NK Čelik

Handyman

Re: NK Čelik

Post Postao/la Handyman »

Konstantno dižete jadnog Durmu u nebesa i nabijate momku bespotreban pritisak (nije on kriv što se očekuje nešto od njega što nije u njegovoj mogućnosti i sposobnosti). Jeste on bio izglasan za najboljeg igrača prošle godine ali j..bo to glasanje kad se apelovalo da se glasa za njeg, da budemo realni Sivac je iznio sezonu na svojim leđima. UO konstantno koristi dugove i finansije(nefinansije) kao izgovor za sve svoje neuspjehe!!! Sve pogrešne odluke koje donesu za igrački kadar svale na finansije. A kad se zapitamo zašto igrači igraju bolje za druge klubove nego za nas ja mislim da je odgovor na to pitanje NAŠ pritisak i očekivanja. Svi uđemo sa previše očekivanja u ovu sezonu i našim se igračima zavežu noge. Je..mo mater čim se odigra loše, ne znam kad sam zadnji put svjedočio aplauz nakon poraza na Bilinom…
kurton

Post Postao/la kurton »

Handyman je napisao/la: 25 stu 2024, 17:25 Konstantno dižete jadnog Durmu u nebesa i nabijate momku bespotreban pritisak (nije on kriv što se očekuje nešto od njega što nije u njegovoj mogućnosti i sposobnosti). Jeste on bio izglasan za najboljeg igrača prošle godine ali j..bo to glasanje kad se apelovalo da se glasa za njeg, da budemo realni Sivac je iznio sezonu na svojim leđima. UO konstantno koristi dugove i finansije(nefinansije) kao izgovor za sve svoje neuspjehe!!! Sve pogrešne odluke koje donesu za igrački kadar svale na finansije. A kad se zapitamo zašto igrači igraju bolje za druge klubove nego za nas ja mislim da je odgovor na to pitanje NAŠ pritisak i očekivanja. Svi uđemo sa previše očekivanja u ovu sezonu i našim se igračima zavežu noge. Je..mo mater čim se odigra loše, ne znam kad sam zadnji put svjedočio aplauz nakon poraza na Bilinom…
Niko ga ne dize, vec si ti zapoceo tu pricu kako je trebalo Brajlovica dovest pod uslovom da mora branit, sto bi bio nesto najgluplje na sta bi neko mogao pristat.

Igracki kadar nije birao UO vec trener, jer se ne mjesaju u posao trenera, mislim da je to vec sazvakana prica.

Sto se tice finansija, realnost je da ti sve zavisi od njih, pa tako i rezultati. Mi nemamo taj luksuz da sve pare guramo u sportski segment, vec moramo servisirat dugovanja koja su nam kao omca oko vrata. Posto je UO postavio cilj oporavak i postavljanje kluba na zdrave temelje ja to ne vidim kao njihov neuspijeh, cak vise to je uspjeh.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

