NK Čelik

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.

Koga bi ste voljeli prvo kolo kao protivnika?

Anketa traje do: 14 lip 2026, 13:33.

Sarajevo, Željo u Zenici
14
41%
Sarajevo, Željo u gostima
4
12%
Borac, Zrinjski u Zenici
1
3%
Borac, Zrinjski u gostima
0
Nema glasova.
Radnik, Sloga u Zenici
8
24%
Radnik, Sloga u gostima
3
9%
Velež, Široki u Zenici
4
12%
Velež, Široki u gostima
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 34

Truhlo
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la Truhlo »

pasha je napisao/la: 07 lip 2026, 20:35 Izgleda, da će Jenjić biti izglasan za igrača utakmice.

Mala mu satisfakcija za nogu u dupe....
Nisam nikad vidio veznjaka sa manjim radijusom kretanja, pa lik se vrti u 20 metara, njemu je kraj karijere nakon ove sezone realno. Treći ili četvrti rang Hrvatske plafon.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 07 lip 2026, 20:37 Ima li neko tačne podatke na kraju sezone.
Kolika je sveukupna brojka posjete na BP ove sezone. Svih 13 kola zajedno.
Prosjek.
I top 5 najposjećenijih utakmice ove sezone od prve do pete. Bez kupa. Samo liga.

@phillies @truhlo ?
5438 prosjek.

Naše top 3:
- Gošk 10500
- Igman 9500
- Radnik 7500

Gošk je u top 5 sigurno, ove dvije ne vjerujem. Ako misliš top 5 u BiH. Dalje Travnik 7000 i TOŠK 7000.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Truhlo je napisao/la: 07 lip 2026, 21:33
Avenija je napisao/la: 07 lip 2026, 20:37 Ima li neko tačne podatke na kraju sezone.
Kolika je sveukupna brojka posjete na BP ove sezone. Svih 13 kola zajedno.
Prosjek.
I top 5 najposjećenijih utakmice ove sezone od prve do pete. Bez kupa. Samo liga.

@phillies @truhlo ?
5438 prosjek.

Naše top 3:
- Gošk 10500
- Igman 9500
- Radnik 7500

Gošk je u top 5 sigurno, ove dvije ne vjerujem. Ako misliš top 5 u BiH. Dalje Travnik 7000 i TOŠK 7000.
Znaci Čelik je na Bilinom polju pratilo 70 694 gledalaca ove sezone.

Prosječno 5438 gledalaca.

Najposjećenije utakmice:
- Gošk 10500
- Igman 9500
- Radnik 7500
- Travnik 7000
- TOŠK 7000
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

AeroMs33 je napisao/la: 07 lip 2026, 21:22 Jbg zato smo govorili na zimskoj pauzi dovesti par Pl igraca nije radi prve lige nego radi ovog scenarija . Ali isla je prica ne e niko,sto pare bacati.....
Valjda se uograju nekako do pocetka tih 10-15 tak igraca ali tesko a najveci posao ce biti od tih igraca barem 7 potrefiti da budu pojacanja
Govorilo se i da se dovedu jer nemamo kvalitet pa evo skoro 20 bodova prednosti na kraju. Hajmo vjerovat upravi i pustit ljudima da rade svoj posao. Nicim nam nisu dali povoda za nesto drugacije. Lahko je nama s kauca rec treba dovest. Evo Rashforda haman nece potpisat Barcelona pa da ga dovedemo. To je rezon pojedinih ljudi ovdje. Znamo mi svi ko je kvalitet al ne znaci nama jedan igrac ako ce pojest dobar dio budzeta. Isto tako je i za igrace iz trenutnog rostera. Ja vjerujem da ce ti evo konkretno mladji igraci tipa Hodzic Smajlovic Sutkovic trazit puno manje novca nego neki drugi U21 igraci koje bi doveo iz lupam Sirokog il ce ti trazit garanciju da igraju. Problem je za nas svaki odlazak. Evo Šero nek ide, al nek ti ode i Maške i Sivac Amoah negdje deugo ti si u velikom problemu. Ja se samo pribojavam da bi i Maške mogao trazit opcije da se naplati nakon dobre sezone.
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

AeroMs33 je napisao/la: 07 lip 2026, 21:22 Jbg zato smo govorili na zimskoj pauzi dovesti par Pl igraca nije radi prve lige nego radi ovog scenarija . Ali isla je prica ne e niko,sto pare bacati.....
Valjda se uograju nekako do pocetka tih 10-15 tak igraca ali tesko a najveci posao ce biti od tih igraca barem 7 potrefiti da budu pojacanja
Zar stvarno mislis da si u januaru mogao dovesti igrace koje mozes sad? U januaru ti se nije nudilo 80 igraca kao sto ti se sad nudi i to dovoljno govori
Srce, čast i ponos!
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

