NK Čelik

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.

Koga bi ste voljeli prvo kolo kao protivnika?

Anketa traje do: 14 lip 2026, 13:33.

Sarajevo, Željo u Zenici
14
41%
Sarajevo, Željo u gostima
4
12%
Borac, Zrinjski u Zenici
1
3%
Borac, Zrinjski u gostima
0
Nema glasova.
Radnik, Sloga u Zenici
8
24%
Radnik, Sloga u gostima
3
9%
Velež, Široki u Zenici
4
12%
Velež, Široki u gostima
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 34

Truhlo
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

Eugen je napisao/la: 08 lip 2026, 12:44 Dovest ce se 9-10 igraca, treba imati na umu da ne mozes odmah na pocetku dovesti igrace jer i oni kalkulisu rano im jos potpisivati ugovore, drugo nisi sada toliko finansijski jak da im mozes ponuditi uslove sto mogu drugi, jedino sto ih moze privuci jeste nasa zdrava prica, klub, navijaci, stadion i to, ali to je vecinom za igrace koji proslu sezonu nisu imali nekakav ucinak u Premijer ligi ili neke koji se vracaju iz povreda. Moramo promijeniti razmisljanje nije ovo Druga liga Centar ni Prva liga FBiH. Nama je grcevita borba za opstanak zajednos Leotarom, Radnikom i Slogom, to je realnost
Najvažnije je da ganjamo igrače u najboljim godinama, da to ne budu rutonje 30+ ili nešto puno mlado bez iskusta. Moramo napraviti trkački i mentalitetom ekipu koja će orati i ginuti za svaku loptu, a samo igrači sa dobrom fizikom dolaze u obzir, to nam je jedina nada za ostanak u ligi. Nešto poput Sivca, Mašetića, Hodžića, Mašića al PL kvalitet, pogotovo vezni red, tu nam se ne smiju ponoviti šetaći i statičari ko Jenjić.

Dobro je što Leotar upada umjesto Rudara, jedan manje lošiji konkurent, oni imaju sigurno za klasu lošiju ekipu od naše trenutno. Oni, Radnik, Sloga i Široki će nam biti konkurenti za ostanak, vidjet ćemo možda i Velež, puno turbulencija kod njih.
samocelik
12. igrač

Post Postao/la samocelik »

Dobro je što i ovi nominalno jači od nas dosta će mjenjati i raditi rezove. Moći će se itekako čapiti bodova protiv Veleža i Želje na Bilinom polju. Sarajevo i Zrinjski sa novim trenerom, Borac sigurno evropa na jesen. Gore pomenuti Široki, Sloga,Leotar, Radnik. Uz nabrijane rutonje sa zapada i neumoljivu podršku juga, može se dosta na Bilinom uraditi. Čini mi se najidealni trenutak za ulazak u PL
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Harun Karic je dobae igrac. Al sve veznjaci na trzistu, nigdje dobrog krila, beka :D
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Dosta toga ce zavisiti i od toga kakvo cemo sudjenje imati, protekla tri nivoa smo bili zasticeni, ali Premijer liga je sad druga prica. Kako nase navijace obuzdati posebno one sa zapada kad te sad krenu krast sto u gostima, ali posebno kod kuce. Mislim da za to nismo jos nikako spremni, potrebno je dosta razgovora i dosta uputa za navijace jer Premijer liga nije Prva liga FBiH, svaki incident je masna kazna za klub, pa zatvaranje tribina, stadiona ... Moramo svi redom biti pametniji, podrzavati maksimalno svoj tim, te pokusati sto manje stete napraviti na racun kluba...
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

samocelik je napisao/la: 08 lip 2026, 13:39 Dobro je što i ovi nominalno jači od nas dosta će mjenjati i raditi rezove. Moći će se itekako čapiti bodova protiv Veleža i Želje na Bilinom polju. Sarajevo i Zrinjski sa novim trenerom, Borac sigurno evropa na jesen. Gore pomenuti Široki, Sloga,Leotar, Radnik. Uz nabrijane rutonje sa zapada i neumoljivu podršku juga, može se dosta na Bilinom uraditi. Čini mi se najidealni trenutak za ulazak u PL
Nekako ispade dobar trenutak, realno trebamo biti samo bolji od Leotara i još jednog, neće biti lagano al onako ruku na srce, jako ostvarivo.
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Najbitnija stvar od svega je da je klub konacno stabilan i poslozen, radi se odlicno i atomosfera je isto tako odlicna. Nemoguce je da se tolika pozitiva ne preslika na teren. Igraci koje dovedemo mozda nece bit klase za ovu ligu, ali isto tako sam uvjeren da na talasu pozitive mogu pruziti i vise nego sto se mozda ocekuje.