kurton je napisao/la: 25 stu 2024, 17:03
Guest.1945 je napisao/la: 25 stu 2024, 16:35 @Allgunsblazing Pa šta trebam reći, da detaljno ulazim riječ po riječ?Koga boli tuki kako detaljno funkcijoniše.Te stvari zna cijeli forum a i u grada površno.Govoriš ono što ti oni dostavljaju informacije i pošto se mi ovde detaljno za nas bavimo neka se info provuče iz kluba.Nemas love, nisi odblokirao račun otpao ti dogovor sa poreznom, uzimaju ti lovu...to ba i ptice vise znaju a ostale necu da iznosim ovde a zna se gdje ne uzimaju ali to je kap u moru.Oni veze s vezom nemaju u sportskom segmentu.Šlag na tortu mi je bilo kad sam vidio da su Damjanovicu dali ugovor na 2. godine.Pa jel moraš biti toli duduk da daš čovjeku ugovor na 2. godine a on samo prdno na terenu.Ja kad sam to vidio ibretom sam se ibretio.Jel mi to frcamo od love pa se daju ugovori na 2. godine?Jedan igrač ti u timu ima samo ugovor na 2. godine, ovom liku koji se nigdje nije zadržao CV ko flis papir prdno par puta na Bilinom pobjedio par utakmica na Bilinom, u gostima mam stid reći.Bolje im je nek sakupe pare dovede iskusan čovjek koji je maher u spotskom segmentu jer oni kolektivno nemaju veze svezom i na relaciji sportskog segmenta i vraćanja dugova, hoću time reći da su trčali pred rudu i imali ogroman fokus samo na dugove i računu, pravili se kojekakvi ugovori prije nego si odblokirao račun i dobijo lovu u ruke a s druge stvari ulozio si ogroman novac samo za to gdje si skroz zapostavio sport.Ti se bavi jarane računom a naroda interesuje rezultat a gori ti je nego prošle sezone.
Jbg drug da se nisi bavio dugovima sad bi bio rahmetlija, a i dalje se bavis. Isto tako nisu oni trcali pred rudu, vec mi kao navijaci. Realnost je da si trebao jos jednu sezonu smrdit u DLC, pa onda napadat PL. Ali nas narod hoce sve preko noci, pa tako i PL. Poslje 20 g javasluka u klubu, neke se stvari ne mogu preko noci oporavit i za to treba vremena. Naravno da to moze brze, ali posto mi nemamo mentalitet kao jedan Split, da stanemo iza kluba i da dodjemo na stadion u sto vecem broju, jer jbg lakse je srat i pametovat po drustvenim mrezama kako sta treba. ;)
Znam drug ali nekako ravnomjerno 60% otprilike dugovi a 40% sport, ali ovo se baš vidi da je 90% u fokusu dug.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Guest.1945 je napisao/la: 25 stu 2024, 18:05
Guest.1945 je napisao/la: 25 stu 2024, 16:35 @Allgunsblazing Pa šta trebam reći, da detaljno ulazim riječ po riječ?Koga boli tuki kako detaljno funkcijoniše.Te stvari zna cijeli forum a i u grada površno.Govoriš ono što ti oni dostavljaju informacije i pošto se mi ovde detaljno za nas bavimo neka se info provuče iz kluba.Nemas love, nisi odblokirao račun otpao ti dogovor sa poreznom, uzimaju ti lovu...to ba i ptice vise znaju a ostale necu da iznosim ovde a zna se gdje ne uzimaju ali to je kap u moru.Oni veze s vezom nemaju u sportskom segmentu.Šlag na tortu mi je bilo kad sam vidio da su Damjanovicu dali ugovor na 2. godine.Pa jel moraš biti toli duduk da daš čovjeku ugovor na 2. godine a on samo prdno na terenu.Ja kad sam to vidio ibretom sam se ibretio.Jel mi to frcamo od love pa se daju ugovori na 2. godine?Jedan igrač ti u timu ima samo ugovor na 2. godine, ovom liku koji se nigdje nije zadržao CV ko flis papir prdno par puta na Bilinom pobjedio par utakmica na Bilinom, u gostima mam stid reći.Bolje im je nek sakupe pare dovede iskusan čovjek koji je maher u spotskom segmentu jer oni kolektivno nemaju veze svezom i na relaciji sportskog segmenta i vraćanja dugova, hoću time reći da su trčali pred rudu i imali ogroman fokus samo na dugove i računu, pravili se kojekakvi ugovori prije nego si odblokirao račun i dobijo lovu u ruke a s druge stvari ulozio si ogroman novac samo za to gdje si skroz zapostavio sport.Ti se bavi jarane računom a naroda interesuje rezultat a gori ti je nego prošle sezone.
Jbg drug da se nisi bavio dugovima sad bi bio rahmetlija, a i dalje se bavis. Isto tako nisu oni trcali pred rudu, vec mi kao navijaci. Realnost je da si trebao jos jednu sezonu smrdit u DLC, pa onda napadat PL. Ali nas narod hoce sve preko noci, pa tako i PL. Poslje 20 g javasluka u klubu, neke se stvari ne mogu preko noci oporavit i za to treba vremena. Naravno da to moze brze, ali posto mi nemamo mentalitet kao jedan Split, da stanemo iza kluba i da dodjemo na stadion u sto vecem broju, jer jbg lakse je srat i pametovat po drustvenim mrezama kako sta treba. ;)
