NK Čelik

Truhlo

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

Sad bez zajebancije, potrebno je samo vrijeme da odradi svoje, kad već klub nema, trenutno ne može generisati više novca zbog raznih razloga.

Razumijem i raju koja priziva jakog čovjeka, yebi ga patiš se godinu da vratiš 100, 200, 300k koje neko jak može za dan riješiti ako hoće, ali zato to ima svoju cijenu, ovo što je @habuba napisao.

Ima dosta prostora za napredak u finansijama i treba istrpiti sve ovo, pročepit će nekad i grad, kanton, nešto će se ogrebati i od federacije, deblokirat će se račun, ima prostora za rast u članstvu, ulaznicama, donacijama kada nekad i rezultat posluži, zato treba biti strpljiv i čekati svojih 5 minuta slave. Svi bi mi da to ide brže i da gledamo bolje igrače, bolje veznjake, krila napadače, ali sad nema, biće nekad, bitno je da se drži kurs i ne odustaje od konačnog cilja, čistog kluba bez kratkoročnih dugovanja, spremnog da sav novac što generiše uloži u sportske ciljeve.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Truhlo je napisao/la: 23 ruj 2024, 19:21
BatistutA19 je napisao/la: 23 ruj 2024, 19:16 Nama ce trebat ti tzv jaki ljudi,jake firme jaki sponzori kad budemo zeljeli tj kad budemo mogli napast 1 mjesto i kad udjes da ne ispadnes vise nikad .Ali samo jaki sponzorski ugovori ,npr sad nam je PAN generalni ne znam koliko daje godisnje ali tad ces morat 20 puta vise dat da budes generalni e takvi jaki nama trebaju a ne da mi bude generalni tada da skupljamo čepove po kontejnerima.
A to jak čovjek da mu das klub i da nemas pojma sta ti radi da ti mijenja sta hoce da nemas nikakav uvid sta radi ma to tj novi Olgun ma to ni po cijenu da nikad vise ne udjemo da vjecno igramo ovu ligu a naravno milimetra nazad ne smijemo.
:lol: :lol: :lol:

Joj Bati nasmijao si me, svaka čast :mrgreen:
Cime sam te nasmijo sa kontejnerom 😂😂pa ja jebo te generalni sponzor ti PAN pola dresa zauzme a ti rovis po kontejnerima ko i oni sto Aluminijum traze skupljas čepove da dobijes nesto 😂😂😂
Zamisli sad sponzor Haineken ligi prvaka i nas Pan moguce da i od Reala navijace skupljaju čepove 😂😂
Jest to zajebancija ali istina je 😂😂
phillies

Post Postao/la phillies »

Bati svega ti, nemoj mi reci da mislis da je PAN generalni sponzor, zato sto dadne pare za skupljene cepove????

Subota arhivirana, svani srijedo!!!! Naprijed ČE!!!
Samo Čelik zenički !!!
limvolikce

Post Postao/la limvolikce »

Protiv Travnik ako i dođe ljudi, doći zbog "pirotske osvete", da nije Travnik u pitanju teško da bi bilo 200 ljudi, ovako možda naguramo i na 500. Uglavnom, ne treba se opterećavati posjetom, zaista, kako mogu zamjerit ljudima što neće dolazit i gledati onakvu igru? Njima savjetujem da kupe kartu, popiju u Šibici kafu, pa kući. Ja sam bolesnik i ja ću gledati Čelik pa ne znam kako da igraju, tako sam cijelog svog živita (osim onog perioda bojkota), tako ću i nastaviti, jer je to moj klub, sačuvan od gašenja!
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

phillies je napisao/la: 23 ruj 2024, 20:31 Bati svega ti, nemoj mi reci da mislis da je PAN generalni sponzor, zato sto dadne pare za skupljene cepove????

Subota arhivirana, svani srijedo!!!! Naprijed ČE!!!
Ma naravno da znam da nije tako vise sam to dodo kroz neki sarkazam malo zajebancije nasmijat se ,ali istina je u buducnisti kad ti budes bio jak da ne mogu takvi ugovori bit mali morat ce davat 20 puta vise.
Pan sam samo naveo da nam trebaju takvi ljudi jaki tj firme kroz sponzorske ugovore jake po nasem modelu a nikako jak čovjek pojedinac da sam odlucuje tj Olgun 2 ni po cjenu da nikad ne udjemo.
Jaled7

Post Postao/la Jaled7 »

Ne mogu mi igrači ogaditi Čelik koliko ja mogu voliti,eto mene u srijedu
Zamorano

Post Postao/la Zamorano »

