Ma samo je sreca , mislim postoji nada da se i uradi zato sto vise nivoa vlasti pravi stadion, grad,kanton,drzava, savez uefa povlacis naka sredtva uefa javni pozivi i sl pa nek se svake godine odvoji po 6/7milina moze s stizat Da pravi jedan subjekt grad ili kanton ili drzava nikad se nebi napravilo.Ovo izdanje otprilike kosta po 6 milina jug/sjever i po do 10 do 12 miliona zapqd istok bar po sadasnjim cjenamaphillies je napisao/la: ↑15 stu 2025, 13:00 Ma nije niko protiv prosirenja i opcenito rekonstrukcije, svako normalan vidi da je to neophodno. Samo postoje misljenja da to treba pustiti da Savez sa svojim partnerima uradi i prosiri skoro duplo kapacitet, a postoje misljenja da je rekonstrukciju mogao odraditi grad zajedno sa kantonom u dvije tri godine.
Licno mislim da ce rekonstrukcija "uduplanog" kapaciteta potrajati i da ce Celik svoje eventualne evropske utakmice morati igrati na Kosevu![]()
![]()
Evo slijedece godine trebala bi biti gotova sva dokumentacija i da se krene s radovima. Nek u 2027 urade i Jug i sjever. u 2028 vjerujem da mogu uraditi istok, u 2029 zapad, znaci do 2030 cemo imati novi uduplani stadion. Ako bude sve islo kako treba. A u Bosni 4 godine je dug period, svasta se moze dogoditi.
@Rz88
![]()
![]()
al prije bih rekao gazdin svaler
![]()
Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"
Re: Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"
-
RubikovaKocka
Realnost je da Celik ne moze da odrzava ni ovaj ovakav stadion, u katastrofalnom je stanju.
Glupo ti je poredenje. Prvo celik nije socijalni slucaj, nego je Celik "opljačkan" za vrijednost stadiona.Cinvict35 je napisao/la: ↑15 stu 2025, 12:50 Ovo je stvarno glupo taspravljat svako ima svoje misljenje svi prepametni ( kao i ja) nikog nemozes ubjedit u dugacije i ode u nedogled.Uglavnom ja to vidim ovako zivis kao socijalni slucaj u gradskoj garsonjeri( ima dosta slucajeva u gradu) i ne placas nista a i ne mozes ni okrecit je a kamoli renovirat i pravi ti neko novu zgradu i daje dvosoban top renoviran stan pod istim uslovima da zivis koristis i ti se BUNIS TO MI JE PREVELIKO I PREDOBRO ZA MENE NECU
![]()
Drugo ako ovo poredis sa stanovima BP je najbolji stan u citavoj državi, možda mu treba osvježenje ali i takav je i dalje najbolji u cijeloj državi!
Nisi skontao , poenta je bila i prica mene i momaka s foruma oko vlasnistva i sad i "ako" se napravi nekad taj stadion mi smo tu podstanari odnosno imamo ista prava a ostaje i isti vlasnik to jest Grad Zenica.A ako je nesto najbolje u drzavi uredu a zasto nebi bio najbolji u ovom djelu Balkana ili bivse Juge.I onda dodzemo do toga da te prestizu ljudi sa stadionima koji su biili livade dok smo mi imali isti ovakav( i u boljem stanju) i za koju godinu imace moderniji stadion od nas Grbavica Arena Rodzeni i drsale je napisao/la: ↑15 stu 2025, 15:00Glupo ti je poredenje. Prvo celik nije socijalni slucaj, nego je Celik "opljačkan" za vrijednost stadiona.Cinvict35 je napisao/la: ↑15 stu 2025, 12:50 Ovo je stvarno glupo taspravljat svako ima svoje misljenje svi prepametni ( kao i ja) nikog nemozes ubjedit u dugacije i ode u nedogled.Uglavnom ja to vidim ovako zivis kao socijalni slucaj u gradskoj garsonjeri( ima dosta slucajeva u gradu) i ne placas nista a i ne mozes ni okrecit je a kamoli renovirat i pravi ti neko novu zgradu i daje dvosoban top renoviran stan pod istim uslovima da zivis koristis i ti se BUNIS TO MI JE PREVELIKO I PREDOBRO ZA MENE NECU
![]()
Drugo ako ovo poredis sa stanovima BP je najbolji stan u citavoj državi, možda mu treba osvježenje ali i takav je i dalje najbolji u cijeloj državi!
