NK Čelik
-
Re: NK Čelik
Ma ne znam vala meni su malo besmislene te price nek je zdrav klub pa makar nikad ne igrali prvu ligu. Ne vidim sta je poenta, zdrava je i Nemila pa sta ima od toga. Slazem se da se ne treba posto poto jurisat za prvom ligom al to da je prihvatljivo da imamo zdrav klub i igramo drugu ligu dugorocno je nenormalno razmisljanje. Mislim sta za 15 godina pricam unucima ee sine moj mi smo ti velikan druge like i cisti smo i imamo klub u svom vlasnistvu, vodit ce tebe dedo na derbi protiv gornjeg rahica. I da ne budem pogresno shvacen, okej je jos 3 4 godine bit u ovoj ligi al sve preko toga meni je glupost ili totalni neuspjeh.
- Allgunsblazing
Kako mislis ostvariti taj uspjeh? Imamo li mi ljudstva da to ostvarimo?
Ne pricam ja napamet kad kazem ako je to nasa granica, neka bude. Probali smo da nam klubom upravlja i politika i "jak" covjek, sta smo dobili? Na silu smo igrali PL, gomilali dugove i vodili klub ka gasenju. Mozemo li se sloziti da to nije nacin na koji trebamo raditi?
Ako smo se slozili da to nije nacin na koji moze Celik funkcionisati, sta nam ostaje?
Ostaje nam jedino ovaj nacin na koji sad radimo. Granice ovog nacina rada jos ne znamo jer nismo nikada ni dosli do 0 pa krenuli naprijed. Mi smo jos uvijek u minusu i pred nama tek stoji borba da dodjemo na 0. Tek kada stanemo na noge, ne bude prijetnji blokada i kada uspostavimo zdrav omladinski pogon, mozemo vidjeti koji su limiti trenutnog sistem (sistema, a ne ljudi koji su trenutno u klubu). Ja iskreno mislim da mi mozemo biti u ovom sistemu stabilan premijerligas ukoliko razvijemo omladinski pogon u pravom smjeru, ali kada kazem "ako smo nivo FL, onda je to to" pricam o "najgoroj" mogucoj opciji, a da pritom imas svoj klub. Valjda ste do sad shvatili da mi (navijaci Celika) ne pristajemo na gasenje kluba. Ako ne pristajemo na to, necemo pristati ni na politiku niti na jake ljude, sto znaci da smo onda ograniceni samo na trenutni sistem.
Ovo je naravno samo moje misljenje, ja cu to svoje misljenje zastupati i na svakoj skupstini. Ne znaci da ostali moraju tako razmisljati niti da ce to biti smjer u kojem ce Celik ici. To je prednost ovog sistema. Zato ja pisem o forumu i sranjima koja se pisu ovdje. Bujrum svako ko ima neku ideju, ali nije forum mjesto za te ideje vec klub. U suprotnom se moze shvatiti da ljudi nemaju najbolje namjere kada smiju svoje ideje izraziti samo pod krinkom anonimnosti.
Ne pricam ja napamet kad kazem ako je to nasa granica, neka bude. Probali smo da nam klubom upravlja i politika i "jak" covjek, sta smo dobili? Na silu smo igrali PL, gomilali dugove i vodili klub ka gasenju. Mozemo li se sloziti da to nije nacin na koji trebamo raditi?
Ako smo se slozili da to nije nacin na koji moze Celik funkcionisati, sta nam ostaje?
Ostaje nam jedino ovaj nacin na koji sad radimo. Granice ovog nacina rada jos ne znamo jer nismo nikada ni dosli do 0 pa krenuli naprijed. Mi smo jos uvijek u minusu i pred nama tek stoji borba da dodjemo na 0. Tek kada stanemo na noge, ne bude prijetnji blokada i kada uspostavimo zdrav omladinski pogon, mozemo vidjeti koji su limiti trenutnog sistem (sistema, a ne ljudi koji su trenutno u klubu). Ja iskreno mislim da mi mozemo biti u ovom sistemu stabilan premijerligas ukoliko razvijemo omladinski pogon u pravom smjeru, ali kada kazem "ako smo nivo FL, onda je to to" pricam o "najgoroj" mogucoj opciji, a da pritom imas svoj klub. Valjda ste do sad shvatili da mi (navijaci Celika) ne pristajemo na gasenje kluba. Ako ne pristajemo na to, necemo pristati ni na politiku niti na jake ljude, sto znaci da smo onda ograniceni samo na trenutni sistem.
