NK Čelik

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.

Hoćemo li uspjeti napuniti Bilino polje do posljednjeg mjesta u nedjelju na proslavi?

Anketa traje do: 29 svi 2026, 11:49.

DA
10
37%
NE
3
11%
MORAMO
14
52%

Ukupno glasova: 27

Zenicanin988

Re: NK Čelik

Post Postao/la Zenicanin988 »

Sto se tice Igmana, ocekujem 8-9 hiljada navijaca sto ce doci onako + 1-2 hiljade gratis karata za istok od one akcije kao do sad sto je bilo i + 3000 pozivnica, sto za druge klubove, djecu, skole, ustanove , da bude pun stadion.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
Zenicanin988

Post Postao/la Zenicanin988 »

ALLSTAR je napisao/la: 24 svi 2026, 21:36
Avenija je napisao/la: 24 svi 2026, 21:14 Bajram, Bosna reprezentacija, finale lige šampiona i naša proslava sve u tri dana. Trebamo dobro guzicu oznojiti da isplivamo u prvi plan i dostojno kako dolikuje pred punim stadionom proslavimo ZADNJIH 6 GODINA uspjeha a ne titulu prve lige FBiH. Ustvari nju usput.
Razočaravajuće je što su utakmicu zakazali u nedjelju. Dijaspora dolazi za Bajram, a utakmica je baš u nedjelju kada se većina njih vraća nazad
Nek uzmu slobodan dan. Ha ya
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!

Sanjam sretno Bilinooo!!!
Cod

Post Postao/la Cod »

Ne treba klub nikome davati gratis ulaznice.
Cr7legia
12. igrač

Post Postao/la Cr7legia »

Cod je napisao/la: 24 svi 2026, 22:28 Ne treba klub nikome davati gratis ulaznice.
Ček, a što da ne ta je akcija dobro prošla protiv Goška, uzmi privrednici oko 3000 karata i raspodjele ih preko nagradnih igara ili kupovinom tog proizvoda dobije se besplatna karta
NK Čelik 45 i Robijaši 88🖤❤️
OKK Čelik 54🖤❤️
Cr7legia
12. igrač

Post Postao/la Cr7legia »

KakhaKaladze je napisao/la: 24 svi 2026, 20:53 Ja fkt ne znam kome su u interesu ove napuhane procjene delegata. Pri tome najmanje mislim na nas al evo hajmo bit realni. Klub nam izbaci svaki put broj prodatih i skeniranih ulaznica. Bukvalno nijednom nije procjena bila ni blizu. Razumijem da se moze promasit za hiljadu al mi nije jasno kako se moze duplo promasit. Ev smijem se opkladit da kad klub izbaci nece bjt vise od 3k prodatih/skeniranih. Zelji zatvorene 3 tribine, i ta jedna nije popunjena pise se 3 hiljade. A sama tribina ne prima te 3 hiljade. Ev dodjes kod nas kapacitet 14.500. Odbijes sjever u startu ja mislim da je oko 3 hiljade i znacj da je covjek na covjeku na svim tribinama to je 11500. Jug nek je popunjena jedna cetvrtina cca 750 ljudi a mislim da nema ni blizi al hajd nek bude za nauku. Odbijas jos 2k. Znaci istok i zapad da nema prazne stolice nijedne jedine mozes imat 9.500.
I opet da se ogradim, preuvelicane su brojke svima pa tako i nama i treba da se vodimo time jer je to ipak zvanican podatak. Ali je zabrinjavajuce koliko je to netacno. Sto znaci da se namjenski to preuvelicava da bi BiH fudbal u statistici bio gledan prejako. Dodjes ba tamo lupam Sloga Radnik, 2 fotoreportera i 4 securitya na stadionu, u zapisniku 500 ljudi.
Ovo je pitanje za nas fudbal generalno, sta dobijamo s time sto lazemo sami sebe?
Ja kad vidim izvjestaj Kluba uhvatim se za glavu. Vjerujem da je sviju nas zavaralo milion puta, al onda se zapitam ako je vizualni dojam 2-3k gledalaca ovakav, onda na deugim stadionima nema 500 do hiljadu ljudi u prosjeku. I ocito se to previse lose slika, pa se brojke moraju pojacati. I sve ovo nema veze s nama, sta nas briga jer to nije nase. Mi izbacimk svoj izvjestaj koji je sigurno realniji. Ali vjerujem da i ovo pruza ogroman prostor za malverzaciju. Npr, delegat pisao 7500, mi cemo lrikazat cca 75000KM, a realnost da je cca 30.000KM i otvorio si priliku da se ubaci 45k maraka keša u sistem. Pomnozi sa 20ak kola, jarane milion maraka. Normalno ne kazem da se to kod nas radi niti ce, nego sam 100% siguran da ima klubova koji to rade.
Što Svrakino prepisuje sa ovog foruma majko mila😂😂
Isto kao da je sa Chatgpt prepisivao😁
Isti tekst malo kasnije postavljen na SS forumu
NK Čelik 45 i Robijaši 88🖤❤️
OKK Čelik 54🖤❤️
FRLegioen

