Rekonstrukcija Stadiona "Bilino Polje"
Re: Rekonstrukcija Stadiona "Bilino Polje"
Sto ne mogu patetike, jedan san siro se srusi i napravi novi, atletiko svoj srusi i napravio, samo u nas eto izgubit ce se neki duh i tradicija korozije.
Ne kazem da treba sve to pod svaku cijenu, ali ako sve strane mogu biti zadovoljne, ovo je ogroman korak za Zenicu i fudbal u BiH!
Ne kazem da treba sve to pod svaku cijenu, ali ako sve strane mogu biti zadovoljne, ovo je ogroman korak za Zenicu i fudbal u BiH!
Nauci se da su boje CRNO - CRVENA Celikove boje!AeroMs33 je napisao/la: ↑07 lip 2025, 15:00Drug daj tridesetak mil i bit ce sve crveno crno nikakav problem.Zamorano je napisao/la: ↑07 lip 2025, 07:40Boja i grb i jesu zastitni znak svakog kluba!AeroMs33 je napisao/la: ↑06 lip 2025, 21:40 Dajte ljudi da se svadamo oko boje. Boja kad je prazan stadion za drustvene mreze samo znaci. Ti kad napunis stadion ima da sve bude crveno crno pa jel. Mislim boja pa boja. Daj info kome idu prihodi ako bidu druge utakmice osim repke i nas,daj najmoderniju tehnologiju ,daj milijon nekih prostorija pre i poslje utakmice za regeneraciju,masazu daj info za poslovne prostore i kako ce se to rjesiti da mi budemo dobri.
Boja stolica ljudi izgleda dobro al ne bas bitno. Razumjem i navijacku stranu al malo stisnut ponos i inat al dobijes mnogo toga za klub.
Pa zamisli da imas poslje utakmice masaze i one bacve hladne vode i ostale tehnilogije da se igrac regenerise brze pa ti si na konju i odma u prednosti od ostalih klubova. Mislim daba ako imas antitalrnte al novo je doba sve utice na rezultat.
Cuj boja nije bitna!
Kakva bolan bacva s vodom to je u Preocici u svlacionici bilo 1985 bure vode bucni se i izlazi! Kad vode nije bilo u svlacionicama. Kad kupujes sebi auto jel ti nebitna boja?
Kad robu kupujes jel ti sve boja braon jer eto ko nebitna je boja? Nebitno al u kurcu!!! Sto u fan shopu nema Celikovih zelenih majica i zutih sorceva ako je boja nebitna.
Sad eto treba mi sve bit plavo zuto na stadionu a ja cu bit ko zadovoljan imam moderan stadion!
Stadion je pravljen za Celik i mogu ga renovirat al opet mora stadion bit Celikov i Zenicki po bojama po JUGU po tradiciji.
Cuj boja nebitna al da ima bacve![]()
Oplakah![]()
![]()
Tako isto i kad kupujes auto . Ako imas kupit ces najskuplju boju a kad ti neko kupuje reces daj da vozim hebes boju.
https://youtube.com/shorts/L7I_3F_TWrg? ... qFdI9iQm5I
Imad i modernije opcije ali ovo da vidis da se koristi za oporavak misica . Masaza i ostale opcije ako imas raspored opasan pitaj nekog profesionalnog fudbalera kolko to pravi razliku
Prvo crna pa crvena!
Mozes umakat u te bacve Ahmetspahica 100 godina od njeg nikad igraca neces imat ili umakat preglupog Damjanovica trenera neces dobit!
