Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"

Cinvict35

Re: Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"

Post Postao/la Cinvict35 »

Dzaba se mi ubismo polemisajuci beze, sve ce se znat sad kad se budzeti budu usvajali, grad, kanton , federacija, tek onda cemo znat jel ovo ozbiljno da li ce uopste ova prica ic da li se moze zvrsit u kojem roku i u kojem kapacitetu.Nase zelje su jedno a sta ce se urditi jw nesto drugo i svi imamo ideje kako bi ga uredii sredili renovirali ili pak nanovo izgradili ali to je imovina grada(jbg tako je kako je) i oni ce prvenstveno odlucivat i radit kako zamisle
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

sale je napisao/la: 19 stu 2025, 06:30
AeroMs33 je napisao/la: 16 stu 2025, 02:34 Drugovi moji trebat ce i nasem klubu uskoro veci kapacitet
Zivi bili pa vidjeli.
Kad smo u Jugi punili 30 k mozemo i sad 20k sa lakocom
A ugodaj je ne porediv sa svim novim dodatcima na novom stadionu.
Slazem se ipak da treba rjesiti imovinsko pravne situacije ali uopste se ne sikiram jer imamo pravni tim iza kluba i kad bi oni samo namignuli da smo mi tu na gubitku vjeruj mi Zenicani bi taj novi stadion ako treba sutra sravnili sa zemljom .
Opustite se . Abd bit ce dobro sve.
Trenutni kapacitet BP moze zadovoljiti potrebe Celika i u slucaju kada zenica prebaci 200 000 stanovnika i kad Celik bude redovno igrao Evropu da kazemo da bude na nivou Zrinjskog
Mislim da si se preracunao.
Evo uzmimo jednu hipotetsku situaciju da se nas klub plasira npr preko kupa u evropu i da nam nekim slucajem dode klub s nekim renomeom. Da ne nabrajam neka imena ali koji su magneti za publiku.
Sta mislis dali je bolje finansijski imati stadion od 20 k ili trenutnih 10 k?
Ili zamisli borbu za plasman i evropu u pl i neko hajpovanje polufinala,finala kupa ili kljucne utakmice za plasman u Europu dali bi bilo dovoljno 10 k ili 20 k i koja je razlika u finansijskoj koristi.
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Na današnjoj 111. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, kojom je predsjedavao premijer Nezir Pivić, donesena je Odluka o odobravanju sredstava Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine za sufinansiranje idejnog projekta Nacionalnog stadiona Bilino polje u Zenici, u iznosu od 82.269 KM.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

RealMadrid je napisao/la: 31 pro 2025, 12:01 Na današnjoj 111. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, kojom je predsjedavao premijer Nezir Pivić, donesena je Odluka o odobravanju sredstava Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine za sufinansiranje idejnog projekta Nacionalnog stadiona Bilino polje u Zenici, u iznosu od 82.269 KM.
Pa koliko kosta idejni projekat ? :-o
pasha
12. igrač

Post Postao/la pasha »

Redbull je napisao/la: 31 pro 2025, 12:32
RealMadrid je napisao/la: 31 pro 2025, 12:01 Na današnjoj 111. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, kojom je predsjedavao premijer Nezir Pivić, donesena je Odluka o odobravanju sredstava Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine za sufinansiranje idejnog projekta Nacionalnog stadiona Bilino polje u Zenici, u iznosu od 82.269 KM.
Pa onda valjda 195-200 hiljada.
U tekstu piše, da sudjeluju sa 41% troškova...
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

pasha je napisao/la: 31 pro 2025, 13:33
Idejni projekat 200k, pa sta ce tek biti za glavni projekat, 1.5 mil. KM.

Citav projekat nacionalnog stadiona ide glat na 50-60 mil. KM

Samo da ne izvisimo i ostave nam napola dovrsen stadion.
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Redbull je napisao/la: 31 pro 2025, 15:34

Ima u budžetu grada za 2026 godinu za nacionalni stadion predviđeno pola milona KM
Vjerovatno je to za sufinaciranje glavnog projekta sa savezom
FliX

Post Postao/la FliX »

Taman ce ga zavrsit kad budemo igrali ligu prvaka, grupnu fazu :tobože:
Cinvict35

Almir2018 je napisao/la: 31 pro 2025, 15:39

Ima u budžetu grada za 2026 godinu za nacionalni stadion predviđeno pola milona KM
Ne razumijem se ali mozda je to previse jer ako krenu radovi septembar( citaj garant novembar ) mozda je to za npr udio za rusenje jug sjever jer i ona zgrada iza juga je predvidzena za rusenje koliko sam ja cuo od ljudi koji imaju tamo udruzenja.
Onda bi se vjerovatno u budzete 2027 drzave federacije kantona saveza grafa uefe fife planiralo sredstva za izgradnju.
Negdje sam neki dan naletio da se stadion otprilike 18 000 gledalaca napravio za 12 miliona eura, vjerovatno nije tako luksuzan ali vjerujem sa 35 do 40 milki da bi se kod nas napravio grandiozan stadion jer je ovdje ipak koliko toliko jeftinija radna snaga i materijali
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Cinvict35 je napisao/la: 31 pro 2025, 17:01
Almir2018 je napisao/la: 31 pro 2025, 15:39

