NK Čelik
-
Re: NK Čelik
Platiti covjeka i dovesti ga ako postoji neka zelja s njegove strane u ovom trenutku. Strasno pojacanje bi bio, a nas covjek.
Stize nam Toljin sin, igra u vezi treb anam igraca za sirine, ali definitivno zadnji vezni, zamjena za Durmu je goruce
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Da se upisem na novi forum sa povecom analizom
Durmo. Igra nogom odlicna kako je lagan samo, lose postavljanje malo kod slobodnog, ali sve u svemu top,uvijek sam govorio da je malo visi opasan bi bio.
Stoperi. Malo su mi kriticni i ako dodje neki ozbiljniji protivinik mislim da ce malo skripit, Rascevic me nije jos odusevio kako treba, a Musa standard na lopti zna bit dobar, ali nekad zna neki kiks napravit, a i njegova visina ce praviti oroblem kod nekog opasnog napadaca. Horic ce tu lec bas bas da unese stabilnost i sto prije ga se treba forsirati da udje u formu.
Bajramovic. Standard, nazad dobar bez kikseva, siguran, samo sto je naprijed losiji
Jusic. Novi Mladen Jurcevic kako se pogrbi i trci bas me podsjeca. Fizicki dobar, duel,borba top, ali malo je u mozgu sporiji
Smajlovic. U juniorima se vidjelo da je mali opasan i to volim kod ove ekipe sto sve primjeti. Nedim je masina, samo sto mislim da ce dolaskom ovog Garnacha novog izgubiti mjesto jer ce mislim Dario igrati sa Bajramovicem radi sigurnosti, ali opet klupa nam je deficitarna tako da i to nece bit lose da imas dobru izmjenu.
Vardo. Odusevljenje, da hoce ovaj nivo zadrzati i ne treba nam zadnji vezni, ali nesto sumnjam da moze uvezati vise tekmi na nivou.
Talha. Kako samo lijepo igra i moze kontrolisati igru, voli se malo zapetljati, ali mislim da se to i trazi od njega da diktira tempo i ima odrijesene ruke..samo odbranu popravit i kompletan vezni.
Ali. Zlato, kako samo ima miris za go i kako se dobro ubacuje, odlican, od njega ne ocekujem neku defanzivu nego tog bas ofsnzivnog veznog koji se ubacuje iz drugog plana, samo da nastavi ovako.
Martinovic. Ovakva fizika za momka koji ima 19g strasno. Bas igrac za nase lige koji se moze pobit. Nazad me odusevio kako se vraca i uzima lopte,naprijed malo ima cudnih odluka u driblingu i to, ali sa fizikalijama,borbom i njegovim godinama gdje ce napredovat top..plus je bio bolestan
Masic. Standard, ne moze pogodit bunar, ali zato tehnika i proigravanje odlicno,cini nekad oko sebe igrace boljima, ali taj go ga nece i mislim da se trebamo pomirit s tim jer nema to kao npr Ali.
Dario. Nekako je stvarno izgledalo da se radi na ne nekoj taktici, u nekim situacijama izvlacenje jednog igraca,otvaranje prostora drugom, konstantno su bila dva izbora za dodati,otkrivanje,utrcavanje ekstra..mislim da je odradio top tekmu, uz naseg Zukanovica roba
Od Hodzica ocekujem standard igraca u prvom timu, nekako mi mali izgleda opasan, a i cuo sam da je kao osoba bas sportski nastrojen momak
Palackic, uz njegovu tehniku,pregled samo mu treba malo fizikalija za nase lige jer ce ga pojest na sredini.
Robija i zapad na nivou..kako nam je samo malo potrebno.
Sve u svemu mislim da je i Jedinstvo jako lose i da ima stvari za popravit, kao sto Robert rece samo nam ne treba neka nepotrebna euforija, lagano utakmicu po utakmicu pa vidit dokle se moze.
Vjerujem da ce nam za Pirotu trebat citava tribina.
