NK Čelik

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
phillies
12. igrač

Re: NK Čelik

Post Postao/la phillies »

Ovo zasluzuje da se nadje na temi. Svaka cast djevojko nasa!
Godinama su mnogi gledali NK Čelik kako pada i vjerovali da svjedoče njegovom kraju. Smijali su se, likovali i otpisivali klub za koji Zenica diše.

Govorili su da povratka nema, da će ime Čelika ostati samo uspomena iz nekih ljepših vremena.Ali nisu razumjeli ono najvažnije – Čelik nikada nije bio samo klub.

Dok su ga drugi otpisivali, oni najvjerniji bili su uz njega. Na njivama, livadama i seoskim terenima.

Na gostovanjima po kiši, suncu i snijegu. Daleko od reflektora, kamera i velikih utakmica. Tamo gdje je ostala samo čista ljubav prema crno-crvenim bojama.I upravo zato sinoćnje slavlje nije bilo samo slavlje ulaska u viši rang.Bilo je to slavlje puta.

Slavlje svih kilometara, svih borbi, svih godina čekanja i svih ljudi koji su ostali uz klub kada je bilo najteže. Slavlje Robije koja nikada nije odustala.

Slavlje grada koji je još jednom pokazao da se ne predaje.

Tribine Bilinog polja bile su more crno-crvenih šalova, baklji i pjesme. Hiljade glasova pjevale su kao jedno, a emocije su bile jače od svega. Mnogima su sinoć suze same krenule.

Ne zbog jedne utakmice. Ne samo zbog plasmana.

Nego zbog svega što je prethodilo ovom trenutku.Zbog svih koji su ostali kada je bilo najlakše otići.

Zbog svih koji su vjerovali kada je malo ko vjerovao.Jer ovo nije povratak preko noći.

Ovo nije povratak na tuđim leđima.Ovo nije ničija milost.

Ovo je povratak izboren pošteno. Krvavo. Zenički.

Korak po korak.Gostovanje po gostovanje.Pjesma po pjesma.Godina po godina.

NK Čelik nije firma.Nije projekat.Nije prolazni rezultat.

Čelik je inat jednog grada.Čelik je ponos radnika.

Čelik je emocija generacija.

Čelik je Zenica.

Zato svima koji su čekali njegov kraj ostaje samo jedna poruka:

Niste gledali kako umire Čelik.Gledali ste kako se kali.

A kada se iskali ono što Zenica voli – više nema sile koja ga može slomiti.Starac je izronio.

I opet stoji uspravno – na ponos Zenice, Robije i svih koji nikada nisu odustali od njega.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Cod je napisao/la: 01 lip 2026, 11:28 Avenija ti se baviš ovim statistikama,da li je klub jučer mogao inkasirati 100 000KM?
Ne znam iskreno, po mojoj procjeni oko 60 000 KM od ulaznica.
Ali food court i fan shop su ubili posao tako da je možda sve zajedno 100 000 KM.

A mi vjerujte nismo svjesni potencijala Čelika i koliko to može još iči prema gore.

Ja se nadam da će veći sponzori prepoznati ovu priču i ove brojke i da će Čelik sigurno biti u top 2 najgledanija kluba premijer lige iduće godine. Onaj direktor bhtelecoma prije 2 mjeseca na TV intervju kaže odlučili smo biti Čelikovi sponzori itd, ja Telecom još ne vidim. Ne samo njih, nego red je i federacija da nagradi prvake i mnoga javna preduzeća gdje mi punimo dobro njihov budzet kao treći najveći grad.

Može se mnogo toga pisati kad se bude imalo vremena.
Kako kaže Phillies godinama milimetar po milimetar idemo gore i dižemo ljestvice i uspješno ih preskaćemo.

Sada nam je potreban još veći skok i profesionalnost i ozbiljnost. Sumnja li ko u to? :)

Ima tu milion mali stvari i za kritiku ali nije ni vrijeme ni mjesto za to.

Još sam najviše pod dojmom atmosfere zadnjih 30 minuta.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Truhlo
12. igrač

Post Postao/la Truhlo »

1000 sezonskih (uključujući i djecu) u prosjeku po 50KM = 50 000KM plus 9 domaćih utakmica na jesen u prvenstvu u prosjeku po 50 000KM = 500 000KM ulaznice.

