NK Čelik

goku

Re: NK Čelik

Post Postao/la goku »

Sda je jedino bilo dobra jer nije pravima puteve u selima, pa seljaci nisu mogli u zenicu doci…
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Klupska objava promašena, volim i ja Bilino kakvo god da je, ali ova njemačka kritika je sasvim na mjestu. Nisu pisali o hrđavim reflektorima i polunatkrivenom istoku, rozim stolicama iza gola, nego prostoru koji koriste igrači i za koji su potrebna minimalna ulaganja. Smije nam se država i niželigaši iz tuzlanskog kantona imaju pismenije svlačionice.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Daj ba manite se tih prica oko Fude, isto da smo prije Fude imali po 10 miliona godisnje od grada i Bilino bilo Old Trafford. U Bilino je ulozeno drzavnih para ko ni u jedan stadion u drzavi. To sto mi lokalno, pod tim mislim i na grad i na Celik, ne mozemo okrecit ono sto nam je napravljeno je nas problem. Ja opet ponavljam da Celik kao klub nije napravio Bilino stadionom koji zadovoljava trenutnu kategoriju pa da mozes igrat Ligu nacija na njemu nego su ti Savez i Grad dali pare. Niko ovdje ne kaze da Celik kao klub treba da digne jug i sjever na nivo zapada i da napravi krov na istoku, al ako nemamo pare za farbu i da okrecimo onda nam ne trebaju ni oni davat nista. Mi para nemamo i samim tim nemamo mi sta protestvovat kad mi sami koji najvise koristimo taj stadion ne ulazemo nista u njega. Kad vec pravimo paralelu sa podstanarima i vlasnicima, nije na podstanaru da stan renovira al ga moze okrecit i odrzavat u zatecenom stanju. I sto neko rece mi dok ne skupimo neka sredstva, trebamo se poklopit jer da nam drugi ne daju pare ne bi mogli platit odrzavanje travnjaka a kamo li sta drugo. Pricamo dali im stadion na koristenje dzaba . Mislite da bi bolje za nas da repka ne igra nikako na nasem stadionu? Ne moze nam politika bit da ja imam ja bi radio. To je ono ko ja bi davao siromasnim da imam milione a sad ne dajes nista. Nije stvar u parama nego u navici. Za mizeran iznos se stadion moze odrzavati cistim ako nista drugo ili nam i za to treba savez dat pare? Kolko smo puta mi ocistili stadion dok repka nije igrala? Ocekujemo da oni pociste jer igra repka i trebaju ocistit, samo je pitanje sto mi ne trebamo kad igra nas klub?
zastava

Post Postao/la zastava »

Stadion treba odrzavati kao i sve. Isto kao sto treba da se odrzavaju ceste (ne asfaltiranje svakih 30 godina), autobuska stanica (nije okrecena 50 godina), autobuska stajalista (nisu prebrisani od postavljanja), mostovi (ograde promijenjene prije 10 godina, nema svjetla), stadion na kamberovicu, dvorana itd itd. I tako u svakom gradu. Eno most prema zeljezari je napravljen prije 3 godine, cestito se i ne koristi, a izgleda kao da je od prije rata.

I kad se nesto odrzava, onda to i traje i onda se ne moraju odmah davati milioni za popravke, nego to ide normalno, sistemski.

E tako su ove svlacionice ogledalo svih nas i naseg drustva.

Btw, svlacionice uopste nisu strasne, bitno je da sluze svrsi. Ali je stadion generalno zapusten, kao i sve gore nabrojano.
Zadnja izmjena: zastava, dana/u 11 lis 2024, 14:47, ukupno mijenjano 1 put.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