Durmo. Igra nogom odlicna kako je lagan samo, lose postavljanje malo kod slobodnog, ali sve u svemu top,uvijek sam govorio da je malo visi opasan bi bio.
Stoperi. Malo su mi kriticni i ako dodje neki ozbiljniji protivinik mislim da ce malo skripit, Rascevic me nije jos odusevio kako treba, a Musa standard na lopti zna bit dobar, ali nekad zna neki kiks napravit, a i njegova visina ce praviti oroblem kod nekog opasnog napadaca. Horic ce tu lec bas bas da unese stabilnost i sto prije ga se treba forsirati da udje u formu.
Bajramovic. Standard, nazad dobar bez kikseva, siguran, samo sto je naprijed losiji
Jusic. Novi Mladen Jurcevic kako se pogrbi i trci bas me podsjeca. Fizicki dobar, duel,borba top, ali malo je u mozgu sporiji
Smajlovic. U juniorima se vidjelo da je mali opasan i to volim kod ove ekipe sto sve primjeti. Nedim je masina, samo sto mislim da ce dolaskom ovog Garnacha novog izgubiti mjesto jer ce mislim Dario igrati sa Bajramovicem radi sigurnosti, ali opet klupa nam je deficitarna tako da i to nece bit lose da imas dobru izmjenu.
Vardo. Odusevljenje, da hoce ovaj nivo zadrzati i ne treba nam zadnji vezni, ali nesto sumnjam da moze uvezati vise tekmi na nivou.
Talha. Kako samo lijepo igra i moze kontrolisati igru, voli se malo zapetljati, ali mislim da se to i trazi od njega da diktira tempo i ima odrijesene ruke..samo odbranu popravit i kompletan vezni.
Ali. Zlato, kako samo ima miris za go i kako se dobro ubacuje, odlican, od njega ne ocekujem neku defanzivu nego tog bas ofsnzivnog veznog koji se ubacuje iz drugog plana, samo da nastavi ovako.
Martinovic. Ovakva fizika za momka koji ima 19g strasno. Bas igrac za nase lige koji se moze pobit. Nazad me odusevio kako se vraca i uzima lopte,naprijed malo ima cudnih odluka u driblingu i to, ali sa fizikalijama,borbom i njegovim godinama gdje ce napredovat top..plus je bio bolestan
Masic. Standard, ne moze pogodit bunar, ali zato tehnika i proigravanje odlicno,cini nekad oko sebe igrace boljima, ali taj go ga nece i mislim da se trebamo pomirit s tim jer nema to kao npr Ali.
Dario. Nekako je stvarno izgledalo da se radi na ne nekoj taktici, u nekim situacijama izvlacenje jednog igraca,otvaranje prostora drugom, konstantno su bila dva izbora za dodati,otkrivanje,utrcavanje ekstra..mislim da je odradio top tekmu, uz naseg Zukanovica roba
Od Hodzica ocekujem standard igraca u prvom timu, nekako mi mali izgleda opasan, a i cuo sam da je kao osoba bas sportski nastrojen momak
Palackic, uz njegovu tehniku,pregled samo mu treba malo fizikalija za nase lige jer ce ga pojest na sredini.
Robija i zapad na nivou..kako nam je samo malo potrebno.
Sve u svemu mislim da je i Jedinstvo jako lose i da ima stvari za popravit, kao sto Robert rece samo nam ne treba neka nepotrebna euforija, lagano utakmicu po utakmicu pa vidit dokle se moze.
Vjerujem da ce nam za Pirotu trebat citava tribina.
-
Tek nakon ovih tekmi cemo vidjeti na cemu smo, ovakvo Jedinstvo ipak nije neko mjerilo, kasnili su dosta, neuigrani i bez kondicije.sale je napisao/la: ↑25 kol 2024, 11:15Prvak ove sezone ce vrlo vjerovatno biti neko ko prebaci 60bodova.prisonbreak je napisao/la: ↑25 kol 2024, 10:52 Al jedan dio rasporeda je bas paklen.
