NK Čelik

KakhaKaladze

Re: NK Čelik

Post Postao/la KakhaKaladze »

zjenica je napisao/la: 25 ruj 2024, 13:37 Mislim da niko ovdje pa i na cijelom stadionu ne može da kaže da li su Robijaši imali pravo da skidaju dres igračima. JEDINI koji mogu da kažu nešto oko skidanja dresa su sami igrači i niko više drugi, jer Robijaši nisu skinuli dres ni zapadu, ni istoku, nego igračima. Ako igrači misle da jug ne može da im skida dresove, onda ne bi to dozvolili, pošto igrači su dopustili to, onda smatraju da jedino jug im i može skinuti dresove.

Isto tako je zapad dozivao igrače sa "Dođite 'vamo" kada su krenuli prema svlačionici, ti isti igrači koji su dozvolili da im jug skine dresove se nisu odazvali zapadu. Toliko od mene o skidanju dresova i nekim pravima smije li jug ili ne smije.
A sta bi se desilo da su odbili skinuti dres? Mislis da je vrijedno nekom Talhi Martinovicu i ostalim momcima koji ne znaju nikog u Zenici da ih neko uhodi po gradu i prati do stana u kojem zive. Nemoj se pravit lud, znamo sta bi se desavalo i kako bi to izgledalo nakon utakmice tako da nije to stvar jesul dopustili da im se skinu dresovi nego nisu imali drugog izbora.
Pogni glavu i trpi jer si doso da igras fudbal a ne da te neko prati do kuce i da ti prijeti.
laudrup

Post Postao/la laudrup »

Danas podrška svih 90 minuta i pobjeda protiv Sarajkinih pulena :rock:
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Truhlo je napisao/la: 25 ruj 2024, 13:49
prisonbreak je napisao/la: 25 ruj 2024, 13:20 Ne stizem ispratiti sjednicu grad vijeca, da li ima ista za Celik?
Ima milion KM za prvo mjesto na jesen i da se prezimi u kupu :lol:
Majku jebo svoju kakav je to ublehaš i čega se sjeti.

Maher za ove malo zaostalije gradjane Zenice da naguzi kako i radi već skoro deceniju.

To isto imas golfa 5 i dodje ti neko kaže e ako pobjediš ovog Aston Martina imas od mene milion da ga i ti sebi kupiš. :mrgreen:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
zjenica

Post Postao/la zjenica »

KakhaKaladze je napisao/la: 25 ruj 2024, 13:57
zjenica je napisao/la: 25 ruj 2024, 13:37 Mislim da niko ovdje pa i na cijelom stadionu ne može da kaže da li su Robijaši imali pravo da skidaju dres igračima. JEDINI koji mogu da kažu nešto oko skidanja dresa su sami igrači i niko više drugi, jer Robijaši nisu skinuli dres ni zapadu, ni istoku, nego igračima. Ako igrači misle da jug ne može da im skida dresove, onda ne bi to dozvolili, pošto igrači su dopustili to, onda smatraju da jedino jug im i može skinuti dresove.

Isto tako je zapad dozivao igrače sa "Dođite 'vamo" kada su krenuli prema svlačionici, ti isti igrači koji su dozvolili da im jug skine dresove se nisu odazvali zapadu. Toliko od mene o skidanju dresova i nekim pravima smije li jug ili ne smije.
A sta bi se desilo da su odbili skinuti dres? Mislis da je vrijedno nekom Talhi Martinovicu i ostalim momcima koji ne znaju nikog u Zenici da ih neko uhodi po gradu i prati do stana u kojem zive. Nemoj se pravit lud, znamo sta bi se desavalo i kako bi to izgledalo nakon utakmice tako da nije to stvar jesul dopustili da im se skinu dresovi nego nisu imali drugog izbora.
Pogni glavu i trpi jer si doso da igras fudbal a ne da te neko prati do kuce i da ti prijeti.
Talha, Martinović i ostali koji su došli nek znaju gdje su došli i trebali su do sada da znaju. Oni baš ko i zenička djeca, treba krv da propišaju na Bilinom a ne da se vuku po terenu.
"Ludilo srce je zarobilo, stanje je psihotično, na Bilinom delirijum..."
Rob88