KakhaKaladze je napisao/la: 11 lis 2024, 14:38 Daj ba manite se tih prica oko Fude, isto da smo prije Fude imali po 10 miliona godisnje od grada i Bilino bilo Old Trafford. U Bilino je ulozeno drzavnih para ko ni u jedan stadion u drzavi. To sto mi lokalno, pod tim mislim i na grad i na Celik, ne mozemo okrecit ono sto nam je napravljeno je nas problem. Ja opet ponavljam da Celik kao klub nije napravio Bilino stadionom koji zadovoljava trenutnu kategoriju pa da mozes igrat Ligu nacija na njemu nego su ti Savez i Grad dali pare. Niko ovdje ne kaze da Celik kao klub treba da digne jug i sjever na nivo zapada i da napravi krov na istoku, al ako nemamo pare za farbu i da okrecimo onda nam ne trebaju ni oni davat nista. Mi para nemamo i samim tim nemamo mi sta protestvovat kad mi sami koji najvise koristimo taj stadion ne ulazemo nista u njega. Kad vec pravimo paralelu sa podstanarima i vlasnicima, nije na podstanaru da stan renovira al ga moze okrecit i odrzavat u zatecenom stanju. I sto neko rece mi dok ne skupimo neka sredstva, trebamo se poklopit jer da nam drugi ne daju pare ne bi mogli platit odrzavanje travnjaka a kamo li sta drugo. Pricamo dali im stadion na koristenje dzaba . Mislite da bi bolje za nas da repka ne igra nikako na nasem stadionu? Ne moze nam politika bit da ja imam ja bi radio. To je ono ko ja bi davao siromasnim da imam milione a sad ne dajes nista. Nije stvar u parama nego u navici. Za mizeran iznos se stadion moze odrzavati cistim ako nista drugo ili nam i za to treba savez dat pare? Kolko smo puta mi ocistili stadion dok repka nije igrala? Ocekujemo da oni pociste jer igra repka i trebaju ocistit, samo je pitanje sto mi ne trebamo kad igra nas klub?
Hajde osvježi nam sjećanje, pa ovdje zakači dokaze, linkove, tekstove gdje je država uložila neki novac u stadion? Federacija, kanton, državni nivo?

Savez je uletio 50% za semafor i brojače, zauzvrat dobio stadion besplatno na 10 godina. Odigraju godišnje 5 utakmica po 30k koliko košta rentanje, milion i po uštedili na period od 10 godina.

Prije ovog ljakana se ulagalo itekako. Teren, zapad, loža na istoku, svlačionice, stolice, betoniranje juga, istoka, zapada, krov na zapadu, svašta se uradilo i radilo godinama i sve je to stalo kad je ustikopljanin zajahao grad.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
sale

Post Postao/la sale »

KakhaKaladze je napisao/la: 11 lis 2024, 14:38 U Bilino je ulozeno drzavnih para ko ni u jedan stadion u drzavi.
Da nisu ulozene te pare gdje bi drzavna repreznetacija igrala svoje utakmice u Hrvatskoj,Srbiji, koliko bi to kostalo po utakmici ?
Ni marka nije ulozena iz neke dobre namjere nego samo iz koristi. Evo sad smo dosli da imamo alternativu pa nam BP nije jedini stadion gdje repka moze igrati. Koliko je od tad ulozeno maraka u BP?
Stavili novi pleksiglas na istoku da ne bi slucajno pokisli.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Radovi na renoviranju stadiona Bilino polje privode se kraju. Iz Općine Zenica koja je financijer radova vrijednih oko 1,5 milijuna KM, izvijestili su kako su proteklih dana završeni radovi na postavljanju grijača za zagrijavanje terena. U tijeku je priprema podloge za postavljanje trave koja je nabavljena u Slovačkoj. Travnati teren imat će površinu 10.000 kvadratnih metara. U okviru planiranih radova na rekonstrukciji Bilinog polja, koje bi po tvrdnjama investitora trebalo biti spremno za kvalifikacijsku utakmicu koju reprezentacija BiH igra protiv Latvije 11. rujna BiH, uradit će se novi zvučni sustav, klupe za rezervne igrače i službeno osoblje, golovi i ograda koja dijeli teren od tribina, visine četiri metra. - Pročitajte više na: https://bljesak.info/sport/flash/na-bil ... rave/36046
Da ne pričamo o tome da je 1,5 miliona KM tada bilo 5% gradskog budžeta. To vam je u 2024 jednako da grad izdvoji 5 miliona KM na rekonstrukciju stadiona. Naravno da se to neće desiti, nego će 5 miliona otići na društvene domove po selima i planinama, da 100 ljudi može klipače i brlje valjati lagano, yebeš interes cijelog grada i države i koliko novca ove utakmice repke donose u grad.