Rahic - Čelik
Celik - Tomislav
Tuzla - Celik
Celik - Bratstvo
Stupcanica - Celik
Po meni sa 4 najjace ekipe igramo Tomislav, Tuzla, Bratstvo, Stupcanica
Svi ce gubiti bodove, treba samo pametno igrati protiv ovih jacih ekipa, nije sramota igrati i na X.
Mada ja sam misljenja i kad bi osvojili ovu ligu i prosli taj play off da nam je bolje ostati u federaciji, uci u visi rang i proci kao sloboda sad ,samo bi nam nanijelo vecu stetu.
Kada bi npr. igrom slucaja neke stvari se poklopile, pa dosao Burekovic i taj famozni vezni. Druga prica bi bila, prvo sto bi dobili igrace za prvih 11, a drugo, sto bi i klupa daleko kvalitetnija bila.
Na glavu se nasaditi, ali Travnik dobiti.
Na glavu se nasaditi, ali Travnik dobiti.
-
To bi vec bila top prica, al tesko.
- BatistutA19
Odlicna ova snimka skracena sa MY TV i himna se lijepo cula i sve ,stvarno Ali ima taj osjecaj za gol prvi petom i prateci kako je se on samo ubacio a onaj 4 gol volej odlican i asistencija Smajkovicu..Masic koliko god fula on bas odradi za ekipu namjesta dodaje a ono u prvom sto je fulo ma ono se puca u suprotni ugao jer golman zatvori blizi ugao a nije ono ni lahka pozicija ali pogadjat ce Masic dugo je prvenstvo.Ne treba stvarat neki pritisak veci igracima utakmicu po utakmicu srce na teren i mora doci nagrada za borbu ,ovakvu ekipu je grehota ne podrzat,tacno sve pocinje iz svlacionice i mora se odrazit na teren a u to su sve novajlije uklooile i Jusic,Martinovic,Rasevac s vec Tabak je domaci posto.
Odmorit malo do Travnika nadam se da ce Dario ih spremit fizicki takticki a najvise psihicki jer gore koliko god si jak tesko da favorit mozes bit uvjek zaebano bilo mada ocekujem Pirotu obojenu u crno i crveno a za rezultat cemo vidjet.
Odmorit malo do Travnika nadam se da ce Dario ih spremit fizicki takticki a najvise psihicki jer gore koliko god si jak tesko da favorit mozes bit uvjek zaebano bilo mada ocekujem Pirotu obojenu u crno i crveno a za rezultat cemo vidjet.
Protiv Travnika ako uzmemo 3 boda iduce kolo 6-7 hiljada na Bilinom Polju.NK Čelik je u okviru drugog kola Prve lige FBIH pobijedio Jedinstvo iz Bihaća rezultatom 4:1, a zvanični podaci koje je delegat unio u Comet sistem kažu da je na stadionu prisustvovalo 3.500 navijača.
Na ostalim utakmicama Prve lige FBIH prisustvo po utakmicama bilo je: OFK Gradina 0:2 NK Travnik (250), FK Budućnost 1:1 FK Radnik (350), NK TOŠK 2:0 FK Radnički (650), NK Stupčanica 5:0 FK G. Rahić (550), NK Bratstvo 3:2 HNK Tomislav (300), (trenutno igraju) FK Goražde 0:0 FK Tuzla City (500).
Tako je Čelik imao skoro 1000 navijača više u odnosu na sve ostale utakmice Prve lige FBiH zajedno, što zaista govori o tome da je najveća snaga Čelika njegovi navijači.
U Premijer ligi BiH najviše gledatelja zabilježeno je na utakmici između Slobode i Željezničara (0:1), i to 2300. Na Gradskom stadionu u Bijeljini na utakmici između Radnika i Veleža okupilo se 1820 gledatelja, dok je u Konjicu susret između Igmana i Širokog Brijega ispratilo 1100 navijača. Večeras na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli susret će odigrati GOŠK i Posušje, a gotovo sa stopostotnom sigurnošću možemo reći da neće premašiti 3500 navijača na Bilinom polju.
