NK Čelik

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.

Najviše deficitarna pozicija u Čeliku po vama je?

Anketa traje do: 02 srp 2026, 14:37.

Golman
0
Nema glasova.
Bekovi
2
15%
Stoperi
1
8%
Defanzivni centralni vezni
0
Nema glasova.
Ofanzivni centralni vezni
5
38%
Krila
1
8%
Napadač
4
31%

Ukupno glasova: 13

Avenija
Policija

Re: NK Čelik

Post Postao/la Avenija »

Obzirom na stil igre koji ćemo biti primorani igrati dva veznjaka jaka na lopti + Amoah i dva brza krila za istrčavanje kontri su nužnost. U ligi koju smo osvojili smo dominirali u svemu osim u brzini. Tako da je tu najveći problem.

Ali opet se vodim logikom Horić, Regoje, Jusić svi po 20+ godina karijere bez prekida, milion utakmica na svim razinama...pa ako ko zna šta treba oni znaju, što bi ja razmišljao. Vjerujem im 100000%. Jedino što mislim da trebaju pojačanje u SŠ u vidu ofanzive, neko takodjer ko je iskusan ali na mjestu napadača i krila. Da taj ofanzivni dio digne što više i da radi na tome na tom dijelu terena.

Ono što mene brine je marketinška stana, ako sada nismo zanimljivi jačim sponzorima kada sa prosjekom od 5500 ulazis medju 10 najjacih klubova države gdje ćeš biti top 3 u svim segmentima od TV gledanosti i posjećenosti i vidljivosti, medijski itd itd.. kada ćeš?
Svaka vaša želja košta, svake pripreme, jaka logistika..treba to finansirati. Gdje su JP, federacija, jače firme iz realnog sektora ,ustvari da ne nabrajam i prozivam možda se i radi na sponzorstvima..Samo ću čisto onako pitati koje je elektroprivredi i telekomu po veličini tržište Zenice. Jesu li drusteveno odgovorni?

Koliko je bitna rashodovna strana gdje spadaju pojačanja još bitnija je prihodovna.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

R0b je napisao/la: 09 lip 2026, 11:45 Ovakvog @Truhlo traži :mrgreen:

slika
Dvojica ovakvih ispred hore i mašetića, rock n roll :alkohol:
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Šta ono bi sa Libetom, jel produžio ugovor? On bi nam sjeo haos, uz ove što nabraja @avenija, ne bi nam niko gola mogao zabit :lol:

Al nekako imam osjećaj da se preozbiljno shvatio ovaj plasman u PL, od foruma, uprave, struke, navijača, simpatizera, yebo sve ako ne napravimo ludilo od ekipe, odmah u top 4 u prvoj sezoni :mrgreen:
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Truhlo je napisao/la: 09 lip 2026, 12:09 Šta ono bi sa Libetom, jel produžio ugovor? On bi nam sjeo haos, uz ove što nabraja @avenija, ne bi nam niko gola mogao zabit :lol:

Al nekako imam osjećaj da se preozbiljno shvatio ovaj plasman u PL, od foruma, uprave, struke, navijača, simpatizera, yebo sve ako ne napravimo ludilo od ekipe, odmah u top 4 u prvoj sezoni :mrgreen:
Nemoj da zajebajes sad, 2 godina nam punis glavu kako je pl drugi svijet za ovo sve i sad mi preozbiljno shvatili 😂😂😂
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Truhlo je napisao/la: 09 lip 2026, 12:09 Šta ono bi sa Libetom, jel produžio ugovor? On bi nam sjeo haos, uz ove što nabraja @avenija, ne bi nam niko gola mogao zabit :lol:

Osvajamo KUP u prvoj godini odmah, idemo u Evropu, konferencijska liga, okupacija Krakova 3000+ rutonja i sociosa.
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Dva vezana poraza i 1351 osoba na Bilinom. U gostima bus jedan.

Crvenimo se po forumima. Kosmicka pravda jer smo se svima popeli na glavu sa brojem ljudi na stadionu, iako znamo da nije istina.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

Allgunsblazing je napisao/la: 09 lip 2026, 12:21 Dva vezana poraza i 1351 osoba na Bilinom. U gostima bus jedan.

Crvenimo se po forumima. Kosmicka pravda jer smo se svima popeli na glavu sa brojem ljudi na stadionu, iako znamo da nije istina.
+1
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Jedva čekam da pogledam taj film o Čeliku.
Vjerovatno poslije SP premijera a prije prvenstva.
Baš sam vidio Dadu Ruvića(dron.ba) da je hvatao kadrove iz svih mogućih pozicija onaj dan protiv Igmana pa i na proslavi.
Siguran sam da bolji film o nekom klubu nije snimljen u BiH.