Kakve bolan državne pare, evo dajemo priliku Kaki da nam ovako ko što sam ja njemu našao za teren, nađe fino šta se na stadionu finansiralo od državnih para. Sve grad finansirao jer je i vlasnik stadiona i jer to tako treba.
Guest1945

Post Postao/la Guest1945 »

Truhlo je napisao/la: 11 lis 2024, 14:20
Guest1945 je napisao/la: 11 lis 2024, 13:46 To im govorim cijelo vrijeme.Ovdje se na ovom forumu vrti priča na relaciji savez-fudo i tako u krug.Fudo kaže onaj ko se trebao brinuti, ovi isto iz saveza prebaciju loptu.Onda vi na ovom forumu isto pričate to.Mani te se fude više manite se saveza, zar niste u p.ičku materinu naučili kakav je savez koliko se protestovalo i kakav je fudo isto tako.Pa to traje godinama.Kakvi ba volonteri dođu 4 volontera.Ako je klub trebao uraditi onda je 100% morao uraditi onaj zid na kojem stoji pehar, jel im hiljade maraka treba je.bo te tito vise.Nisu bog ako su preuzeli klub, preuzeo ga je narod isto tako sa svojim parama.Pa da su akciju napravili da se ušminka zid j.ebo me svak ako nebi za 2 dana sakupili pare da se sjaji taj zid.A uprava samo neka čeka savez-fudo i ugovor sto je repki ustupljen stadion.Ne treba silne pare ulagati klub hiljede neke naravno za rekonstrukciju i nemojte mi više tih fora klub nije u stajanju, nije u stajanju izdvojit par stoja ili milju.Ako nije nek se odmah ugasi.
Ne možeš za milju srediti sve nedostatke kad je stadion zapušten od strane vlasnika već deceniju.

Je li klub sredio zidiće, jest. Je li sredio klupske prostorije, potrošio oko 10k prije dvije godine, jest. Malo farbe na zapadu u saradnji sa robijom jest.

Ušminkaj taj zid, pa ti onda treba 200k da ušminkaš reflektore, pa stolice, pa semafor, pa brojači, pa milion stvari koje je vlasnik stadiona trebao ulagati po 200k godišnje da se održava. Ne može imovina od 30 miliona da bude prepuštena sama sebi.

Glavni i jedini krivac grad i seoska varalica na čelu istog i kraj priče.
Odprilike sam znao sta cete pisati.Opet ista stvar.Ovo sto si napisao, kada bi klub ulozio barem milju za taj zid al nebi ni toliko al haj, da li bi to neko pištoljem natjerao upravu da kasnije uloži 200k, da ušminka semafor, pa stolice itd. sve ovo sto si napisao?

Što kaže jedna izreka "Dok krivca tražimo propadamo" ili ti ga sto bi narod rekao Dok čekaš da se on smiluje ja osta bez gaća.
KakhaKaladze

Truhlo je napisao/la: 11 lis 2024, 14:56
Radovi na renoviranju stadiona Bilino polje privode se kraju. Iz Općine Zenica koja je financijer radova vrijednih oko 1,5 milijuna KM, izvijestili su kako su proteklih dana završeni radovi na postavljanju grijača za zagrijavanje terena. U tijeku je priprema podloge za postavljanje trave koja je nabavljena u Slovačkoj. Travnati teren imat će površinu 10.000 kvadratnih metara. U okviru planiranih radova na rekonstrukciji Bilinog polja, koje bi po tvrdnjama investitora trebalo biti spremno za kvalifikacijsku utakmicu koju reprezentacija BiH igra protiv Latvije 11. rujna BiH, uradit će se novi zvučni sustav, klupe za rezervne igrače i službeno osoblje, golovi i ograda koja dijeli teren od tribina, visine četiri metra. - Pročitajte više na: https://bljesak.info/sport/flash/na-bil ... rave/36046
Da ne pričamo o tome da je 1,5 miliona KM tada bilo 5% gradskog budžeta. To vam je u 2024 jednako da grad izdvoji 5 miliona KM na rekonstrukciju stadiona. Naravno da se to neće desiti, nego će 5 miliona otići na društvene domove po selima i planinama, da 100 ljudi može klipače i brlje valjati lagano, yebeš interes cijelog grada i države i koliko novca ove utakmice repke donose u grad.

Kakve bolan državne pare, evo dajemo priliku Kaki da nam ovako ko što sam ja njemu našao za teren, nađe fino šta se na stadionu finansiralo od državnih para. Sve grad finansirao jer je i vlasnik stadiona i jer to tako treba.
Kad kazem drzava mislim na savez jer smatram da nas drzavni savez ne moze dat marku nikome a da to drzavna politika ne aminuje, na to sam mislio kad kazem drzava. I uopste nije poenta moje price jel dao savez grad kanton il peti deseti, poenta je da nije dao Celik. Meni je apsolutno nebitno odakle su dosle pare al nisu otisle s racuna kluba. I isto tako je savez mogao te pare upumpati u Grbavicu i igrati u Sarajevu i onda ga mozemo glabat. Imaju i oni korist od toga i zato i igraju u Zenici. Istog momenta kad im trazimo da plate il ulazu vise oni ce otici i to je sva fama oko toga. Nije Bilino nezamjenjivo tako da treba da cuvamo repku kako znamo i umijemo jer ako ode repka od saveza necemo dobit marke pogotovo dok nismo u njavisem rangu. Celik u BiH fudbalu nije isti klub kao 2012, samo mi kao njegovi navijaci ga gledamo kao istu velicinu.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