Ne razumijem se ali mozda je to previse jer ako krenu radovi septembar( citaj garant novembar ) mozda je to za npr udio za rusenje jug sjever jer i ona zgrada iza juga je predvidzena za rusenje koliko sam ja cuo od ljudi koji imaju tamo udruzenja.
Onda bi se vjerovatno u budzete 2027 drzave federacije kantona saveza grafa uefe fife planiralo sredstva za izgradnju.
Negdje sam neki dan naletio da se stadion otprilike 18 000 gledalaca napravio za 12 miliona eura, vjerovatno nije tako luksuzan ali vjerujem sa 35 do 40 milki da bi se kod nas napravio grandiozan stadion jer je ovdje ipak koliko toliko jeftinija radna snaga i materijali
Ma ovo pola miliona od grada ce otici na glavni projekat sigurno. Daj Boze da krenu oni ista raditi u 2026 godini, kad bi samo projekat, plan i finansijsku konstrukciju zavrsili, pa to bi bilo i previse.

50-60 mil. KM, uefa najvise kategorije minimalno ce da kosta. Jedino u sta se uzdam je uefa, fifa neki program, da nam ulete 50% finansija :mrgreen:

Nije nerealno, recimo da stadion 60 mil. kosta, ovo je najidealniji scenarij. U obzir se mora uzeti i rusenje postojecih tribina, plus ako se u fazama bude radilo, mora se voditi racuna o funkcionalnosti stadiona tokom citave izgradnje, sto cini same troskove jos vecim.

Grad - 10 mil.
Kanton - 10 mil.
Savez - 10 mil.
Federacija - 10 mil.
Uefa - 10 mil.
Fifa - 10 mil.

Ovo za uefu i fifu je previse i ambiciozno, ali eto ugrubo.
habuba
12. igrač

Post Postao/la habuba »

Pa Fudo (citaj grad/gradska uprava) bi bili ubjedljivo najvece budale u historiji budala da fiansiraju ovaj projekt podjednako kao i ostale instance. Dajes stadion, dajes lokaciju prve kategorije i jos da placas. Izgradnja stadiona kao sa onih slikica po meni nece kostati manje od 80tak miliona. Grad ot tog iznosa po meni nebi smio pristati na cent vise od do 2 miliona. Kanton ne vise od 10. A ostali neka se snalaze za ostatak. NS nema para da ozbiljno to pogura tako da ce po meni ovaj projekt ozbiljno da se nasloni na federalni budzet i sredstva iz FIFA i UEFA programa.
Cinvict35

habuba je napisao/la: 01 sij 2026, 05:02 Pa Fudo (citaj grad/gradska uprava) bi bili ubjedljivo najvece budale u historiji budala da fiansiraju ovaj projekt podjednako kao i ostale instance. Dajes stadion, dajes lokaciju prve kategorije i jos da placas. Izgradnja stadiona kao sa onih slikica po meni nece kostati manje od 80tak miliona. Grad ot tog iznosa po meni nebi smio pristati na cent vise od do 2 miliona. Kanton ne vise od 10. A ostali neka se snalaze za ostatak. NS nema para da ozbiljno to pogura tako da ce po meni ovaj projekt ozbiljno da se nasloni na federalni budzet i sredstva iz FIFA i UEFA programa.
Pa zasto ne sa nekih 10miliona kroz npr 3 godine po 3.5 miliona, to su smjesne pare za budzet grada a stadion svakako je opet gradski Zenicki Celikov nebitno kako hoces odnosno gradzana Zenice i najveci hajr bi imao grad kad bi bile utakmice i dodze ti 15milja dijasporaca i 5 Bosanaca i Hwrcegovaca i ostave ti par miliona maraka u gradu.Treba to gledat sta ces dobit sa tih 10 milki a da ne kazem kako ce tqj dio grqda bljesnit kao mozda i najljepsi kad se zavrsi stadio renovira i napravi Inter i nova hitna bice bas dio grada gdje ces nekoga vodit kad ti dodxe u posjetu iz drugih gradova/drzava
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Jbo me svak ako cinvict35 nema neki ugostiteljski objekt u Novoj Zenici, ili planira otvoriti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Cinvict35

phillies je napisao/la: 01 sij 2026, 10:59 Jbo me svak ako cinvict35 nema neki ugostiteljski objekt u Novoj Zenici, ili planira otvoriti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nemam hahhaha imam biznis u gradu hahaah i vjeruj osjeti se a mozes mislit kako osjete oni sa hranom i picima i hotelima
Cr7legia
12. igrač

Post Postao/la Cr7legia »

NK Čelik 45 i Robijaši 88🖤❤️
OKK Čelik 54🖤❤️
Odgovori