Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
laudrup je napisao/la: ↑22 lip 2026, 15:34
Sarkazam ili ne, ne išćite prvi ban na forumu s pisanjem nečega što neko može drugačije protumačit...
Izbrisan je post...
Ma nisi trebao brisat naravno da je sarkazam a ujedno i test koliko su naši navijači još uvijek u jednom dijelu nesvjesni DA IMAMO NAJSTABILNIJI KLUB U BIH s jednom od NAJUSPJEŠNIJIH uprava. Još uvijek su nam draži tračevi od te činjenice.
Stvarno mi je debilno da neko sumnja da 80-90% ekipe će bit tu do prozivke nakon što je svake polusezone tako bilo.
Ne sekirajte se puno i uživajte u našoj svetinji. Širimo pozitivu, a ne skepcitizam i pesimizam. Kako će se tek svariti da nam je prvu sezonu cilj opstanak? Kako će se svariti neki ne do Bog ali vrlo mogući debakli koje ćemo doživjeti.
PatrickBateman je napisao/la: ↑22 lip 2026, 17:24
Ruku u vatru dajem da se kojim slucajem evo danas dovelo nekakvih polovnjaka i upitnih igraca, ovi sto danas ser* sto ne nista ne dovodi, sr*li bi tokom jula i na pocetku sezone sto ne nije sacekalo da se dovede nesto kvalitetno.
Cuj Real Madrid neuigran
Niko nista ne s..re nego ti mozak tako radi da vidis svuda negativu
Ti bi nas sad ubjedzivao da je bolje dovodit igrace u avgustu i septembru nego sad.Svi smo mi svjesni ko smo i sta smo i sta raspolazemo i da cemo se morat nasadit na glavu da dovedes top igraca, niko nije ovde nista lose ni drugacije napisao nego se cisto raspravlja i normalno je da svaki pametan navijac zeli da sto prije vidi ekipu na okupu i da startamo sto bolje.
Ovde postaje kao i na FB ako nesto protiv Krolka napises 10 likova ti se javlja da te napada ili sarkazmom te pokusava spustit i zavuc, haloo forum misljenja, prijedlozi zelje i sl zato smo ovde
Ruku u vatru dajem da se kojim slucajem evo danas dovelo nekakvih polovnjaka i upitnih igraca, ovi sto danas ser* sto ne nista ne dovodi, sr*li bi tokom jula i na pocetku sezone sto ne nije sacekalo da se dovede nesto kvalitetno.
Cuj Real Madrid neuigran
Ti bi nas sad ubjedzivao da je bolje dovodit igrace u avgustu i septembru nego sad.Svi smo mi svjesni ko smo i sta smo i sta raspolazemo i da cemo se morat nasadit na glavu da dovedes top igraca, niko nije ovde nista lose ni drugacije napisao nego se cisto raspravlja i normalno je da svaki pametan navijac zeli da sto prije vidi ekipu na okupu i da startamo sto bolje.
Ovde postaje kao i na FB ako nesto protiv Krolka napises 10 likova ti se javlja da te napada ili sarkazmom te pokusava spustit i zavuc, haloo forum misljenja, prijedlozi zelje i sl zato smo ovde
Hvala Bogu da vidim negativu. Samo je sustina da ta negativa nije realno stanje, nego pojava koja se ovdje vjestacki kreira od nekolicine likova, i to traje konstanto jos od zime. Citav drugi dio sezone, reci cu do utakmice u Vitezu je proveden u nekoj nepotrebnoj nervozi, a sto se odrazilo i na posjetu. Na glavnoj temi frajer hladno uzima Zvijezdu iz Gradačca kao primjer kako se treba radit i nije ga stid, nakon svega.
Jesil razmisaljo o tome da ljudi mozda nece da dovode na prvu nego da traze najbolju mogucu opciju, upravo da bi tvoje apetite zadovoljili. Ako je neko kvalitet isplati se sacekat i pretrpit određeni period da bi se ostvarila dugorocna korist. Nadovodili smo se svakakvih panjeva u prethodnim sezonama i nije im pomoglo vrijeme koje su imali da se "uigraju".
Cuj Real Madrid neuigran
Ne znam ko ti je rekao da je tvoje, moje ili bilo čije mišljenje bitno, ovdje na forumu, fb itd?