Ovo je naravno samo moje misljenje, ja cu to svoje misljenje zastupati i na svakoj skupstini. Ne znaci da ostali moraju tako razmisljati niti da ce to biti smjer u kojem ce Celik ici. To je prednost ovog sistema. Zato ja pisem o forumu i sranjima koja se pisu ovdje. Bujrum svako ko ima neku ideju, ali nije forum mjesto za te ideje vec klub. U suprotnom se moze shvatiti da ljudi nemaju najbolje namjere kada smiju svoje ideje izraziti samo pod krinkom anonimnosti.
Kako ljudima nije jasno, sa zdravim klubom imamo se cemu nadati da cemo dalje napredovati i plasirati se u visi rang, nego po cijenu finansijskog kolapsa i dodatnog milionskog zaduzivanja plasirati se u PL i time sahraniti klub. Onda smo dzaba krecili. Ovo govorim kad bi ove sezone to bilo ili-ili...3-4 sezone su realne, cak mozda i malo pesimisticne prognoze, da Celik bude klub u PL bez dugova iz proslosti i svijetlom buducnosti.
Al ono najbitnije. Čelik se ugasiti nece.
Al ono najbitnije. Čelik se ugasiti nece.
Samo Čelik zenički !!!
Pa sta znaci politika ili to nas klub , pocemu je on moj a i clana sam i sezonska i ceilcni zid a nemam neke informacije o klubu sta vise sve se vise sumnja na to guranje stvari pod tepih.Allgunsblazing je napisao/la: ↑14 lis 2024, 12:41Celik je itekako zanimljiv Fuadu Kasumovicu. On bi sve na svijetu dao da ga moze ugasiti.asimdemineri je napisao/la: ↑14 lis 2024, 08:41 Najveca zamka u svemu ovome je ta sto klub misli da depolitizacija vise odgovara klubu nego gradskim institucijama. Vec godinama je ocito da Celik politicki nije zanimljiv, tako da sumnjam da postoje ljudi od zadataka.
Nema istine u tome da depolitizacija kluba odgovara klubu, zato sto svi ostali klubovi uveliko koriste politiku za vlastiti uspjeh, ALI je to jedini nacin da opstanemo. Ovako smo mi u nezavidnoj poziciji u odnosu na sve druge klubove, ali ako je to cijena da imamo svoj klub, onda cemo je i platiti. Ako je cijena da igramo samo ovu ligu, onda cemo i tu cijenu platiti. Najvisi organ kluba je donio takvu odluku i toga se drzimo, ove price po forumima se mogu lijepo okaciti macku o rep.
@Truhlo mi smo pobjedili. Samim tim sto nam je klub skoro spasen gasenja i sto smo na pragu skidanja blokada sa racuna, mi smo pobjedili. To sto nam neki pokusavaju nametnuti igranje u PL kao neku pobjedu nas ne smije obeshrabrivati sada kada smo toliko blizu cilju. Jedina pobjeda je zdrav Celik koji ce biti ponos svojih navijaca, a liga je u ovom trenutku najmanje bitna. Ako budemo spremni, bicemo neki faktor i u PL, ako ne, bar cemo gurati zdravu ideju kluba do nekih boljih vremena.
Ove sto traze sadaku od Fuada ili "jakog" covjeka pozivam na skupstini da to govore. Nemojte biti p**** pa ovako pokusavati okrenuti vodu na svoj mlin. Forum ne odlucuje, SKUPSTINA ODLUCUJE.
AKO SE MI MOZEMO NEKIM SLUCAJEM BORBOM ILI BILO KOJIM NACINOM IZBORIT ZA TAJ MILION OD GRADA I KANTONA I DRZAVE NA BILO KOJI NACIN TO ZA MENE NIJE POLITIZACIJA KLUBA .
A vheruj ako se ovako nastavi par godina potezat ce se svasta na skupstini jer nece narod gledat to kao mi , rezultati ce se trazit
Moze li se ovaj ublehas kako blokirati da ga ne citam
- Allgunsblazing
Za tih par godina cemo pricati kada dodju. Skupstina ima pravo izabrati sta god zeli. Ovaj sistem ili traziti jakog covjeka ili bilo sta drugo na svijetu. Svako dodje, predstavi svoje i to je to.