Post Postao/la Rob88 »

zjenica je napisao/la: 25 ruj 2024, 13:13
Rob88 je napisao/la: 25 ruj 2024, 13:01
zjenica je napisao/la: 25 ruj 2024, 12:33

Ne znam šta se očekuje od juga. I u vakat prije 15-20 godina kada se igralo sa neatraktivnim klubovima, po 200 duša je bilo na jugu.
Sada kada dođu atraktivniji protivnici kao Sarajevo, Zrinjski, Klis (zbog bitnoce utakmice) jug broji 400+...

Treba uzeti da je iz Zenice otišlo mlađe raje kao u rijetko kojem gradu u BiH, što u inostranstvo, što u druge perspektivnije gradove u BiH.
U drugoj ligi centra je bilo vise na jugu nego sada. Zabrana ulaska na jug svima osim clanovima je ogroman korak unazad pa ni jedna to grupq nema koja je puno brojnija od nas to nije uvela ali mi jesmo i zato imq 100 ljudi. Danas sutra derbi s zeljom i na jugu 300 ljudi jer toliko clanova ima smjesna odluka.
Zašto je na jugu "veća" brojka bila u DLC-u? Zato što kao i uvijek su bili penzioneri sa strane i tako se uvijek dobivalo na brojnosti barem za cirka 50 ljudi. Jug je navijačka tribina, i ako nas ima 30, nek nas ima 30 koji ćemo navijati a ne 100 a da 70 sa strane sjedi. Uostalom, razlog zašto se prešlo na to da moraš da imaš člansku je jako bitan razlog i nije za objašnjavanje na forumu. Svakog koga zanima, može se zaputiti u Udruženje i biće mu objašnjeno na najljepši način uz sokić i kaficu. Robijaši su bili ti koji su sačuvali ovaj klub da se ne ugasi, borili se sa raznoraznim vjetrenjačama, hajde dajte podršku sada tim momcima, kao što su oni skoro pa svoje živote dali za opstanak ovog kluba. Kupite člansku Robijaša, ne morate nikada otići na jug, a ako već želite potpunu podršku dati, dođite u kop i navijajte, nije nikom ništa bilo radi 90 minuta pjevanja.
Tebi je uredu da na nekom derbiju na sjeveru bude 1000 navijaca a na jugu 250-300 jer su to clanovi iki tipa ulazak u premier ligu sve tribine rasprodate al jug samo 300 ulaznica nema veze sto jos 2000 moze stati ?
sale

Post Postao/la sale »

KakhaKaladze je napisao/la: 25 ruj 2024, 13:57

Dosao si da igras fudbala za pare. Ne sto volis Celik. Igras dobro budes placen, ne igras dobro odbiju ti od plate. Zamisli da tebi na poslu gazda(jos ti on direktno daje plate) dodje i kaze danas si slabo radio hajd sad skini se go do pasa i razguli ovo ti je lekcija da sutra bolje radis?
Druga stvar sta si postigao s tim sto si im skinuo dresove, oni ce kao nesto bolje igrat hoce klinac, igrat ce bolje ako budu bolje trenirali, ovo je klasicno podizanje vlastitog ega, mislim svaka cast Robijasima kao grupi i ja sam tamo prove godine na tribini, al kad nesto nije dobro nije dobro.

