Prva liga 2024/2025

Redbull

Re: Prva liga 2024/2025

Post Postao/la Redbull »

sale je napisao/la: 20 kol 2024, 10:08 Koga vidite iz lige da ima kapaciteta za igranje PL?

Infrastruktura
Finansije
Sportski segment

Gledajuci ova 3 aspekta ni jedan klub nije ni blizu PL, pogotov jer liga ide na 10 klubova, sto automatski znaci da ce biti potrebna i veca finansijka sredstva nego sto je to sad.
Ni jedna ekipa, mozda stupcanica kada bi igrali na drugom stadionu. Opet, to ce ih kostati dosta, plus ne igraju nikad kuci.

Sto se tice pl sa 10 klubova, taman ce se i ovi manji klubovi bez infrastrukture ocistiti. Ne da ti igra jedan gosk, koji opet ima mozemo reci ok uslove. Po meni radnik je katastrofa ili ne daj boze iz rsa da udje leotar, kozara i tako ti klubovi.
sale

Post Postao/la sale »

Redbull je napisao/la: 20 kol 2024, 10:25
sale je napisao/la: 20 kol 2024, 10:08 Koga vidite iz lige da ima kapaciteta za igranje PL?

Infrastruktura
Finansije
Sportski segment

Gledajuci ova 3 aspekta ni jedan klub nije ni blizu PL, pogotov jer liga ide na 10 klubova, sto automatski znaci da ce biti potrebna i veca finansijka sredstva nego sto je to sad.
Ni jedna ekipa, mozda stupcanica kada bi igrali na drugom stadionu. Opet, to ce ih kostati dosta, plus ne igraju nikad kuci.

Sto se tice pl sa 10 klubova, taman ce se i ovi manji klubovi bez infrastrukture ocistiti. Ne da ti igra jedan gosk, koji opet ima mozemo reci ok uslove. Po meni radnik je katastrofa ili ne daj boze iz rsa da udje leotar, kozara i tako ti klubovi.
Stupcanica izgleda najozbiljnije, ali s obzirom da nemaju infrastrukturu, sve im pada u vodu, pogotov s tim sto im je sve daleko.
Sportski segment im izgleda ok, imaju taj neki kontinuitet od par sezona, s druge strane finansije ako sam mogao dobro upratiti uglavnom se to svodi na finansiranje od strane opstine, sto je jako lose.
Oni ako imaju ambicije da igraju PL, moraju infrastrukturu pripremiti u federalnoj ligi, pa tako da kad dodju u PL mogu fokus staviti samo na sportski segment.

Sto se tice finansija Bratstvo i Tosk imaju te neke najjace sredine, al opet pitanje je koliko tu ima volje za nesto vise od federalne lige.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

sale je napisao/la: 20 kol 2024, 10:54
Redbull je napisao/la: 20 kol 2024, 10:25

Infrastruktura
Finansije
Sportski segment

Stupcanica izgleda najozbiljnije, ali s obzirom da nemaju infrastrukturu, sve im pada u vodu, pogotov s tim sto im je sve daleko.
Sportski segment im izgleda ok, imaju taj neki kontinuitet od par sezona, s druge strane finansije ako sam mogao dobro upratiti uglavnom se to svodi na finansiranje od strane opstine, sto je jako lose.
Oni ako imaju ambicije da igraju PL, moraju infrastrukturu pripremiti u federalnoj ligi, pa tako da kad dodju u PL mogu fokus staviti samo na sportski segment.

Sto se tice finansija Bratstvo i Tosk imaju te neke najjace sredine, al opet pitanje je koliko tu ima volje za nesto vise od federalne lige.
Koliko se moglo primjetiti samo mi i stupcanica imamo neke zelje da igramo pl. Stupcanica nema infrastrukture l, mi nemamo finansije, tako da vidjet cemo. Stupcanicu finansiraju i neki investitori, alma ras i jos neki turcin kako sam upratio. Ne znam koliko im treba svoj stadion da srede za pl, vjerujem da je veca neka investicija.

Bratstvo i tosk jednostavno nemaju uslove za to. Cisto sumnjam da bi i finansijski mogli to izgurati. Tuzla je po svemu sudeci pustena niz vodu, opet ne bi ih otpisao, ali je rasulo. Sisoja opet ganja da preuzme slobodu, dok oni ne znaju ni gdje igraju federalnu, na tusnju ili u simin hanu.
phillies

Post Postao/la phillies »

Nacelnik opstine Olovo je vlasnik firme "Alma Ras", koji je glavni sponzor Stupcanice. Dakle nema da fali :D Upravo ono sto ih trenutno koci je infrastruktura, jer oni ako zele "ganjati" PL, trebali bi vec sada krenuti u projekt rekonstrukcije stadiona, da ne bi morali putovati u Zenicu ili negdje drugo na domace utakmice.
Slazem se da su Bratstvo i TOSK svoji na svome u Federalci i pitanje je koliko ce oni imati ambcije za plasman u PL.
O nama se sve zna, finansije su najveca prepreka napretku, pa vidjecemo.

