Rekonstrukcija Stadiona "Bilino Polje"
Re: Rekonstrukcija Stadiona "Bilino Polje"
https://www.facebook.com/share/v/1FUYEAhtbA/
Evo izjave fude i vice, pitali su ih novinari i za Čelik, kazu da sve ostaje isto.
Evo izjave fude i vice, pitali su ih novinari i za Čelik, kazu da sve ostaje isto.
Ponavljam, nadam se da grijesim i da ce Celiku i svima nama ovaj stadion biti deset puta bolji.
Mene brine odnos prema stadionu i njegvoj historiji od strane trenutnih "dogovaraca". Zenica ima dva sportska i kulturna blaga sa bogatom historijom a to su NK Čelik i stadion BP. Na svu srecu NK Celik je na korak od oporavka i taj nacin njegovog osnivanja do nacina na koji se oslobodio okova pa usvojio novi statut sve ide jedno uz drugo savrseno, radnicki grad radnicki klub, za kojeg se se izborili obicni ljudi odnosno njegovi navijaci i sada ga svi zajedno vodimo do novih uspjeha. Znaci filmska prica, cini me ponosnim sto sam Zenicanin sto sam bivsi Robijas, cini me ponosnim na ljude u klubu na sve ljude oko kluba koji su tome doprinjeli i to ce biti nasa prica zauvijek kako god odlucimk da nastavimo.
I Bilino se uklapa u tu pricu, radnici sagradili za Celik, Engleski tip bez atletske staze, najbolja atnosfera, itd.. ne moram da govorim da volim ovaj stadion i da mi je kao druga kuca jer sam bukvalno odrastao na njemu. Iako jest u stanju u kakvom jest trenutno al je nasa kuca. I zelio bih da tu rekonstrukciju modernizaciju ucine sa maksimalnom paznjom, da se svaki kamen od idejnog projekta do parkinga radi tako sto ce se obratiti paznja na sve te specificnosti i historijsku bitost za Zenicu i Celik. Da sve to zbog cega smo mi Zenicani ponosni na Bilino inkorporiraju u taj " novi" stadion na koji cemo nastaviti biti ponosni i koji ce belrekidno biti povezan sa NK Celik. To nemoze FSBIH da uradi to treba da radi grad Zenica uz punu konsuktaciju sa klubom navijacima i gradjanima.
Siguran sam da je na celu grada rahmetli H. Smajlovic ili bilo koji drugi gradonacelnim umjesto ovog smrada da bi on sigurno insistirao na ovome sto sam rekao..A ovako siguran sam da se ni nasta nece obratiti paznja i da ce ovaj mozda stavit klauzulu da se stadion nazove Kovid arena ili nesto slicno.
Zovite me pateticnim ali to je moje misljenje.
Mene brine odnos prema stadionu i njegvoj historiji od strane trenutnih "dogovaraca". Zenica ima dva sportska i kulturna blaga sa bogatom historijom a to su NK Čelik i stadion BP. Na svu srecu NK Celik je na korak od oporavka i taj nacin njegovog osnivanja do nacina na koji se oslobodio okova pa usvojio novi statut sve ide jedno uz drugo savrseno, radnicki grad radnicki klub, za kojeg se se izborili obicni ljudi odnosno njegovi navijaci i sada ga svi zajedno vodimo do novih uspjeha. Znaci filmska prica, cini me ponosnim sto sam Zenicanin sto sam bivsi Robijas, cini me ponosnim na ljude u klubu na sve ljude oko kluba koji su tome doprinjeli i to ce biti nasa prica zauvijek kako god odlucimk da nastavimo.