Kaze Mehic otisao u vitez za iste pare, ne mora bit ni istina al eto pretpostavimo, pa normalno da ce otici jel treba neko sutra da ga postrojava? Imas Jusica momak daje svaku utakmicu 120% i onda dodju tvoji navijaci ponizavaju te, jebo me svako da sam na njegovom mjestu ako ne bi odma automatski trazio raskid ugovora.
zjenica

Post Postao/la zjenica »

Po vama onda ne znam što igrači uopšte igraju za Čelik i generalno zašto igraju za klubove koji imaju navijače?
Postrojavanja su se dešavala u Čeliku i ranije, kao i skidanje dresova. Ista ta postrojavanja, skidanje dresova i ostalo se dešavalo i u Sarajevu, Želji, Veležu, Zrinjskom, Dinamu, Hajduku, Zvezdi, Partizanu... kao i u svjetskim klubovima...
"Ludilo srce je zarobilo, stanje je psihotično, na Bilinom delirijum..."
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Igraci su ogorceni sto su primorani da skinu dresove i nisu rebeli to robovi da rade i nista sa tim nece ni dobiti i previse sebi daju za pravo i nisu samo oni spasili klub i danas dan vise zapada pomaze Celik finansiski nego jug (pri ovoj tvrdnje ne mislim na karte nego sve ostalo )
I jos nesto jesul skupili tih. 100tinjak robijasa za kaznu od prole godine od 25000km ,pitam za jarana .
Nisu i nece ali ako i skupljaju mozda i hoce al za jedno 5 godina
KakhaKaladze

zjenica je napisao/la: 25 ruj 2024, 14:16 Po vama onda ne znam što igrači uopšte igraju za Čelik i generalno zašto igraju za klubove koji imaju navijače?
Postrojavanja su se dešavala u Čeliku i ranije, kao i skidanje dresova. Ista ta postrojavanja, skidanje dresova i ostalo se dešavalo i u Sarajevu, Želji, Veležu, Zrinjskom, Dinamu, Hajduku, Zvezdi, Partizanu... kao i u svjetskim klubovima...
To sto se desava ne znaci da je ispravno. Niti jedan od tih klubova nema iste ljude koji su medju vodjama navijackih grupa i da su clanovi uprave i nemaju mogucnost da interno kroz strukture kluba iznesu svoje stavove, kao sto imamo mi. Nabrojao si navedene klubove, jel se u tim situacijama postrojvalo 25 igraca pred 100 ljudi il su brojke tih grupa bile blize hiljadi. I sve evo po strani, postrojio si igrace i sta si im porucio a da je smisleno i konstruktivno. Sta dodjes mu i kazes igras ko pi*ka i onda on dodje kuci i kaze ahaaa to mi je znaci problem, od sad necu tako igrat. To postrojavanje je lijecenje licnih frustracija i nece dati nikakav rezultat jer nema nikakvo sportsko uporiste po kojem to daje rezultate. I ponavaljam po stoti put, svi znamo ko vodi tribinu i da su u bliskim odnosima s upravom, siguran sam da ni navijacima ni upravi ni igracima nije problem da se na normalan nacin odrzi sastanak i iskaze nezadovoljstvo. I nisi mi odgvorio sta bi se desilo da lupam Masic nije skinuo dres? Jel ga treba otjerat ili ne treba? Ako ga treba otjerat jel nam onda klub vodi tribina ili uprava/strucni stab?
sale

Post Postao/la sale »

zjenica je napisao/la: 25 ruj 2024, 14:16 Po vama onda ne znam što igrači uopšte igraju za Čelik i generalno zašto igraju za klubove koji imaju navijače?
Ko igra za Celik, nabroj mi 5 igraca u historiji Celika koji su mogli negdje uzimati pare a dosli su igrati za Celik za djabe, ili 5 igraca koji su mogli uzeti negdje vece pare a dosli su tu igrati za 50% manje ?
To sto se radilo nekad prije ili radi u nekim drugim klubovima jel to treba biti mjerilo?
I dan danas se pale baklje i na Kosevu i na Grbavici i u Mostaru, jel sad mi trebamo zbog toga svaku utakmicu paliti baklje?
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Ja ne znam koliko ko ovde godina ima a sad Robijasi (trenutni momci sa Juga kojim skidam kapu do poda i bio sam na mnogim gostovanjima od Kantona do danas) i sad Robijasi koji su bili brije 10,15 ili 20 god gdje spadam i ja ma ne mozes ti priblizit stavove to su jedni od drugih daleko po razmisljanju.
I ja isto ne razmisljam sad ili prije 10 ili 15 godina ,trebaju ti shvatit i stariji mladje a i mladji poslusat nekad i starije jer niko ne kaze mladjim sto ga ne voli,sto ga ne podrzava,sto ne voli klub nego bas sto sve to voli.Treba samo radit da se dize Jug i brojcano i svakako.
Navijaci su izabrali ovaj put ,birali smo ove ljude ovu upravu i znaci moramo slijedit njih ako oni kazu podrzavaju igrace i trenere moramo i mi stat iza njih a ako cemo mi mjenjat sve to e jebga onda djaba smo krecili ali sve je to sto smo mi nerealni i prevelika ocekivanja imamo,mi moramo svjesni bit da mi samo imamo ime Čelik i zdrav sistem a sve ostalo mi smo miljama daleko tj na zelenom terenu.
Zadnja izmjena: BatistutA19, dana/u 25 ruj 2024, 16:14, ukupno mijenjano 1 put.
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Cinvict35 je napisao/la: 25 ruj 2024, 14:25