Raje ce biti 1000 minimum bez obzira jel Travnik il nije,al problem je sto ce biti 500 sezonskih i 500 s kartama e to je malo zeznulo ovaj poraz u subotu. Al hajd sad kako god mislim da onako slabo vise nikad necemo odigrat na Bilinom.
habuba

Post Postao/la habuba »

Potencijalno dobra strana kupa jeste sto se moze potrefiti jedan dva atraktivna protivnika koja mogu znatno popraviti tu finansijsku stranu. Nadam se prolasku i da nam dodje ili najgori ili najbolji slijedecu rundu...nesto u sredini nam nikako ne odgovara.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

habuba je napisao/la: 23 ruj 2024, 21:46 Potencijalno dobra strana kupa jeste sto se moze potrefiti jedan dva atraktivna protivnika koja mogu znatno popraviti tu finansijsku stranu. Nadam se prolasku i da nam dodje ili najgori ili najbolji slijedecu rundu...nesto u sredini nam nikako ne odgovara.
Prvo kolo kupa BiH neka bude najgori premijerligaš SLO :srce: a u 1/8 finala neka dođe Željkan :grljenje:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
sale

Post Postao/la sale »

Sto se tice posjete nas najveci problem je sto mi tesko prihvatamo realnost.
Svi bi mi voljeli da nam je baza 4000 al nije imas 1000 ljudi i to je osnova i sto prije to prihvatimo bit ce nam lakse. Klub , navijaci trebaju da svako na svoj nacin animira ljude na dolazak.
Oni koji su naucili ici oni ce ici, ali da bi pridobio nove i zadrzao ih pored fudbala moras im ponuditi nekog sadrzaja.

Klub - svaku utakmicu npr da izvlaci 5 karata gdje ce ljudi dobiti dres/majicu/duksericu i to na poluvremenu odraditi.
Dovedes muzicku skolu da ti uzivo sviraju himnu.
Napravis na poluvremenu nesto sa sutanjem penala.
Kupis 1000 balona i podjelis na ulazu.
Uvest ponovo da djeca izlaze s igracima(nekad su roditelji samo radi toga dolazili na utakmicu)
itd.

Navijaci - oni koji imaju kontakte "jace" pogurati da ljudi npr svojim radnicima kupe 5-10 karata za utakmicu i podijele.
Pogurati preko medija da neko donira i plati odredjeni broj karata
Povesti sa sobom nekog ko inace ne ide na utakmice
Kontras'88

Post Postao/la Kontras'88 »

sale je napisao/la: 23 ruj 2024, 22:24 Sto se tice posjete nas najveci problem je sto mi tesko prihvatamo realnost.
Svi bi mi voljeli da nam je baza 4000 al nije imas 1000 ljudi i to je osnova i sto prije to prihvatimo bit ce nam lakse. Klub , navijaci trebaju da svako na svoj nacin animira ljude na dolazak.
Oni koji su naucili ici oni ce ici, ali da bi pridobio nove i zadrzao ih pored fudbala moras im ponuditi nekog sadrzaja.

Klub - svaku utakmicu npr da izvlaci 5 karata gdje ce ljudi dobiti dres/majicu/duksericu i to na poluvremenu odraditi.
Uvest ponovo da djeca izlaze s igracima(nekad su roditelji samo radi toga dolazili na utakmicu)
itd.

Navijaci - oni koji imaju kontakte "jace" pogurati da ljudi npr svojim radnicima kupe 5-10 karata za utakmicu i podijele.
Druze sve je to uredu, ali...
Ti kad uradis nesto od tog navedenog i kad ti dodju ljudi tim povodom, sljedecu utakmicu to ne uradis opet nemas te ljude, ne znam da li me shvacas.

Ali zato rezultat, jedna konstanta cini jednu personu jednu grupu ljudi navijacem.
NE KAZEM za rezultat navijace, nego kazem za osobu koja zna da taj Čelik moze mora da je klub da je neko koga se ne moze dobiti tako lahko, a trenutna stvarnost je godinama unistavano sve to, da se vise tog kluba niko ne boji pa evo ni na Bilinom polju.
Unistavan je klub kako dugovima tako i UGLEDOM.

