FK Željezničar

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
Hrasno15

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno15 »

Ne znam kako smo došli do ovog stručnjaka, ali mislim da se neće dugo zadržati. Nakon sranja sa investitorom, optimizma nemam. Nakon svega ovog, očekujem grčevitu borbu za opstanak i sportski i finansijski.
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

Sretni novom treneru! Dosta i nasih cobana.
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

Da budem iskren, nadao sam se nekom "renomiranom" imenu, kao što je bio npr. Oriol Riera, ali očigledno da nema para u klubu. Agencija je platila obeštećenje. Odoše Babaluk i Efendić. Nije da su nešto bitni, a po meni je Babaluk mogao dobiti šansu. Ono što me još brine je da niko ne spominje pojačanja, a trebalo bi biti još "šokantnih" događanja i napuštanja.

Treneru želim puno sreće. Trebaće mu. Da sam očaran, ne, da mi je draže nego Nalić, Feja, jeste, da očekujem puno, ne očekujem. Španac je Španac. Po meni je dobro što niko ne očekuje puno. Nadam se "stranom stručnom štabu" sa nekim našim imenima. Ja bih priključio Muamera i Kenana, ostalo Špance.

Samo mlađahne i poletne igrače, da se gradi nešto "dugoročno" i da nešto poslije x godina ima logike. Samo da ne bude "blokada" pa da imamo problem sa strancima, tek onda nas ne bi bilo nigdje.
A pehari su tu!
Barbarez

Post Postao/la Barbarez »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 14 srp 2026, 15:53 Da budem iskren, nadao sam se nekom "renomiranom" imenu, kao što je bio npr. Oriol Riera, ali očigledno da nema para u klubu. Agencija je platila obeštećenje. Odoše Babaluk i Efendić. Nije da su nešto bitni, a po meni je Babaluk mogao dobiti šansu. Ono što me još brine je da niko ne spominje pojačanja, a trebalo bi biti još "šokantnih" događanja i napuštanja.

Treneru želim puno sreće. Trebaće mu. Da sam očaran, ne, da mi je draže nego Nalić, Feja, jeste, da očekujem puno, ne očekujem. Španac je Španac. Po meni je dobro što niko ne očekuje puno. Nadam se "stranom stručnom štabu" sa nekim našim imenima. Ja bih priključio Muamera i Kenana, ostalo Špance.

Samo mlađahne i poletne igrače, da se gradi nešto "dugoročno" i da nešto poslije x godina ima logike. Samo da ne bude "blokada" pa da imamo problem sa strancima, tek onda nas ne bi bilo nigdje.
Prokop i Pejic. Pa nek otpuste i Sosica,ko nas jebe,boli nas ku***...puni smo talenata .
zeljodogroba

Post Postao/la zeljodogroba »

Ovo je sad vec katastrofa i kataklizma na pomolu…
Prokop i Pejic jos ako odu, ja ne znam ko ce nam igrati?
Kako da ista pozitivno vidimo u svemu ovome?
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

po meridianu, prokop ode, mozda oslobađaju budzet...
a pehari su tu
Arma.

Post Postao/la Arma. »

Valjat će preživit ovu sezonu i gledat kako nas kantaju Pitari sa 4 komada, Borac i Zrinjski nas svakako kantaju, a naletimo često i ostalima na porciju.
Ova sezona će biti pokušaj stabilizacije, guranje mladih igrača, i u najboljem slučaju peto mjesto na tabeli.
Naravno kod nas nikad nije po planu, pa tako kao izgledniju opciju vidim borbu za opstanak do zadnjeg kola.
PatrickGerhardt

Post Postao/la PatrickGerhardt »

Bez prokopa smo dosta slabiji, a bez prokopa i pejica 50% slabiji
Bersaga

Post Postao/la Bersaga »

Ja fakat više ne znam šta očekivati od ovih flamingosa. Mislio sam da gore ne može ali izgleda da može itekako. Pomirio sam se sa činjenicom da smo kroz tri sezone u najmanju ruku drugoligaš, da ne kažem šta pesimističnije.
Ove će izboren opstanak biti k'o grupna faza Lige prvaka.

Dok me nose na tabutu...
PehariSuTu

Post Postao/la PehariSuTu »

PatrickGerhardt je napisao/la: 14 srp 2026, 16:21 Bez prokopa smo dosta slabiji, a bez prokopa i pejica 50% slabiji
Kao da nam ide Kaka a ne debeljuškasti Prokop koji je većinu šansi poslao nebu pod oblake.
Ako se uspijemo još kutarisati Nastića,Radovca i Denija, dovedi Dadu,Boju Ćemana na gol i ništa slabiji nećeš biti a 40+milja lakši budžet.
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

Arma. je napisao/la: 14 srp 2026, 16:17 Valjat će preživit ovu sezonu i gledat kako nas kantaju Pitari sa 4 komada, Borac i Zrinjski nas svakako kantaju, a naletimo često i ostalima na porciju.
Ova sezona će biti pokušaj stabilizacije, guranje mladih igrača, i u najboljem slučaju peto mjesto na tabeli.
Naravno kod nas nikad nije po planu, pa tako kao izgledniju opciju vidim borbu za opstanak do zadnjeg kola.
kad nije po planu, moze i po dobrom, samo kazem......
a pehari su tu
Pablo11

Post Postao/la Pablo11 »

PehariSuTu je napisao/la: 14 srp 2026, 16:39
PatrickGerhardt je napisao/la: 14 srp 2026, 16:21 Bez prokopa smo dosta slabiji, a bez prokopa i pejica 50% slabiji
Kao da nam ide Kaka a ne debeljuškasti Prokop koji je većinu šansi poslao nebu pod oblake.
Ako se uspijemo još kutarisati Nastića,Radovca i Denija, dovedi Dadu,Boju Ćemana na gol i ništa slabiji nećeš biti a 40+milja lakši budžet.
Jel moguce da neko zeli Dadu i Boju..
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Prokop ode na Kipar..
Pitanje koje ce ostati neodgovoreno je da li ide neiskorišten potencijal, ili smo se Bogu fala oslobodili jedne velike plate...
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

Najbitnije je Ćemana angažovati.
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Predpostavljam da je kolega bio ironican sa Cemanom, Dadom i Bojom...
Odgovori