Papir ne govori apsolutno nista, eto FKS je cist primjer, dodje Ljajic za kojeg se zna da je tri klase iznad ovoga pa nema ni 10 G/A u sezoni. Dzaba sve to kad na vrhu nisi poslozen kako treba.

Ni Velez ni Siroki Brijeg po mom misljenju nemaju ekstra ekipe ali eto stabilni su. Pogotovo Velez, ja imam osjecaj da male stvari odlucuju hoce li se boriti za Evropu ili za opstanak.
Srce, čast i ponos!
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Cekamo idalje zvanicne brojke za Radnik i Igman kako bi mogli sumirati temu posjete u prosloj sezoni.

Isto tako me zanima ko ce biti igrac sezone. Na prvu svima Masic, ali ako bude glasanje, moj glas ide Hori jer mislim da je puno vise doprinio od Masica svojim iskustvom, znanjem, liderstvom, primjerom i u samom sastavljanju ekipe.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

PatrickBateman je napisao/la: 08 lip 2026, 14:37 Najbitnija stvar od svega je da je klub konacno stabilan i poslozen, radi se odlicno i atomosfera je isto tako odlicna. Nemoguce je da se tolika pozitiva ne preslika na teren. Igraci koje dovedemo mozda nece bit klase za ovu ligu, ali isto tako sam uvjeren da na talasu pozitive mogu pruziti i vise nego sto se mozda ocekuje.

Papir ne govori apsolutno nista, eto FKS je cist primjer, dodje Ljajic za kojeg se zna da je tri klase iznad ovoga pa nema ni 10 G/A u sezoni. Dzaba sve to kad na vrhu nisi poslozen kako treba.

Ni Velez ni Siroki Brijeg po mom misljenju nemaju ekstra ekipe ali eto stabilni su. Pogotovo Velez, ja imam osjecaj da male stvari odlucuju hoce li se boriti za Evropu ili za opstanak.
100%, kad je klub uredan, organizovan, bez dugova, bez kašnjenja plata, uz najbolju podršku sa tribina, može se puno napraviti bez obzira na manji budžet.

Jedva čekam prozivku i prvi potpis novog igrača :alkohol: Evo čitam željkan starta sa pripremama 19. juna, znači i mi bi trebali biti tu negdje, još 10ak dana :pray:
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Mi se trebamo.pozabavit nasom ekipom ,sklopit finu neku ekipu neki mix od ovih nekoliko.igraca i uz pojacanja i da to Regoje i Jusic dobro utegnu znaci da se bore na terenu da time nadomjestimo nekvalitet. I za mene je i Bajram i 1 Maj i Nova godina ako opstanemo i mislim da cemo.opstat.
Trebat ce neka i edukacija za navijace da to nije kao prije od odlaska na gostovanja sto neko piso nema setanja po gradu sjedenje po.kaficima do ponasanja u Zenici zbog kazni.
Sto se tice sudjenja koliko god ima greski kvalitet je presudan ,ima naravno greski ali sigurno nema koliko navijaci gledaju sve navijacki.
Po meni tabela je realna da li je iko bolji od Borca ili Zrinjskog naravno da nije i ko god bi sudio njihova su prva 2 mjesta.
Da li su najlosiji Rudar,Sloga,Posusje bili ,naravno da jesu i tu ko god bi sudio zavrsili bi dole..
Mnogi ste pisali u 1 ligi sudije savez.odlucuje,ma bolan reko sam mi kad napadnemo 1 mjesto nema kluba i sudije koji ce nas zaustavit tako je bilo 18 bodova razlika.
Kod nas je vecinom.pogotovo sarajevskih klubova za njihov neuspjeh sudije su alibi, realno Zrinjski i Borac bolji a nece se ni pomirit ni priznat i na kraju ljudi dokazu u Europi.Gresaka ima ali ne toliko koliko navijaci gledaju neobjektivno i sve navijacki i nazalost sve kroz neke vjere i gluposti i prosipajuci lazni patriotizam isti politicari.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

