NK Čelik
-
Re: NK Čelik
Dobiti Zvijezdu, pa idemo opet u Hadzicima napraviti spektakl s 300-400 navijača
-
Nikad bolje izdanje Robije u historiji grupe.
Ne znam zasto Ahmetspahic ne dobija priliku u vrhu napada. On nije krilo i nikada nece biti. Previsok je i nema tehniku. Bio bi dosta korisniji u vrhu napada u skoku i gradjenju lopte.carsija072 je napisao/la: ↑02 ruj 2024, 10:28 Eh ovo je ono o cemu sam govorio prije utakmice, jedan poraz i odmah kuknjava, trebaju pojacanja, treba nam zadnjj vezni, treba nam ovo treba nam ono.. a prije utakmica ne treba nista, ne treba mijenjat prvih 11, ne trebaju nam pojacanja.. znaci svi koji su godinama pratili Celik u Travniku, znali su otprilike da ce biti ovakav scenarij, seljacka igra, sudije protiv nas.. itd.. pa Travnik je ispunio cilj za ovu, pobjedit Celika i to je to, svi će ih glat dobit u Travniku, i Stupcanica i Bratstvo, samo protiv Celika to gine da pobjedi, oni, Bosna Visoko i Krivaja to su najveci mrzitelji Celika uz pitare i manijake.. ljakani bili i ostali..nasim momcima se nema sta prigovorit, jedino mala zamjetka Dariju sto nije Aladina uveo zadnjih 15 min da se proba s dugim loptama a i da moze seljake gazit..ostalo nije moglo bolje.. igrali smo koliko nam se dozvoljavalo, nas fokus treba biti na domace utakmice, da pobjedimo sve, sa strane probat otkinut 12-13 bodova da budemo u vrhu..idemo dalje, zaboravit ovo, fokus na Zvijezdu!!
Masic nije dobio nijedan duel, ali je zato dobio batina u istim. Par faulova nad njim koji nisu dosudjeni, a o penalu ne treba trositi rijeci.
Ma jarane, ne znam za vas ali meni su ove brojke katastrofalne. Evo zbog cega tako mislim. Da uzmemo za primjer da su svi clanovi kluba punoljetni (a znamo da nisu) -837; broj sezonskih nek su svi punoljetni - 340, broj plocica na Celicnom zidu - 219. Sveukupno: 1396. Kad bi uzeli da je to broj osoba koji su ucestvovali u ovim "akcijama" (a znamo da to nije slucaj, nego je vise slucajeva da je jedna osoba i clan i vlasnik sezonske karte i vlasnik plocice), to je 1396 ljudi koji su dali neki doprinos Celiku.
1396 OSOBA u gradu od 50.000 ljudi (iako ih ima vise)- to je 2,7% sto je po meni katastrofalno.
Da se razumijemo, potpuno sam razocaran u gradjane ovog grada, kako nemaju sluha za pomoci simbolu ovog grada i njegovom oporavku. Zato se rad Uprave u ovakvim uslovima mora jos vise cijeniti i dati im podrske i morala da nastave u svojim nakanama.
Pozitivno je jedino sto ce brojke biti vece u odnosu na proslu godinu.
Svani nedeljo!!!!
PS. Stvarno bih zamolio da i ovaj put bude nocna tekma (bar od 19.00) jer ako ne bude, dacu otkaz na poslu a onda ce biti manje i za Celik
Samo Čelik zenički !!!
-
Eh upravo ovdje lezi kljuc u tome sto nema para od politike. Ocekujemo da grad da milion za interes 3% stanovnistva. Zalosno ali to je nasa realnost.phillies je napisao/la: ↑02 ruj 2024, 13:12Ma jarane, ne znam za vas ali meni su ove brojke katastrofalne. Evo zbog cega tako mislim. Da uzmemo za primjer da su svi clanovi kluba punoljetni (a znamo da nisu) -837; broj sezonskih nek su svi punoljetni - 340, broj plocica na Celicnom zidu - 219. Sveukupno: 1396. Kad bi uzeli da je to broj osoba koji su ucestvovali u ovim "akcijama" (a znamo da to nije slucaj, nego je vise slucajeva da je jedna osoba i clan i vlasnik sezonske karte i vlasnik plocice), to je 1396 ljudi koji su dali neki doprinos Celiku.
