Dovoljno je samo posjetiti utakmice nekih klubova iz vrha da vidiš koliko su godina ispred nas otišli, nažalost!Juzni Front 1988 je napisao/la: ↑09 pro 2024, 00:22 Mozemo se mi tjesit koliko hocemo i zamisljat neke napade na Pl. Nama je Fl sad za sad mjera, i to jos par godina. Kad vidim razliku izmedju premijer i federalne nemamo mi tu sta trazit, jos racun blokiran, podrska kantona i federacije nikakva proveli bi se ko Sloboda.
Po pitanju povratka u Pl ne vidim nas jos sigurno 2-3 godine. Jbg al tako je
Tako da, neka borba za vrh ili sredinu tabele, u best-case scenariju za nas, po meni nije realna i kad odblokiramo račun i kad budemo imali relativno OK podršku kantona, federacije i grada.
Pomjerile su se granice za plate igrača i stručnog štaba u odnosu na period kad smo mi igrali Premijer ligu, sad ti onaj igrač na klupi koji sjedi i ne upiše minutu dobija preko 2000+ KM platu (npr. Sivac u Radniku). A onaj koji je iole kvalitetan ne igra ispod 5000 KM.
Opet s druge strane ne može mi niko reći da se ne možemo nositi sa Slogom, Igmanom, GOŠK-om, Slobodom, pa i tim Radnikom u trenutnoj situaciji Premijer lige da smo mi "čist" klub koji ima luksuz ulagati u prvi tim.
A onda opet s treće strane dolazi to skraćenje Premijer lige gdje će ti dva loša tima ispasti, i onda ti ostaje "elita" bh. klubova gdje ne niko od nas ne može stvoriti predikcije kako ćemo se danas-sutra nositi s njima.
Zaboravite pobjedu protiv Sarajeva, nije mjerodavna, mjerodavan je Zrinjski koji nas je razbio s 20% snage na Bilinom polju, to nas čeka svaku utakmicu kada uđemo, taj kvalitet nogometa.
Međutim, kad je mrtvo Posušje napravilo respektabilan klub od sebe kroz par godina, i mi ćemo sigurno. Ovakav klub sa renomeom i armijom navijača (pa makar i derbi) će sigurno biti stabilan Premijerligaš.