Kaze Nedo na lajvu da je Celik vec potpisao 5-6 igraca i da nece biti nikakvih problema za Celik da ostane, a dobro je obavijesten realno.
Tako da vjerujmo upravu, sigurno je sve pod kontrolom.
Nulatridva

Post Postao/la Nulatridva »

https://www.transfermarkt.com/milos-tos ... ler/344967

Po Srbiji se priča da dolazi u Čelik!
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Nulatridva je napisao/la: 08 lip 2026, 09:44 https://www.transfermarkt.com/milos-tos ... ler/344967

Sta znam, macak u vreci. Igrao u najgoroj ekipi Srbije, kada gledas klip ko Iniesta, a to mozes napraviti i Hodzicu.
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Jel danas licenciranje?
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Negdje sam procitao da ce se 10.06 znati odluka. Sad jel tad zasjedaju ili ce poslati prije klubovima pa tek onda medijima ne znam.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Najbolje raditi u tisini :D
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

prisonbreak je napisao/la: 08 lip 2026, 10:13
Nulatridva je napisao/la: 08 lip 2026, 09:44 https://www.transfermarkt.com/milos-tos ... ler/344967

Sta znam, macak u vreci. Igrao u najgoroj ekipi Srbije, kada gledas klip ko Iniesta, a to mozes napraviti i Hodzicu.
Bolje iz zadnje ekipe da je igrao, da ima minuta, nego sa klupe neko ime bez utakmica 2 godine, to su mačke iz vreća :lol:

Sviđa mi se ovaj, ne mora ni doći, al ovako dobre godine, dosta utakmica u nogama, zdrav, pa nek je i prosjek bolje nego neka zvijezda što ne može sastaviti 3 utakmice u nizu.

Ako ovakve budemo ciljali i dovodili, neće biti zime :like:
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

KakhaKaladze je napisao/la: 07 lip 2026, 22:42
Govorilo se i da se dovedu jer nemamo kvalitet pa evo skoro 20 bodova prednosti na kraju. Hajmo vjerovat upravi i pustit ljudima da rade svoj posao. Nicim nam nisu dali povoda za nesto drugacije. Lahko je nama s kauca rec treba dovest. Evo Rashforda haman nece potpisat Barcelona pa da ga dovedemo. To je rezon pojedinih ljudi ovdje. Znamo mi svi ko je kvalitet al ne znaci nama jedan igrac ako ce pojest dobar dio budzeta. Isto tako je i za igrace iz trenutnog rostera. Ja vjerujem da ce ti evo konkretno mladji igraci tipa Hodzic Smajlovic Sutkovic trazit puno manje novca nego neki drugi U21 igraci koje bi doveo iz lupam Sirokog il ce ti trazit garanciju da igraju. Problem je za nas svaki odlazak. Evo Šero nek ide, al nek ti ode i Maške i Sivac Amoah negdje deugo ti si u velikom problemu. Ja se samo pribojavam da bi i Maške mogao trazit opcije da se naplati nakon dobre sezone.
Mozes ti znat sta hoces.
Pitanje je dali ce igrac dati maksimum ili ce igrati radi reda.
Sad trebas dovesti 10 - 15 igraca a pitanje je kome ce leci klub,trener,atmosfera i ko ce se pokazati kao pojacanje a ko bacanje para.
Nesto se ne moze parama kupiti i da ih imas na bacanje ,treba vremena da sklopis ekipu.
Znamo svi da su finansije bitne drug . Pokrivamo se kolko je jorgan dug. Niko nista tu ne moze. Samo bacamo komentare
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Dovest ce se 9-10 igraca, treba imati na umu da ne mozes odmah na pocetku dovesti igrace jer i oni kalkulisu rano im jos potpisivati ugovore, drugo nisi sada toliko finansijski jak da im mozes ponuditi uslove sto mogu drugi, jedino sto ih moze privuci jeste nasa zdrava prica, klub, navijaci, stadion i to, ali to je vecinom za igrace koji proslu sezonu nisu imali nekakav ucinak u Premijer ligi ili neke koji se vracaju iz povreda. Moramo promijeniti razmisljanje nije ovo Druga liga Centar ni Prva liga FBiH. Nama je grcevita borba za opstanak zajednos Leotarom, Radnikom i Slogom, to je realnost
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Ma nek budemo bolji od Radnika i Sloge, meni ce biti Bajram.
Ne bih bio Upravi u kozi, nimalo jednostavan posao ih ceka, ali vjerujem da imaju znanja i snage da uz strucni stab i iskusnije igrace (Horic) nadju pravu formulu koja ce nas ostaviti u Premijer Ligi i u sezoni 2027/2028
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Odgovori