Kako nemas informacija? Pogresno shvatas kad kazem nas klub. Nas klub znaci da imas pravo doci na skupstinu i predloziti bilo koju tacku i pitati bilo sta. Nije realno ocekivati da ce nas klub svakoga dana informisati o svakoj situaciji sto se desi u klubu. To je jednostavno nemoguce. O svemu vecem nas informisu redovno.
Tvoj je problem sto vise vjerujes jednom Damjanovicu, a pokazao sam da laze, nego momcima u UO. Ne pricamo ovdje o svecima, ali to su momci kojima sam ja barem dao svoj glas i svoje povjerenje. Do sad nisu ni jednom pokazali da rade suprotno interesu kluba i ja nemam razloga da sumnjam u njihov rad. Sta se ima kod nas gurati pod tepih? Pa svi znamo da nismo u zavidnoj finansijskoj situaciji i da radimo sa 10% mogucnosti svaki mjesec.
Nije problem uzeti sve sto nama pripada sa svih nivoa vlasti. Ja nisam protiv toga. Koji ti je osnov sad za ovaj milion? Isto obecanje kao i sto je SDA obecala milion iz kantona pa ne vidim da neko predlaze da se lize dupe SDA kako bismo dobili te pare. Sve sto imamo pravo, TREBAMO i MORAMO uzeti, i moramo imati korektan odnos sa svima.
Kako nemas informacija? Pogresno shvatas kad kazem nas klub. Nas klub znaci da imas pravo doci na skupstinu i predloziti bilo koju tacku i pitati bilo sta. Nije realno ocekivati da ce nas klub svakoga dana informisati o svakoj situaciji sto se desi u klubu. To je jednostavno nemoguce. O svemu vecem nas informisu redovno.
Tvoj je problem sto vise vjerujes jednom Damjanovicu, a pokazao sam da laze, nego momcima u UO. Ne pricamo ovdje o svecima, ali to su momci kojima sam ja barem dao svoj glas i svoje povjerenje. Do sad nisu ni jednom pokazali da rade suprotno interesu kluba i ja nemam razloga da sumnjam u njihov rad. Sta se ima kod nas gurati pod tepih? Pa svi znamo da nismo u zavidnoj finansijskoj situaciji i da radimo sa 10% mogucnosti svaki mjesec.
Nije problem uzeti sve sto nama pripada sa svih nivoa vlasti. Ja nisam protiv toga. Koji ti je osnov sad za ovaj milion? Isto obecanje kao i sto je SDA obecala milion iz kantona pa ne vidim da neko predlaze da se lize dupe SDA kako bismo dobili te pare. Sve sto imamo pravo, TREBAMO i MORAMO uzeti, i moramo imati korektan odnos sa svima.
Dodi ti jaro tebe cemo za trenera postavit vidim da se razumjes u taktike a nabavit cemo ti milion od Fude nek stavi svoje ljude u klub jel moze jaruga?
A mozemo i Demirlija i vas jos na budet kako postavit a klub cemo u Kf preimenovat. Ko ga hebe daj Babino u upravu!
Meni premijer liga uopšte nije bitna, kao što allguns kaže možda nikad ne dođemo na premijerligaški nivo. Igra i hamburg drugu ligu godinama, možemo i mi.
Neka momci riješe ovo manje od milion što je ostalo od dugova, da imamo čist klub, pa ćemo vidjeti domete. Yebi ga i ovako ograničeni, naš klub vraća 200, 300k godišnje u ovoj ligi. To je 5 ili 6 vazda, kalesića, boja, uvjeren sam da ćemo tada biti u igri za PL, treba nam samo još godina dvije strpljenja.
Do tada mora biti ambicija i mora se ganjati vrh, kako bi bili relevantni i kako publika i sponzori ne bi izgubili interes. Poginuti protiv Stupčanice proći dalje u kupu, što više gurati klub u prvi plan, sve će biti lakše uz par dobrih rezultata.
Neka momci riješe ovo manje od milion što je ostalo od dugova, da imamo čist klub, pa ćemo vidjeti domete. Yebi ga i ovako ograničeni, naš klub vraća 200, 300k godišnje u ovoj ligi. To je 5 ili 6 vazda, kalesića, boja, uvjeren sam da ćemo tada biti u igri za PL, treba nam samo još godina dvije strpljenja.
