NK Čelik

BatistutA19

Re: NK Čelik

Post Postao/la BatistutA19 »

Treba Čelik na FB stranici objavit za Tončija Gabrica pokojnog ipak je on nosio grb Čelika i mozda bio jedan od najboljih golmana Čelika.Ovo je jedan minus za marketing a nadam se da citaju forum i da ce objavit tu vijest sto prije.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

RubikovaKocka je napisao/la: 28 lis 2024, 15:38 Džaba sve, sutra će opet doći 600-700 najzagriženijih i tjt.
Sutra očekujem našu najgoru posjetu od kako igramo prvu ligu federacije, ovo je toliko teška sredina do bola, puna hrdjavih qrčina kojima sve smeta.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
carsija072

Post Postao/la carsija072 »

A i termin utakmice niđe veze, ev ja ću stić jedva, radim do pola 5 i trči na tekmu, a mnogo raje neće stić..
Ludilooooo :srce: je zarobiloooo
BatistutA19

carsija072 je napisao/la: 28 lis 2024, 16:54 A i termin utakmice niđe veze, ev ja ću stić jedva, radim do pola 5 i trči na tekmu, a mnogo raje neće stić..
Sta mislis da bi ti bilo vise raje posle ,moze bit samo manje ili bas neka utakmica atraktivna u kupu ..Kraj je nocnih termina em struja em hladniji dani em slaba posjeta . .
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Ne trazi niko da se striktno kaznjavaju igraci za zute kartone al da paze vise da te kartone ne dobivaju bez veze! O tome mi pisemo non stop,ok je dobiti zuti karton kad napravis faul u 30 metara od naseg gola al dobijati kartone zbog faulova 60,70,80 metara od naseg gola je van pameti a pogotovo za prigovor,cupanje rukama,sutanje lopte,zadrzavanje i raznih gluposti! Pa vi isto da neznate zenicku publiku prije 35 godina protiv Zvezde na jednoj nozi se stajalo i gledala utakmica koliko raje bude,slijedece kolo dodje Rijeka i imas 6000 gledalaca! Tako je u Zenici od nastanka Čelika do sad a i svugdje je tako na Balkanu! Derbi navijaca more istinskih saka i to je to!
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

I ovo da se pokuša ući ove sezone u premijer ligu je po meni promašaj, pa kad bi grad i kanton izdvojili po 500k, jednostavno nismo spremni, nekako bi bilo na silu kao Sloboda prošle godine a vidimo kako su prošli, bez pobjede 10+ utakmica, ispali u oktobru. Da ne poredimo kakav su oni roster imali i kakav mi imamo, možda dva tri igrača za klupe u premijer ligi.

Publike svakako neće biti, bilo je priče kad budemo u vrhu ove lige da će biti publike, evo nas u vrhu pa 500 i 800 ulaznica prodajemo. Isto tako bi bilo u PL kad bi zaredao 3 poraza da se ne lažemo.

Treba istini pogledati u oči i priznati da nam je bliska budućnost prva liga federacije i u toj ligi istjerati mak na konac, srediti te dugove, taj teren, infrastrukturu, pa praviti premijerligašku ekipu postepeno, a ne ho ruk ući, pa ispasti u oktobru ko Sloboda.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
laudrup

Post Postao/la laudrup »

Truhlo je napisao/la: 28 lis 2024, 18:10 I ovo da se pokuša ući ove sezone u premijer ligu je po meni promašaj, pa kad bi grad i kanton izdvojili po 500k, jednostavno nismo spremni, nekako bi bilo na silu kao Sloboda prošle godine a vidimo kako su prošli, bez pobjede 10+ utakmica, ispali u oktobru. Da ne poredimo kakav su oni roster imali i kakav mi imamo, možda dva tri igrača za klupe u premijer ligi.

Publike svakako neće biti, bilo je priče kad budemo u vrhu ove lige da će biti publike, evo nas u vrhu pa 500 i 800 ulaznica prodajemo. Isto tako bi bilo u PL kad bi zaredao 3 poraza da se ne lažemo.

Treba istini pogledati u oči i priznati da nam je bliska budućnost prva liga federacije i u toj ligi istjerati mak na konac, srediti te dugove, taj teren, infrastrukturu, pa praviti premijerligašku ekipu postepeno, a ne ho ruk ući, pa ispasti u oktobru ko Sloboda.
Potpisujem sve napisano.

