NK Čelik

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.

Koga bi ste voljeli prvo kolo kao protivnika?

Anketa traje do: 14 lip 2026, 13:33.

Sarajevo, Željo u Zenici
14
41%
Sarajevo, Željo u gostima
4
12%
Borac, Zrinjski u Zenici
1
3%
Borac, Zrinjski u gostima
0
Nema glasova.
Radnik, Sloga u Zenici
8
24%
Radnik, Sloga u gostima
3
9%
Velež, Široki u Zenici
4
12%
Velež, Široki u gostima
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 34

Avenija
Policija

Re: NK Čelik

Post Postao/la Avenija »

Truhlo je napisao/la: 07 lip 2026, 12:24
Avenija je napisao/la: 07 lip 2026, 12:21 Svaka vama čast pa vidite Smajlovića pa čak i na klupi.
Da nekim slučajem smo ostali još godinu u ovoj ligi ne bi ga vidio ni u federaciji. Niti ima snagu, niti brzinu, niti kondiciju za beka, niti duel igru, niti centaršut. Ne može prevagu u ligi FBiH napraviti. Uglavnom paklen posao pred stručnim štabom i upravom idućih sedmica. Baš paklen. Moraš napraviti ekipu koja će biti medju 6-7-8 najboljih u državi. 10+ provjerenih igrača.

Ne znam šta je teži i zahtjevniji period, sada idućih mjesec sklopiti PL ekipu ili zadnji ovo mjeseci borbe za ulazak u PL.

Pakao
Moraš imati u zapisniku 4 U21 igrača, Smajlović kakav god da je, kad uzmeš u obzir cijelu sezonu, kvalitetniji je za klasu od Babića i Palačkića.
Onda se izvinjavam, može ostati da se taj zapisnik popuni, Jel samo domaći ili se i King onda moze računati tu? Tu dvojicu ne bi iskreno da spominjem. Smiješno je i za Nemilu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Najsmijesnije je kad pocne klub objavljivati zahvalnice i raskide sa igracima, onda nastupa nasa publika, sa temom nasa djeca 😂😂😂
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Osim toga ides u rang gdje već sad svi imaju kostur tima za taj rang i prelaziš u brzinu više a oni svi ostali naviknuti..i stručni štab popuniti i dopuniti. Baš baš paklen mjesec slijedi.

4 puta Sarajevo, 4 puta Zrinjski 4 puta Borac, Velež, Široki...

Ali to smo i sanjali sad se prilagodi. Mi smo Čelik jebat ćemo im mater svima ako ništa na BP. Domaći teren najveća prednost i očekujem baš paklene atmosfere.

Najveća razlika je u fizici i brzini. Prilagodba brza najteža. Ali eto docice igrača koji će to koliko toliko neutralizirati.

Od prvog dana stoperski par koji bi pripremao i uigravao je Hodžić Mašetić. Horić mentor sa klupe. A i 40 utakmica. Bit će kartona, povreda svega. Ali ova dvojica su me oduševila. Pa i jučer najsigurniji dio tima. I visina i smirenost sve je tu. Još kad ispred sebe budu imali igrače koji znaju iznijeti i pomagati im i njima je lakše. Eto ako ništa stoperski par je riješen. Rezerve njihove nisu, Pored Horiča još jedan. Mislim da nema nikoga da ima nešto protiv da njih dvojica krenu u PL kao prvi izbor iako će i oni morati krvavo raditi cijelo ljeto i pripremne utakmice da se spreme.

Mislim da smo sazrili svi i da imamo i administraciju koja je dugo tu, iskustvo i klupu tj SŠ upućen bolje oko PL a imas sliku Slobode prošle godine kako ne treba. Siguran sam da mi nećemo praviti velike greške i da ćemo osigurati svoj cilj prve sezone.
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Redbull je napisao/la: 07 lip 2026, 12:28 Najsmijesnije je kad pocne klub objavljivati zahvalnice i raskide sa igracima, onda nastupa nasa publika, sa temom nasa djeca 😂😂😂
Srecom pa sad imamo manje igaca iz Zenice, pa nece bit previse tih kometara. Ono ljeto kad smo usli u FL nije se moglo ostati od takvih likova
Srce, čast i ponos!
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Babica i Smajlovica bih ostavio, ali poslao na dvojnu registraciju. Nista vise od trece opcije na svojim pozicijama, odnosno taj siri roster 25-28 igraca.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Evo ludilo ankete jedne idemo glasati da vidimo želje :grljenje:
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Avenija je napisao/la: 07 lip 2026, 13:34 Evo ludilo ankete jedne idemo glasati da vidimo želje :grljenje:
Zna se, odmah zenicki u kost, daj najvece rivale 😂

