Transferi 2026/27

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Kontras'88

Re: Transferi 2026/27

Post Postao/la Kontras'88 »

prisonbreak je napisao/la: 25 lip 2026, 11:59
kalifa je napisao/la: 25 lip 2026, 11:52
prisonbreak je napisao/la: 25 lip 2026, 11:36

Za mene on i nije pokazao da treba ostati u PL.
Ne znam onda koji si ti fudbal gledao majstore...
Svako svoje misljenje.
Kakav king i premijer liga, budimo realni..
Brotherze
12. igrač

Post Postao/la Brotherze »

Jedina prednost Kinga je sto je mlad pa moguce da dobrim radom napreduje. Za njegovu visinu bi trebalo da je bar malo brzi jer na nekim tekmama i nije pokazao da moze pobjeci. Al eto nikad se ne zna, nadat se da eksplodira i da imal koristi od njega.
Ovi ostali pridosli su OK, na njima je da pokazu da su pojacanja.
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Jos desno krilo, desetka, devetka i lijevi bek. Tad se moze reci da imamo popunjen prvi tim. Međutim Omiceva buduca pozicija određuje da li nam jos neko pojacanje treba, ako Omic bude u vezom redu fali nam mozda jos jedan stoper, ako Omic bude stoper fali nam zadnji vezni.

Za neki balans ekipe mislim da ne bi bilo optimalo da pivote igraju Amoah i Mohedano, u tom slucaju fali destrukcije u sredini.
Srce, čast i ponos!
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Sa tri od cetiri pojacanja potpisani su dvogodisnji ugovori. Samo je Sabanovic na jednogodisnjem ugovoru, sto je i razumljivo obzirom na njegovu minutazu u posljednje vrijeme.
Mislim da su ovo dobri potezi Uprave. Sad je na igracima da opravdaju povjerenje koje su dobili od kluba.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

phillies je napisao/la: 25 lip 2026, 13:27 Sa tri od cetiri pojacanja potpisani su dvogodisnji ugovori. Samo je Sabanovic na jednogodisnjem ugovoru, sto je i razumljivo obzirom na njegovu minutazu u posljednje vrijeme.
Mislim da su ovo dobri potezi Uprave. Sad je na igracima da opravdaju povjerenje koje su dobili od kluba.
To ti govori da zele graditi tim i onu drugu sezonu sa tim igracima, da imaju povjerenje u njih. Na njima je da to klubu vrate
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Do kada su potpisani novi ugovori sa Sutkovicem, Hodzicem, Maseticem i Masicem?
kalifa

Post Postao/la kalifa »

PatrickBateman je napisao/la: 25 lip 2026, 12:42 Jos desno krilo, desetka, devetka i lijevi bek. Tad se moze reci da imamo popunjen prvi tim. Međutim Omiceva buduca pozicija određuje da li nam jos neko pojacanje treba, ako Omic bude u vezom redu fali nam mozda jos jedan stoper, ako Omic bude stoper fali nam zadnji vezni.

Za neki balans ekipe mislim da ne bi bilo optimalo da pivote igraju Amoah i Mohedano, u tom slucaju fali destrukcije u sredini.
amoah se komotno moze gurnuti na prednjeg veznog u formaciji 4-2-3-1 gdje bi se u odbrani pravilo 4-3-3 jer je u ovoj sezoni bio jedini koji je smio uzeti loptu pa je zato i bilo gresaka a mislim da bi gore uspjesno pravio mnogo sansi napadacima pogotovo ako se dovede kvalitetna devetka.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

kalifa je napisao/la: 25 lip 2026, 14:02
PatrickBateman je napisao/la: 25 lip 2026, 12:42 Jos desno krilo, desetka, devetka i lijevi bek. Tad se moze reci da imamo popunjen prvi tim. Međutim Omiceva buduca pozicija određuje da li nam jos neko pojacanje treba, ako Omic bude u vezom redu fali nam mozda jos jedan stoper, ako Omic bude stoper fali nam zadnji vezni.