Stadion je uvijek bio Čelikov i doći će vrijeme kada će se i to pitanje povući i vratiti u vlasništvo kluba.
Pogledajte po hrvatskoj kako ljudi vraćaju vlasništva koje je smrdoslavija i najveći diktator 20. stoljeća i zločinac tito otimao iz privatnog vlasništva ljudi.
Pogledajte po hrvatskoj kako ljudi vraćaju vlasništva koje je smrdoslavija i najveći diktator 20. stoljeća i zločinac tito otimao iz privatnog vlasništva ljudi.
Upravo ovo, klub kad stane na zdrave noge i ovo ce doci na redTruhlo je napisao/la: ↑15 stu 2025, 17:25 Stadion je uvijek bio Čelikov i doći će vrijeme kada će se i to pitanje povući i vratiti u vlasništvo kluba.
Ko te prestiže, imaš Grbavicu gdje ljudi nešto rade i svaka im čast na tome i sigurno ce se nekad desiti da ce taj stadion prestići BP zbog same velicine Sarajeva , Arena Rodjeni super al realno oni kad završe komplet stadion to nece vrijediti ko poslovni prostori na zapadu.Cinvict35 je napisao/la: ↑15 stu 2025, 15:59Nisi skontao , poenta je bila i prica mene i momaka s foruma oko vlasnistva i sad i "ako" se napravi nekad taj stadion mi smo tu podstanari odnosno imamo ista prava a ostaje i isti vlasnik to jest Grad Zenica.A ako je nesto najbolje u drzavi uredu a zasto nebi bio najbolji u ovom djelu Balkana ili bivse Juge.I onda dodzemo do toga da te prestizu ljudi sa stadionima koji su biili livade dok smo mi imali isti ovakav( i u boljem stanju) i za koju godinu imace moderniji stadion od nas Grbavica Arena Rodzeni i drsale je napisao/la: ↑15 stu 2025, 15:00Glupo ti je poredenje. Prvo celik nije socijalni slucaj, nego je Celik "opljačkan" za vrijednost stadiona.Cinvict35 je napisao/la: ↑15 stu 2025, 12:50 Ovo je stvarno glupo taspravljat svako ima svoje misljenje svi prepametni ( kao i ja) nikog nemozes ubjedit u dugacije i ode u nedogled.Uglavnom ja to vidim ovako zivis kao socijalni slucaj u gradskoj garsonjeri( ima dosta slucajeva u gradu) i ne placas nista a i ne mozes ni okrecit je a kamoli renovirat i pravi ti neko novu zgradu i daje dvosoban top renoviran stan pod istim uslovima da zivis koristis i ti se BUNIS TO MI JE PREVELIKO I PREDOBRO ZA MENE NECU
![]()
A savez i nacionalni stadion da mi živimo u svicarskoj Belgiji ili Holandiji uredu, al zemlja u kojoj interesne sfere ne dozvoljavaju da se autoput zavrsi ni za 30 godina a neko misli eto da je vici u interesu da se napravi nacionalni stadion zanimljivo.
Evo de mi samo navedi jedan razlog koji bi Vico imao da stvarno napravi nacionalni stadion u Zenici, koji je trenutno u vlasništvu grada gdje postoji mogućnost osporavanja vlasništva nad istim u budućnosti?
Vici je u interesu da sruši i ovo malo stadiona što imamo i da se nikad ne izgradi 
Nama pravnog osnova za to, moja familija bi onda pola Jalije potrazivala pola skole Edhem Mulabdic i dobar dio Bilimista kod Drvenog Mosta.Nikad se to nece desit o tome se pricalo i pokusavalo bas je mislim i Robert jednom spominjao da je to nemoguce, niko nebi bio sretniji od mene da vratimo stadion.Truhlo je napisao/la: ↑15 stu 2025, 17:25 Stadion je uvijek bio Čelikov i doći će vrijeme kada će se i to pitanje povući i vratiti u vlasništvo kluba.
