NK Čelik

Na kojim se pozicijama treba Čelik pojačati za proljetni dio sezone u borbi za plasman u PL ?

Anketa je završila: 07 pro 2025, 14:44.

Krilo + napadač + zadnji vezni
22
65%
Napadač + bek + zadnji vezni
1
3%
Golman + napadač + krilo
1
3%
Ofanzivni vezni + krilo + napadač
1
3%
Stoper + zadnji vezni + napadač
0
Nema glasova.
U svakoj liniji po jednog provjerenog igrača
9
26%

Ukupno glasova: 34

Cinvict35

Re: NK Čelik

Post Postao/la Cinvict35 »

limvolikce je napisao/la: 22 lis 2025, 09:41
Truhlo je napisao/la: 21 lis 2025, 23:18
KakhaKaladze je napisao/la: 21 lis 2025, 22:56

Pa i to je racunica hahahha Svi sponzorisu sport u BiH jer vole, slabo ce ko vratiti ulozene pare. Automatski zbaci da to radis jer volis. Ja sam vise prokomentarisao da mi je nelpgicno da vodis omladince jednog kluba a seniore dugog. Odnosno prilicno mi je cudno da se nije ostvarila saradnja s njim i za seniore. Sumnjam da se nije pokusavalo.
Tako nekako, nema te računice koja ti može vratiti uložene pare u BiH sportu. Sve je to "bacanje" para iz ljubavi, inata, nekih drugih kombinacija, ali je generalno samo bacanje.

A jbg možda je htio neke seniore da se može malo zayebavat :lol:
Ne bih se složio s tobom. Mislim da je ovo itekako plodno tlo za vraćanje uloženih para. Uz neki minimum uloga (ako uporedimo s ulaganjima Evropi) možeš vrlo lako izaći na evropska takmičenja, ali i postati prvak BiH, što ti otvara, u današnjim uslovima, otvoren put do grupne faze.
Ovdje su problem ljudi u klubovima koji ne znaju raditi svoj posao. Da imamo upola manje love od Sarajeva, a sa ovim iskrenim ljudima u klubu, mislim da bismo bili prvaci bez problema, u najmanju ruku među prve tri ekipe. Npr. u Sarajevu je problem što im je zaprljan klub svim i svačim i ne mogu naprijed, iako imaju finansije za to. I kao takvi, imali su prošle godine prihod od preko 12M, sa preko milion u plusu, iako nisu imali nekakve posebne sportske rezultate osim tog osvojenog kupa.
Prednost Čelika je što je sada čist (odblokira račun), ali i čistog obraza (tu su ljudi iz ljubavi prema klubu, a hamelj se lagano čisti). Da se pojavi neki pametan sponzor (namjerno neću reći investitor, pošto se ovdje od toga svima diže kosa na glavi) i da zadrži ove ljude u klubu, naravno pod sistemom koji imamo uz jak nadzorni odbor, plus pojačanje u upravu u smislu sportskog direktora, skauta i slično, sa izgrađenom akademijom na Plandilu, gdje bi na bio kraj!
Ali: "Nije to tajna neka..."
:like:
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

Rob88 je napisao/la: 22 lis 2025, 08:32
Avenija je napisao/la: 21 lis 2025, 21:46
Poziv na dolazak na jug je tako dobro napisan i svako ko ga procita i osjeca se kao robijas ili je bio nekad na jugu ponovo ce se pojaviti da ispostuje ove momke. Trud i organizacija tribina je na zavidnom nivou. Ako vec stariji nece nazad pa bek bar onu djecu s zapada na jug salju a ne zapad pun momci od 18-25 godina. Svani suboto
slika
slika

Pozitivan vajb dolazi sa svih strana i svima je želja ista, puno Bilino i pobjeda Čelika. Ovo je taj momenat koji se dugo čekao.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

limvolikce je napisao/la: 22 lis 2025, 09:41
Truhlo je napisao/la: 21 lis 2025, 23:18
KakhaKaladze je napisao/la: 21 lis 2025, 22:56

Pa i to je racunica hahahha Svi sponzorisu sport u BiH jer vole, slabo ce ko vratiti ulozene pare. Automatski zbaci da to radis jer volis. Ja sam vise prokomentarisao da mi je nelpgicno da vodis omladince jednog kluba a seniore dugog. Odnosno prilicno mi je cudno da se nije ostvarila saradnja s njim i za seniore. Sumnjam da se nije pokusavalo.
Tako nekako, nema te računice koja ti može vratiti uložene pare u BiH sportu. Sve je to "bacanje" para iz ljubavi, inata, nekih drugih kombinacija, ali je generalno samo bacanje.

