Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"

Odgovori
Avenija
Global moderator

Re: Rekonstrukcija stadiona "Bilino polje"

Post Postao/la Avenija »

slika

Ovo je još i blago napisano.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Cr7legia
12. igrač

Post Postao/la Cr7legia »

Redbull je napisao/la: 14 stu 2025, 09:22
Rumuni zatečeni prizorom: Horor dekor u Zenici, tribine zahrđale, biljke niču na stepenicama
Lajo bi ko pasce, kad smo docekali da su rumuni zateceni prizorom na stadionu.

To postala praksa, kad god neko gostuje, mediji dodju o stadionu pisati.
Ništa specijalno :roll:
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

limvolikce je napisao/la: 11 lis 2025, 21:23 Evo ovdje imate stručno objašnjenje priče oko ove rekosntrukcije i ove prevare oko izgradnje novog Intera.
https://aabh.ba/koliko-kosta-dostojanstvo/
Ovo ti sve laje ono pasce Boris Britvar i njegovi placenici , vjeruj taj nebi dao da se u Zenici kuca izgradi.On podnosi tuzbe koci projekte gdje god moze a ima finansijere iza ledza koji to sve placaju
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Evo i vice
Privitak/ci
FB_IMG_1763125123957.jpg
FB_IMG_1763125123957.jpg (128.45 KiB) Pogledano 328 puta.
FB_IMG_1763125119354.jpg
FB_IMG_1763125119354.jpg (174 KiB) Pogledano 328 puta.
FB_IMG_1763125116114.jpg
FB_IMG_1763125116114.jpg (179.85 KiB) Pogledano 328 puta.
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Ideja je odlicna na papiru, ali u praksi mislim da se veliko sranje sprema.

Stadionu je potrebna temeljita rekonstrukcija, a ako ce zapoceti sa radovima pa stati, ili da promijene identitet stadiona, onda nije vrijedno toga.
Srce, čast i ponos!
habuba
12. igrač

Post Postao/la habuba »

Ne znam sta podrazumjevas pod "identitet" stadiona, ali svaka temeljita obnova ce morati promjenuti izgled stadiona. Osim naravno ako smo zadovljni sa ovim kapacitetom. Mislim da je jedan od glavnih razloga obnove prosirivanje kapaciteta. Ostali sadrzaji se mogu obnoviti za mnogo manje pare od ovog sto se ovako izgledno planira.

Vidjet cemo da li ce se ovo desiti ili ne tamo nekada krajem slijedece godine.
Cinvict35

PatrickBateman je napisao/la: 14 stu 2025, 15:23 Ideja je odlicna na papiru, ali u praksi mislim da se veliko sranje sprema.

Stadionu je potrebna temeljita rekonstrukcija, a ako ce zapoceti sa radovima pa stati, ili da promijene identitet stadiona, onda nije vrijedno toga.
Drug memas pojma sta bi se sve dobilo sa ovakvim stadionom, koji sve sadrzaji kako bi sam klub izgledao ozbiljnije, pa kad repka igra koliko bi se novca slilo u grad, a ti o nekakvim identitetima pises.Mozes komotno sa Britvarom Alibejgovicem i njima na kahvu pa razglabajte kako se nista zivo nebi trebalo u gradu mjenjat pravit i renovirat
Zenicanin988

Post Postao/la Zenicanin988 »

Sta ce rumuni pricat, ja radio u Rumuniji 2 mjeseca. Pesinluk, smrad ciganluk za nepovjerovat. Dofatili se sjevera gdje je realno kriticno stanje, kisne, stare stolice, uz to i poneka povaljana i sad oni neki aman zaman. MA MRŠŠ
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Skalamerija od stadiona za gradić od 60000 ljudi. Totalno promašena priča, pa repka ni ovaj od 13000 ne može napuniti, Čelik ga nije napunio od Genta 2001. godine.

Za naš klub, grad je idealan stadion do 10 000 mjesta, uopšte nije potrebno ovo preseravanje, nego osvježenje trenutnog stadiona sa par miliona ulaganja, a to vrlo lako grad i kanton mogu srediti kroz 2 godine.

Ovo sa slika košta preko 100 miliona, to su bajke za djecu, nadam se da neće biti ništa od toga.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Truhlo je napisao/la: 14 stu 2025, 19:23 Skalamerija od stadiona za gradić od 60000 ljudi. Totalno promašena priča, pa repka ni ovaj od 13000 ne može napuniti, Čelik ga nije napunio od Genta 2001. godine.

Za naš klub, grad je idealan stadion do 10 000 mjesta, uopšte nije potrebno ovo preseravanje, nego osvježenje trenutnog stadiona sa par miliona ulaganja, a to vrlo lako grad i kanton mogu srediti kroz 2 godine.

Ovo sa slika košta preko 100 miliona, to su bajke za djecu, nadam se da neće biti ništa od toga.
I ti ga znaš lupar ko maksim po diviziji.Kad smo bili u kantonu trebalo je srušit zapad jer ga nismo mogli napuniti.
Avenija
Global moderator

Post Postao/la Avenija »

Mi od sramote zbog stanja stadiona ne bi trebali nikada ga spomenuti. Svi zajedno od svih uprava do navijača i grada.
Od simbola grada do rugobe i horora grada. Mi nismo sposobni svi u kompletu prašinu obrisati, zašarafiti nedostajuće stolice, i okreciti 200 metara zidova i uloziti 200 kg farbe, dobijes besplatno semafor ne mozes platiti električara da ga popravi, ispod smo nivoa TOŠK-a ali se razumijemo u velelepne nacionalne stadione i imamo zahtjeve.

