NK Čelik

Truhlo

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

KakhaKaladze je napisao/la: 20 srp 2025, 11:22
limvolikce je napisao/la: 20 srp 2025, 10:38
samocelik je napisao/la: 20 srp 2025, 08:13 Ja da sam Regoje i Jusić tamo nekad iza priprema kad se vrate u Zenicu, našao bih bilo kakvog protivnika i našao sudiju koji bi od starta samo sudio u korist protivnika. Ono sitne faula, da sjecka igru, da ih pogura, dizao offside i kad to nije. Da se malo naviknemo da se energija istoriši. Jučer Hodžić i Šero kad nisu istukli pojedine igrače Mladosti
Onaj njihov ćelavi cijelu tekmu provocira, dobro je prošao. Nisam za takve reakcije na prijateljskim tekmama, ali fakat je onaj zaslužio šljagu...

Za vas koji ste pratili juniore i ranije, da li je ovaj Spahić pokazivao neki talenat u juniorima, znam da se ovdje u više navrata pisalo kako su juniori lošiji nego prethodne generacije, a ovako kad gledam pojedince sinoć, meni ne izgleda baš tako, ili je ovo sinoć bio njihov momenat?
Vjerovatno će oni nositi igru na Galibu, pa ćemo ih vidjeti još jednom na djelu.
Otprilike kako je i prison napisao. Solidan. Po meni nista wow ni u juniorima a malo mi nerealno ocekivati da moze nesto u seniorima. Treba uzet u obzir da je napadao odbranu juniora iz ranga ispod koja je demotivisana pa sad ne praviti Mbapea od njega radi dva gola. Normalno super je nastup imao nego ne treba graditi covjeku karijeru na osnovu jednog poluvremena. Dizao se i Martinovic u nebesa u ova foba prosle godine pa su to bile njegove najbolje partije u cijeloj sezoni. Svakako mislim da ce ostat i borit se za svoju sansu.
Kakvi juniori u odbrani Mladost DK, kad je jedan od stopera sa kojim je imao uspješne duele premijerligaški rutonja Čomor.

Ima momak ono nešto, ne mislim da će biti starter, ali da će ostati u rosteru, hoće sigurno.

Vidjet ćemo kako će to izgledati protiv Rudara i Travnika naredni vikend, sigurno ozbiljniji i jači protivnici. Nakon tog turnira, ostaje tačno 4 sedmice do početka prvenstva, mislim da će se tada složiti tih 22, 23 igrača koji će ići na pripreme.

Nama u biti fali još samo golman, ako jamaković i tabak ostanu.
phillies

Post Postao/la phillies »

Cinvict35 je napisao/la: 20 srp 2025, 11:31 Malo me brine opet juce Medzuseljac iako neje odigrao lose uopste se kao vec iskusniji igrac nije isticao protiv ove Musine nejaci,i neznam sta cemo sa tim lijevim krilom da li ic sa Marinom ili Durmisem,ruku na srce nijedan nije juce briljirao ,Marin doduse iskusniji mudriji,ovaj Durmis je bolji 1na1 pa mozda ih rotirat po potrebi.
Vidim juce rutonja Smajic postigao cini mi se 3 gola ,sad poredimo mi Alija sa nekim tako rutonjom a nije vise ni u21.
Nadam se da ce eksplodirat akB i da nece bit polos ko proslu polusezonu
Ali ima jos 6 godina na postane rutonja :mrgreen:
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Ono jučer daje veliki optimizam, pa mi smo se kod kmečavaca od Modriče i Mostara sa ovakvim protivnicima žestoko mučili i to sa na papiru jačim sastavima. Jedva remi izvučeš protiv nekog Kruševa i patiš se sa trećeligaškim Vitezom ko da je Stupčanica :lol:
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Gledao sam juniore par puta i gledao sam ova doigravanja za ulazak,nas najbolji junior je Babic to sam neku noc cuo i od Jusketa ,ako neko zna zna on i naravno Telalovic pa Spahic koji je i borben i ima i sut ,jak je momak i moze trcat do besvjesti ali nasu igru je u najvecem djelu nosio upravo Babic koji je igrao sve zivo pa kao stoper znao je dat po 4gola i iz igre slobodnjaka penala.
A Telalovic je stvarno top za njegove godine bas talenat.
FliX

Post Postao/la FliX »

Ne vjerujem da ce Ali biti neka igracina. Mislim da ako se potrudi da moze biti prosjek "cvajte".
limvolikce

Post Postao/la limvolikce »