Nazalost, vrijeme nije na nasoj strani (ni bilo kojeg drugog kluba iz Federalne Lige), jer svake sezone sve ce biti veci jaz izmedju klubova Lige 10 (cak usudio bih se reci Lige 8, jer po mom misljenju, 90% sanse da ispadnu imace upravo klubovi koji su tu sezonu usli u Premijer Ligu). Klubovi koji igraju Evropu, dobijace znacajnije injekcije od UEFA-e (osim ako ne ispadnu kao Velez),a ovi ostali ce polako zaostajati za njima.
Dakle bolje bi bilo sto prije "hvatati zadnji voz", ali realnost je da ce to biti teska borba.
Samo Čelik zenički !!!
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Ovom simm bau treba udariti zabranu od 10 godina igranja prve lige. Namjerno su ovo uradili, ugasit ih odmah.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Sto ovaj mali iz Tomislava reseta :pivo:
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Redbull je napisao/la: 24 kol 2024, 11:56 Ovom simm bau treba udariti zabranu od 10 godina igranja prve lige. Namjerno su ovo uradili, ugasit ih odmah.
Oni se svakako gasw
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Ovaj Rahić ove godine izgleda taraba. Prognozirao sam im na početku ispadanje u 3. rang.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Stupčanica i Bratstvo dvije najkvalitetnije ekipe. Pogledao sam Goražde Tuzla cijelu utakmicu, onako tvrdo, domaćinsko suđenje, obe ekipe su gornja sredina tabele od 4. do 8. mjesta. Tuzli za nešto više treba napadač, Durmiš smiješan igrač.

Dosta ekipa u 5 deka, ima i ovih raspada za ispadanje Radnički, Gradina, Jedinstvo, Rahić.

Čeliku je veliki ispit gostovanje u Travniku, Hadžićima i Rahiću, ako hoćemo da budemo tu u vrhu i konkurentni do zime, tu se mora uzeti 4 ili 6 bodova.

U Travniku očekujem poraz :mrgreen: nismo im mogli ništa ni kad smo 10 puta jači bili.
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Mi moramo dobiti Travnik ako mislimo sta vise. Ocekujem sljedece kolo kiks i stupcanice, ali mora se priznati da su dosta jaci. Opet, dugo je prvenstvo, pa cemo da vidimo do zime kako ko stoji i 90% stvari tu ce se vec znati.
Truhlo

Post Postao/la Truhlo »

Redbull je napisao/la: 25 kol 2024, 20:12 Mi moramo dobiti Travnik ako mislimo sta vise. Ocekujem sljedece kolo kiks i stupcanice, ali mora se priznati da su dosta jaci. Opet, dugo je prvenstvo, pa cemo da vidimo do zime kako ko stoji i 90% stvari tu ce se vec znati.
Bod je odličan, smiriti euforiju, nismo mi toliko dobri koliko se raja od rezultata i dobre igre naložila :mrgreen:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.
Redbull

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 25 kol 2024, 20:40
Redbull je napisao/la: 25 kol 2024, 20:12 Mi moramo dobiti Travnik ako mislimo sta vise. Ocekujem sljedece kolo kiks i stupcanice, ali mora se priznati da su dosta jaci. Opet, dugo je prvenstvo, pa cemo da vidimo do zime kako ko stoji i 90% stvari tu ce se vec znati.
Bod je odličan, smiriti euforiju, nismo mi toliko dobri koliko se raja od rezultata i dobre igre naložila :mrgreen:
Znam da nismo, ali dok nas nosi ova atmosfera, iskoristiti maskimalno i uzeti na to sto vise bodova.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Bod u Travniku ko pobjeda
phillies

Post Postao/la phillies »

U Jedinstvu pljuste ostavke. Sef strucnog staba, sportski direktor i jedan clan Uprave kluba od veceras su bivsi. Nazalost, ad-hok rjesenja su se ponovo obila o glavu, i to u najgorem trenutku.
Malo me je zbunio dio njihovog obavjestenja:
S pomoćnim trenerom gospodinom Amirom Durgutovićem je obavljen razgovor te je potencijalno izrazio želju za ostankom ali je zaključeno da će se novom šefu stručnog štaba ponuditi sklapanje ekipe.
Da li oni razmisljaju sada dovesti trenera (koliko vidim Adzem se spominje) i pustiti ga da sad sklapa ekipu, vjerovatno tri kola ce biti vec za nama. Kakav oni rezultat da ocekuju?
Zao mi je sto im se ovo desava, ali teska sredina za rad do zla Boga.
Samo Čelik zenički !!!
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Eugen je napisao/la: 27 kol 2024, 20:24 Bod u Travniku ko pobjeda
Nemoj toga bgt. Jbt Travnik pa nije Zrinjski Mostar.
Biti ce atmosfera kao kod kuce pa i jača.Igraci trebaju krv da pišaju kao sto cemo mi na tribini. Ako ne poginu i ne budu grizli da se pobjedi jbs ih i popisaj sve.
Odgovori