U Prvoj ligi RS najviše gledatelja zabilježeno je na utakmici između Slavije i Leotara, i to 300 gledatelja.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
Kad izadju podatci kluba o prodatim kartama tad ce se znat koliko je raje bilo.Mogu oni napisat i 12000 al broj karti ti kazuje koliko imas rutonja i zenturaca na stadionuAvenija je napisao/la: ↑25 kol 2024, 20:48Protiv Travnika ako uzmemo 3 boda iduce kolo 6-7 hiljada na Bilinom Polju.NK Čelik je u okviru drugog kola Prve lige FBIH pobijedio Jedinstvo iz Bihaća rezultatom 4:1, a zvanični podaci koje je delegat unio u Comet sistem kažu da je na stadionu prisustvovalo 3.500 navijača.
Na ostalim utakmicama Prve lige FBIH prisustvo po utakmicama bilo je: OFK Gradina 0:2 NK Travnik (250), FK Budućnost 1:1 FK Radnik (350), NK TOŠK 2:0 FK Radnički (650), NK Stupčanica 5:0 FK G. Rahić (550), NK Bratstvo 3:2 HNK Tomislav (300), (trenutno igraju) FK Goražde 0:0 FK Tuzla City (500).
Tako je Čelik imao skoro 1000 navijača više u odnosu na sve ostale utakmice Prve lige FBiH zajedno, što zaista govori o tome da je najveća snaga Čelika njegovi navijači.
U Premijer ligi BiH najviše gledatelja zabilježeno je na utakmici između Slobode i Željezničara (0:1), i to 2300. Na Gradskom stadionu u Bijeljini na utakmici između Radnika i Veleža okupilo se 1820 gledatelja, dok je u Konjicu susret između Igmana i Širokog Brijega ispratilo 1100 navijača. Večeras na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli susret će odigrati GOŠK i Posušje, a gotovo sa stopostotnom sigurnošću možemo reći da neće premašiti 3500 navijača na Bilinom polju.
U Prvoj ligi RS najviše gledatelja zabilježeno je na utakmici između Slavije i Leotara, i to 300 gledatelja.
U Travniku je bitno ne izgubit a s pobjedom dobijas ono sto se sanjalo mjesec dana da imas 9 bodova poslije tri kola i najmanje 5000 gledalaca protiv Zvijezde!
- Zenicanin988
Mozda ne bi bilo loše da Robijasi malo agresivnije krenu s pozivanjem navijaca na jug, mislim da bi imalo efekta, vratilo bi se stare raje.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
- Allgunsblazing
Nema od tog nista. Konstantno se pozivaju svi na jug, ali je valjda svima lakse sjest i pametovati.Zenicanin988 je napisao/la: ↑25 kol 2024, 23:22 Mozda ne bi bilo loše da Robijasi malo agresivnije krenu s pozivanjem navijaca na jug, mislim da bi imalo efekta, vratilo bi se stare raje.
Sad, da se neko ne uvrijedi, ja sam na toj tribini bio u tri razlicite decenije, postujem sve i jednog koji je dio svog zivota ostavio na jugu, ali treba biti iskren pa reci da je mnogo tih starijih bas iskompleksirano.
Pazi sad, jedan nece na jug jer se "mora" obuci crna majica, ne moze da shvati zasto se bas "mora" tako. Nekad smo bili sareni, sta sad ovi mladji seru sa majicama? Taj nacin razmisljanja.
Drugi pak voli da se i uslika, a onda ce na jugu neko mladji njemu nesto reci i problem.