PatrickBateman je napisao/la: 08 lip 2026, 14:37 Najbitnija stvar od svega je da je klub konacno stabilan i poslozen, radi se odlicno i atomosfera je isto tako odlicna. Nemoguce je da se tolika pozitiva ne preslika na teren. Igraci koje dovedemo mozda nece bit klase za ovu ligu, ali isto tako sam uvjeren da na talasu pozitive mogu pruziti i vise nego sto se mozda ocekuje.

Šta smatraš pod klasom za ovu ligu? I ne trebaju nam klase jer ne napadamo titulu. Trebaju nam PL standardni igrači. Evo šta je za mene pojačanje navodim samo primjer jer mislim da Čelik može dobaciti do toga nivoa.

Tipa Ghorzi Radnik, Mehmedović Sloga, Jović Sloga, Mehanović Sloboda Tuzla, Marcel Ritzmaier Prijedor(evo on neka prodje ozbiljne pripreme bit će kod nas učinkovitiji nego Ljajić u Sarajevu)...osrednji PL igrači koji bi kod nas sigurno igrali karijere života što zbog okruženja, pozitivne atmosfere, podrške na stadionu i gledanosti, mnogo derbija itd.

Pa Čelik iz druge lige je izbacivao u prvi plan igrače da sebi srede egzistenciju poput Telalovića, Kalesića evo Šere, sve u godini jednoj. Šta će biti sada kada si elitni rang na areni svake sedmice. U fokusu cijele javnosti.

I stručni štab se mora dobro popuniti mi svi zaboravljamo ali vjerujem u klubu da se i na tome radi, ne mora staff brojati kao Zri, Sar, Bor, ali može upola kraći ono najosnovnije.

Isto tako treba što prije i zadržati sve korisno iz ovog rostera sada i rješiti se bez emocija ko ne moze biti ni druga opcija na svojoj poziciji. Nema više "trpljenja" i krpljenja u profesionalnom rangu gdje moras biti medju najboljih 8 klubova

Ali da sam maksimalno optimističan da će sve biti dobro sada jesam.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Avenija je napisao/la: 08 lip 2026, 15:31

Šta smatraš pod klasom za ovu ligu? I ne trebaju nam klase jer ne napadamo titulu. Trebaju nam PL standardni igrači. Evo šta je za mene pojačanje navodim samo primjer jer mislim da Čelik može dobaciti do toga nivoa.

Tipa Ghorzi Radnik, Mehmedović Sloga, Jović Sloga, Mehanović Sloboda Tuzla, Marcel Ritzmaier Prijedor(evo on neka prodje ozbiljne pripreme bit će kod nas učinkovitiji nego Ljajić u Sarajevu)...osrednji PL igrači koji bi kod nas sigurno igrali karijere života što zbog okruženja, pozitivne atmosfere, podrške na stadionu i gledanosti, mnogo derbija itd.

Pa Čelik iz druge lige je izbacivao u prvi plan igrače da sebi srede egzistenciju poput Telalovića, Kalesića evo Šere, sve u godini jednoj. Šta će biti sada kada si elitni rang na areni svake sedmice. U fokusu cijele javnosti.

I stručni štab se mora dobro popuniti mi svi zaboravljamo ali vjerujem u klubu da se i na tome radi, ne mora staff brojati kao Zri, Sar, Bor, ali može upola kraći ono najosnovnije.

Isto tako treba što prije i zadržati sve korisno iz ovog rostera sada i rješiti se bez emocija ko ne moze biti ni druga opcija na svojoj poziciji. Nema više "trpljenja" i krpljenja u profesionalnom rangu gdje moras biti medju najboljih 8 klubova

Ali da sam maksimalno optimističan da će sve biti dobro sada jesam.
Klasom smatram ove sto idu u Borac, Zrinjski, Sarajevo pa i Zeljeznicar, da ih ne nabrajam sad.