Nije niko budala, svako zna da stadionu treba kompletna rekonstrukcija. Isto tako niko nije dramio kad se mjenjao stari krov ili kad su se postavljale stolice iako se i tu gubio "duh i tradicija" proslih vremena. Raja najvise drami jer ju je strah za status kluba u novoj "konstalaciji" snaga. Prije svega sto se o buducnosti stadiona dogovaraju strane kojih bas boli qrko za Celikom. Prva strana je do prije godinu dvije svim silama zeljela ugasiti klub, cak to nije ni krila, a drugoj strani je svejedno dal u Zenici postoji neki klub ili ne. Sta vise, i njima bi odgovaralo da im niko ne remeti termine na "njihovom" stadionu. Raju plasi isto tako, hoce li Celik imati isti tretman kao i do sada sto se tice stadiona, ili ce se i to preformulisati i reducirati.Redbull je napisao/la: ↑07 lip 2025, 17:06 Sto ne mogu patetike, jedan san siro se srusi i napravi novi, atletiko svoj srusi i napravio, samo u nas eto izgubit ce se neki duh i tradicija korozije.
Trece, a mozda i najvaznije ovim sporazumom, po meni, gubi se svaka nada, da ce nekad, u bliskoj buducnosti, stadion biti vracen Celiku, kad klub stane na svoje noge i bude stabilan poslovni subjekat. Bojim se da ce u tom vremenu Celik morati praviti svoj novi dom. E toga se raja boji.
A svako voli doci na neusrane stolice i da ne kisne na jugu i da stadion izgleda ono bas top.
Samo Čelik zenički !!!
Realno nikad Celik nebi dobio stadion jer je on u "uzet" da nebi bio oduzet zbog neki dugova ,proslih i eventualno buducih.phillies je napisao/la: ↑07 lip 2025, 17:40Nije niko budala, svako zna da stadionu treba kompletna rekonstrukcija. Isto tako niko nije dramio kad se mjenjao stari krov ili kad su se postavljale stolice iako se i tu gubio "duh i tradicija" proslih vremena. Raja najvise drami jer ju je strah za status kluba u novoj "konstalaciji" snaga. Prije svega sto se o buducnosti stadiona dogovaraju strane kojih bas boli qrko za Celikom. Prva strana je do prije godinu dvije svim silama zeljela ugasiti klub, cak to nije ni krila, a drugoj strani je svejedno dal u Zenici postoji neki klub ili ne. Sta vise, i njima bi odgovaralo da im niko ne remeti termine na "njihovom" stadionu. Raju plasi isto tako, hoce li Celik imati isti tretman kao i do sada sto se tice stadiona, ili ce se i to preformulisati i reducirati.Redbull je napisao/la: ↑07 lip 2025, 17:06 Sto ne mogu patetike, jedan san siro se srusi i napravi novi, atletiko svoj srusi i napravio, samo u nas eto izgubit ce se neki duh i tradicija korozije.
Trece, a mozda i najvaznije ovim sporazumom, po meni, gubi se svaka nada, da ce nekad, u bliskoj buducnosti, stadion biti vracen Celiku, kad klub stane na svoje noge i bude stabilan poslovni subjekat. Bojim se da ce u tom vremenu Celik morati praviti svoj novi dom. E toga se raja boji.
A svako voli doci na neusrane stolice i da ne kisne na jugu i da stadion izgleda ono bas top.
Ako budemo imali uslove kao do sada ,igramo koristimo a kad dodze rdpka prepustamo sve je ok
Drug ja sam prvi za tu opciju ali postavi pitanje klubu i ovoj nasoj advokatskoj agenciji koja nas zastupa i vidjet ces da su ljudi malte ne otpisali taj scenario. I ja sam bio ljut na grad sto nam uzese stadion al to je vec stara prica i vrlo tesko da mi tu dobijemo stadion i sad kad bi bili protiv rekonstrukcije i tjerali vodu na taj mlin.
Drug ja sam prvi za tu opciju ali postavi pitanje klubu i ovoj nasoj advokatskoj agenciji koja nas zastupa i vidjet ces da su ljudi malte ne otpisali taj scenario. I ja sam bio ljut na grad sto nam uzese stadion al to je vec stara prica i vrlo tesko da mi tu dobijemo stadion i sad kad bi bili protiv rekonstrukcije i tjerali vodu na taj mlin.