Post Postao/la FRLegioen »

Cr7legia je napisao/la: 24 svi 2026, 22:41
KakhaKaladze je napisao/la: 24 svi 2026, 20:53 Ja fkt ne znam kome su u interesu ove napuhane procjene delegata. Pri tome najmanje mislim na nas al evo hajmo bit realni. Klub nam izbaci svaki put broj prodatih i skeniranih ulaznica. Bukvalno nijednom nije procjena bila ni blizu. Razumijem da se moze promasit za hiljadu al mi nije jasno kako se moze duplo promasit. Ev smijem se opkladit da kad klub izbaci nece bjt vise od 3k prodatih/skeniranih. Zelji zatvorene 3 tribine, i ta jedna nije popunjena pise se 3 hiljade. A sama tribina ne prima te 3 hiljade. Ev dodjes kod nas kapacitet 14.500. Odbijes sjever u startu ja mislim da je oko 3 hiljade i znacj da je covjek na covjeku na svim tribinama to je 11500. Jug nek je popunjena jedna cetvrtina cca 750 ljudi a mislim da nema ni blizi al hajd nek bude za nauku. Odbijas jos 2k. Znaci istok i zapad da nema prazne stolice nijedne jedine mozes imat 9.500.
I opet da se ogradim, preuvelicane su brojke svima pa tako i nama i treba da se vodimo time jer je to ipak zvanican podatak. Ali je zabrinjavajuce koliko je to netacno. Sto znaci da se namjenski to preuvelicava da bi BiH fudbal u statistici bio gledan prejako. Dodjes ba tamo lupam Sloga Radnik, 2 fotoreportera i 4 securitya na stadionu, u zapisniku 500 ljudi.
Ovo je pitanje za nas fudbal generalno, sta dobijamo s time sto lazemo sami sebe?
Ja kad vidim izvjestaj Kluba uhvatim se za glavu. Vjerujem da je sviju nas zavaralo milion puta, al onda se zapitam ako je vizualni dojam 2-3k gledalaca ovakav, onda na deugim stadionima nema 500 do hiljadu ljudi u prosjeku. I ocito se to previse lose slika, pa se brojke moraju pojacati. I sve ovo nema veze s nama, sta nas briga jer to nije nase. Mi izbacimk svoj izvjestaj koji je sigurno realniji. Ali vjerujem da i ovo pruza ogroman prostor za malverzaciju. Npr, delegat pisao 7500, mi cemo lrikazat cca 75000KM, a realnost da je cca 30.000KM i otvorio si priliku da se ubaci 45k maraka keša u sistem. Pomnozi sa 20ak kola, jarane milion maraka. Normalno ne kazem da se to kod nas radi niti ce, nego sam 100% siguran da ima klubova koji to rade.
Što Svrakino prepisuje sa ovog foruma majko mila😂😂
Isto kao da je sa Chatgpt prepisivao😁
Isti tekst malo kasnije postavljen na SS forumu
Debili iz Švrakinog sela ,opterećen Čelikom i Robijašima...Dokaz je praćenje našeg foruma!Vjerovatno mu neki Zeničanin mlatno ženu pa jadnik invalidski liječi frustracije
Almir2018