1396 OSOBA u gradu od 50.000 ljudi (iako ih ima vise)- to je 2,7% sto je po meni katastrofalno.
Da se razumijemo, potpuno sam razocaran u gradjane ovog grada, kako nemaju sluha za pomoci simbolu ovog grada i njegovom oporavku. Zato se rad Uprave u ovakvim uslovima mora jos vise cijeniti i dati im podrske i morala da nastave u svojim nakanama.
Svani nedeljo!!!!
PS. Stvarno bih zamolio da i ovaj put bude nocna tekma (bar od 19.00) jer ako ne bude, dacu otkaz na poslu a onda ce biti manje i za Celik
Jbg, ako ce se tako gledati, onda pozoriste i institucije kulture trebaju placati Gradu.
Ni u drugim gradovima "interes" gradjana nije puno veci (srazmjerno velicini grada ili opstine), pa opet gradske i opstinske institucije izdvajaju sredstva za rad tih klubova. Kod Celika je specificno sto smo u mnogo vecim g.ovnima nego ti ostali, pa je svaka pomoc prijeko potrebna.
Ni u drugim gradovima "interes" gradjana nije puno veci (srazmjerno velicini grada ili opstine), pa opet gradske i opstinske institucije izdvajaju sredstva za rad tih klubova. Kod Celika je specificno sto smo u mnogo vecim g.ovnima nego ti ostali, pa je svaka pomoc prijeko potrebna.
Zadnja izmjena: phillies, dana/u 02 ruj 2024, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Čelik zenički !!!
Nama je u ovom trenutku prioritet odblokirati račun, otplatiti ostatak povjerilaca, riješiti ono malo duga što je ostalo UIO i zadnji vezni .
Šalu na stranu po onom što sam jučer mogao pohvatati iz raznoraznih prenosa jeste da je sudija bio loš ali ni naša igra nije bila bog zna čemu. I jedno i drugo je problem pogotovo ako je Travnik ekipa sredine tabele. Mi smo morali bolje jer i ova i ovakva ekipa može i mora bolje. Potkapacitirani jesmo ali ne toliko da dva šuta na gol po utakmici nemamo.
Žali bože ako se ovo odrazi na domaću posjetu. Nikako da uvežemo taj jedan rezultat kojim bi napravili razliku i kod kuće i na finansijama. Hajp je sastavni dio navijanja i dobro je što se ljudi alarmiraju. Treba jako i još jače alarme upaliti za Zvijezdu. Da svaku tekmu napredujemo koliko toliko sa posjetom ja bih bio zadovoljan.
Nadam se da je klub blizu riješavanja deblokade računa.
Šalu na stranu po onom što sam jučer mogao pohvatati iz raznoraznih prenosa jeste da je sudija bio loš ali ni naša igra nije bila bog zna čemu. I jedno i drugo je problem pogotovo ako je Travnik ekipa sredine tabele. Mi smo morali bolje jer i ova i ovakva ekipa može i mora bolje. Potkapacitirani jesmo ali ne toliko da dva šuta na gol po utakmici nemamo.
Žali bože ako se ovo odrazi na domaću posjetu. Nikako da uvežemo taj jedan rezultat kojim bi napravili razliku i kod kuće i na finansijama. Hajp je sastavni dio navijanja i dobro je što se ljudi alarmiraju. Treba jako i još jače alarme upaliti za Zvijezdu. Da svaku tekmu napredujemo koliko toliko sa posjetom ja bih bio zadovoljan.
Nadam se da je klub blizu riješavanja deblokade računa.
Moji snovi sto se tice Celika u skoroj buducnosti:
Sportski segment:
postati stabilan premijerligas, sa nekim izlaskom u Evropu (ne mora svake godine)
Infrastrukturni segment:
Krenuti sa realizacijom projekta Plandilo i uspjesno ga zavrsiti.
Vratiti stadion Bilino Polje u vlasnistvo Celika
Finansijski segment:
Odblokiran racun i legalno poslovanje (naravno ovo ocekujem prvo sa spiska).
Rijeseni dugovi (dobavljaci, porezna, vodovod...sviiii)
Omasovljenja clanstva: 1000-1500 clanova sa pravom glasa
ima toga jos, ali ovo su mi nekako "zvjezde vodilje" da je Celik prebrodio najtezi period svog postojanja i da se "tamno doba" nece nikad vise vratiti.
"...A onda trznuh se, padoh s oblaka..."
Sportski segment:
postati stabilan premijerligas, sa nekim izlaskom u Evropu (ne mora svake godine)
Infrastrukturni segment:
Krenuti sa realizacijom projekta Plandilo i uspjesno ga zavrsiti.