KakhaKaladze je napisao/la: 11 lis 2024, 15:13

Kad kazem drzava mislim na savez jer smatram da nas drzavni savez ne moze dat marku nikome a da to drzavna politika ne aminuje, na to sam mislio kad kazem drzava. I uopste nije poenta moje price jel dao savez grad kanton il peti deseti, poenta je da nije dao Celik. Meni je apsolutno nebitno odakle su dosle pare al nisu otisle s racuna kluba. I isto tako je savez mogao te pare upumpati u Grbavicu i igrati u Sarajevu i onda ga mozemo glabat. Imaju i oni korist od toga i zato i igraju u Zenici. Istog momenta kad im trazimo da plate il ulazu vise oni ce otici i to je sva fama oko toga. Nije Bilino nezamjenjivo tako da treba da cuvamo repku kako znamo i umijemo jer ako ode repka od saveza necemo dobit marke pogotovo dok nismo u njavisem rangu. Celik u BiH fudbalu nije isti klub kao 2012, samo mi kao njegovi navijaci ga gledamo kao istu velicinu.
Kažeš savez, savez marke uložio nije, nego je faktički samo platio rentanje unaprijed. Dali za semafor 500k i dobili besplatno stadion na 10 godina :lol: :lol:

Sad isto ovo u junu, bog sami zna šta su potpisali, spominjao se neki aneks postojećeg ugovora, ovog što imaju do 2026. Vrlo vjerovatno za ovih pišljivih 500k će imati stadion besplatno još 10 godina. I to ulaganje :lol:

Yebote ljudi uplate 500k i uštede milion na rentanju i još se spinuje po cijeloj državi kako nam je savez stadion napravio :pray:
KakhaKaladze

Truhlo je napisao/la: 11 lis 2024, 15:26
KakhaKaladze je napisao/la: 11 lis 2024, 15:13

Kažeš savez, savez marke uložio nije, nego je faktički samo platio rentanje unaprijed. Dali za semafor 500k i dobili besplatno stadion na 10 godina :lol: :lol:

Sad isto ovo u junu, bog sami zna šta su potpisali, spominjao se neki aneks postojećeg ugovora, ovog što imaju do 2026. Vrlo vjerovatno za ovih pišljivih 500k će imati stadion besplatno još 10 godina. I to ulaganje :lol:

Yebote ljudi uplate 500k i uštede milion na rentanju i još se spinuje po cijeloj državi kako nam je savez stadion napravio :pray:
Pa dobro eto sve je tako kako ti kazes, mozda si bolje informisan nego ja. Ja idalje mislim da je bolje da igraju kod nas nego da ne igraju. Travnjak nam je bio na nivou Rahica i ostao bi takav da se ne igra ova Liga nacija i mi cemo imat direktnu korist od toga jer je dolazak reprezentacije bio povod da se popravi travnjak
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Guest1945 je napisao/la: 11 lis 2024, 15:13
Truhlo je napisao/la: 11 lis 2024, 14:20
Guest1945 je napisao/la: 11 lis 2024, 13:46 To im govorim cijelo vrijeme.Ovdje se na ovom forumu vrti priča na relaciji savez-fudo i tako u krug.Fudo kaže onaj ko se trebao brinuti, ovi isto iz saveza prebaciju loptu.Onda vi na ovom forumu isto pričate to.Mani te se fude više manite se saveza, zar niste u p.ičku materinu naučili kakav je savez koliko se protestovalo i kakav je fudo isto tako.Pa to traje godinama.Kakvi ba volonteri dođu 4 volontera.Ako je klub trebao uraditi onda je 100% morao uraditi onaj zid na kojem stoji pehar, jel im hiljade maraka treba je.bo te tito vise.Nisu bog ako su preuzeli klub, preuzeo ga je narod isto tako sa svojim parama.Pa da su akciju napravili da se ušminka zid j.ebo me svak ako nebi za 2 dana sakupili pare da se sjaji taj zid.A uprava samo neka čeka savez-fudo i ugovor sto je repki ustupljen stadion.Ne treba silne pare ulagati klub hiljede neke naravno za rekonstrukciju i nemojte mi više tih fora klub nije u stajanju, nije u stajanju izdvojit par stoja ili milju.Ako nije nek se odmah ugasi.
Ne možeš za milju srediti sve nedostatke kad je stadion zapušten od strane vlasnika već deceniju.