Cuj Real Madrid neuigran
Ma to su 3-4 ista lika koji su redovno kenjali ovdje cim losije igramo, ili je to isti lik koji se loguje pod vise imena, slicno kao onaj ledeni na onom tamo forumu hehe.
Sreca pa u upravi imamo pametne momke koji ne slusaju razne neznalice nego furaju svoj fazon.
Nije ovo nikakav prostor za svadju ili bilo sta nego za konstruktivne razgovore i polemisanje za transfere, ali samo da se ogradim od toga da sam ja, koji sam dolazio svaku utakmicu iz Sarajeva od kantonalne pa do ove lige, pljuvao po mom Čeliku kada je loše igrao. Također ni ovo nije nikakvo pljuvanje vec cinjenice koje su jasne kao dan a to je da se mora dovesti mnogo igraca a da nema toliko prostora kao kad se igralo u nizim rangovima. Sportski pozdrav.
Pa i trebali bi malo pozurit jer ovo vise nije federalna u kojoj je pauza milion godina mi imamo nesto vise od mjesec dana do pocetka prvenstva a nemamo ni pola od dovoljnog rostera. Kad da se momci uigraju?
Kakvo uigravanje, to je šuplja, postoji samo kvalitet i nedovoljan kvalitet. Kalesić prošle godine dođe vikend pred prvenstvo i kroz 3 sedmice upadne u prvih 11 i izdominira polusezonu, džabe ti npr Delić koji je tu od prvog dana, meda ne može.
Mi imamo kakvu takvu okosnicu, dovoljnu da startamo pripreme, uz još 2, 3 dolaska do prozivke, sasvim dobro da se krene raditi. Najbolja pojačanja čekati do septembra ako treba.
Velka greska u rqzmisljanju OGROMNA sto me cudi bar za tebe ti znas PL.Klasicni i cisti primjer ti je Sarajevo koje ima ne samo na papiru nego i posjeduje kvalitet igraca za klasu bolje nego Zrinjski i Borac pa nemogu meda zbog toga sto mjenjaju stalno po 7 ili 8 10 igraca po sezoni pa se ne stignu uigrat i uklopit dok ova druga dva se nadograde po 3 ili 4 5 nebitno ali ne toliko da se disbalansiraju i da je na terenu 7 do 8 igraca koja se nikad nisu ni vidjeli.
E sad ti skontaj gdje smo mi i gdje si sam govorio da moramo dovest citav novi prvi tim ili eventualno 9 igraca,pa kako ti nebi onda igralo uigravanje i upoznavanje ekipe.
Jos dodajem u svoju argumentaciju da ti neces dovodit kvalitet igraca koje dovode ove 3 ekipe a pogotovo Sarajevo pa da se oni uklope na suhi kvalitet
Sve je to divno bajno, svaki klub bi volio kompletiran roster do prozivke, ali realno ako hoćeš neki jači kvalitet, vrijedi sačekati još koji dan, sedmicu, za pravog igrača.
Nama je od krucijalne važnosti, ogromne, da pogodimo tih 10 igrača koji će doći, uključujući i već potpisanog Omića. Zato pametnije sačekati ove kvalitetne što ganjaju inostranstvo, pa ako propadne eto ih u PL do septembra, nego potpisivati sad neke propale prosjeke kao Galić npr. Mislim da puno kvalitetnije i potentnije igrače možemo dovesti ako budemo strpljivi i ne budemo žurili.
Naravno...istog sam misljenja da ce bolji igraci gledati da odu van zemlje i ako im se izjalovi eto njih nazad. Ali isto tako, ne bi u septembru dovodili pola tima, vec do 2 eventualno 3 igraca. Prije svega, jer ti igraci koji traze vani angazman dakle nesto vise vrijeme, pa ih treba i platiti. Dalje, sto je pricano "ulazak u sistem". Bezbolnije je 2-3 igraca uvesti u vec postavljen sistem, nego dovesti npr pet sesti igraca i onda praviti sistem.
Imam povjerenja, kako u UO, tako i u strucni stab. Nisu u ovom poslu od jucer i znaju sta ih ocekuje, pa ce nadam se gledati da sto prije naprave kvalitetnu okosnicu ekipe, sastavljenu od proslosezonskih igraca i pojacanja...a kad dodje vrijeme nadograditi ekipu nekim rutonjom i killerom protivnickih PL ekipa
Lijepo je ljeto pred nama...uzivajte drugovi!
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."