Znam drug ali nekako ravnomjerno 60% otprilike dugovi a 40% sport, ali ovo se baš vidi da je 90% u fokusu dug.
Hm dok ne vidimo izvjestaje neznamo mi koliko se duga vratilo i kako se vratilo i kome,znamo samo da je grad dao 200 000 km na racun i da je porezna blokirala i skidala sredstva i evo zna se za ovaj zadnji sponzorski ugovor e sad koliko su momci iz kluba prihodovali i vratili i kome tek treba da saznamo i da ae zna pravo stanje.
Drugo svi smo podbacili kolektivno od
IGRACA,UPRAVE NAVIJACA ,GRADZANA PRIVATNIKA
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Nekako kad podvuces crtu ovu polusezonu slabo opet mi smo 9 mjesto i Gorazde 10 mjesto sa 18 bodova ali recimo druga Gradina samo bjezi 6 bodova tako da i da smo bod uzeli jucer sve je to u 5 grama.
Igraci su podbacili ne moze mene niko ubijedit da su se neki skupljali 7 dana pred sezonu i da su bolji poput Gradine,Gorazda i da oni imaju novca vise.Recimo Tuzla kazu 5 mjeseci nisu dobili marke,Gradina nije imala novac za Gorazde pa im raja sabrala i izvuku bod pa nas pobijede i takvih klubova puno,znaci igraci krivci iskljucivo a nisu slabiji od drugih a sto nece ne znam.
Uprava kapa do poda za rad oko kluba ali se slazem sa Guestom u nekim stvarima da ti ne smijes zapostavit teren jer od toga ti zavisi publika,sponzori itd ma zajebi ljubav to u ex yugi ne postoji nit ce postojati izuzev mozda Splita.
To DLC kakav DLC neko misli da bi to neko pratio ,da bi sponzore dobijo ti si u posljednji voz uletio u 1 ligu.
Slazem se da nas jebu sa deblokadom valjda se i to rijesi .
Tacno treba nam neko za sportski segment neko ko se bolje razumije a ne da mi 2 sezone fulamo sa igracima eto Gradina ima za 7 dana sklopise ekipu.
Najrealnija opcija da 5 ekipa ispada jer ne vjerujem da ce Posusje,Siroki i Velez ispast..100% Gosk i vjerovatno sloboda i jos izmedju Radnika,Igmana i Sloge trazit ce se 2 ..Tako u nasu ligu najvjerovatnije 3 ispada a prvi ulazi bez baraza ili ako se Igman slucajno izvuce onda bi iz nase lige 4 ispadala.
Imaju vremena da se posloze stvari u klubu liga je u 5 grama tako i bodovi ,igraci su zakazali i krivci br 1 sa trenerom Damjanovicem a uprava definitivno luta za sportski segment tu treba neko a sto rade van terena cista desetka.
Robijasi isto cista desetka za polusezini a isimpatizeri ali oni su samo simpatizeri koji gledaju rezultat i njih mozes poredat u nekoliko grupa od onih standardnih 1500 do onih 10 000 protiv Klisa ili Sarajeva sto je realnost..
Eto moj neki rezime polusezone.
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Uprava treba dovesti talente iz DLC sad na pauzi, zagarantovano su bolji od ovih naših.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Handyman je napisao/la: 25 stu 2024, 17:25 Konstantno dižete jadnog Durmu u nebesa i nabijate momku bespotreban pritisak (nije on kriv što se očekuje nešto od njega što nije u njegovoj mogućnosti i sposobnosti). Jeste on bio izglasan za najboljeg igrača prošle godine ali j..bo to glasanje kad se apelovalo da se glasa za njeg, da budemo realni Sivac je iznio sezonu na svojim leđima. UO konstantno koristi dugove i finansije(nefinansije) kao izgovor za sve svoje neuspjehe!!! Sve pogrešne odluke koje donesu za igrački kadar svale na finansije. A kad se zapitamo zašto igrači igraju bolje za druge klubove nego za nas ja mislim da je odgovor na to pitanje NAŠ pritisak i očekivanja. Svi uđemo sa previše očekivanja u ovu sezonu i našim se igračima zavežu noge. Je..mo mater čim se odigra loše, ne znam kad sam zadnji put svjedočio aplauz nakon poraza na Bilinom…
Bas je to problem. Nasi igraci ne znaju preuzeti odgovornost, biti hrabri, boriti se za klub, ali na prvom mjestu za sebe. Nije da oni ne znaju toliko, oni ne mogu mentalno dalje. To ih koci. Ne mogu iznijeti pritisak koji nije ni toliko velik. Prizeljkujemo puno Bilino, a da ga napunimo ne bi se gosti prepali nego nasi igraci jer nemaju onu dozu prgavosti koju imaju veliki igraci. Mislim da dosta doprinosi i to sto nemamo lidera na terenu. Horica ne poznajem, ali mi ne izlgeda kao momak koji je spreman lupiti sakom od stol kada je potrebno. Isto misljenje imam i za Zaimovica kao sto sam imao i za Damjanovica.
Handyman