I Bilino se uklapa u tu pricu, radnici sagradili za Celik, Engleski tip bez atletske staze, najbolja atnosfera, itd.. ne moram da govorim da volim ovaj stadion i da mi je kao druga kuca jer sam bukvalno odrastao na njemu. Iako jest u stanju u kakvom jest trenutno al je nasa kuca. I zelio bih da tu rekonstrukciju modernizaciju ucine sa maksimalnom paznjom, da se svaki kamen od idejnog projekta do parkinga radi tako sto ce se obratiti paznja na sve te specificnosti i historijsku bitost za Zenicu i Celik. Da sve to zbog cega smo mi Zenicani ponosni na Bilino inkorporiraju u taj " novi" stadion na koji cemo nastaviti biti ponosni i koji ce belrekidno biti povezan sa NK Celik. To nemoze FSBIH da uradi to treba da radi grad Zenica uz punu konsuktaciju sa klubom navijacima i gradjanima.
Siguran sam da je na celu grada rahmetli H. Smajlovic ili bilo koji drugi gradonacelnim umjesto ovog smrada da bi on sigurno insistirao na ovome sto sam rekao..A ovako siguran sam da se ni nasta nece obratiti paznja i da ce ovaj mozda stavit klauzulu da se stadion nazove Kovid arena ili nesto slicno.
Bas me zanima kako ce Pehar i spomen-plocu inkorporirati u novi izgled stadiona. Ili ce to ici negdje vani?
Samo Čelik zenički !!!
Mene vise tjesi to sto vico nije trazio da se Celik sklanja u stranu ili da nas se minimizira u ovoj prici, nego sta ova vakufska prica. Mislim da ako sve bude uredu, da ce nas to i spasiti, sto ovi nisu to trazili, a ne sto ovaj ne bi to dopustio.
Jah eto, ti prijasnji SDA papci koji nisu smradovi nego "mirisu", oni bi ko sad nesto doprinjeli, a imali 30 godina da "onacionalizuju stadion". Oni jedino mogu knedle gutat sto ovo nije potpiso njihov kadar. Sto se tice naziva, vjerovatno ce ostat isto mada bi red bio da se zove "Stadion Fuad Kasumovic"Zenca1988 je napisao/la: ↑07 lip 2025, 23:26 Siguran sam da je na celu grada rahmetli H. Smajlovic ili bilo koji drugi gradonacelnim umjesto ovog smrada da bi on sigurno insistirao na ovome sto sam rekao..A ovako siguran sam da se ni nasta nece obratiti paznja i da ce ovaj mozda stavit klauzulu da se stadion nazove Kovid arena ili nesto slicno.

Inace dok je ova frka oko stadiona treba se dogovorit ono za VIK.
De malo se presaberi. Čemu pominjanje SDA koja nije vlast od 2015 godine evo vise od decenije sad će. Kako ga naberes uz vladavinu SDP 4 i varaliciinih 12 godina itd na 30. Klasična ublehaška od seoske varalice koji je jedini uz Čovića od 1995 godine bez minute u opoziciji. Nije meni on kriv kriva su mi telad koja nasjednu na ublehe.FliX je napisao/la: ↑08 lip 2025, 00:33Jah eto, ti prijasnji SDA papci koji nisu smradovi nego "mirisu", oni bi ko sad nesto doprinjeli, a imali 30 godina da "onacionalizuju stadion". Oni jedino mogu knedle gutat sto ovo nije potpiso njihov kadar. Sto se tice naziva, vjerovatno ce ostat isto mada bi red bio da se zove "Stadion Fuad Kasumovic"Zenca1988 je napisao/la: ↑07 lip 2025, 23:26 Siguran sam da je na celu grada rahmetli H. Smajlovic ili bilo koji drugi gradonacelnim umjesto ovog smrada da bi on sigurno insistirao na ovome sto sam rekao..A ovako siguran sam da se ni nasta nece obratiti paznja i da ce ovaj mozda stavit klauzulu da se stadion nazove Kovid arena ili nesto slicno.
Zovite me pateticnim ali to je moje misljenje.![]()
![]()
za'ebajem se.