Nisam pravnik, pa ne znam, zato onda vjerujem struci ako kaze da su sanse minimalne. Nista onda, manje se kurciti da imamo stadion i gledati da sto vise "izmuzemo" za Celik ovom rekonstrukcijom.
Usput nayebem se matera svima koji su bili u upravljackim strukturama Celika od rata pa do turcina i koji su napravili dugove, kao i Vijecu koje je donijelo odluku o otimanju stadiona, a zbog nagomilanih dugova Celiku. A to su i uradili jer su znali sta rade u klubu i da ga guraju u grob, i da ne smiju dozvolili da Sud uzima Celikovu imovinu, jer bi i njima tu bio kraj, politicki i zivotni.
Usput nayebem se matera svima koji su bili u upravljackim strukturama Celika od rata pa do turcina i koji su napravili dugove, kao i Vijecu koje je donijelo odluku o otimanju stadiona, a zbog nagomilanih dugova Celiku. A to su i uradili jer su znali sta rade u klubu i da ga guraju u grob, i da ne smiju dozvolili da Sud uzima Celikovu imovinu, jer bi i njima tu bio kraj, politicki i zivotni.
Samo Čelik zenički !!!
Na fb stranici od zenita imate live prenos sto je bio. Zeljkovic i kasumovic su dva puta podvukli da Celik sljeduje sve kao i do sada. Njihove rijeci.
Ali ovaj kasumovic je stvarno ljakse haha, vidi se na ovom lajvu to. Na pocetku kaze: "Dobro je, olovka je plava, niste mi podvalili"
Jos rece MI Zenicani znamo sta za nas znaci Bilino Polje i covjek hladno rece da se Zenica okrece sportskom turizmu 
Ali ovaj kasumovic je stvarno ljakse haha, vidi se na ovom lajvu to. Na pocetku kaze: "Dobro je, olovka je plava, niste mi podvalili"

Treba stadion napravit sa najjacim standardom za najjacu kategoriju. Koliko se sjecam treba min 30.000 kapacitet i ostali segmenti. Da imamo stadion u drzavi da se moze igrat polufinale lige prvaka.
Stadion gotov za tri godine, taman za Celikov izlazak u Evropu

Samo Čelik zenički !!!
Evo citam komenare,nisam panetan sta reci!Bilino Polje je bio Celikov od 1972 kad je napravljen.Znaci njegovo vlasnistvo.Nakon rata je stadion "prisvojen" od grada Zenice..Shvatam to radi moguce kupnje Celika zajedno sa imovinom(Bilino Polje)da neko nebi za jeftine pare dobio I klub I ovakav stadion u vlasnistvo.Grad se zastitio,,shvatam
Jedno pitanje nevezano za nacionalni stadion.
Navedi jedan klub Evrope osim Čelika pa makar iz 7 ranga Tuzlanskog kantona koji se zadnjih 20 godina više odnosi mačehinski prema svom stadionu od Čelik Zenica prema Bilinom Polju?
Navedi jedan klub Evrope osim Čelika pa makar iz 7 ranga Tuzlanskog kantona koji se zadnjih 20 godina više odnosi mačehinski prema svom stadionu od Čelik Zenica prema Bilinom Polju?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- BatistutA19
Ima li taj live igdje da se moze pogledat za Bilino polje Zelkjovic i Fudo i ko je jos sve prico..
Najbitnije je da je stadion u Zenici i on ostaje u Zenici a sad ta patetika zao mi starog Bilinog polja to isto kod kuce drzat stari tv i ostalo neces nista savremeno ,sve se mjenja ako mozes tako i stadion.
Ja vijerujem da ce Celik imat sve ko sto je imo sto se tice stadiona tu je taj kompromis kome treba taj ce ga koristit a ko da reprezentacija ima utakmica nece ni 10 utakmica imat godisnje
Ma zaboravi to da da je stadion Celikov i da bi bio bilo kad ,kod nas su svi stadioni gradski u drzavi i u ex yugi ,koji to klub ima stadiin svoj.
Ja vijerujem ko je zastupo Celik u razgovorima da je izvuko maximum.za Celik.
