NK Čelik

Na kojim se pozicijama treba Čelik pojačati za proljetni dio sezone u borbi za plasman u PL ?

Anketa je završila: 07 pro 2025, 14:44.

Krilo + napadač + zadnji vezni
22
65%
Napadač + bek + zadnji vezni
1
3%
Golman + napadač + krilo
1
3%
Ofanzivni vezni + krilo + napadač
1
3%
Stoper + zadnji vezni + napadač
0
Nema glasova.
U svakoj liniji po jednog provjerenog igrača
9
26%

Ukupno glasova: 34

BatistutA19

Re: NK Čelik

Post Postao/la BatistutA19 »

Avenija je napisao/la: 22 lis 2025, 16:31 slika

@batistuta neće da skuplja čepove a lijepo kad kane na račun skoro 30 000 KM :mrgreen:
Ma ja sam reko sve ti mozes do ove lige ali dalje ti ne mozes kad udjemo ,pa ovo cjelungodinu sabiras po kontejnerima cepove i dobijes za igraca 3 mjesecnu platu a generalni sponzor 😂😂Njima svaka cast sto su pomogli od Kantona i u 2 ligi ali vec sad je to malo a da ne pricamo kad udjes u Wwin ligu BiH.
Tad moras novac veci naci kroz jake sponzorske ugovore a ovo ostalo sve je to tanko,mislim svi smo mi svjesni i jednostavno tad ce uprava doci na crtu moze li ili ne moze ,nemas ti kad udjes da ti navijaci mogu gurat klub samo i ovo ko sve dosad...Vec govore da je za vrh lige budzet preko 10 miliona a mozda za neku dobru sredinu trebat ce 5 miliona.a da se boris za opstanak grcevito 3 miliona.
Ali ovim putem treba nastaviti koliko god je potrebno a nadam se i ove godine da bi mogli uci ali vise me brine sta kad udjemo.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

BatistutA19 je napisao/la: 22 lis 2025, 21:29
Avenija je napisao/la: 22 lis 2025, 16:31 slika

@batistuta neće da skuplja čepove a lijepo kad kane na račun skoro 30 000 KM :mrgreen:
Ma ja sam reko sve ti mozes do ove lige ali dalje ti ne mozes kad udjemo ,pa ovo cjelungodinu sabiras po kontejnerima cepove i dobijes za igraca 3 mjesecnu platu a generalni sponzor 😂😂Njima svaka cast sto su pomogli od Kantona i u 2 ligi ali vec sad je to malo a da ne pricamo kad udjes u Wwin ligu BiH.
Tad moras novac veci naci kroz jake sponzorske ugovore a ovo ostalo sve je to tanko,mislim svi smo mi svjesni i jednostavno tad ce uprava doci na crtu moze li ili ne moze ,nemas ti kad udjes da ti navijaci mogu gurat klub samo i ovo ko sve dosad...Vec govore da je za vrh lige budzet preko 10 miliona a mozda za neku dobru sredinu trebat ce 5 miliona.a da se boris za opstanak grcevito 3 miliona.
Ali ovim putem treba nastaviti koliko god je potrebno a nadam se i ove godine da bi mogli uci ali vise me brine sta kad udjemo.
Ovo sa cepovima je dodatno, pored sponzorskog ugovora, kako sam shvatio i calsberg nije vise generalni sponzor.

Meni je drago da imamo kompanije tipa calsberg za sponzora i to treba da nam bude cilj. Od domacih firmi nemamo neke prevelike koristi u velikom obimu sponzorstva. Kanton, druga liga fed., prva liga fed., uredu je da se lokalno skoncetrisemo, a u PL moramo ciljati na velike kompanije i samim time velike sponzorske ugovore. Kompanije tipa Calsberg su idealne za pridobiti ih, na obostrano zadovoljstvo, internacionalne, sigurne, samim svojim sponzorstvom privuci ce i druge sponzore jer daju dojam da se radi o ozbiljnom projektu.
limvolikce
12. igrač

Post Postao/la limvolikce »

Redbull je napisao/la: 22 lis 2025, 19:37 Ima nacina da se sa sponzorom nadje win-win situacija. Pogotovo kad je zdrava atmosfera i obostrano povjerenje. Akademija i seniori se mogu tako dobro uvezati, a sponzor da stoji iza mladih igraca. Klub poligon za mlade igrace, uz dobru finansijsku inekciju sponzora, plus svojih prihoda i kanton/grad sto ga sljeduje klub moze imati budjet za sami vrh.

