Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Tema posvećena FK Željezničar okuplja sve navijače i ljubitelje kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, igračkom kadru, transferima, rezultatima i aktuelnim dešavanjima vezanim za Plave sa Grbavice.
AhmedNurudin

Re: Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Post Postao/la AhmedNurudin »

UzivaocKajkuta je napisao/la: 29 svi 2026, 13:43
AhmedNurudin je napisao/la: 29 svi 2026, 13:00 Ja se toplo nadam da je laž ili "medijska patka", igrač koji će početkom sezone 2026/27. napuniti 37 godina, pri tome neko ko apsolutno nema utakmica u nogama ove sezone. Svaka njemu čast za ostavštinu u Dinamu i onu sezonu sa Nenadom Bjelicom kada je sa Emirom Dilaverom činio najbolji stoperski duo oba evropska takmičenja, tada su nesretno ispali od Benfice, ali u ljeto 2026. je jako neozbiljno. Ove sezone praktično ništa nije igrao . Za rezervnu opciju je sigurno skup. Ako smo već kod stopera Dinama, više je imalo smisla da pokušamo oporaviti Dinu Perića koji godinu i pol nije igrao fudbal zbog povreda i završava karijeru. Moguće da ga Marić vidi kao nekog svog pomoćnika ili čak člana stručnog štaba, jer od KTC-a sigurno naši stoperi mogu puno toga naučiti ali baš da bude prvi izbor, nije mi baš najjasnija odluka. Ako dođe i pokaže kvalitet, prvi ću se izvinuti ali ne djeluje da će tako biti.
mislim da on dolazi ako Bico ode, nadam se da ide na foru, stoperski par Coca Drina
Levin je napisao/la: 29 svi 2026, 13:50 Ako Bićo ode mi lidera u slačionici nemamo. Kako je on tu čak mi se čini da se i Krpić malo smirio pa ne grana na ovu djecu.

Jedini razlog njegovog dovođenja vidim u tome ako je Bićo odlučio da ne ostane u ekipi i da Marić hoće da Prelec ili ko već ima podršku u slačionici (znamo dobro kakva je naša).

Sve ostalo bi mi bilo sumanuto po pitanju njegovog dovođenja.
Ma svakako, slažem se za iskustvo ali sam malo skeptičan oko fizičke pripreme, nije baš samo gurnuti u prvi sastav, vidjeli smo Nastića na stoperu pa i Bičakčića u prvih par utakmica, KTC prema karijeri ako dođe treba imati doček od strane same lige kao da dolazi Nesta, ali jbg ne igra ime. Mi nećemo ništa imenom dobiti ako ga budu smiješnim pravili napadači iz Federalne lige. Naravno samo je teren mjerilo i neka on mene aBd demantuje ako do saradnje dođe.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
Levin

Re: Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Post Postao/la Levin »

AhmedNurudin je napisao/la: 29 svi 2026, 16:47
UzivaocKajkuta je napisao/la: 29 svi 2026, 13:43
AhmedNurudin je napisao/la: 29 svi 2026, 13:00 Ja se toplo nadam da je laž ili "medijska patka", igrač koji će početkom sezone 2026/27. napuniti 37 godina, pri tome neko ko apsolutno nema utakmica u nogama ove sezone. Svaka njemu čast za ostavštinu u Dinamu i onu sezonu sa Nenadom Bjelicom kada je sa Emirom Dilaverom činio najbolji stoperski duo oba evropska takmičenja, tada su nesretno ispali od Benfice, ali u ljeto 2026. je jako neozbiljno. Ove sezone praktično ništa nije igrao . Za rezervnu opciju je sigurno skup. Ako smo već kod stopera Dinama, više je imalo smisla da pokušamo oporaviti Dinu Perića koji godinu i pol nije igrao fudbal zbog povreda i završava karijeru. Moguće da ga Marić vidi kao nekog svog pomoćnika ili čak člana stručnog štaba, jer od KTC-a sigurno naši stoperi mogu puno toga naučiti ali baš da bude prvi izbor, nije mi baš najjasnija odluka. Ako dođe i pokaže kvalitet, prvi ću se izvinuti ali ne djeluje da će tako biti.
mislim da on dolazi ako Bico ode, nadam se da ide na foru, stoperski par Coca Drina
Levin je napisao/la: 29 svi 2026, 13:50 Ako Bićo ode mi lidera u slačionici nemamo. Kako je on tu čak mi se čini da se i Krpić malo smirio pa ne grana na ovu djecu.

Jedini razlog njegovog dovođenja vidim u tome ako je Bićo odlučio da ne ostane u ekipi i da Marić hoće da Prelec ili ko već ima podršku u slačionici (znamo dobro kakva je naša).