Nismo još spremni ni organizacijski, ni infrastrukturno, ni omladinski, ni trenerski i u još puno segmenta. Ne treba nam da budemo Sloboda #2.

Samo pogledati istini u oči kao što si napisao Truhlo, svi mi, i Uprava i navijači, i odrediti ono što je bitnije u ovom trenutku za klub. Rast publike u PL ne bi doveo do DOVOLJNOG rasta prihoda za potrebe samo igračkog kadra u PL.

Ako i bude taj milion, ostat će mnogo viška, pa iskoristit taj novac u unapređenje kluba, zaposliti dodatno osobu ili dvije u administraciju. Dalo bi se sjesti i brainstorming odraditi svih ovih prioritetnih stvari, a PL nije jedna od njih.
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

Truhlo je napisao/la: 28 lis 2024, 18:10 I ovo da se pokuša ući ove sezone u premijer ligu je po meni promašaj, pa kad bi grad i kanton izdvojili po 500k, jednostavno nismo spremni, nekako bi bilo na silu kao Sloboda prošle godine a vidimo kako su prošli, bez pobjede 10+ utakmica, ispali u oktobru. Da ne poredimo kakav su oni roster imali i kakav mi imamo, možda dva tri igrača za klupe u premijer ligi.

Jest tako sve. Ali ja kontam bolje i uci sa ovom djecom pa nas i nabijali opet steknu djeca iskustvo a neki novci bi se namakeli sigurno kako od karta ,sponzora tako i od NSaveza .
Mislim da bi bilo bolje uci samo bez puno ocekivanja da prezivis u Pl ali opet nikad se ne zna.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

laudrup je napisao/la: 28 lis 2024, 18:18

Potpisujem sve napisano.

Nismo još spremni ni organizacijski, ni infrastrukturno, ni omladinski, ni trenerski i u još puno segmenta. Ne treba nam da budemo Sloboda #2.

Samo pogledati istini u oči kao što si napisao Truhlo, svi mi, i Uprava i navijači, i odrediti ono što je bitnije u ovom trenutku za klub. Rast publike u PL ne bi doveo do DOVOLJNOG rasta prihoda za potrebe samo igračkog kadra u PL.

Ako i bude taj milion, ostat će mnogo viška, pa iskoristit taj novac u unapređenje kluba, zaposliti dodatno osobu ili dvije u administraciju. Dalo bi se sjesti i brainstorming odraditi svih ovih prioritetnih stvari, a PL nije jedna od njih.
Pa ako ti grad i kanton daju po milion to je i vise nego dovojno uz nas budzet i dodatne sponzore i to malo vise publike sasvim je dovoljno za sredinu PL.
Moramo znati da ako ti odobre ta sredstva i zahtjevat ce se PL , nije realno da daju velike pare a da ti tavoris po FL , poslije prve god ukinuli bi ili smanjili sredstva.
Postenim radom a ne mesetarenjem sa menadzerima sto ne sumnjam u momke sa 2 cista miliona et za ekipu moze ae dobro dobra skipa napravit a ovo nasih 700k ili 1m mozemo ostale troskove pokrivat administraciija i sl troskove priprema itd.
Ovo je pod uslovom da potpises neki sporazum sa grad kanton da su te cifre kolike budu konstantne odnosno svake god.
BatistutA19

Sve sto je Truhlo napiso potpisujem tacno nismo spremni za WWIN LIGU BIH ni igracki ni finansijski.
Sad ti npr i ostankom u ovoj ligi dok ne sredis teren, dugove ne vratis sve to fino ne ocistis sve neces ni dobijat nista od grada vecu sumu a kad udjes bio bi pritisak veci i od kantona isto tako kad udjes bice pritisak vecin.Nece tebi grad dat i kanton u ovoj ligi i da ti klepis miliin i da dugove vracas,od toga nema nista.Zatim mat ces tanke sponzore i navijaci gurat sto mogu i imat ces publiku istu pa cak i manje ako se zaglibis ovde nekoliko sezona jer onda ti ne mozes ni kukat na publiku ,neko ce reci ne moraju doci sta ce nam itd,itekako nam trebaju i derbi navijaci tj navijaci koji idu samo kad se boris za nesto na terenu a ne van terena to njih ne zanima nit nekom mozes objasnit.
Tako kad sve to izvagas ne moze bit covjek pametan sta je bolje borit se za ulazak ili cekat bolja vremena i pomirit se da ti je ovo plafon WWIN 1 LIGA i pomirit se ovoliko publike i sponzora.Sta god upravi odluci podrzavam ali ovo su cinjenice,ja sam ne znam sta bi izabro.
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