Treci opet smatra da su na jugu supci jer smatra da ga se ne postuje dovoljno za razliku od nekih koji imaju neko postovanje, a apsolutno ga nisu zasluzili. Ovi donekle i imaju pravo za svoje misljenje, ali nije ni smisao juga biti samo zato sto ce neko reci "vidi ovog jest navijac" nego da poderes svoj glas zajedno sa drugih 100-200 ili kao nekada 2000 ljudi kako bi klub koji volis i igraci koji igraju za taj klub dobili neki dodatni elan pa igrali bolje i jace i na kraju donijeli pobjedu. Mnogi zaboravljaju zasto su tu.
Cetvrtim opet smetaju pjesme. Ne pojave se 15 godina pa bi onda kad dodju da i dalje pjevamo "Ako iko ikada." I opet kazem, sve te pjesme imaju svoje mjesto u historiji Robijasa i naseg kluba, ali novo vrijeme, novi ljudi, nema smisla da se 100 ljudi prilagodjava petorici. Sjetite se samo utakmice protiv Sarajeva, bas se ova situacija desila i jucer se desilo na zapadu.
Petom je opet zasmetalo sto mu je neko rekao da pazi kako nosi trans, sal ili majicu jer sta njemu ima neko pricati, a kad nas onda naguze ovi ili ono, placemo ko zadnje picke.
I onda na to dodas sindrom Sejo. U pola pjesme te prekida nekim pokusajem navijanja sa zapada. I onda se ocekuje da sve stane i da se navija tih pet minuta kako zapad zeli i problem je kad nije tako. Koliko god mladji momci trebaju imati postovanja prema starijim, tako i stariji moraju postovati mladje jer se 90 minuta daju za klub (i puno vise od toga) i treba imati razumijevanja. Jug ce uvijek ukljuciti zapad u "igru" kada bude vrijeme za to i iskoristiti to na najbolji moguci nacin, a ne da smo stalno u nekom raskoraku jer nekom ego ne moze trpiti da on ne vodi pjesmu, iako vise nikakve veze sa tim nacinom zivota nema.
Dakle, kada svi sklonimo nasa ega u stranu, jug ce biti jos bolje mjesto. A i ovako, realno situacija nikada nije bila bolja na jugu. Da li je razlog tome sto nas i nema nesto previse ili smo fakat napredovali mentalitetom je pitanje za neko drugo preseravanje.
Sve sto sam ja mislio, ti si napisao brate. Potpisujem od rijeci do rijeci.
Mladim snagama na Jugu dati punu podrsku u radu i pomoci u bilo kojem obliku, ali ne mjesati se u njihov rad...ako dodjes na Jug, postuj tribinu, postuj hijerarhiju na njoj i poderi svoje grlo i dlanove u tih 90 minuta, jer na kraju krajeva zato i stojis na Jugu.
Nazalost, vjerujem da bi "stara garda" mislila da se ona treba nesto tu pitati i da ona drzi vaz. Nece da moze. Pustite momke da stvaraju svoju pricu, kao sto smo je i mi same stvarali i prozivjeli. Licno, puno vise mi se svidja sta ovi momci danas rade, bez obzira na brojnost. U nase vrijeme bilo je i previse indijanstine, al jbg takva vremena bila Zato momci, samo furajte svoju furku.
Mladim snagama na Jugu dati punu podrsku u radu i pomoci u bilo kojem obliku, ali ne mjesati se u njihov rad...ako dodjes na Jug, postuj tribinu, postuj hijerarhiju na njoj i poderi svoje grlo i dlanove u tih 90 minuta, jer na kraju krajeva zato i stojis na Jugu.
Nazalost, vjerujem da bi "stara garda" mislila da se ona treba nesto tu pitati i da ona drzi vaz. Nece da moze. Pustite momke da stvaraju svoju pricu, kao sto smo je i mi same stvarali i prozivjeli. Licno, puno vise mi se svidja sta ovi momci danas rade, bez obzira na brojnost. U nase vrijeme bilo je i previse indijanstine, al jbg takva vremena bila Zato momci, samo furajte svoju furku.
Samo Čelik zenički !!!