Vratiti stadion Bilino Polje u vlasnistvo Celika
Finansijski segment:
Odblokiran racun i legalno poslovanje (naravno ovo ocekujem prvo sa spiska).
Rijeseni dugovi (dobavljaci, porezna, vodovod...sviiii)
Omasovljenja clanstva: 1000-1500 clanova sa pravom glasa
ima toga jos, ali ovo su mi nekako "zvjezde vodilje" da je Celik prebrodio najtezi period svog postojanja i da se "tamno doba" nece nikad vise vratiti.
"...A onda trznuh se, padoh s oblaka..."
Samo Čelik zenički !!!
- Allgunsblazing
Kako ces imati vise od dva suta po utakmici kad je spic umislio da je na modnoj pisti pa samo seta gore dole?
Nama nije problem defanzivni vezni u smislu "razigravanja" sto svi potenciraju sutevima, vec sto Vardo jednostavno sam ne moze stici sve pokriti u defanzivi i onda jos ofanzivno doprinositi. Ali i Talha nisu klasicni centralni vezni, vec obojica vuku vise na desetke, a onda ti je to problem u gostima kada je domacin agresivniji. Sad, nakon utakmice, trebali smo igrati 4-4-2, ali je lahko biti general poslije bitke.
Nije nam islo ni u susret sto su razbili Hamzu i Alija, a sudija to sve pustao. Vardo pravi faul i njihov igrac ga udara u glavu i dobija samo zuti, tj. obojica dobili zuti. Jucer nam je jednostavno falilo bezobrazluka koji je imao Mehic pa da se i protivnik zapita hoce li i njima neko nogu slomiti. Mi imamo jednostavno previse "finu" ekipu.
Nama nije problem defanzivni vezni u smislu "razigravanja" sto svi potenciraju sutevima, vec sto Vardo jednostavno sam ne moze stici sve pokriti u defanzivi i onda jos ofanzivno doprinositi. Ali i Talha nisu klasicni centralni vezni, vec obojica vuku vise na desetke, a onda ti je to problem u gostima kada je domacin agresivniji. Sad, nakon utakmice, trebali smo igrati 4-4-2, ali je lahko biti general poslije bitke.
Nije nam islo ni u susret sto su razbili Hamzu i Alija, a sudija to sve pustao. Vardo pravi faul i njihov igrac ga udara u glavu i dobija samo zuti, tj. obojica dobili zuti. Jucer nam je jednostavno falilo bezobrazluka koji je imao Mehic pa da se i protivnik zapita hoce li i njima neko nogu slomiti. Mi imamo jednostavno previse "finu" ekipu.
Da, slazem se. Vjeruj mi da sam ocekivao da cemo igrati sa dva zadnja vezna, Vardom i Prgudom, cisto napuniti sredinu, a u napadu Masica i mozda cak i Isakovica (znam da to nije to, ali ako nista tukao bi se s njihovim stoperima i koliko toliko pomogao Masicu u napadu).
Fali nam igrackog bezobrazluka kojeg je imao Mehic. Nije bezobrazluk granati rukama, podizati igraca koji lezi, nesto se svadjati...nego da uletis klizeci jako, da se protivnik zapita kako ce iduci put primiti loptu. Ali eto, valjda ce doci i taj zadnji vezni
Opet kazem, ne treba klonuti duhom, poraz ko poraz desava se. ima jos 25 utakmica i 75 bodova u igri. Pripremiti se za Zvijezdu i ove derbije koje slijede nakon nje.
PS. Zna li se kakvo je stanje sa povredama kod Hamze, Alija, Tahle...?
Fali nam igrackog bezobrazluka kojeg je imao Mehic. Nije bezobrazluk granati rukama, podizati igraca koji lezi, nesto se svadjati...nego da uletis klizeci jako, da se protivnik zapita kako ce iduci put primiti loptu. Ali eto, valjda ce doci i taj zadnji vezni
Opet kazem, ne treba klonuti duhom, poraz ko poraz desava se. ima jos 25 utakmica i 75 bodova u igri. Pripremiti se za Zvijezdu i ove derbije koje slijede nakon nje.
PS. Zna li se kakvo je stanje sa povredama kod Hamze, Alija, Tahle...?
Samo Čelik zenički !!!
Evo iako nisam navijač a bio sam nekada a sve detaljno pratim i sada iz hobija ovo je 3 najbolje izdanje grupe od kako ja pratim. Po meni, što je u niželigaškim okolnostima i sve sto su navijači propatili za OGROMAN RESPECT. Vec sam pisao ovo mogu samo tri kluba u drzavi.