A jbg možda je htio neke seniore da se može malo zayebavat :lol:
Ne bih se složio s tobom. Mislim da je ovo itekako plodno tlo za vraćanje uloženih para. Uz neki minimum uloga (ako uporedimo s ulaganjima Evropi) možeš vrlo lako izaći na evropska takmičenja, ali i postati prvak BiH, što ti otvara, u današnjim uslovima, otvoren put do grupne faze.
Ovdje su problem ljudi u klubovima koji ne znaju raditi svoj posao. Da imamo upola manje love od Sarajeva, a sa ovim iskrenim ljudima u klubu, mislim da bismo bili prvaci bez problema, u najmanju ruku među prve tri ekipe. Npr. u Sarajevu je problem što im je zaprljan klub svim i svačim i ne mogu naprijed, iako imaju finansije za to. I kao takvi, imali su prošle godine prihod od preko 12M, sa preko milion u plusu, iako nisu imali nekakve posebne sportske rezultate osim tog osvojenog kupa.
Prednost Čelika je što je sada čist (odblokira račun), ali i čistog obraza (tu su ljudi iz ljubavi prema klubu, a hamelj se lagano čisti). Da se pojavi neki pametan sponzor (namjerno neću reći investitor, pošto se ovdje od toga svima diže kosa na glavi) i da zadrži ove ljude u klubu, naravno pod sistemom koji imamo uz jak nadzorni odbor, plus pojačanje u upravu u smislu sportskog direktora, skauta i slično, sa izgrađenom akademijom na Plandilu, gdje bi na bio kraj!
Ali: "Nije to tajna neka..."
Hajde stavi na papir i objasni mi kako čovjek legalno može vratiti neku potencijalnu dobit iz udruženja građana?

To je jedno, drugo jeste li svjesni kolike budžete imaju Borac, Zrinjski, Sarajevo? Sve 10+ miliona KM pa ide do čak 14 miliona KM.

Nekom logikom trebao bi uložiti približno isto da bi bio konkurentan, te priče da se može igrati evropa sa 3 miliona dok konkurenti troše 3x puta više je za malu djecu.

Zašto bi npr Vito ili bilo koji milioner uložio u bilo koji klub recimo 10 miliona KM kroz 4 godine, a ništa ne može legalno zaraditi, dok se npr nudi S&P500 u slučaju Vite koji historijski vraća 10% godišnje u prosjeku?

Koliki je minus Sarajeva, preko 30 miliona KM, ko pokriva taj minus? Tan i Mirvić. Eto ti investitorske priče u BiH, nećemo ići dalje pa spominjati Mušije, Olgune, itd
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

Sad sam fino provjerio znaci mi imamo niz od 19 utakmica bez poraza u svim zvaničnim takmičenjima. 18 u ligi i 1 na u kupu.
Ove sezone i pored odradjenih najtežih gostovanja nakon 9 kola smo jedina neporažena ekipa. Protiv Tuzle nakon ovih podataka bi trebalo da gori sve, da ne govorim o važnosti utakmice i ta nova tri boda u borbi za prvo mjesto.
Lijepo je vrijeme, grad vrvi od ljudi više nego u augustu kad dijaspora dodje, baste pune puštaj fizičke ulaznice da prekucamo i Bilino kao robovi gostovanja.

Arenasport premium uzela da prenosi Čelik Posusje iduce sedmice.
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

slika

@batistuta neće da skuplja čepove a lijepo kad kane na račun skoro 30 000 KM :mrgreen:
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Biste li voljeli da se strucni stab na zimu pojaca s Duvnjakom?
Moramo jacati strucni stab kvalitetnim trenerima, ali i brojcano. Duvnjak nije kapacitet za glavnog trenera Celika trenutno, ali je li spreman da ispuni neku sporednu funkciju poput analiticara, trenera za prekide, kondicionog...?
Cinvict35

Rz88 je napisao/la: 22 lis 2025, 16:57 Biste li voljeli da se strucni stab na zimu pojaca s Duvnjakom?
Moramo jacati strucni stab kvalitetnim trenerima, ali i brojcano. Duvnjak nije kapacitet za glavnog trenera Celika trenutno, ali je li spreman da ispuni neku sporednu funkciju poput analiticara, trenera za prekide, kondicionog...?
Jusic, Regoje da budu treneri za odbranu, Duvnjak pomocnik za vezni red i jos nac glavnog trenera za ulazak u PL :mrgreen: jer niko nema licencu za wwin ligu
Crkvice88

Post Postao/la Crkvice88 »

https://www.facebook.com/share/p/17a4tD ... tid=wwXIfr

Kakav marketinski potez 🙌🏻🙌🏻 bravo momci svaka cast 👏🏻👏🏻
Ovo je odlicna ideja, samim tim ce se i broj gledalaca povecavat, sad samo jos da sponzori ispostuju kako treba
Dize se prasina
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Avenija je napisao/la: 22 lis 2025, 16:31 slika

@batistuta neće da skuplja čepove a lijepo kad kane na račun skoro 30 000 KM :mrgreen:
Lijepo jeste kad kane 28 millja al jarane 3 godine cep 10 feninga?! Pa pivo koliko je poskupilo a oni i dalje daju 10 feninga,goni ih u p.materinu treba povecat davanje na 20 feninga!
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Meni je najvise zao ovih djevojaka sto moraju brojati cepEve :) :alkohol: :alkohol: :alkohol: a drug Zamorano je u pravu, podigni cijenu cepa Carlsberže :twisted:
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
habuba
12. igrač

Post Postao/la habuba »

Podizali ne podizali ovo je jedna od stvari koji donosi prihode klubu a bez previse natezanja. Onaj ko popije pice ima i cep i samo da ga ubaci tamo gdje treba.