Koliko god sam molio Boga da završi sezona jer je bila teška, iscrpljujuća, svakog vikenda strepi za rezultat tako mi već sad nedostaju utakmice. :D
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Kad smo kod kosmicke pravde, ako propadne socios model, jedini krivac bice Bati koji ubi pricom o sociosu ostalim navijacima "druge vjere" :D :D :D :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Spustite nerealna očekivanja. Ide nam borba za svaki metar terena, za svaki gol, za svaki bod. Cilj treba biti isključivo opstanak a ne neka pumpanja atmosfere i pritiska bespotrebno.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

slika

Para na paru, uš na fukaru :lol:
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

PonosniSmogovci je napisao/la: 09 lip 2026, 12:44 Spustite nerealna očekivanja. Ide nam borba za svaki metar terena, za svaki gol, za svaki bod. Cilj treba biti isključivo opstanak a ne neka pumpanja atmosfere i pritiska bespotrebno.
Mnogi ce se razocarati bas radi ovih nerealnih zelja i ocekivanja. Ja kad to pisem kazu mi da sirim negativu al ev napisat cu opet da ne gledate Velez bezveze i da smanjite ocekivanja. Doci ce solidni dobri igraci ali ni blizu Pidre Sarica ili Hrkaca. Jos jednom vas molim da smanjite ocekivanja da ne bi pali u depresiju i prije nego sezona pocne. Pustite upravu da rafi posao i podrzite rad bez obzira na vase analize. Ne znamo ko koliko para trazi i sigurno je da ce se dovesti najbolje sto mozemo. Al gledat igrace Veleza je bas nerealno trenutno. Mozda jednog tog nivoa ubodemo i bilo bi super. Jedan stepenik nize spustite i to je neki bazen igraca za nas. Sloga Rudar Radnik Posusje i tako to. Ovo iznad je nedostizno trenutno.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Ma svjesni smo mi ovdje na forumu, kao i oni koji su uz Celik od Kantona ili Centra, ali hajd objasni ovih dodatnim 4000 ljudi da sada utakmice nece biti karneval, da necemo dominirati na Bilinom, da ce i sudije svirati kontra nas vise jer cemo morati igrati defanzivni nogomet, da cemo derati koljena, lomiti noge i ruke za svaki bod...i da treba biti dobra posjeta unatoc mozda i losijim rezultatima, jer klubu treba podrska u PL (bilo moralna sa tribina, bilo finansijska kupovinom karata)....Mnogi su trazili Premijer Ligu godinama i "uzdisali" za elitom...eto sad, imaju priliku uzivati. Nek izdrze jednu sezonu i dolaze na stadion, a kasnije cemo vidjeti :D :D :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

PonosniSmogovci je napisao/la: 09 lip 2026, 12:44 Spustite nerealna očekivanja. Ide nam borba za svaki metar terena, za svaki gol, za svaki bod. Cilj treba biti isključivo opstanak a ne neka pumpanja atmosfere i pritiska bespotrebno.
Kad mogu lester i thun, možemo i mi, bar drugo mjesto i kup, ne mora odmah titula. :mrgreen:

Ne znam gdje vidite da neko ima veća očekivanja osim borbe za opstanak do zadnjeg kola?
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

KakhaKaladze je napisao/la: 09 lip 2026, 12:53
Mnogi ce se razocarati bas radi ovih nerealnih zelja i ocekivanja. Ja kad to pisem kazu mi da sirim negativu al ev napisat cu opet da ne gledate Velez bezveze i da smanjite ocekivanja. Doci ce solidni dobri igraci ali ni blizu Pidre Sarica ili Hrkaca. Jos jednom vas molim da smanjite ocekivanja da ne bi pali u depresiju i prije nego sezona pocne. Pustite upravu da rafi posao i podrzite rad bez obzira na vase analize. Ne znamo ko koliko para trazi i sigurno je da ce se dovesti najbolje sto mozemo. Al gledat igrace Veleza je bas nerealno trenutno. Mozda jednog tog nivoa ubodemo i bilo bi super. Jedan stepenik nize spustite i to je neki bazen igraca za nas. Sloga Rudar Radnik Posusje i tako to. Ovo iznad je nedostizno trenutno.
Ima odličnih igrača u te 4 nabrojane ekipe, ekipe iz vrha se pojačavaju sa njihovim igračima, tako da ne vidim nikakav problem da pojačaju i nas.
Odgovori