Ovo pišem jer ovi juniori su daleko bolja varijanta da ostanu tu u nekom širem izboru od npr. nekakvih Prguda, Buza, Tolja i sličnih njima, ali i ranijih juniora... Onaj Heco trči ko lud - to hoću da vidim, kad ćeš da jedeš travnjak ako nećeš sad... Ne boje se igrati, što je najvažnije. Mislim da im je nešto drugačiji mentalitet, ali vidimo sve još. Recimo ovaj se Ali još nikad nije oslobodio tog straha ići na loptu, koliko god on imao sjajan osjećaj za gol, ali to ga jebeno ograničava i bojim se da je on svoj maksimum već dao, jer mu je ovo već kontinuitet u igri.
A Durmiš, sve ostalo isto, probije lijevo dođe do kaznenog i ne zna šta dalje... Sivac odskače, očigledno mu u PL nisu dali pravu priliku. :) Vidjet ćemo na kojem nivou će se Burek vratiti, ali ovaj tim obećava, ako ništa, da vidimo neku borbu s tribina na svakoj tekmi, mislim da Regoije i Jusa imaju takvu neku viziju. Regoje vrišti s klupe u prijateljskoj - ne da zajebanciju u igri!
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Samo borbeno i jako u svaku utakmicu, pa ces da vidis reakciju navijaca i podrske. Takva igra ce ti uvijek donijeti ono nesto za bolji rezultat, pa kad te taj dan i ne ide. Samo tako i mozes karijeru napraviti, ako ces vec za 20 igrati sa rezervom nekom i mlitavo, nema od toga nista, koji skaut cete primjetiti, a trkom i pozrtvovanoscu ces i nadoknaditi neke nedostatke u talentu.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Od juniora jedino eto Telalovic ima kvalitet d krene od prve eto najvise zbog tog pravilau21 Babica cemo vidjet kad se Hodzic kartonira ,bolje nase forsirat nego dovodit sa strane.
Kako i strucni stab misli igraci sa strane moraju bit prevaga bar oni sto ces masno platit.
Pored ovih nsih mladi igraca iz OP i ove dvojice na probi ako i ostanu nama treba 3 igraca ,top veznjak rutonja i krilo i golman.Ako cemo bit ozbiljna ekipa mora se jos pojacat ova ekipa a ne da se desi kao prosle god kartone,povrede i onda moras 6 golobradi jalijasa na teren
Brotherze

Post Postao/la Brotherze »

Valjda uprava na vrijeme potpise visegodisnji ugovor sa Telalovicem ako je vec takav talenat. Ne bi li i mi napokon zaradili nesto za naseg igraca, a obavezno se ugradit da dobijemo proviziju i od narednog transfera.

Da ne bude kao sa Mahmicem, debitovao sa 16 za prvu ekipu i ispalio se u Mladost. Dobio je kasnije Celik nesto sitno kao naknadu za treniranje.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Brotherze je napisao/la: 20 srp 2025, 15:28 Valjda uprava na vrijeme potpise visegodisnji ugovor sa Telalovicem ako je vec takav talenat. Ne bi li i mi napokon zaradili nesto za naseg igraca, a obavezno se ugradit da dobijemo proviziju i od narednog transfera.

Da ne bude kao sa Mahmicem, debitovao sa 16 za prvu ekipu i ispalio se u Mladost. Dobio je kasnije Celik nesto sitno kao naknadu za treniranje.
Ne znam ima li kakvo ograničenje što se godina tiče i PRO ugovora. On ima trenutno 16 godina, u septembru puni 17, možda sa 17 može potpisati?

Većina ovih iz akademije sarajeva je potpisivala sa 17, mada ima i primjera gdje su potpisivali pro sa 16 godina.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

I ja očekujem profesionalni ugovor za Telalovića, vidi se da dijete ima kvalitet. Akadeija :pray: :pray:

Dosta toga pozitivnog oko kluba :rock:
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Nego koga priželjkujete na žrijebu u četvrtak? Iskreno bih volio malo slabije protivnike na početku, barem prva 3, 4 kola.
Brotherze

Post Postao/la Brotherze »

Truhlo je napisao/la: 20 srp 2025, 16:02
Brotherze je napisao/la: 20 srp 2025, 15:28 Valjda uprava na vrijeme potpise visegodisnji ugovor sa Telalovicem ako je vec takav talenat. Ne bi li i mi napokon zaradili nesto za naseg igraca, a obavezno se ugradit da dobijemo proviziju i od narednog transfera.

Ne znam ima li kakvo ograničenje što se godina tiče i PRO ugovora. On ima trenutno 16 godina, u septembru puni 17, možda sa 17 može potpisati?

Većina ovih iz akademije sarajeva je potpisivala sa 17, mada ima i primjera gdje su potpisivali pro sa 16 godina.
Citao sam nedavno da je neki kadet Veleza potpisao sa 15 ili 16 godina trogodisnji ugovor sa klubom. Ako moze u PL valjda moze i kod nas.
Al eto kako godntreba na vrijeme reagovati a ne razvlaciti pa da ode besplatno negdje.
carsija072

Post Postao/la carsija072 »

Truhlo je napisao/la: 20 srp 2025, 16:06 Nego koga priželjkujete na žrijebu u četvrtak? Iskreno bih volio malo slabije protivnike na početku, barem prva 3, 4 kola.
Koliko je jaka liga ove godine, teško da ima 'laganih', daj nam slobodanku odmah prvo kolo da podivljamo..
Ludilooooo :srce: je zarobiloooo
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

carsija072 je napisao/la: 20 srp 2025, 16:27
Truhlo je napisao/la: 20 srp 2025, 16:06 Nego koga priželjkujete na žrijebu u četvrtak? Iskreno bih volio malo slabije protivnike na početku, barem prva 3, 4 kola.
Koliko je jaka liga ove godine, teško da ima 'laganih', daj nam slobodanku odmah prvo kolo da podivljamo..
Tuzla City i Igman se čine kao najslabiji. Te dvije ekipe bi volio na početku, također TOŠK je kasno krenuo sa pripremama.

Volio bih da izbjegnemo GOŠK, Stupčanicu i Slobodu odmah na startu, ostatak lige je tu negdje kvalitetom.
Odgovori