Inace dok je ova frka oko stadiona treba se dogovorit ono za VIK.
A ono što je Smajlović uložio u BP tako i danas stoji jer nije niko marku poslije njega uložio. Naprimjer danas bi onaj krov na zapadu novi sto je postavljen mjesto betona kostao 2-3 miliona KM. Samo to je više nego sto je seoska varalica uložila za 3 svoja mandata. Sa 30 miliona budzeta full zategnut a varalica danas sa 120 miliona stadion se RASPADA.
Ta varalica je prije 4-5 godina Bilino Polje htjela napraviti i nazvati covid19 arenom da umiru bolesnici tu, ta varalica je pokušala Čelik ugasiti. Mislis da danas ima taj dosljak ikakav osjecaj i pripadnost prema Čeliku i Bilinom Polju ili se povukao jer ga je sportska javnost Zenice i sve ekipe oko Čelika natjerala na povlačenje svojih bolesnih ideja jer je nadjačan?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ma lik kaze imam ja i sljedeci mandat to da zavrsim jer je ubjeden da ce bit tu i narednih godina. Covjek nezna pricat mene stid kad progovori a pokro po drzave lik . Imovine ko Berluskoni po Zenici. A kako nece kad mu niko ne moze stati na put. Ljudi nema vise Zenicana u Zenici to je sve otislo trbuhom za kruhom.
I u skupstini grada nemas Zenicana isti problem.
I u takvom ambijentu mi se borimo za klub lik se namjerio da sve pootima sto moze po Zenici. I ugradi se . Seljaci i doslje glasaju za svog došlju i lopova kosto su i oni. Hebe se njima i za Bilino i za imovinu ako im dadnes plastenik,asfalt a za platu i topli u kakvoj drzavnoj firmi ce glasat dozivotno
I u skupstini grada nemas Zenicana isti problem.
I u takvom ambijentu mi se borimo za klub lik se namjerio da sve pootima sto moze po Zenici. I ugradi se . Seljaci i doslje glasaju za svog došlju i lopova kosto su i oni. Hebe se njima i za Bilino i za imovinu ako im dadnes plastenik,asfalt a za platu i topli u kakvoj drzavnoj firmi ce glasat dozivotno
Dobro. Ispravka. SDA kadar u opstini nije bio 30, vec 22 godine. Al nemojte zaboravit da su bili u vrijeme "privatizacija"
Ovaj ako je pokro pola drzave, onda su ovi prije njega pokrali komplet europsku uniju. Zamisli imat svoju ekipu u vrijeme kad firme i njihove poslovne prostore legalno kupujes za marku, a tvoja ekipa sve izrezira iza kulisa.
Ja mislim da ovaj sadasnji treba biti gradonacelnik jos 200 godina da sustigne ove sto su kraji 22godine
realno!
Inace, dok se zahuktava oko stadiona hoce li ko spomenuti VIK sta je s tim rijeseno?

Inace, dok se zahuktava oko stadiona hoce li ko spomenuti VIK sta je s tim rijeseno?
Mislim da ce poslije ovoga sa nacionalnim stadionom i on i vjece malo drugacije gledat na taj dug sa VIKom,to je nasa sansaFliX je napisao/la: ↑08 lip 2025, 12:13 Dobro. Ispravka. SDA kadar u opstini nije bio 30, vec 22 godine. Al nemojte zaboravit da su bili u vrijeme "privatizacija"Ovaj ako je pokro pola drzave, onda su ovi prije njega pokrali komplet europsku uniju. Zamisli imat svoju ekipu u vrijeme kad firme i njihove poslovne prostore legalno kupujes za marku, a tvoja ekipa sve izrezira iza kulisa.
Ja mislim da ovaj sadasnji treba biti gradonacelnik jos 200 godina da sustigne ove sto su kraji 22godine
realno!