Takve sto si ih ti naveo nam trebaju i takve cemo i dovest, poenta mog prethodnog posta je da imamo sve preduslove da od nekog ko je naizgled prosjek napravimo klasu.
Srce, čast i ponos!
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Znam samo da će odbrana biti armirani Čelik, Regoje, Jusić i Hora, nema boljih u državi za katenačo :mrgreen: Samo da ubodemo brza krila i dobrog veznjaka da ih može lansirati, ide Maške na 20 golova :alkohol:
Brotherze
12. igrač

Post Postao/la Brotherze »

Ma samo da je naci brza krila, od ovih iz prve lige jedino Jamakovic imao brzinu al s loptom tanak.
Sero dribler al nije brzine imao I cim ga neki jaci i brzi bek nekoliko puta zaustavi on krene udarat od muke.
King isto nista posebno, nit brzine nit nekog driblinga al eto on je mlad jos.
Marin jeste nas al ni u prvoj ligi na krilu nije pravio razliku a sta onda u PL ocekivat. Na iskustvo znao zabit neke golove i to je to.

Mi cemo se u gostima vecinom branit a protiv ovih jacih i na Bilinom pa valjalo bi nekoliko brzih igraca da mogu kontre istrcat. Kao nekad Matko kad pored Alihodzica ko brzi voz prodje i zabi za 3-1 protiv Zelje.

Al eto vidjecemo sta ce nasi uspjeti da ugrabe na pijaci koja slijedi sad.
habuba
12. igrač

Post Postao/la habuba »

KakhaKaladze je napisao/la: 07 lip 2026, 22:42
AeroMs33 je napisao/la: 07 lip 2026, 21:22 Jbg zato smo govorili na zimskoj pauzi dovesti par Pl igraca nije radi prve lige nego radi ovog scenarija . Ali isla je prica ne e niko,sto pare bacati.....
Valjda se uograju nekako do pocetka tih 10-15 tak igraca ali tesko a najveci posao ce biti od tih igraca barem 7 potrefiti da budu pojacanja
Govorilo se i da se dovedu jer nemamo kvalitet pa evo skoro 20 bodova prednosti na kraju. Hajmo vjerovat upravi i pustit ljudima da rade svoj posao. Nicim nam nisu dali povoda za nesto drugacije. Lahko je nama s kauca rec treba dovest. Evo Rashforda haman nece potpisat Barcelona pa da ga dovedemo. To je rezon pojedinih ljudi ovdje. Znamo mi svi ko je kvalitet al ne znaci nama jedan igrac ako ce pojest dobar dio budzeta. Isto tako je i za igrace iz trenutnog rostera. Ja vjerujem da ce ti evo konkretno mladji igraci tipa Hodzic Smajlovic Sutkovic trazit puno manje novca nego neki drugi U21 igraci koje bi doveo iz lupam Sirokog il ce ti trazit garanciju da igraju. Problem je za nas svaki odlazak. Evo Šero nek ide, al nek ti ode i Maške i Sivac Amoah negdje deugo ti si u velikom problemu. Ja se samo pribojavam da bi i Maške mogao trazit opcije da se naplati nakon dobre sezone.

Nije se bas govorilo zbog prve lige, vec zbog premier lige. Robert se javio i objasnio da nije bilo vrijedno bacanja para jer je trenutni tim bio dovoljan za osvajanje lige (sto opet nije bio glavni argument vecine nas koji smo iznosili taj argument za dovodjenje par igraca PL kvalitete na zimu). Mi sada moramo dovesti 10tak igraca i ja sam misljenja da nas treba da zaboli dzon za kalkulisanje igraca i da se niko ne treba cekati vec da se trebaju potpisati oni koji zele igrati a za koje je strucni stab odlucio da su potrebni. Svi oni koji kalkulisu kada izvise za angazman vani ce doci i preko krca igrati i dati polovan rezultat. Mi ekipu treba da sastavljamo kao Barbarez repku, ono najbolje sto mozes privuci a da uzdize kvalitet tima na deficitarnoj poziciji.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Već 31 glas na anketi, većina logično "zenički do kosti" odmah želi u startu klanicu tako da očekuju Želju i Sarajevo( 45%), dok ima i mudrih taktičara koji žele slabijeg protivnika da se uđe pobjedom u sezonu(Radnik, Sloga u Zenici na drugom mjestu sa 23%)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Odgovori