Post Postao/la Almir2018 »

Više sam volio radi dijaspore da je subota ali eto
Ali u svakom slučaju akobogda stiže se na proslavu u nedjelju 🖤❤️
@avenija sad ce biti jos bolji vlog 🤣🤣🤣

"Avenija piše brate da ne spamam previše temu ovdje ti odgovaram: ide share i repost od mene. Dobrodosli :pivo:"
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Kako će se sjebat ti gubari kad bude Čelik najposjećenija utakmica u državi i u prvenstvu(Čelik-Igman) i u kupu(Čelik -Sarajevo 12 000) iz druge lige. Samo pratite šta se piše.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
zastava

Post Postao/la zastava »

Nece, bice sad na ovom zadnjem vjecitom derbiju bae 13.000, bar ce upisati tako
disara

Post Postao/la disara »

Hebo je nedjelja, vcrs nocna, nisam mogao na tekmu danas, iducu nedjelju prva, jedino da bude neki termin u 19:00 da bi mogao stici. Aa sve su me potrefile domace dosad da sam bio slobodan
Šta zna hrđa kako se kalio ČELIK!!!
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Danas rutinska utakmica, iako kvalitetom nije nesto extra bila. Tri lijepa gola /doduse Sijamija je bio u liniji, mozda malo brzi, da je VAR bio ne bi bio gol/, tri lijepe asistencije Smajlovica, Babica i Jenjica, trojice igraca koji su dosta osporavani od navijaca. Zao mi je samo sto Babic bezveze dobi zuti karton i morace odmarati protiv Igmana.
Vidjelo se da Sijamiji vise odgovara da igra centralnog napadaca. U ono malo vremena sto je igrao na toj poziciji, dvije prilike je imao, jednu iskoristio drugu nazalost nije.

Cini mi se da je promjenjena postavka igre danas uticala na malo veci broj gresaka. Po mom skromnom znanju, izasli smo u 4-4-2 formaciji? Ne znam jel iko primjetio i Amoah se nekad bas zna zaigrati sa loptom koju izgubi i tako protivniku dadne priliku da nas ugrozi. Srecom ekipe u ovom rangu to rijetko kaznjavaju, ali u PL-u to se nece smjeti desavati.

Zao mi je sto je u nedelju protiv Igmana, iz licnih razloga, ali eto bar ce biti stream.

Sedmica praznika je pocela. Uzivajte braco.

Cod je napisao/la: 24 svi 2026, 22:28 Ne treba klub nikome davati gratis ulaznice.
Ulaznice koje su privatnici uzimali u akcijama "napunimo istok" nisu bile gratis, ali su isle po nizim cijenama nego regularne karte za istok. Primjer, pritvatnik uzme 100 karata istoka po cijeni od 6 maraka i on u svom objetku, preduzecu i sl. dijeli svojim klijentima.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Cod

Post Postao/la Cod »

U pravu si za Amoaha,to mu se dešavalo u prošlim utakmicama.
KakhaKaladze

Post Postao/la KakhaKaladze »

phillies je napisao/la: 24 svi 2026, 23:47 Danas rutinska utakmica, iako kvalitetom nije nesto extra bila. Tri lijepa gola /doduse Sijamija je bio u liniji, mozda malo brzi, da je VAR bio ne bi bio gol/, tri lijepe asistencije Smajlovica, Babica i Jenjica, trojice igraca koji su dosta osporavani od navijaca. Zao mi je samo sto Babic bezveze dobi zuti karton i morace odmarati protiv Igmana.
Vidjelo se da Sijamiji vise odgovara da igra centralnog napadaca. U ono malo vremena sto je igrao na toj poziciji, dvije prilike je imao, jednu iskoristio drugu nazalost nije.