Vec vidim prva domaca kuci, 10k kazne pusimo haha
RubikovaKocka

Post Postao/la RubikovaKocka »

Sutra je vec 8.6 .. Mi nemamo vremena za odmor, al bukvalno.
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

RubikovaKocka je napisao/la: 07 lip 2026, 15:36 Sutra je vec 8.6 .. Mi nemamo vremena za odmor, al bukvalno.
Licenciranje, slaganje igračkog kadra, logistika za pripreme, sezonske, fan shop napuniti, ma posla preko glave, bukvalno uprava, administracija, stručni štab ne mogu priuštiti ni dan odmora, igrači ok 2 sedmice i pali motore :alkohol:
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

Avenija je napisao/la: 07 lip 2026, 12:28
Truhlo je napisao/la: 07 lip 2026, 12:24
Avenija je napisao/la: 07 lip 2026, 12:21 Svaka vama čast pa vidite Smajlovića pa čak i na klupi.
Da nekim slučajem smo ostali još godinu u ovoj ligi ne bi ga vidio ni u federaciji. Niti ima snagu, niti brzinu, niti kondiciju za beka, niti duel igru, niti centaršut. Ne može prevagu u ligi FBiH napraviti. Uglavnom paklen posao pred stručnim štabom i upravom idućih sedmica. Baš paklen. Moraš napraviti ekipu koja će biti medju 6-7-8 najboljih u državi. 10+ provjerenih igrača.

Ne znam šta je teži i zahtjevniji period, sada idućih mjesec sklopiti PL ekipu ili zadnji ovo mjeseci borbe za ulazak u PL.

Pakao
Moraš imati u zapisniku 4 U21 igrača, Smajlović kakav god da je, kad uzmeš u obzir cijelu sezonu, kvalitetniji je za klasu od Babića i Palačkića.
Onda se izvinjavam, može ostati da se taj zapisnik popuni, Jel samo domaći ili se i King onda moze računati tu? Tu dvojicu ne bi iskreno da spominjem. Smiješno je i za Nemilu.
Samo državljani BiH. Pored Šutkovića, Hodžića i Smajlovića, mi bi morali zaganjati još 3 U21 igrača, po mogućnosti one što već imaju PL iskustva. Prvo složiti 6 U21 da si miran, pa tek onda dalje ići.
prisonbreak

Post Postao/la prisonbreak »

Aleksandar Jovicic slobodan, nekad davno bio povezvan sa nama, odlican stoper. Mada mislim da on moze igrati u puno boljoj ekipi.
PonosniSmogovci

Post Postao/la PonosniSmogovci »

Konačno gotova najteža epoha u historiji kluba. Za 7 vikenda igramo prvo kolo Premijer lige. Jebote i dalje zvuči nerealno. Za prvo kolo bih volio neko gostovanje bilo koje osim Grbavice da se narod malo navikne da nema više izleta po gostujućim utakmicama. Da će jedini način dolaska biti organizovano s Robijašima i da će svaki odlazak u privatnoj režiji biti veliki rizik. Nema više pijuckanja kafa, sokova, piva u obilježjima kluba ili grupe u drugim gradovima. Jedino ako neko nije frajer pa je spreman pobiti se da li s policijom ili drugom navijačkom grupom.

Iskreno se nadam da će se postati svjesno čim prije dok neko nije dobro nastradao.

Kako god, moderatori postavite nam neki tajmer :D
pasha
12. igrač

Post Postao/la pasha »

Izgleda, da će Jenjić biti izglasan za igrača utakmice.

Mala mu satisfakcija za nogu u dupe....
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Ima li neko tačne podatke na kraju sezone.
Kolika je sveukupna brojka posjete na BP ove sezone. Svih 13 kola zajedno.
Prosjek.
I top 5 najposjećenijih utakmice ove sezone od prve do pete. Bez kupa. Samo liga.

@phillies @truhlo ?
AeroMs33

Post Postao/la AeroMs33 »

Jbg zato smo govorili na zimskoj pauzi dovesti par Pl igraca nije radi prve lige nego radi ovog scenarija . Ali isla je prica ne e niko,sto pare bacati.....
Valjda se uograju nekako do pocetka tih 10-15 tak igraca ali tesko a najveci posao ce biti od tih igraca barem 7 potrefiti da budu pojacanja
Odgovori