Drugo stadion ce pravit grad , kanton , drzava i uefa
Tako je truhlo, takav je i dogovor, vracamo se u PL, osvajamo PL odmah u povratnickoj sezoni i onda se rusi Bilino polje jer Vico gradi sa Vracetom veliku stambenu zgradu od 70 spratova, jer po njegovom rijecima, Zenica ce za par godina biti najveci turisticki grad u drzavi…
Cuj sta je interes Vici da pravi stadion. Pa drug moj fusbal je biznis .
Pored toga sto se necemo sramotiti kad nam dode neka reprezentacija u goste racun je jednostavan
10 000*25 km *5 puta godisnje =1250000 godisnje savez potencijalno na karte uzme sa prosirenjem od 10 k mjesta.
Za desetak godina vratit ce investiciju
Pored toga sto se necemo sramotiti kad nam dode neka reprezentacija u goste racun je jednostavan
10 000*25 km *5 puta godisnje =1250000 godisnje savez potencijalno na karte uzme sa prosirenjem od 10 k mjesta.
Za desetak godina vratit ce investiciju
-
PatrickBateman
Jedina isitna. Doslovno ne mogu da vjerujem da ovdje ima likova koji misle da je njemu cilj dobrobit BH fudbala.
Srce, čast i ponos!
Polako stvari izlaze na vidjelo, pametnom je dovoljno samo da pogleda onaj snimak penala iz u17, šta vicini četnićići rade od državne selekcije....PatrickBateman je napisao/la: ↑15 stu 2025, 20:21Jedina isitna. Doslovno ne mogu da vjerujem da ovdje ima likova koji misle da je njemu cilj dobrobit BH fudbala.
Al eto četalj nam želi arenu sagraditi, da se kao ne brukamo
Zato što su sa terenima dobri bili i čete i ustascie. Separatisti su sebi osigurali 5 terena i 6. će biti za njih dok su patriotske sredine dobile samo 3 terena, gdje su maksimalno razvlačili i nema šta nisu radili da maksimalno oštete klubove domaćine, prvenstveno Sarajevo.
-
Guest.1945
Nema druže čula kazala papir govori nisi u DR Kongo.Kako će ti neko osporavati vlasništo i ne gradi ti savez 1/1 stadion nego savez i vlada a grada tu učestvuje na drugi način.Savez ili ti ga Vico će ti najmanje dati i to što daju je od UEFA fondova.sale je napisao/la: ↑15 stu 2025, 18:29Upravo ovo, klub kad stane na zdrave noge i ovo ce doci na redTruhlo je napisao/la: ↑15 stu 2025, 17:25 Stadion je uvijek bio Čelikov i doći će vrijeme kada će se i to pitanje povući i vratiti u vlasništvo kluba.
Pogledajte po hrvatskoj kako ljudi vraćaju vlasništva koje je smrdoslavija i najveći diktator 20. stoljeća i zločinac tito otimao iz privatnog vlasništva ljudi.Ko te prestiže, imaš Grbavicu gdje ljudi nešto rade i svaka im čast na tome i sigurno ce se nekad desiti da ce taj stadion prestići BP zbog same velicine Sarajeva , Arena Rodjeni super al realno oni kad završe komplet stadion to nece vrijediti ko poslovni prostori na zapadu.Cinvict35 je napisao/la: ↑15 stu 2025, 15:59Nisi skontao , poenta je bila i prica mene i momaka s foruma oko vlasnistva i sad i "ako" se napravi nekad taj stadion mi smo tu podstanari odnosno imamo ista prava a ostaje i isti vlasnik to jest Grad Zenica.A ako je nesto najbolje u drzavi uredu a zasto nebi bio najbolji u ovom djelu Balkana ili bivse Juge.I onda dodzemo do toga da te prestizu ljudi sa stadionima koji su biili livade dok smo mi imali isti ovakav( i u boljem stanju) i za koju godinu imace moderniji stadion od nas Grbavica Arena Rodzeni i dr
A savez i nacionalni stadion da mi živimo u svicarskoj Belgiji ili Holandiji uredu, al zemlja u kojoj interesne sfere ne dozvoljavaju da se autoput zavrsi ni za 30 godina a neko misli eto da je vici u interesu da se napravi nacionalni stadion zanimljivo.
Evo de mi samo navedi jedan razlog koji bi Vico imao da stvarno napravi nacionalni stadion u Zenici, koji je trenutno u vlasništvu grada gdje postoji mogućnost osporavanja vlasništva nad istim u budućnosti?