Cini mi se da je promjenjena postavka igre danas uticala na malo veci broj gresaka. Po mom skromnom znanju, izasli smo u 4-4-2 formaciji? Ne znam jel iko primjetio i Amoah se nekad bas zna zaigrati sa loptom koju izgubi i tako protivniku dadne priliku da nas ugrozi. Srecom ekipe u ovom rangu to rijetko kaznjavaju, ali u PL-u to se nece smjeti desavati.

Zao mi je sto je u nedelju protiv Igmana, iz licnih razloga, ali eto bar ce biti stream.

Sedmica praznika je pocela. Uzivajte braco.

Ulaznice koje su privatnici uzimali u akcijama "napunimo istok" nisu bile gratis, ali su isle po nizim cijenama nego regularne karte za istok. Primjer, pritvatnik uzme 100 karata istoka po cijeni od 6 maraka i on u svom objetku, preduzecu i sl. dijeli svojim klijentima.
Ma joj sve dodje na svoje. Amoah radi jako rizicne stvari bez opravdanja, a zapad na te stvari svrsava. U premier ligi te stvari nece prolaziti. Spusta se konstantno medju stopere po loptu i izbaci centarfora, izgleda atraktivno a nikakvog efekta nema. Taj potez treba napravit na sredini, izvalit veznog i tad je potez za divljenje. Po mom misljenju se mnogi igraci spustaju a neki uzdizu a da u realnosti nije bas tolika razlika. Da se razumijemo Amoah jest nas najbolji veznjak bez dileme ali se svaki njegov dobar potez dize duplo, a za lose se gleda kroz prste. Driblinzi centarfora na 30m od naseg gola su neopravdan rizik i po reakcijama Bojana na klupi skgurno nije nesto sto on trazi. Okej spusti se kad je pritisak da pomognes ali u dosta mavrata Hodzic i Masetic komotni bez pritiska ikakvog, Amoah se spusta u liniju s njima. I hajde spusti se on, spusti se Babic epilog sredina prazna. Amoah djeluje kao zvijer jer povali spica il krilo al objektivno s tim potezima ne stvara znacajnu razliku. Iste te stvari je radio Kalesic ali protivnckim veznjacima i zato je izgledalo da smo stalno u sansi. Meni ovako djeluje Amoah izbaci i top izgleda i onda pogledas 10 protivnickih opet iza lopte, nista nisi dobio za ogroman rizik. Mislim ovo je sad pila naopako, moze u federalci al u premier ligi to nece moc.
Brotherze
12. igrač

Post Postao/la Brotherze »

U prvom poluvremenu su Hodzic i Amoah puno grijesili a u drugom Babic.

Masetic djeluje puno sigurnije u odnosu na Hodzica koji se prepadne pa vraca golmanu ili je sutne nekom veznjaku koji je okruzen igracima pa ga uvali u problem.

Kako neko napisa od onog sto Amoah radi i nema puno koristi kad to radi na 30 m od naseg gola. Da to radi kod protivnickog gola I ima iza sebe 1 def veznog koji ce pokriti njegovu gresku eventualnu to bi bila dr stvar. U PL ce se te stvari kaznjavati.

Babic imao dobru asistenciju ali I izgubio dosta lopti, iz dvije takve situacije zamal 2 gola, danas eto samo 1 primili. Ako mu igraci Radnika onako pritisak naprave sta ocekivat kad dodje Zrinjski, Sarajevo... Izvlaci ga to sto je mlad ali nema jos puno vremena da se dokaze da zasluzuje igrati u PL, a za sad mu i ne ide najbolje.
PatrickBateman

Post Postao/la PatrickBateman »

Da Amoaha nema mi ne bismo mogli iznijeti loptu, covjek je nas kljucni igrac. Previse rizikuje ali meni se to rizikovanje sviđa, vise volim to vidjeti nego onu alibi igru "samo da nije kod mene".
Srce, čast i ponos!
Odgovori