amoah se komotno moze gurnuti na prednjeg veznog u formaciji 4-2-3-1 gdje bi se u odbrani pravilo 4-3-3 jer je u ovoj sezoni bio jedini koji je smio uzeti loptu pa je zato i bilo gresaka a mislim da bi gore uspjesno pravio mnogo sansi napadacima pogotovo ako se dovede kvalitetna devetka.
Apsolutno ne. Nikada to nije dobro odigrao niti treba igrati. Stavise i par puta kad je igrao u federalci gravitacija ga je vukla stoperima a ne napadacima. Nije napravio nista s te pozicije. Jednostavno ne igra to i nije njegova pozicija.
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

Rz88 je napisao/la: 25 lip 2026, 13:58 Do kada su potpisani novi ugovori sa Sutkovicem, Hodzicem, Maseticem i Masicem?
Sa Masketom kako sam ja danas saznao nije se jos dogovorilo i velike su razlike koliko on trazi a koliko klub daje.
Ako je istina ovo tu je prevelika rqzlika i tesko da ce i doc do dogovora.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Cinvict35 je napisao/la: 25 lip 2026, 14:58
Rz88 je napisao/la: 25 lip 2026, 13:58 Do kada su potpisani novi ugovori sa Sutkovicem, Hodzicem, Maseticem i Masicem?
Sa Masketom kako sam ja danas saznao nije se jos dogovorilo i velike su razlike koliko on trazi a koliko klub daje.
Zinula mu gizica ha? Sretan put, al promociju u PL nigdje nece dobiti kao u Celiku, nek slobdono ide negdje drugo ili nek se vuca po orvoj ligi.
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Ja stvarno o ovim pojacanjima ne mogu nista komentirat jer nikom.ne poznajem kvalitet,jesam ja gledo utakmice ali ono gledas i ne zanima te niko pa cu to ostavit ovim sto bolje su zapazili.
Na prvu .i je dosad dobro sto je najbitnije sve u vakat ne kasni se nista i zvanicno poceli pripreme i ima plan
Nadam se jos dobrm pojacanjima jos ojacat napad i malo sredinu ,ne znam za golmana ali ja bi Sutkovicu dao priliku da je br 1.
Nadam se da ce bit jos nekih odlazaka koji realno nemaju kvalitet.
Zao mi Masica ako je to tako ako trazi puno vece pare onda sretno ima Stupcanica a u Wwin ligi niujednom klubu nema sanse da zaigra osim u Celiku.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

prisonbreak je napisao/la: 25 lip 2026, 15:00
Zinula mu gizica ha? Sretan put, al promociju u PL nigdje nece dobiti kao u Celiku, nek slobdono ide negdje drugo ili nek se vuca po orvoj ligi.
Ne treba sad vrijedjati, klub zna svoje, igrac svoje, ako se nadju na sredini dobro i jest, ako igrac misli da moze negdje drugo bolje proci, pa ljudski se rastanemo i to je to.

Stalno gledam greske koju prave mnogi fudbaleri, nevezano za Masica ovdje, odmah hoce sve, niko nema strpljenja korak po korak da ide. Moram spomenuti Masica evo, prekucao prvu federalnu, hajde sad uradi sve u PL, pokazi da mozes, napravi transfer vani i obezbjedi se. Imas pravi tim, vole te svi, trener ti vjeruje, ako to nije sansa koju trazis ja ne znam. Ne smije se zaboraviti da se vratio u federalnu, jer nije mogao naci klub u pl, sansa za povratak ne moze biti bolja i ti sad to prokockaj.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Slazem se...Igrace nit treba okivati u zvijezde jer niko nije veci od kluba, ali ne treba na njih ni drvlje i kamenje u slucaju da se ne mogu dogovoriti sa klubom...Putuj igumane i ne brini za manastir sto bi rekli.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Cinvict35

Post Postao/la Cinvict35 »

prisonbreak je napisao/la: 25 lip 2026, 15:00
Neznamo tacno niko al tako sam cuo al et nek se nadzu na sredini ne treba ni njega podcjenjivat a ni da on sad pljacka klub i trazi previse kako on tako i bilo koji drugi igrac
Nadam se da su ovo samo nagadzanja ali otom potom
laudrup
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la laudrup »

"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
Odgovori