Najbitnije je da je stadion u Zenici i on ostaje u Zenici a sad ta patetika zao mi starog Bilinog polja to isto kod kuce drzat stari tv i ostalo neces nista savremeno ,sve se mjenja ako mozes tako i stadion.
Ja vijerujem da ce Celik imat sve ko sto je imo sto se tice stadiona tu je taj kompromis kome treba taj ce ga koristit a ko da reprezentacija ima utakmica nece ni 10 utakmica imat godisnje
Ma zaboravi to da da je stadion Celikov i da bi bio bilo kad ,kod nas su svi stadioni gradski u drzavi i u ex yugi ,koji to klub ima stadiin svoj.
Ja vijerujem ko je zastupo Celik u razgovorima da je izvuko maximum.za Celik.
Ma nikom ko je Robijas u dusi nije drago sto su nam oteli stadion. Lokacija sama vrjedi milione al tako je to politika odigrala. Mi nismo tu tranziciju mogli iznjeti . Da smo tad bili bez uticaja politike i organizovani finansijski ,sa jakim ljudima mozda bi to drukcije ispalo. Al sta je tu je. Ovo je neki maksimum u datom trenutku. Nismo se snasli u prelasku iz socializma u ovu tranzicijsku banan drzavu,nema zakona,svi pgrabise dobro je ista ostalo kako smo duboko bili zaglibili.
Mi smo u ovom sistemu sa repkom vec dugo.
Vidjet cemo dok se uprava oglasi sta oni kazu o svemu ovome .
Mi smo u ovom sistemu sa repkom vec dugo.
Vidjet cemo dok se uprava oglasi sta oni kazu o svemu ovome .
- BatistutA19
Gledo sam sad pres ovaj i izjave na Zenitu ,najbitnije sto je lijepo receno i od Zeljkovica i Fude da Celik nije bio nikakva tema i zatezanje oko toga i receno Celiku ce bit dom ovaj stadion isto kao reprezentaciji i sve ce imat kao sto je imo i dobice savremen stadion.
Sad te price Robijasi 200 ljudi ,navijaci simpatizeri nostalgija bla bla mi smo preslabi da bi mi tu veliku utakmicu mogli dobit i nesto zatezat i davat uvjete za stadion mogli bi samo izgubit i ,to nikad ne bi posto Celikov stadion i kod nas su svi stadioni gradski i nadam se da ce mo dobit i Plandilo.
Sad te price Robijasi 200 ljudi ,navijaci simpatizeri nostalgija bla bla mi smo preslabi da bi mi tu veliku utakmicu mogli dobit i nesto zatezat i davat uvjete za stadion mogli bi samo izgubit i ,to nikad ne bi posto Celikov stadion i kod nas su svi stadioni gradski i nadam se da ce mo dobit i Plandilo.
Moramo se pomiriti sa tim da stadion nije nas i to je to. Politika prije 20tak godina je odigrala svoje i prisvojili stadion i siguran sam da ga nikad ne bi ni vratili u svoje vlasnistvo. Ovako moramo gledati sta mi mozemo dobiti iz svega ovoga. Ukoliko cemo dobiti najnoviju arenu, sa istim uslovima koristenja, na ustrb npr. boje stolica na stadionu, onda nemamo sta reci na ovo sve, nego gledati kako olaksati i biti zadovoljni. Ljudi mi ne placamo skoro nista na ovom stadionu, godinama nismo u stanju stubove reflektora ofarbati od korozije, a ne sta vise. Grad placa odrzavanje, na racun saveza par mjeseci godisnje nabijamo racune za struju i ako pogledamo dalje malo, tesko da se sta u bliskoj buducnosti popravi. Samo zadrzati iste uslove, a izgradnjom nove centralne tribine, moze se naci mjesta na stadionu za sve. Iskreno, fudbalska grehota bi i bila da npr. Čelik se mora seliti ili da nas zajebaju, da stadion propada gotovo citavu godinu. Samo pametno i svi mogu biti zadovoljni.