O stadionima mogu pricati Željo, Velež, pa evo i Zrinjski, Široki, Borac itd, gdje se grade full pokrivene tribine i to više njih, gdje se o stolici jednog vodi računa kao da je zlato, gdje se uslovi poboljšavaju za gledatelje svake godine a ne propada i truhne svake godine sve više kao Bilino polje.

Zanimljivo da i pored katastrofalnih rezultata i stanja oko reprezentacije zadnjih 5 utakmica sigurno reprezentacija proda ulaznice u prva 24 sata što je jasan znak da je kapacitet izuzetno mali za 2 miliona probosanskih navijaca u drzavi i 2 miliona vam drzave u dijaspori. San Marino na +40 u 15 sati, za 12 sati prodano sve.

Moliti Boga da ista bude od ovog dok onaj semafor nije ubio nekoga na sjeveru ako puhne vjetar jer evo i Čelik počeo otvarati sjever pored reprezentacije.

Samo cu reci Amin da se sto prije krene graditi, jedini spas za Čelik i Zenicu. Inače za 5 godina ćes morati rentati super modernu Grbavicu sa 4 tribine ili Arenu rodjeni da igraš eventualnu Evropu jer kako Bilino ubrzano propada teško da ćemo dobiti licencu za 4-5 godina ako ne bude rekonstrukcije.

Rumuni jesu prljavi cigani ali svi napreduju dok mi propadamo sa infrastrukturom.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Guest.1945 je napisao/la: 14 stu 2025, 19:40
Truhlo je napisao/la: 14 stu 2025, 19:23 Skalamerija od stadiona za gradić od 60000 ljudi. Totalno promašena priča, pa repka ni ovaj od 13000 ne može napuniti, Čelik ga nije napunio od Genta 2001. godine.

I ti ga znaš lupar ko maksim po diviziji.Kad smo bili u kantonu trebalo je srušit zapad jer ga nismo mogli napuniti.
Govorim onako kako jest, zaboravi kanton i niže lige, koliko puta u godini se punio stadion od 13600 mjesta u premijer ligi od 2001. do 2020?

Dakle stadion od 13000 i sad porediti to sa ovom skalamerijom od 20000+ mjesta...

Bio sam protiv Mađarske, Holandije, Kipra posjeta od 7000 ljudi, smiješno. Jedino kada neka euforija naleti pa se puni 13000 jednom u 15 godina.

Ni savezu a pogotovo Zenici i Čeliku ne treba ovoliki stadion. Uzmi za primjer Rijeku i Osijek, to su stadioni kakvi bi i nama odgovarali.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

@avenija mi smo itekako sposobni, to je pokazao grad zenica rekonstrukcijom stadiona 2011, 2012 koje godine je već bilo. Stadion je bio super uredan i pristojan dok poplava nije izbacila gljivara od vakufa na čelo grada, koji je doveo gradsku imovinu do ruba propadanja.
Cinvict35

Cime si se ti poceo drogirat skankom od nigera hahha sala truhlo ali brate ovako nesto izjavit, prvo mi nismo gradic od 60000 nego gradina od 100000 ljidi jer grad je od Lasve do iza T Polja, geografiju ponovit molim :mrgreen:.
Drugo ovaj stadion ce primat oko 18 000 mozda ali veliko mozda do 20000 ako se smiluju pa malo povecaju sto uopste nije mnogo za nas a kamoli reprezentaciju.
Cinvict35

Avenija je napisao/la: 14 stu 2025, 19:47 Mi od sramote zbog stanja stadiona ne bi trebali nikada ga spomenuti. Svi zajedno od svih uprava do navijača i grada.
Od simbola grada do rugobe i horora grada. Mi nismo sposobni svi u kompletu prašinu obrisati, zašarafiti nedostajuće stolice, i okreciti 200 metara zidova i uloziti 200 kg farbe, dobijes besplatno semafor ne mozes platiti električara da ga popravi, ispod smo nivoa TOŠK-a ali se razumijemo u velelepne nacionalne stadione i imamo zahtjeve.

O stadionima mogu pricati Željo, Velež, pa evo i Zrinjski, Široki, Borac itd, gdje se grade full pokrivene tribine i to više njih, gdje se o stolici jednog vodi računa kao da je zlato, gdje se uslovi poboljšavaju za gledatelje svake godine a ne propada i truhne svake godine sve više kao Bilino polje.

Zanimljivo da i pored katastrofalnih rezultata i stanja oko reprezentacije zadnjih 5 utakmica sigurno reprezentacija proda ulaznice u prva 24 sata što je jasan znak da je kapacitet izuzetno mali za 2 miliona probosanskih navijaca u drzavi i 2 miliona vam drzave u dijaspori. San Marino na +40 u 15 sati, za 12 sati prodano sve.

Moliti Boga da ista bude od ovog dok onaj semafor nije ubio nekoga na sjeveru ako puhne vjetar jer evo i Čelik počeo otvarati sjever pored reprezentacije.

Samo cu reci Amin da se sto prije krene graditi, jedini spas za Čelik i Zenicu. Inače za 5 godina ćes morati rentati super modernu Grbavicu sa 4 tribine ili Arenu rodjeni da igraš eventualnu Evropu jer kako Bilino ubrzano propada teško da ćemo dobiti licencu za 4-5 godina ako ne bude rekonstrukcije.

Rumuni jesu prljavi cigani ali svi napreduju dok mi propadamo sa infrastrukturom.
Svaka cast brate da te znam tacno bi ti pice platio ono bas od srca za ovo sto si napisao
Odgovori