Za sve to ima lijek, a to je naravno normalno funkcionisanje kluba kao sada uz prave ljude i navijace, i STRPLJENJEM, sto nazalost nas mentalitet nema.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Možeš dovesti bečku filharmoniju i besplatan ulaz protiv Tomislava, oni ako izgube u Rahiću, 300 ljudi će biti plafon. Ovo je 5. godina kako gledamo niže rangove i sasvim normalno je da dođe do zasićenja ako nema ništa novo na terenu da se ponudi. Da ne pričamo o 15 godina borbe za opstanak u PL i kakvo razaranje je klub prošao. Dobro ikako postojimo i grupa i simpatizeri i klub.
Avenija

Post Postao/la Avenija »

Znaci situacija je da Dario treba izaci pred tribinu na teren gdje je izvizdan, gdje je dobio skandiranje cijelog stadiona "Dario odlazi" psovke i uvrede zapada i gdje mu je skinuta trenerka na terenu bez da je iko javno stao ispred kluba i dao podršku da pokuša dignuti ekipu i još jednom vratiti se u kolosijek. Šta, pravimo se gluhi da se ništa nije desilo. E zato Dario nažalost nisi vrhunski trener i nikada nećeš napredovati dalje od prve lige federacije jer nemas jak stav i karakter. U takvim situacijama svi treneri svijeta bi ili tražili zastitu i podrsku kluba ili sporazumni raskid ugovora.

A što se tiće Čelika od 6 godine sam sa njim počeo rasti i do groba ga nikada neću napustiti bez obzira kakve god okolnosti se klubu desile i u kakvoj situaciji bio.

Šteta sto nam se desi sunovrat baš kada se sve nastimalo fino da se napravi fina priča i period, rezultatski i sa rasporedom i mjestom na tabeli, u KUP-u i posljedično sa posjetom na stadionu nakon svega toga.

Pobjeda protiv Travnika i Rahića nam jednako znaci kao čovjeku koji je doživio srčani defibrilator.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Truhlo je napisao/la: 23 ruj 2024, 22:38 Možeš dovesti bečku filharmoniju i besplatan ulaz protiv Tomislava, oni ako izgube u Rahiću, 300 ljudi će biti plafon. Ovo je 5. godina kako gledamo niže rangove i sasvim normalno je da dođe do zasićenja ako nema ništa novo na terenu da se ponudi. Da ne pričamo o 15 godina borbe za opstanak u PL i kakvo razaranje je klub prošao. Dobro ikako postojimo i grupa i simpatizeri i klub.
Fazon je sto se to nece promjeniti jos 10 godina, pa ako cemo tako odustajati, bolje odustati na vrijeme. Plasiras se u PL, trebace ti 3-4 godine da budes "konkurentan", a i pitanje je koliko konkurentan.

Postojimo radi kluba, a ne radi rezultata. Guramo sa 1000 i to je nasa baza. Pa ako nam je FL sudjena, to je to, naviknes se i uzivas. Ako budemo pametni, a smatram da imamo potencijal za vise od FL, igracemo PL. Treba gurati prave stvari, a ne drkati na neka polurjesenja koja ti u konacnici ubijaju klub.
sale

Post Postao/la sale »

Kontras'88 je napisao/la: 23 ruj 2024, 22:35
sale je napisao/la: 23 ruj 2024, 22:24 Sto se tice posjete nas najveci problem je sto mi tesko prihvatamo realnost.

itd.

Druze sve je to uredu, ali...
Ti kad uradis nesto od tog navedenog i kad ti dodju ljudi tim povodom, sljedecu utakmicu to ne uradis opet nemas te ljude, ne znam da li me shvacas.

Ali zato rezultat, jedna konstanta cini jednu personu jednu grupu ljudi navijacem.
NE KAZEM za rezultat navijace, nego kazem za osobu koja zna da taj Čelik moze mora da je klub da je neko koga se ne moze dobiti tako lahko, a trenutna stvarnost je godinama unistavano sve to, da se vise tog kluba niko ne boji pa evo ni na Bilinom polju.
Unistavan je klub kako dugovima tako i UGLEDOM.

Za sve to ima lijek, a to je naravno normalno funkcionisanje kluba kao sada uz prave ljude i navijace, i STRPLJENJEM, sto nazalost nas mentalitet nema.
Razumijem ja sta ti govoris, al vjeruj ni sam rezultat ti nece rjesiti sve probleme. Ko je zeljan kvalitetnog fudbala upali TV i bira sta ce da gleda iz udobnosti svoje fotelje. A ovo sto ti kazes ljudi dodju jednu utakmicu pa ih sljedecu nemas, jest al ako ti je covjek dosao na utakmicu i ti si mu ponudio nesto pored same utakmice pruzio si mu odredjeni dozivljaj veca je sansa da ce opet doci nego da mu nisi pruzio to.

Ljudi na stadion dolaze uglavnom radi dvije stvari emocije i dogadaja, pa mi smo prije 20 godina(kad gost nije mogao pobjediti da je real) punili stadion ne sto smo bili dobri ili sto je igra tad bila na nekom nivou, nego je to bio glavni event u gradu, pa si imao bakljade vatromete koreografije i sl.

Normalno uz bolje rezultate sve je lakse, al definitivno sam misljenja da dodatni sadrzaji mogu samo pomoci.
Odgovori