Post Postao/la Handyman »

Rz88 je napisao/la: 25 stu 2024, 19:47
Bas je to problem. Nasi igraci ne znaju preuzeti odgovornost, biti hrabri, boriti se za klub, ali na prvom mjestu za sebe. Nije da oni ne znaju toliko, oni ne mogu mentalno dalje. To ih koci. Ne mogu iznijeti pritisak koji nije ni toliko velik. Prizeljkujemo puno Bilino, a da ga napunimo ne bi se gosti prepali nego nasi igraci jer nemaju onu dozu prgavosti koju imaju veliki igraci. Mislim da dosta doprinosi i to sto nemamo lidera na terenu. Horica ne poznajem, ali mi ne izlgeda kao momak koji je spreman lupiti sakom od stol kada je potrebno. Isto misljenje imam i za Zaimovica kao sto sam imao i za Damjanovica.
Upravo o tome i ja pričam… Za nas igraju igrači kojima je vrhunac FL a sanjamo PL. Ljudi dragi sve dok imamo roster igrača bez iskustva PL nemamo se jednostavno čemu nadati… dosta od mene
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

PatrickBateman je napisao/la: 25 stu 2024, 14:44 Ne moze se rec da je sportski segment kiksao na taj nacin. Dovedeni su dobri igraci sa solidnim CV-ovima, ali jednistavno iz nekog razloga niko nije ispunio ocekivanja. Eto Dzankovic cist primjer, igrao u PL i to u Velezu pa logicno svi kontaju da je bit jedno od boljih krila u federalnoj. A on ima ima ucinak ko i Karalic, totalna nula.

Rasevic isto, jbt frajer nam prosle godine zabi gol i slobodnjaka, a ovo sto je u Celiku pokazao ja iskreno ne znam kad sam vidio stopera da tako lose igra nogom.

Pa Hrelja prosle godine, i ovaj Salkanovic iz Gradine. Ko god da dođe kod nas pretvori se u totalnog amatera. Iz kojeg razloga to stvarno ne mogu dokuciti.
Sta je ba CV? Ko to pise ili cita? Vidi se ocima ko je dobar kakvi ba CVovi? Dobri i solidno dobri su igraci Buza iz Bratstva,golman iz Tomislavgrada,Osmic iz Tuzle,Numanovic iz Gradine ima jos tu igraca iz Toška,Travnika,Buducnosti i sta mene briga sta pise u CVu bitno je da vidis na terenu ko kosi ko vodu nosi! Kod nas su najbolji Talha i Horic sve ostale mozes tim CVom nabit iz tima neces ni osjetit da su i bili u timu! Nasi nisu ni losi koliko su glupi igraci! A glupi su u vezi zutih kartona,povlacenja rukama,protestvovat i mahat rukama to se redovno radi,sebicnost i nedodavanje na vrijeme i mnogo nekih drugih gluposti koje cine na terenu.
Guest.1945

Sreća naša pa Sarajevo nije računalo na Talhu uuuu

U govnima smo pravim ako ga ne odblokiramo do kraja godine.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Znaci, slijedi nam cistka igrackog kadra. Nadam se da ce uspjeti naci prave igrace.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Kakve se ovdje gluposti valjaju. Tacno najbolje odustati od pisanja.