BatistutA19 je napisao/la: 28 lis 2024, 17:01
carsija072 je napisao/la: 28 lis 2024, 16:54 A i termin utakmice niđe veze, ev ja ću stić jedva, radim do pola 5 i trči na tekmu, a mnogo raje neće stić..
Sta mislis da bi ti bilo vise raje posle ,moze bit samo manje ili bas neka utakmica atraktivna u kupu ..Kraj je nocnih termina em struja em hladniji dani em slaba posjeta . .
Eto protiv Klisa 15. novembra u 18:30.
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Da se i ja malo nadovezem na ovu priču oko
PL
Ako hoćemo dobru podršku sa nivoa grada kantona itd...svi oni će tražiti rezultate niko tebi neće davati milion a da ti stojiš u ovoj ligi zaboravite na to
Svi ce oni zahtjevati PL ok prije odluke za pl treba sjesti i sa gradom i sa kantonom i fino reci hoćemo toliku podršku u novcu mi idemo onda u pl I završena stvar
Evo vam jedan primjer u Kantonu Sarajevo ti je od prije 2 sezone donesena odluka da se proglase od interesa za kanton FK Sarajevo,FK Zeljo,KK Bosna,RK Bosna dakle četiri kluba iz različitih sportova i njima ide podrška milionska ali i jasno rečeno hoćemo rezultate pa vam tako KK Bosna igra aba 2 ligu i ide im dobro odlično za sada kao i u domaćem prvenstvu i zato imaju milion i po iz kantona Sarajevo podršku
Isto tako RK Bosna bila u 2 ligi u rukometu a eno ih u premijer ligi sad bih
Za Želju i Sarajevo da ne spominjem koliko ih podržavaju
Ali i jasna izjava kantonalnog ministra za sport hoćemo ì rezultate ali ne bude li neće više biti podrške i tačka
Tako isto poslije pressa premijera zdk i ministara za sport isto i oni idu u tom pravcu kako vidim i jasno da aludiraju na Nk Čelik da će imati najveću podršku kao i jos neki klubovi u našem kantonu podršku ali hoce i rezultate da vide
Sto se tice posjete treba računati i da će biti liga 10 gdje ćeš imati 2x na BP Sarajevo i 2x Želju a u te 4 utakmice ćeš imati više zarade nego što ćemo imati u čitavoj ligu ovoj realno treba pričati da zbog rivaliteta kakvo god budemo igrali u ligi tad ćeš imati ured pun stadion
Dalje ulaskom u pl imat ćeš i veće i ugovore sa sponzorima i nove jer realno ko god nam je sad sponzor mora biti duplo vece sponzorstvo u pl nego u ovoj ligi itd.. da ne nabrajam dalje
Ja razumijem i ove koji su protiv pl jer vidimo kako je slobodi ove godine zato učimo na njihovim greškama
I da jos nesto ako kad budemo ulazili u pl ne dozvoliti da bude samo obećanja oko podrške pa da nam bude kao OKK Čelik i RK Čelik u PL vjerujuci Fudi usli u PL I onda ih izlevatio i morali istupiti iz lige zbog novca
Dakle dobro o svemu razmisliti i vjerujem kako god uprava odluci uz njih sam jer niko nije lud krenuti u nesto bez novca
P.S Hahaha jesam se zanio u pisanju za pl a mi nismo ni blizu toga 🤣🤣🤣
BatistutA19

RealMadrid je napisao/la: 28 lis 2024, 19:36
Vidio sam da je 15.11 u 18:30 h i ne znam sto ce im nocni termin ,ne znam sta rec po meni cak bilo bolje mozda u Konjicu odigrat .Ovde nece bit neke publike daj boze da bude i plus trosak struje i sta si dobio ,mozda bolje da su im uplatili kao FK Sarajevo i Klisu i Kiseljaku nekoliko hiljada i cao ako zelis nesto pomoc...Ne znam sta reci po meni greska pogotovo termin nocni.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