Sve ostalo bi mi bilo sumanuto po pitanju njegovog dovođenja.
Ma svakako, slažem se za iskustvo ali sam malo skeptičan oko fizičke pripreme, nije baš samo gurnuti u prvi sastav, vidjeli smo Nastića na stoperu pa i Bičakčića u prvih par utakmica, KTC prema karijeri ako dođe treba imati doček od strane same lige kao da dolazi Nesta, ali jbg ne igra ime. Mi nećemo ništa imenom dobiti ako ga budu smiješnim pravili napadači iz Federalne lige. Naravno samo je teren mjerilo i neka on mene aBd demantuje ako do saradnje dođe.
Sreća je što će proći pripreme sa ekipom pa to neće biti kao sa Bićom. Kad se sjetim kako ga Spahić pretrča tačno mi nije bilo dobro.

Iskreno, preferirao bih da Bićo ostane jer je već neko vrijeme sa ekipom i mislim da ima dobar uticaj na ove momke.

Edit : Zaboravih napisati. KTC je trebao u Kustošiju prema nedavnim pisanjima. Mslm, svaka čast na karijeri ali evidentno se čovjek mislio i oprostiti u dogledno vrijeme. Lagano, sezonu ili dvije u niži rang i početi se baviti trenerskim poslom.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
tiagofaria25

Post Postao/la tiagofaria25 »

Nadam se da idemo po Ghorzija, pogotovo zbog situacije na krilnim pozicijama.

Izabran je u kristalnih 11, on i Grbic jedini igraci kojima klubovi nisu izborili Europu da su se tu nasli. Trebamo ih obojicu pokupiti.
braco

Post Postao/la braco »

tiagofaria25 je napisao/la: 30 svi 2026, 14:41 Nadam se da idemo po Ghorzija, pogotovo zbog situacije na krilnim pozicijama.

Izabran je u kristalnih 11, on i Grbic jedini igraci kojima klubovi nisu izborili Europu da su se tu nasli. Trebamo ih obojicu pokupiti.
Ne bih se iznenadio da Borac krene po Ghorzija s obzirom da bi mogli prodati Hrelju koliko čujem. Sa Ghorzijem i Milakom na desnom krilu, imali bi dva različita profila gdje Milak podsjeća brzinom i defanzivnom odgovornošću na Memića, dok je Ghorzi tip krila koji voli da ulazi u sredinu, dribla itd.
Levin

Post Postao/la Levin »

tiagofaria25 je napisao/la: 31 svi 2026, 22:07Bešić?
Kruži po instagramu...
Levin

Post Postao/la Levin »

Igračima ističu ugovori a klub se ne oglašava. Ni pozdrava ni informacije o produženju.

Je li samo meni ovo čudno?!

Afan Fočo (18) - centralni vezni - 31/05/2026
Arman Džafo (19) - lijevo krilo - 31/05/2026
Aiman Šemdin (20) - štoper - 31/05/2026
Mustafa Šukilović (23) - štoper - 31/05/2026
Vedad Muftić (24) - golman - 31/05/2026
Tarik Abdulahović (27) - golman - 31/05/2026
Santiago Garcia (20) - napadač - 31/05/2026 (+1)
Edwin Odinaka (22) - desni bek - 31/05/2026 (+1)
Vini Peixoto (24) - lijevo krilo - 31/05/2026 (+1)

Valjda je red ispratiti bar ove što su igrali u prvom timu...
jointunija

Post Postao/la jointunija »

Levin je napisao/la: 31 svi 2026, 22:14
Kruži po instagramu...
Blago tebi ako pratiš te stranice,i svaka čast da imaš toliko vremena da visiš na forumima,od jutra pa do.....
Ako s poslom to sve stigneš,kapa dolje.
AhmedNurudin

Kruži po instagramu...
Ne znam kako na ovo gledati. Bešić se spominje u zadnjih par godina često u kontekstu dolaska u naš Klub. Prošle sezone je podijelio impozantnu statistiku Al-Jabera nakon utakmice protiv borca ako se ne varam na svom instagramu. Ako dođe onda vjerujem da Bičakčić ostaje. Što se fudbalskog aspekta Muhameda Bešića tiče on se u ovih godinu i pol vratio u neki fudbalski život bar za nivo regionalnih liga. Imao je povreda ali mislim da ovih posljednjih 6 utakmica nije stvar povrede već stvar evidentnog ispadanja Spartaka. Još nekoliko igrača je bilo van prvog sastava, kao recimo njihov najskuplji igrač, ofanzivac Stefan Tomović, koji je bio na klupi. Mislim da se radilo o sklapanju ekipe za narednu niželigašku sezonu, rezultat u drugom planu i tako je i bilo, sedam poraza. Dosta je diskutabilno to za koju poziciju bi Bešić došao. Vidim na Transfermarktu da je u Spartaku često bio na poziciji stopera. Ja iskreno nisam gledao Spartak, ako je neko bolje upućen koja je to rola bila neka napiše, jer vidim da je bilo postava i sa 3 stopera. Ne vidim ga kod nas na poziciji stopera. Što se tiče dužine ugovora, sve preko nekog razumnog finansijski 1+1 ugovora bi bilo bacanje para.