Onaj ne zna da mu je UIO preusmjerio sva sredstva na glavni (i blokirani) racun i iznosi neke omjere ulaganja sportski segment/dugovi kao da UO to moze tako raditi. Ne poznajes situaciju, ALI imas rjesenje. izvini, ali kako?

Ovaj drugi hoce talente DLCa kao da nismo prekucali tu ligu jace nego Stupcanica i pokupili talente koji su se pokazali kao nedorasli. U tom DLCu je i Basic imao 9 asistencija za polusezonu pa ne postoji na terenu u FL.

Hocemo ulaganje u sportski segment, a klub zivi trenutno od karti, kojih je u trocifrenom broju jer navijaci zele ulaganje u sportski segment. Ironija.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Evo ti jedan bratski savjet, ne podcjenjuj Zeničku publiku i odanost.

Poredjenje sa Hajdukom i Splitom nije moguce. Kada Čelik dovede upravu koja osigura budzet od 70 miliona KM kao Hajduk i bude dovodio reprezentativce kao sto su Livaja, Perisic, Rakitić, Sahiti, Kalinić itd onda ćemo se porediti.

Poredis klub koji igra najgori nogomet u regionu Čelik i Hajduk koji se sa Gattusom i 3-4 superzvijezde bori sa Dinamom za titulu. Evo neka oni igraju 5 godina amaterske rangove i dozivljavaju sramote svako malo kao mi, ne bi ih bilo ni 1500 na Poljudu.

A neka nama uprava dovede 5 reprezentativaca iz Bosne i za trenera nekog poput Gattusa evo npr Rud Van Nistelroya pa da smo nakon 15 kola prvi ispred Zrinjskog i Sarajeva pa da vidimo bili se isto kao i kod njih za dan prodao cijeli stadion.

Čelik nema nista slicno, niti igrače, niti rezultate, niti pare, marketing, organizaciju nista, da bi bio ikome zanimljiv i zato ne treba porediti neuporedivo!

Tako da treba prestati prozivati našu publiku, ja sam to radio isto mnogo puta ali već sada donekle razumijem zasićenje, godine, sezone, polusezone prolaze, prica uvijek ista. Anti propaganda fudbala zvana Čelik. Kada budes imao keš, igrače, rezultate, borbu, legalalno poslovanje tj deblokadu, plasman u PL, imat ćeš i publiku i tako je svugdje od Zenice preko Splita do Beograda.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Guest.1945

Hoće li biti kakav press na osvrt polusezone? Red bi bio.
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Avenija je napisao/la: 26 stu 2024, 01:04
Evo ti jedan bratski savjet, ne podcjenjuj Zeničku publiku i odanost.

Poredjenje sa Hajdukom i Splitom nije moguce. Kada Čelik dovede upravu koja osigura budzet od 70 miliona KM kao Hajduk i bude dovodio reprezentativce kao sto su Livaja, Perisic, Rakitić, Sahiti, Kalinić itd onda ćemo se porediti.

Poredis klub koji igra najgori nogomet u regionu Čelik i Hajduk koji se sa Gattusom i 3-4 superzvijezde bori sa Dinamom za titulu. Evo neka oni igraju 5 godina amaterske rangove i dozivljavaju sramote svako malo kao mi, ne bi ih bilo ni 1500 na Poljudu.

A neka nama uprava dovede 5 reprezentativaca iz Bosne i za trenera nekog poput Gattusa evo npr Rud Van Nistelroya pa da smo nakon 15 kola prvi ispred Zrinjskog i Sarajeva pa da vidimo bili se isto kao i kod njih za dan prodao cijeli stadion.

Čelik nema nista slicno, niti igrače, niti rezultate, niti pare, marketing, organizaciju nista, da bi bio ikome zanimljiv i zato ne treba porediti neuporedivo!

Tako da treba prestati prozivati našu publiku, ja sam to radio isto mnogo puta ali već sada donekle razumijem zasićenje, godine, sezone, polusezone prolaze, prica uvijek ista. Anti propaganda fudbala zvana Čelik. Kada budes imao keš, igrače, rezultate, borbu, legalalno poslovanje tj deblokadu, plasman u PL, imat ćeš i publiku i tako je svugdje od Zenice preko Splita do Beograda.
Tako je, sve u bobu 👍
Odgovori