BatistutA19 je napisao/la: 28 lis 2024, 20:48
RealMadrid je napisao/la: 28 lis 2024, 19:36
Vidio sam da je 15.11 u 18:30 h i ne znam sto ce im nocni termin ,ne znam sta rec po meni cak bilo bolje mozda u Konjicu odigrat .Ovde nece bit neke publike daj boze da bude i plus trosak struje i sta si dobio ,mozda bolje da su im uplatili kao FK Sarajevo i Klisu i Kiseljaku nekoliko hiljada i cao ako zelis nesto pomoc...Ne znam sta reci po meni greska pogotovo termin nocni.
Repka igra sljedeci mjesec protiv Nizozemske u Zenici, tako da sljedeci mjesec Nog ssvez placa struju
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Almir2018 je napisao/la: 28 lis 2024, 20:09 Da se i ja malo nadovezem na ovu priču oko
PL
Ako hoćemo dobru podršku sa nivoa grada kantona itd...svi oni će tražiti rezultate niko tebi neće davati milion a da ti stojiš u ovoj ligi zaboravite na to
Svi ce oni zahtjevati PL ok prije odluke za pl treba sjesti i sa gradom i sa kantonom i fino reci hoćemo toliku podršku u novcu mi idemo onda u pl I završena stvar
Evo vam jedan primjer u Kantonu Sarajevo ti je od prije 2 sezone donesena odluka da se proglase od interesa za kanton FK Sarajevo,FK Zeljo,KK Bosna,RK Bosna dakle četiri kluba iz različitih sportova i njima ide podrška milionska ali i jasno rečeno hoćemo rezultate pa vam tako KK Bosna igra aba 2 ligu i ide im dobro odlično za sada kao i u domaćem prvenstvu i zato imaju milion i po iz kantona Sarajevo podršku
Isto tako RK Bosna bila u 2 ligi u rukometu a eno ih u premijer ligi sad bih
Za Želju i Sarajevo da ne spominjem koliko ih podržavaju
Ali i jasna izjava kantonalnog ministra za sport hoćemo ì rezultate ali ne bude li neće više biti podrške i tačka
Tako isto poslije pressa premijera zdk i ministara za sport isto i oni idu u tom pravcu kako vidim i jasno da aludiraju na Nk Čelik da će imati najveću podršku kao i jos neki klubovi u našem kantonu podršku ali hoce i rezultate da vide
Sto se tice posjete treba računati i da će biti liga 10 gdje ćeš imati 2x na BP Sarajevo i 2x Želju a u te 4 utakmice ćeš imati više zarade nego što ćemo imati u čitavoj ligu ovoj realno treba pričati da zbog rivaliteta kakvo god budemo igrali u ligi tad ćeš imati ured pun stadion
Dalje ulaskom u pl imat ćeš i veće i ugovore sa sponzorima i nove jer realno ko god nam je sad sponzor mora biti duplo vece sponzorstvo u pl nego u ovoj ligi itd.. da ne nabrajam dalje
Ja razumijem i ove koji su protiv pl jer vidimo kako je slobodi ove godine zato učimo na njihovim greškama
I da jos nesto ako kad budemo ulazili u pl ne dozvoliti da bude samo obećanja oko podrške pa da nam bude kao OKK Čelik i RK Čelik u PL vjerujuci Fudi usli u PL I onda ih izlevatio i morali istupiti iz lige zbog novca
Dakle dobro o svemu razmisliti i vjerujem kako god uprava odluci uz njih sam jer niko nije lud krenuti u nesto bez novca
P.S Hahaha jesam se zanio u pisanju za pl a mi nismo ni blizu toga 🤣🤣🤣
Tako je slazem se tako sam i napisao zahtjevace ae rezultati i PL za te pare 100% .
I dalje sam misljenja da nasa uprava sa 2miliona hajmo rec sigurni tkzv budzetski para moze izgurat PL jer pare ce ic transparentno i kako treba a ne ispod ruke menadzerima i polovnim igracima da bi pola islo njima a pola igracima pa se dovode prevare od igraca zbog talova.
ZAPAMTITE VREDNIJI SU CELIKOVI NPR 3 MILIONA U PL NEGO POLITICKI I TALOVSKO LOPOVSKI UPRAVA 6 MILIONA.
TO ODGOVORNO TVRDIM DA KOD NASE UPRAVE KOJI VOLE KLUB I KOJI SU POSTENI I ZIVE ZA KLUB I RADE SAMO ZA DOBROBIT KLUBA 3 ILI 4MILIONA NIJE ISTO KAO NPR KOD IGMANA VELEZA SLOBODE SLOGE I SIROKOG KOJI POTROSE PILA ILI MANJE KAKO TREBA OSTALO SE OPERE I POKRADE I SKLONE
Odgovori