P.S. U Spartaku ima par interesantnih igrača do kojih vjerujem da će biti moguće doći, prvenstveno već spoemnuti ofanzivac Stefan Tomović koji može biti lijevo krilo i ofanzivni vezni, desno krilo Kwaku Osei, te tri golmana Dulić Vulić i Minić, možda ne za prvi golmanski izbor, ali su za golmane mladi.
Zadnja izmjena: AhmedNurudin, dana/u 01 lip 2026, 02:18, ukupno mijenjano 1 put.
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
AhmedNurudin

Levin je napisao/la: 31 svi 2026, 23:04 Igračima ističu ugovori a klub se ne oglašava. Ni pozdrava ni informacije o produženju.

Je li samo meni ovo čudno?!

Afan Fočo (18) - centralni vezni - 31/05/2026
Arman Džafo (19) - lijevo krilo - 31/05/2026
Aiman Šemdin (20) - štoper - 31/05/2026
Mustafa Šukilović (23) - štoper - 31/05/2026
Vedad Muftić (24) - golman - 31/05/2026
Tarik Abdulahović (27) - golman - 31/05/2026
Santiago Garcia (20) - napadač - 31/05/2026 (+1)
Edwin Odinaka (22) - desni bek - 31/05/2026 (+1)
Vini Peixoto (24) - lijevo krilo - 31/05/2026 (+1)

Valjda je red ispratiti bar ove što su igrali u prvom timu...
Čudno jeste ali mislim da je prilično jasno. Nemam bilo kakvu insajdersku informaciju ali mislim da su Muftić, Odinaka i Vini bivši, kao igrači iz prve ekipe. Od ovih U21 igrača smatram da su bivši i Džafo i Šemdin i Garcia. Šukilović isto tako. Što se Abdulahovića tiče mislim da je 50-50, u zavisnosti kakav nam je budžet kojim raspolažemo. Jedino smatram da Fočo ostaje, negdje se pisalo da i ima +1 u ugovoru ali to više ne mogu naći. Smatram da je i njemu i agentu Adiloviću u interesu da bude u poznatoj sredini nakon ovako teške povrede. Sa one strane koja mene zanima a to je dobrobit Kluba mislim da se neće ništa mnogo izgubiti ako dobije još jednu sezonu, da vidimo da li je spreman i fizički i psihički, može biti solidna U21 opcija. To nas dovodi opet do toga za koju poziciju bi Bešića eventualno dovodili.

Neće se zakasniti sa oproštajnom objavom ni za par dana, neozbiljno jeste ali tako je kako je. :D
Levin

Post Postao/la Levin »

jointunija je napisao/la: 01 lip 2026, 00:07
Kruži po instagramu...
Blago tebi ako pratiš te stranice,i svaka čast da imaš toliko vremena da visiš na forumima,od jutra pa do.....
Ako s poslom to sve stigneš,kapa dolje.
Posao ne trpi ne sikiraj a kao nesuđeni web developer i novinar imam par trikova kako doći do informacija. Ukratko to mi samo dođe na telefon. 8-)
Levin

Post Postao/la Levin »

AhmedNurudin je napisao/la: 01 lip 2026, 01:41
Meni sve ukazuje na to da će se prvo ići na kontrolu rashoda, odnosno spuštanje troškova tima. Dakle, nekolicina igrača iz prošle sezone, juniori i par iskusnijih dovođenja te trener koji će imati strašan zadatak ispred sebe.
Veteran

Post Postao/la Veteran »

Levin je napisao/la: 01 lip 2026, 08:45
Meni sve ukazuje na to da će se prvo ići na kontrolu rashoda, odnosno spuštanje troškova tima. Dakle, nekolicina igrača iz prošle sezone, juniori i par iskusnijih dovođenja te trener koji će imati strašan zadatak ispred sebe.
Vidjecemo kako ce tribine odreagovati na "strateski zadatak" kada nam neko ko Rudar zgadi loptu na Grbavici...
Levin

Post Postao/la Levin »

Veteran je napisao/la: 01 lip 2026, 14:58
Levin je napisao/la: 01 lip 2026, 08:45
Vidjecemo kako ce tribine odreagovati na "strateski zadatak" kada nam neko ko Rudar zgadi loptu na Grbavici...
"Strašan zadatak". :D

Valja od ovoga što ostane napraviti ekipu. Mslm, nije nemoguće ali ko god bude trener pred njim je jako težak posao. Nimalo jednostavno neće biti.
gegenpressing

Post Postao/la gegenpressing »

Galchev u prvoj postavi Bugarske.
Odgovori