Poslije plandila i te uplate garancija od grada treba napast malo i tu temu
To ce zavrsiti u jednom od WCeova na novom nacionalnom stadionu!!! Kako pojedinci pisu bitno im je samo da se sklepa novi stadion sa plavim stolicama i ponekom zutom,da Čelik igra ponekad na tom stadionu al da je sve moderno!!!
Pa ako ces Celiku braniti da igra i koristi stadion pa zapali novi stadion ,jebi ga onda.
Neko misli evo igrat ce repka hajd Celik napolje,jeste li vi glupi samo prije podne ili i popodne?! Ili ste glupi kako vidim povazdan

@Flix sta ba VIK? Isplatit ces svaki feninga za potrosenu vodu i cao. Jel mislis da ce neko pomoc oko toga,to je sad nacionalna voda i igraci Celika i klub moraju pitat za odobrenje koristenja nacionalne vode

Ma mislio sam na VIK ovaj akumulirani dug Celika, iako nije sve Celikov dug. Ma znas sta hocu reci.Zamorano je napisao/la: ↑08 lip 2025, 12:34To ce zavrsiti u jednom od WCeova na novom nacionalnom stadionu!!! Kako pojedinci pisu bitno im je samo da se sklepa novi stadion sa plavim stolicama i ponekom zutom,da Čelik igra ponekad na tom stadionu al da je sve moderno!!!
Pa ako ces Celiku braniti da igra i koristi stadion pa zapali novi stadion ,jebi ga onda.
Neko misli evo igrat ce repka hajd Celik napolje,jeste li vi glupi samo prije podne ili i popodne?! Ili ste glupi kako vidim povazdan![]()
@Flix sta ba VIK? Isplatit ces svaki feninga za potrosenu vodu i cao. Jel mislis da ce neko pomoc oko toga,to je sad nacionalna voda i igraci Celika i klub moraju pitat za odobrenje koristenja nacionalne vode![]()
Procitaj opet tekstove svih nas, pa onda komentarisi. Ako nas status sa stadionom ostane ne promijenjen, a rekli su da ce tako i ostati. Cemu onda takva pisanja, kad se svi slazemo u istom.Zamorano je napisao/la: ↑08 lip 2025, 12:34To ce zavrsiti u jednom od WCeova na novom nacionalnom stadionu!!! Kako pojedinci pisu bitno im je samo da se sklepa novi stadion sa plavim stolicama i ponekom zutom,da Čelik igra ponekad na tom stadionu al da je sve moderno!!!
Neko misli evo igrat ce repka hajd Celik napolje,jeste li vi glupi samo prije podne ili i popodne?! Ili ste glupi kako vidim povazdan![]()
@Flix sta ba VIK? Isplatit ces svaki feninga za potrosenu vodu i cao. Jel mislis da ce neko pomoc oko toga,to je sad nacionalna voda i igraci Celika i klub moraju pitat za odobrenje koristenja nacionalne vode![]()
Stvarno je frajer tezak za sve teme,hajd avi tu i tamo lupnemo izvalimo nesto ali frajer je konstantanRedbull je napisao/la: ↑08 lip 2025, 13:02Procitaj opet tekstove svih nas, pa onda komentarisi. Ako nas status sa stadionom ostane ne promijenjen, a rekli su da ce tako i ostati. Cemu onda takva pisanja, kad se svi slazemo u istom.Zamorano je napisao/la: ↑08 lip 2025, 12:34To ce zavrsiti u jednom od WCeova na novom nacionalnom stadionu!!! Kako pojedinci pisu bitno im je samo da se sklepa novi stadion sa plavim stolicama i ponekom zutom,da Čelik igra ponekad na tom stadionu al da je sve moderno!!!
Kao sto neko rece, niko ne garantuje da u pola posla, zarad politickih igara, nece doci do ucjena, otezanja i raznih prepreka u rekonstrukciji. Mi najbolje znamo s kim je Savez usao u posao.
Samo Čelik zenički !!!