Da se nadovezem na pricu o "investitoru", slozio bih se da jedino novac ulazu oni koji ili vole klub/fudbal ili su skloni muljanju. Ja sam misljenja da kod nas ne postoji legalan nacin ulaganja u klub koji nosi sa sobom rizik ali i nagradu u slucaju dobrih rezultata. U jedno UG ti kao investitor ne mozes "uloziti" novac i nadati se povratu, ti mozes da ili doniras ili pozajmis novac. Prvo rade oni koji vole klub/fudbal, drugo oni koji gledaju samo svoj interes, s tim da je druga opcija moze biti pogubna za klub. Prije godinu dvije kada su ovi investitori Sarajeva visili u zraku, vrlo lahko je moglo doci do ogromnih problema po njih jer je jedan dobar dio "davanja" isao kroz pozajmice. A pozajmice dodju na naplatu prije ili kasnije. Bez obzira koliko pokusavali napraviti neke hibridne modele ne postoji dobar nacin ulaganja trenuno u nas fudbal.
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

slika

Valjda mnogi prepoznaju pravi trenutak da se priključe dizanju Čelika...ne samo objekti nego i mnogi privatnici, firme pa uzmu karte za svoje radnike itd..trebalo bi ovo progurati i kroz medije barem sa kojima imamo saradnju jer sigurno gazde čitaju, zenit, zenicablog, sportbc..

Mi navijači i simpatizeri općenito Čelikovci mozemo barem dijeliti po mrežama ko zna do koga dodje objava...
Crkvice88

Post Postao/la Crkvice88 »

Avenija je napisao/la: 22 lis 2025, 19:03 slika

Valjda mnogi prepoznaju pravi trenutak da se priključe dizanju Čelika...ne samo objekti nego i mnogi privatnici, firme pa uzmu karte za svoje radnike itd..trebalo bi ovo progurati i kroz medije barem sa kojima imamo saradnju jer sigurno gazde čitaju, zenit, zenicablog, sportbc..

Mi navijači i simpatizeri općenito Čelikovci mozemo barem dijeliti po mrežama ko zna do koga dodje objava...
Kad bi svaki treci kafic uzeo i podjelio po 10 karata, istok bi bio pun. Samo kazem :alkohol:
Dize se prasina
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Ima nacina da se sa sponzorom nadje win-win situacija. Pogotovo kad je zdrava atmosfera i obostrano povjerenje. Akademija i seniori se mogu tako dobro uvezati, a sponzor da stoji iza mladih igraca. Klub poligon za mlade igrace, uz dobru finansijsku inekciju sponzora, plus svojih prihoda i kanton/grad sto ga sljeduje klub moze imati budjet za sami vrh.

Investitor moze pare vratiti kroz zastupanje igraca, svaki transfer 50-50%, sponzor-klub, plus sto ima daljnje zastupanje igraca. Klub kroz sve to profitira, nema troskova akademije, sponzor ce provuci mlade talente u akademiju, klub ce imati talente za uvesti u prvi tim, dati im priliku i profitirati.

Na ovaj nacin moze se naci sistem koji ce funkcionisati, samo treba zdrava situacija i obostrano povjerenje.
Cinvict35

Redbull je napisao/la: 22 lis 2025, 19:37 Ima nacina da se sa sponzorom nadje win-win situacija. Pogotovo kad je zdrava atmosfera i obostrano povjerenje. Akademija i seniori se mogu tako dobro uvezati, a sponzor da stoji iza mladih igraca. Klub poligon za mlade igrace, uz dobru finansijsku inekciju sponzora, plus svojih prihoda i kanton/grad sto ga sljeduje klub moze imati budjet za sami vrh.

Investitor moze pare vratiti kroz zastupanje igraca, svaki transfer 50-50%, sponzor-klub, plus sto ima daljnje zastupanje igraca. Klub kroz sve to profitira, nema troskova akademije, sponzor ce provuci mlade talente u akademiju, klub ce imati talente za uvesti u prvi tim, dati im priliku i profitirati.

Na ovaj nacin moze se naci sistem koji ce funkcionisati, samo treba zdrava situacija i obostrano povjerenje.
Bas tako
Odgovori