Mislim da je 50k prosjek od ulaznica ostvariv, Sarajevo, Željo po 75k, Borac, Zrinjski, Velež po 50k, Radnik, Sloga, Široki i ko već ulazi iz prve lige RS po 25k. Eto glat 400k od oka :lol:

Valjda smo i pirotehniku izrokali, neće prolaziti ovo u PL, ako ostane na istom nivou, svaka utakmica po 10k kazne.
Guest.1945

Post Postao/la Guest.1945 »

Ovo za pirotehniku u PL bogami bit ce gutavo.Robijaši su opet ko jedan na jugu i mogu zabraniti ali ovi pojedinci na zapadu....to bi baš trebalo posebno saopstenje napraviti i objasniti bukvalno, da smo sada u PL i da to nece tako lahko prolaziti kao u FL.
phillies
12. igrač

Ma jarane, pretresati mnogo rigoroznije od prvog kola, nek se raja navikne. I klub se treba oglasiti (znam da se svaku utakmicu pisu obavjestenja, ali sada se mora konkretno za pirotehniku pisati)... Ne treba nam da svako kolo punimo kasu Savezu svojim novcima. Pa cak i ako je cejf, odrediti dvije tri utakmice i odcejfiti.

Al jucer se bas dimilo :D :D :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Crkvice88

Post Postao/la Crkvice88 »

phillies je napisao/la: 01 lip 2026, 11:54 Ovo zasluzuje da se nadje na temi. Svaka cast djevojko nasa!

Zato svima koji su čekali njegov kraj ostaje samo jedna poruka:

Niste gledali kako umire Čelik.Gledali ste kako se kali.

Jeza :tobože: :tobože: :tobože:
Dize se prasina
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Jucer sta se svega zapalilo 😂

Samo u pl, morat ce se drasticno smanjiti, ako necemo da placamo po sezoni 100k kazni.
Cr7legia
12. igrač

Post Postao/la Cr7legia »

phillies je napisao/la: 01 lip 2026, 12:46 Ma jarane, pretresati mnogo rigoroznije od prvog kola, nek se raja navikne. I klub se treba oglasiti (znam da se svaku utakmicu pisu obavjestenja, ali sada se mora konkretno za pirotehniku pisati)... Ne treba nam da svako kolo punimo kasu Savezu svojim novcima. Pa cak i ako je cejf, odrediti dvije tri utakmice i odcejfiti.

Al jucer se bas dimilo :D :D :D
Kad već hoćemo malo za jučer, ko god je bacio topovski udar na ulazu za sezonske nije normalan zna da je tu radnik do 30 min. i on baca kod tog ulaza, boli me briga bacaj, ali nemoj da bi ozljedio druge s time.
NK Čelik 45 i Robijaši 88🖤❤️
OKK Čelik 54🖤❤️
Cod

Post Postao/la Cod »

Samo jos jedna stvar,zaista su veliki gubitnici oni koji jučer nisu bili na stadionu. Sa nekih 3000 ljudi na istoku i sjeveru top topova bi bilo.
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
phillies
12. igrač

Fino je ovo, al mi cekamo NAS video sazetak :D
Samo Čelik zenički !!!

Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Truhlo je napisao/la: 01 lip 2026, 12:28 1000 sezonskih (uključujući i djecu) u prosjeku po 50KM = 50 000KM plus 9 domaćih utakmica na jesen u prvenstvu u prosjeku po 50 000KM = 500 000KM ulaznice.

Mislim da je 50k prosjek od ulaznica ostvariv, Sarajevo, Željo po 75k, Borac, Zrinjski, Velež po 50k, Radnik, Sloga, Široki i ko već ulazi iz prve lige RS po 25k. Eto glat 400k od oka :lol:

Valjda smo i pirotehniku izrokali, neće prolaziti ovo u PL, ako ostane na istom nivou, svaka utakmica po 10k kazne.
Cini mi se da je malo nerealno da cijena ulaznica bude ista od 10km. Jer nelogicno je da bude cijena ista i za PL i FL.
Mislim da ce ulaznice za sve tribine ici + 2 km na ove dosadasnje cijene ulaznica!
samocelik
12. igrač

Post Postao/la samocelik »

Hajmo naprijed Čeeee u nove pobjedeee :alkohol:
phillies
12. igrač

18 utakmica po 12 maraka = 216 maraka nek ide snizenje na kolicinu 16KM, to je 200 KM sezonska i dobijes sve domace KUP utakmice gratis.
Ako si clan, pa ako bude popust kao i do sada 50% za 100KM oko 20 utakmica gledas na Bilinom pod krovom....pa kud ces bolje ponude :D :D :D
Samo Čelik zenički !!!

ALLSTAR

Post Postao/la ALLSTAR »

Vrijeme je da se GAK dovede u Zenici i da se odigra sa njima jedna prijateljska
Odgovori