Investitor moze pare vratiti kroz zastupanje igraca, svaki transfer 50-50%, sponzor-klub, plus sto ima daljnje zastupanje igraca. Klub kroz sve to profitira, nema troskova akademije, sponzor ce provuci mlade talente u akademiju, klub ce imati talente za uvesti u prvi tim, dati im priliku i profitirati.

Na ovaj nacin moze se naci sistem koji ce funkcionisati, samo treba zdrava situacija i obostrano povjerenje.
Htio sam slično napisati, ali evo vidim da si to već ti uradio i ja se samo mogu složiti s tobom.

Za Truhlu:
Kako je saopćeno s Koševa, uprkos brojnim izazovima u poslovnoj 2024. godini ostvareni su prihodi u iznosu od 12,3 miliona KM, što je za 4,5 miliona KM više nego u 2023. godini, kada su prihodi iznosili 7,8 miliona KM.
Interesantan je i podatak da je na plate uposlenih FK Sarajevo prošle godine potrošio nepuna četiri miliona KM, tačnije 3.984.939 KM. Zanimljivo da je Sarajevo tako u prošloj godini za plate potrošilo manje od gradskog rivala Željezničara, koji je za tu svrhu prijavio rashod od 4,4 miliona KM.
S obzirom na ukupne rashode, koji su iznosili 11 miliona KM, zaključuje se da je Sarajevo poslovalo u plusu od 1,3 miliona KM.
Ne znam kakvim tim to brojkama barataš?
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Pa jbm mu, nije da sponzorski paket ukljucuje samo "koliko cepova, toliko para" :D :D :D Valjda ima tu jos šuškica.

EDIT: Vidim kolega je vec napisao :D

BETOle je trenutno generalni sponzor, sto se da primjetiti i po dresovima. Ali i Calsberg naravno da Celiku treba kao sponzor, pa ako se mogne u buducnosti i Lidl prikljuciti ovoj "eskadrili" sponzora, to bi bio top.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

N.K. Vareš npr ima akciju za obnovu travnjaka, tu bismo mogli kao klub pomoci, 1000 KM dovoljno a posaljes jaku poruku i plus marketinski pokrijes, dobijes par novih simpatizera, mozda nekog člana i sl.
I takvi projekti nam trebaju, da smo prisutni u svim lokalnim zajednicama.
A sponozora ce biti s rezultatima i svim ostalim.
Ide PL lagano 👌
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Luis Nazario da Lima je napisao/la: 22 lis 2025, 22:00 N.K. Vareš npr ima akciju za obnovu travnjaka, tu bismo mogli kao klub pomoci, 1000 KM dovoljno a posaljes jaku poruku i plus marketinski pokrijes, dobijes par novih simpatizera, mozda nekog člana i sl.
Ide PL lagano 👌
Ovo je isto super prijedlog
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

phillies je napisao/la: 22 lis 2025, 21:55 Pa jbm mu, nije da sponzorski paket ukljucuje samo "koliko cepova, toliko para" :D :D :D Valjda ima tu jos šuškica.

EDIT: Vidim kolega je vec napisao :D

BETOle je trenutno generalni sponzor, sto se da primjetiti i po dresovima. Ali i Calsberg naravno da Celiku treba kao sponzor, pa ako se mogne u buducnosti i Lidl prikljuciti ovoj "eskadrili" sponzora, to bi bio top.
Nisam upratio od kad je aktuelno, ali sam tek nakon ove zadnje utakmice vidio da se sad igrac utakmice zove betole igrac utakmice. Super stvar, da se pokaze sta znaci generalni sponzor. Sponzorske pakete u pl cemo morati drasticno promijeniti i prilagoditi.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

limvolikce je napisao/la: 22 lis 2025, 21:53
Redbull je napisao/la: 22 lis 2025, 19:37 Ima nacina da se sa sponzorom nadje win-win situacija. Pogotovo kad je zdrava atmosfera i obostrano povjerenje. Akademija i seniori se mogu tako dobro uvezati, a sponzor da stoji iza mladih igraca. Klub poligon za mlade igrace, uz dobru finansijsku inekciju sponzora, plus svojih prihoda i kanton/grad sto ga sljeduje klub moze imati budjet za sami vrh.