Igraci su ogorceni sto su primorani da skinu dresove i nisu rebeli to robovi da rade i nista sa tim nece ni dobiti i previse sebi daju za pravo i nisu samo oni spasili klub i danas dan vise zapada pomaze Celik finansiski nego jug (pri ovoj tvrdnje ne mislim na karte nego sve ostalo )
I jos nesto jesul skupili tih. 100tinjak robijasa za kaznu od prole godine od 25000km ,pitam za jarana .
Robijasi su isplatili svoje kazne o tome je klub pisao, a jel zapad isplatio svoje? Ovdje ovo "razdvajanje" zapad - jug prave samo oni koji od prosle godine idu na utakmice, a sezone kantona i druge federalne su prespavali. Ona prava raja s zapada iz kantona i ovih 100 ljudi koji su vec minimalno deceniju na jugu su srce ovog kluba, a zbog ovih padobranaca nam i jest ovako.

Sve kazne od prosle polusezone je napravio taj zapad koji za 50g nece dat sta je tih 100njak momaka s juga u zadnjih 10 godina dalo za opstanak ovog kluba.

I nije im trebalo samo dresove skinut vec do gola ih skinut da goli kuci idu zbog onakve partije.
KakhaKaladze

PonosniSmogovci je napisao/la: 25 ruj 2024, 15:21
Cinvict35 je napisao/la: 25 ruj 2024, 14:25

Robijasi su isplatili svoje kazne o tome je klub pisao, a jel zapad isplatio svoje? Ovdje ovo "razdvajanje" zapad - jug prave samo oni koji od prosle godine idu na utakmice, a sezone kantona i druge federalne su prespavali. Ona prava raja s zapada iz kantona i ovih 100 ljudi koji su vec minimalno deceniju na jugu su srce ovog kluba, a zbog ovih padobranaca nam i jest ovako.

Sve kazne od prosle polusezone je napravio taj zapad koji za 50g nece dat sta je tih 100njak momaka s juga u zadnjih 10 godina dalo za opstanak ovog kluba.

I nije im trebalo samo dresove skinut vec do gola ih skinut da goli kuci idu zbog onakve partije.
Sto jedan ovdje forumas ima obicaj rec, slozit cemo se da se ne slazemo i zavrsit s ovom temom i tjt
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Rahić već 2:0 :mrgreen:

Nadam se gerili u privatnoj režiji na zapadu, kad već igrači ne znaju zabaviti publiku, da se sami zabavimo :lol:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
kurton

Post Postao/la kurton »

Cuj igraci ogorceni na skidanje dresova. :lol: Sta su trebali saget im se i popusit kitu jer su igrali ko picke.

Skidali su se dresovi i skidat ce se kao svugdje u svijetu. Kad su gubili, a borili se, momci su uvijek stajali iza njih iako ih je vecina sa zapada pljuvala i psovala im sve zivo.

Sto se tice kazni, mislim da je to smjesno pricat, jer vecinu kazni napravi zapad zbog seljackog ponasanja, tacnije ubacivanja raznih predmeta u teren...
Odgovori