Je li klub sredio zidiće, jest. Je li sredio klupske prostorije, potrošio oko 10k prije dvije godine, jest. Malo farbe na zapadu u saradnji sa robijom jest.

Ušminkaj taj zid, pa ti onda treba 200k da ušminkaš reflektore, pa stolice, pa semafor, pa brojači, pa milion stvari koje je vlasnik stadiona trebao ulagati po 200k godišnje da se održava. Ne može imovina od 30 miliona da bude prepuštena sama sebi.

Glavni i jedini krivac grad i seoska varalica na čelu istog i kraj priče.
Odprilike sam znao sta cete pisati.Opet ista stvar.Ovo sto si napisao, kada bi klub ulozio barem milju za taj zid al nebi ni toliko al haj, da li bi to neko pištoljem natjerao upravu da kasnije uloži 200k, da ušminka semafor, pa stolice itd. sve ovo sto si napisao?

Što kaže jedna izreka "Dok krivca tražimo propadamo" ili ti ga sto bi narod rekao Dok čekaš da se on smiluje ja osta bez gaća.
Politika uništi i zguzi klub 20 godina, otme mu stadion iz vlasništva i sad kao pitanja što klub to ne sredi :lol: :lol:

Eto uložio je klub 10k u klupske prostorije, klime, krečenje, reklamne prostore na zapadu, zidiće i to niko ne spominje, sad je zid problem, pa će bit reflektor, itd.

Te zahtjeve dostaviti vlasniku stadiona, a klub ostaviti na miru, da se oporavlja od horora koji mu je servirao vlasnik stadiona.
phillies

Post Postao/la phillies »

Ma jos ce ispasti da mi njima trebamo platiti da igraju u Zenici... ma hajte molim vas.

Nama (navijacima Celika) trenutni i jedini prioritet treba biti opstanak Celika kao kluba i rjesavanje svih utega iz proslosti koji nas i dan danas vuku nadole. Tek kad Celik postane finansijski stabilna sredina, moze se posvetit razmatranju projekata koji se ticu infrastrukture. Pa cak i tad Bilino Polje mozda ne bude na prvom mjestu, nego projekat "Plandilo".

Sto se tice reprezentacije, ne bojte se nece ona nigdje iz Zenice. Sve dok je rentanje besplatno, i jedini im trosak potrosena struja ovaj mjesec, nece oni ni pomisljati o Kosevu, Grbavici.... Meni licno ne bi suza krenula kad bi vec poslije Madzarske vidjeli im ledja, ali sta je tu je.
Samo Čelik zenički !!!
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Bilinom Polju je potrebna totalna rekonstrukcija u iznosu ne manjem od 5 miliona. Sve ostalo je maskiranje problema.

Nek puhne jači vjetar onaj truhli semafor na sjeveru će se urušiti i to veoma brzo. Stadion jede korozija sa svih strana, desetogodišnje neulaganje je došlo na naplatu i sve se mora mjenjati. Od stolica novih, travnjaka do reflektora, fasade, zidova unutrašnjih, stepenica, svlačionica ograda. To mogu samo savez i grad uraditi, otprilike po 2-3 miliona jedni i drugi.

Čelik ne moze očistiti zapad poslije svoje utakmice da bi ga uopste spominjali u bilo kojim kombinacijama.

Jedino što moze je aplicirati za neka sredstva kada odblokira račun i vlasnika stadiona upoznavati svaka 3 mjeseca u kakvom je stanju stadion i da je potrebno ulaganje a ne pisati nama je najbolji iako smo svi svjesni da je naša svetinja u problemu koji će samo rasti sve brze i brze ako se ne krene u rješavanje problema SVETINJE I DOMA.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Al fino je to i planski varalica odradila. Prvo uništi klub, jer kad uništiš klub, onda je i stadion nebitan, sam će se urušiti od sebe, jer bolesnik na intenzivnoj nema snage da renovira svoju kuću.

Al neka, doći će sve to na svoje ako bog da. Nek nas je i 500, ozdravit ćemo klub, pa stadion, pa i grad. Neće ni ovaj mrzitelj svega gradskog i urbanog do vijeka, ha ya. Boli sve ovo, ali će se izgurati. Samo Čelik :srce:
Odgovori