Bilo je velikih utakmica i izdanja i punih jugova do kraja ali sto se tiče atmosfere, navijanja, podrske itd.
1 Čelik Sarajevo 2008 3-1 po onoj nevjerovatnoj kisi kada su najjace Horde u historiji u ogromnom broju ugašene navijanjem.
2. Žepče Čelik 0:2 neke godine, Hadžić, Lukačević strijelci.
3. Travnik : Čelik jučer.
Znam bio je Gent bilo je i 20 000 ljudi i jos mnogo jakih utakmica ali govorim sa navijačkog aspekta navijačke grupe. Na tim utakmicama se znalo gledati i sjediti pa i šutiti po 10-15 minuta..
Opustanja nema, Zvijezda se mora dobiti, na stadion se mora doci. Nadam se bilo kojem terminu poslije 17:30. Volim te Čelik.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ma meni je razumljivo da gradjani nemaju sluha, nekog to jednostavno ne zanima i to je ok.phillies je napisao/la: ↑02 ruj 2024, 13:12Ma jarane, ne znam za vas ali meni su ove brojke katastrofalne. Evo zbog cega tako mislim. Da uzmemo za primjer da su svi clanovi kluba punoljetni (a znamo da nisu) -837; broj sezonskih nek su svi punoljetni - 340, broj plocica na Celicnom zidu - 219. Sveukupno: 1396. Kad bi uzeli da je to broj osoba koji su ucestvovali u ovim "akcijama" (a znamo da to nije slucaj, nego je vise slucajeva da je jedna osoba i clan i vlasnik sezonske karte i vlasnik plocice), to je 1396 ljudi koji su dali neki doprinos Celiku.
Svani nedeljo!!!!
Meni je ne razumljivo da u travniku imas 1000-1500 ljudi, koji su tu dosli radi Celika, ili na BP protiv jedinstva 3000 a da mi imamo 837 clanova.
837 clanova je i dalje fina brojka, jer sigurno u Zenici a ni na kantonu nemas udruzenje koje se ne moze pribliziti ovom broju, pa ni kad se udruze zajedno.
E sad kako razmislja onih 300-500 iz travnika koji nisu clanovi, jel nisu svjesni, jel im nije na ruku, jel nemaju novca fkt nemam pojma. Mozda neko pametniji moze dokuciti.
Daleko dva najbolja navijačka izdanja su Grbavica jednom liga 3 2 kad smo izgubili i finale kupa, oba puta puna zdenka koju niko pored hordi nije napunio.Avenija je napisao/la: ↑02 ruj 2024, 15:01Evo iako nisam navijač a bio sam nekada a sve detaljno pratim i sada iz hobija ovo je 3 najbolje izdanje grupe od kako ja pratim. Po meni, što je u niželigaškim okolnostima i sve sto su navijači propatili za OGROMAN RESPECT. Vec sam pisao ovo mogu samo tri kluba u drzavi.
Bilo je velikih utakmica i izdanja i punih jugova do kraja ali sto se tiče atmosfere, navijanja, podrske itd.
1 Čelik Sarajevo 2008 3-1 po onoj nevjerovatnoj kisi kada su najjace Horde u historiji u ogromnom broju ugašene navijanjem.
Znam bio je Gent bilo je i 20 000 ljudi i jos mnogo jakih utakmica ali govorim sa navijačkog aspekta navijačke grupe. Na tim utakmicama se znalo gledati i sjediti pa i šutiti po 10-15 minuta..
Opustanja nema, Zvijezda se mora dobiti, na stadion se mora doci. Nadam se bilo kojem terminu poslije 17:30. Volim te Čelik.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Hajmo tu zvijezdu našutati pa po novo prekucavanje u Hadžiće, od prošlosti se ne živi Ide hladno 300+ sociosa
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Jel to u ligi kad se islo vozom, pa nam jedva dali voz za povratak?Truhlo je napisao/la: ↑02 ruj 2024, 15:32Daleko dva najbolja navijačka izdanja su Grbavica jednom liga 3 2 kad smo izgubili i finale kupa, oba puta puna zdenka koju niko pored hordi nije napunio.Avenija je napisao/la: ↑02 ruj 2024, 15:01Evo iako nisam navijač a bio sam nekada a sve detaljno pratim i sada iz hobija ovo je 3 najbolje izdanje grupe od kako ja pratim. Po meni, što je u niželigaškim okolnostima i sve sto su navijači propatili za OGROMAN RESPECT. Vec sam pisao ovo mogu samo tri kluba u drzavi.