko mu yebe mater, kad je igranka nek i hala gori.
PS. Zaboravih spomenuti sponzore. Nije bas da ih nema. Pristizu novi, stari obnavljaju partnerstva...a bice ih i u buducnosti.
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 22 ruj 2024, 03:06, ukupno mijenjano 2 puta.
Samo Čelik zenički !!!
Mislim da je ovo dobar šamar na vrijeme. Samo je problem sto smo mi zabetonirani pa nismo u stanju nakon ovog samara praviti promjene.
Do Travnika je bila atmosfera eto ako nas malo krene I grad progura idemo napasti PL, al mi ne možemo skontati da nam sad padne na centar BP vreca s 2miliona da nam je PL i dalje daleko i predaleko.
I koliko god mi bili ljuti na igrace,igru,zalaganje ovo skidanje dresova je šabanluk teški. Šta je očekivani rezultat toga? Kao sljedeću utakmicu ce bolje igrati zbog toga? Hoce ku.rac.
Do Travnika je bila atmosfera eto ako nas malo krene I grad progura idemo napasti PL, al mi ne možemo skontati da nam sad padne na centar BP vreca s 2miliona da nam je PL i dalje daleko i predaleko.
I koliko god mi bili ljuti na igrace,igru,zalaganje ovo skidanje dresova je šabanluk teški. Šta je očekivani rezultat toga? Kao sljedeću utakmicu ce bolje igrati zbog toga? Hoce ku.rac.
-
Bez para mi ne možemo ništa. Možeš ovako tavoriti po federalnoj kaljuži i to je maksimum pa rekao bih i ove uprave.
Ovo za skidanje dresa ubjedljivo najborbenijem igraču Čelika pa rekao bih sigurno i godinama unazad je dno dna od strane juga.
Pogotovo što ne smiješ da skineš dres tarabi Aladinu a šiljiš qrc na jednom zlatnom momku Jusiću koji daje 200% za Čelik iako je momak iz Krajine. Fuj. Da sam Jusić i ja bih ručnu povukao i laganini po terenu kao i ostali lelemudani
Ovo za skidanje dresa ubjedljivo najborbenijem igraču Čelika pa rekao bih sigurno i godinama unazad je dno dna od strane juga.
Pogotovo što ne smiješ da skineš dres tarabi Aladinu a šiljiš qrc na jednom zlatnom momku Jusiću koji daje 200% za Čelik iako je momak iz Krajine. Fuj. Da sam Jusić i ja bih ručnu povukao i laganini po terenu kao i ostali lelemudani
-
Bruno Durdov s 16 godina sinoć daje 2 gola za Hajduk na Poljudu Kod nas ovi s 20 21 još djeca i maksumčad
-
Naravno, da je Čelik mogao da zadrži Mehića i sada, ali treba igraču pokazati, da je klub iznad njega. Ljetos mu je nuđen novac koji je veći od ovog što će dobijati u Vitezu. Nije htio, pronašao neku "fintu" u Njemačkoj. Ta odluka je sasvim ok. Plate koje oni dobijaju kod nas, ne mogu te obezbjediti poslije karijere.Guest1945 je napisao/la: ↑21 ruj 2024, 20:44 Teška odluka za upravu i to me kara boli.Dati ugovor amateru na dvije godine gdje jedva imas prebijenu marku to je van svake pameti, pa nisi na dvije godine davao u PL...osim ako je za 500 kermi mjesečno trener i za neku sicu, ali ne vrijedi ga ni za to držati gubiš više na drugoj strani.Isto tako vidilo se da igrače ne možemo zadržati, to je potvrdio Mehic sada.Pa je.ebenog Mehica sirovinu ne mozes zadrzati.Prvu godinu igraš bolje, sad očekuješ da
drugu logično budeš još bolji.Ako nisi mogao zadržati stare igrače trebao si dovesti iste ili malo bolje igrače.Ova ekipa je lošija od prošle a trener je još gori od prošlog.
Ali šta se desilo. Otišao na turističku vizu, oni mu nisu našli posao ili se to što su mu planirali izjalovilo i hajd ti Mehiću kući poslije tri mjeseca.
Nedovoljno treninga, nije prošao pripreme, Čelik mu je ponudio koliko je realno trenutno, ali on hoće bar milju mjesečno...
-
Ne razumijem šta tačno potenciraš ovim komentarom.RubikovaKocka je napisao/la: ↑22 ruj 2024, 07:24 Bruno Durdov s 16 godina sinoć daje 2 gola za Hajduk na Poljudu Kod nas ovi s 20 21 još djeca i maksumčad
Činjenica je da su nam Ali i Talha sigurni u 11. Ali igra već treču sezonu.
Pitanje je koji igrači pored njih su za počinjati?
- limvolikce
Ja bih Emira Jusića probao za trenera, eto već je tu, nema dodatnih troškova i sl. A juniorima prebaciti Damjanovića ako već ne želi samovoljno prekinuti ugovor, ili ga spustiti na kadete, a juniorima nekog drugog. Samo ne znam ima li Jusić kakve škole za 1.LF?
-
Kakve se gluposti ovdje pisu i mogu procitati, to je za nepovjerovat'.
Duvnjak je taktičko lizalo, ali barem je imao muda i znao šta je Čelik i kad smo bili 10. na tabeli nije strahovao od pišljivog TOŠKa, Gradine, Rahića i ostalih velikana. Mene ubi u pojam ova priča po presu više TOŠK kvalitetniji, Jedinstvo opasno, Radnički nezgodan
Sad dolazi i uvijek neugodni Travnik, a ne smije nas zavarati pozicija na tabeli na kojoj se Rahić nalazi Imam osjećaj da Dario prenosi i utjerava strah u ekipu, nisu ni igrači levati, kako ćeš dobiti Radnik u gostima izlaziš sa 5 nazad, sa igračem više igraš 5 4 1
Ne prizivam Duvnjaka nazad, ali Dario mora naći muda i igru u skladu sa veličinom kluba. Ako nisi u stanju sad izgoriti i pritisnuti Travnik i Rahić u 16 i bombardovati ih dok ne zabiješ dva gola, nisi za ovog kluba i tačka.
Sad dolazi i uvijek neugodni Travnik, a ne smije nas zavarati pozicija na tabeli na kojoj se Rahić nalazi Imam osjećaj da Dario prenosi i utjerava strah u ekipu, nisu ni igrači levati, kako ćeš dobiti Radnik u gostima izlaziš sa 5 nazad, sa igračem više igraš 5 4 1
Ne prizivam Duvnjaka nazad, ali Dario mora naći muda i igru u skladu sa veličinom kluba. Ako nisi u stanju sad izgoriti i pritisnuti Travnik i Rahić u 16 i bombardovati ih dok ne zabiješ dva gola, nisi za ovog kluba i tačka.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.