Do tada mora biti ambicija i mora se ganjati vrh, kako bi bili relevantni i kako publika i sponzori ne bi izgubili interes. Poginuti protiv Stupčanice proći dalje u kupu, što više gurati klub u prvi plan, sve će biti lakše uz par dobrih rezultata.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
-
Ja bih volio da uvedemo praksu da imamo malo cesce neke sjednice informativnog karaktera da se malo bude bolje upuceno u situaciju oko kluba. Ne kazem da informacije ne dobijem kao clan kluba kada pitam ali mislim da bismo imali malo cistiju situaciju kada bi nam ista bila prezentovana malo cesce. Ne kazem da sam u pravu ali moj licni dojam da je transparentnost znacajno opala u odnosu na period kad smo bili u kantonu i u drugoj ligi. Nadam se da je to samo moj osjecaj i da to zapravo nije tako ali sam misljenja da sam kao clan kluba prilicno slabo informisan bez da sam zatrazim. Mislim da jedan mail mjesecno clanovima kluba nije neki prevelik posao. Ne moraju to biti neki opsezni izvjestaji nego vise onako da dobijem sliku da se kontinuirano radi na necemu, pa stagod to bilo. Evo konkretno u augustu smo izasli sa informacijom oko deblokade da je problem sto su ovi iz suda na godisnjem, ja bih volio da dobijem mail sadrzaja lupam kontaktirali smo sud povodom tog i tog pitanja i rekli su nam bice nekad. Nije nista rjeseno i cekamo na njihovu odluku. I super ja znam da se ceka na sud al da ih mi napominjemo da cekamo da oni urade svoj posao. Ovako zadnja informacija koju imamo je da su ovi iz suda na godisnjem 3 mjeseca. Hajde da gledamo kako da unaprijedimo neke stvari koje ne iziskuju neka aman sredstva koja bi vjerujem velikoj vecini znacila. Jedan mail da napise sekretar kluba je sat vremena mjesecno a u velikoj mjeri ces rijesiti brojne dileme. Volio bih da iz Kluba saznam sta je problem s Damjanovicem oko raskida ugovora a ne od ovog portala i tako te neke brojne stvari koje ce se zaboraviti za godinu dana.
-
Nisam ja po zadatku nego si ti, jer si blizak ljudima u klubu dokazano mnogo puta na ovom forumu jer si kontraš.Većina kada nismo nečim zadovoljni ili kad je nešto očito ne odbranjivo, pojaviš se ti i kačiš se na nečiji post i pokušavaš kroz svoje sirotinjeske fore da nam ovde prodaješ maglu i prezentuješ nešto drugim, a ja bi ti jarane jednom izrekom završio...Govna plivaju, a pare govore.Allgunsblazing je napisao/la: ↑14 lis 2024, 07:10 A jest majstor navalio na Fuada. Haman si ti ovdje po nekom zadatku.
I da, naravno da cemo ti se smijati kada kazes da je ekipa jaca bila prosle godine kad nije. Vadi se Damjanovic, kao sto se vadio i do sada. Tako se isto vadio da nikada nije Vardu otpisao, a imaju svjedoci njegovim izjavama. Nije samo los trener, nego voli i da slaze.
- Allgunsblazing
Grijesis u startu. Nisam blizak ni jednom od clanova UO niti direktoru kluba niti sekretaru. Vecinu ih i ne poznajem licno.
Te izreke si haman cuo kod Fuada? Ja je prvi put cujem i glupa ti je izreka kao i prica koju pricas.
Te izreke si haman cuo kod Fuada? Ja je prvi put cujem i glupa ti je izreka kao i prica koju pricas.
- BatistutA19
1..Politika nikad u klub po cjenu neulaska nikad u WWIN LIGU BIH ali milimetra nazad sto se ranga tice.