Investitor moze pare vratiti kroz zastupanje igraca, svaki transfer 50-50%, sponzor-klub, plus sto ima daljnje zastupanje igraca. Klub kroz sve to profitira, nema troskova akademije, sponzor ce provuci mlade talente u akademiju, klub ce imati talente za uvesti u prvi tim, dati im priliku i profitirati.

Na ovaj nacin moze se naci sistem koji ce funkcionisati, samo treba zdrava situacija i obostrano povjerenje.
Htio sam slično napisati, ali evo vidim da si to već ti uradio i ja se samo mogu složiti s tobom.

Za Truhlu:
Kako je saopćeno s Koševa, uprkos brojnim izazovima u poslovnoj 2024. godini ostvareni su prihodi u iznosu od 12,3 miliona KM, što je za 4,5 miliona KM više nego u 2023. godini, kada su prihodi iznosili 7,8 miliona KM.
Interesantan je i podatak da je na plate uposlenih FK Sarajevo prošle godine potrošio nepuna četiri miliona KM, tačnije 3.984.939 KM. Zanimljivo da je Sarajevo tako u prošloj godini za plate potrošilo manje od gradskog rivala Željezničara, koji je za tu svrhu prijavio rashod od 4,4 miliona KM.
S obzirom na ukupne rashode, koji su iznosili 11 miliona KM, zaključuje se da je Sarajevo poslovalo u plusu od 1,3 miliona KM.
Ne znam kakvim tim to brojkama barataš?
Zeljo sve prijavljuje, Sarajevo NE. Vise Zeljo uplati drzavi nego Sarajevo, a puno manje daju na plate. Kod Sarajeva dosta prljavog kess funkcionise.
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

Joj @bati kad na ljeto dodje Željo u 2 kolu pa se proda 8436 ulaznica i 1000 za sjever a prosječna cijena ulaznice 10 KM :srce: 100 000 KM za dan uzima gigant, legendarni, jedan od najvećih ikada.. :D :alkohol:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
JonSnow
12. igrač

Post Postao/la JonSnow »

Nek ne dolaze.
Malo mi je naših klubova odvratno ko Željo i njihovi smećari od navijača.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

JonSnow je napisao/la: 22 lis 2025, 22:26 Nek ne dolaze.
Malo mi je naših klubova odvratno ko Željo i njihovi smećari od navijača.
Volili ih ili ne, igrat nam je u pl 4 puta sa njima, kako sa njima tako i sa ostalima. Prosjek gledalaca ce skociti ako ne i duplo vise, nek bude i 5000 projesek po utakmici, velike su to pare. To vam je milion u budjet od utakmica, nije mala stvar, a znamo da to mozemo.
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Crkvice88

Post Postao/la Crkvice88 »

https://postimg.cc/dL42jsst

Eto ga pocelo je lagano, bice ovo dobra akcija
Dize se prasina
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Luis Nazario da Lima je napisao/la: 22 lis 2025, 22:00 N.K. Vareš npr ima akciju za obnovu travnjaka, tu bismo mogli kao klub pomoci, 1000 KM dovoljno a posaljes jaku poruku i plus marketinski pokrijes, dobijes par novih simpatizera, mozda nekog člana i sl.
Ide PL lagano 👌
Ulazak u junu u premijer ligu, mijenjanje travnjaka i prodaja trenutnog navijacima. Ide bacanje cvijeca iz saksija i ubacivanje trave.
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

E svaka čast za ovu akciju za kupovini karata od privrednih subjekata
Ovo sam ja davno predlagao na prošlom forumu jer sam vidio da tako radi rukometni klub u mom gradu
Dođe naprimjer kafići restorani itd.. kupe po 5 10 karti dobro njima dobro i klubu tako je dosta prodalo se
I jos jedna stvar bilo bi lijepo da klub na fb objavljuje koliko je ko kupio tih karti animirati ce se i drugi kad vide da spomeneš ko je kupio
Klub na takav način vjerujem moze stotine karti dodatno prodat
A kupci dobiju reklamu,nagrade svoje korisnike i svi zadovoljni
Koliko u zenici samo kafića restorana ima da ne nabrajam druge radnje i firme nek svaki 5 kupi to je odlično
Odgovori