2..Uzet od koga god mozes ali svoju politiku vodit i svoj sistem i ne skretat sa tog puta i nedat im u klub (mislim politika,grad i sl)
3..Jesam za jake ljude tj firme kroz sponzorski ugovor naravno po statutu a mozda cemo nekom nekad privuc paznju dok se jos stabilizujemo, isto sto sad daje Pan i ostali zasto nekad lupam Telemach i slicni ne ulozi vece pare jer mi bez novca kojeg moramo imat samo mozemo uci a ovo 12 igrac,vjerni navijac,zid,ovakvi sponzori moze gurat samo ovu ligu.Kad se stabilizuje onda ces vidjet upravu i njenu sposobnost kako doci do novca ali puno puno veceg
Sad za zad nemas sta razmisljat o ulasku i nisam ni ja za ulazak i raspast se ali isto moramo bit svjesni ko sto neko kaze ovo moze bit maximum 1 liga.Onda moras bit i svjestan da ti je ovo maximum i baza navijaca i sponzora i svega i naravno ne mozes ni ocekivat vise.
Onda ce ovi tzv derbi navijaci cekat kup ili ulazak a ovi standardni ce gledat ovako ,to je realnost za koje ne mozes reci da nije tako
2..Uzet od koga god mozes ali svoju politiku vodit i svoj sistem i ne skretat sa tog puta i nedat im u klub (mislim politika,grad i sl)
3..Jesam za jake ljude tj firme kroz sponzorski ugovor naravno po statutu a mozda cemo nekom nekad privuc paznju dok se jos stabilizujemo, isto sto sad daje Pan i ostali zasto nekad lupam Telemach i slicni ne ulozi vece pare jer mi bez novca kojeg moramo imat samo mozemo uci a ovo 12 igrac,vjerni navijac,zid,ovakvi sponzori moze gurat samo ovu ligu.Kad se stabilizuje onda ces vidjet upravu i njenu sposobnost kako doci do novca ali puno puno veceg
Sad za zad nemas sta razmisljat o ulasku i nisam ni ja za ulazak i raspast se ali isto moramo bit svjesni ko sto neko kaze ovo moze bit maximum 1 liga.Onda moras bit i svjestan da ti je ovo maximum i baza navijaca i sponzora i svega i naravno ne mozes ni ocekivat vise.
Onda ce ovi tzv derbi navijaci cekat kup ili ulazak a ovi standardni ce gledat ovako ,to je realnost za koje ne mozes reci da nije tako
Nisam mislio nikad predat klub politici ili neato slicno naravno nego kao stokazes uzet i pritiskat da dobojemo sto vise kesa i budzeta bilo kojeg nivoa vlasti.Allgunsblazing je napisao/la: ↑14 lis 2024, 13:59 Za tih par godina cemo pricati kada dodju. Skupstina ima pravo izabrati sta god zeli. Ovaj sistem ili traziti jakog covjeka ili bilo sta drugo na svijetu. Svako dodje, predstavi svoje i to je to.
Drugo pod jakim covjekom mislim , da ostane svee ovako socios sve ali npr dodze neko ili neki direktor ili privatnik i kaze ok reklamirat cu firmu svoju dacu te neke vece pare 200k ali hocu i ja sa vama u upravu i dacu svake god jos 100k i sad mi trebamo takve ljude odbit koji zele reklamu ali isto tako da nesto i odlucuju i da osiguraju napredak i jos bolju reklamu i uspjeh.
Ovo sto Bati pise ili bilo ko da ce neko dat vece pare za sponzortsvo samo onako (preko 20k ili max 50k) to je iluzija i veoma malo takvih firmi ima da imaju takvog sluha za sport tesko tesko.
Ljudi sačekajmo vrijeme kada račun bude deblokiran, pa onda možemo pričati o nekim nivoima vlasti. Ne može ti niko dati keš a imaš blokadu od strane države (UIO). Svi bi mi voljeli da to ide brže i da smo već to riješili, ali tako je kako je.
Doći će taj dan kad tad, do kraja godine, za pola godine, godinu, ne može brže ni zbog suda a ni zbog našeg kluba koji nema novca za rasipanje.
Prevažne dvije utakmice, valjda nas bude bar 2 milje protiv Tomislava, vrijeme je savršeno, termin top, uzeli solidan bod u gostima, idemo po pobjedu
Doći će taj dan kad tad, do kraja godine, za pola godine, godinu, ne može brže ni zbog suda a ni zbog našeg kluba koji nema novca za rasipanje.
Prevažne dvije utakmice, valjda nas bude bar 2 milje protiv Tomislava, vrijeme je savršeno, termin top, uzeli solidan bod u gostima, idemo po pobjedu
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.