Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.
Avenija je napisao/la: ↑23 svi 2026, 09:30
Tema ovdje je Čelik, imate temu odmah pored Bilino polje i bujrum, ja svoje mišljenje napisao, stavio tačku i ćao. Ko hoće neka piše o stadionu neka piše.
Još 1 dan do utakmice
Mozda mnogi misle rezultatski nevažna utakmica ali meni nije, pred Igman i proslavu poraz nam ne treba radi atmosfere i svega i drago mi je što je to rekao na pressici Regoje. Idemo jako kao i sve utakmice do sada nema igranja s ugledom kluba.
Spomenuo je i juniore koje smo prizivali, danas igraju negdje u gostima utakmicu svoju prvenstvenu omladinske Premijer lige , plus nemaju ugovor potpisan sa Čelikom tako da neće vjerovatno igrati niko novi sutra.
Zar treba ugovor da bi neko od juniora u sastavu bio?
Pa bio je protiv gabele na bilinom golman iz juniora cini mi se,a nema ugovor…
Avenija je napisao/la: ↑23 svi 2026, 16:22
Ne znam, pišem šta sam čuo na pressici od Bojana, poslušajte.
To je Bojan rekao da ne zna mogu li u 24 sata igrati dvije utakmice, nije upoznat s tim pravilima. Mislim da će neko od juniora dobiti šansu protiv Igmana i GOŠK-a, protiv Igmana se oprašta i didura i babuka Isak
Avenija je napisao/la: ↑23 svi 2026, 16:22
Ne znam, pišem šta sam čuo na pressici od Bojana, poslušajte.
To je Bojan rekao da ne zna mogu li u 24 sata igrati dvije utakmice, nije upoznat s tim pravilima. Mislim da će neko od juniora dobiti šansu protiv Igmana i GOŠK-a, protiv Igmana se oprašta i didura i babuka Isak
Znaci ako je sehic kartoniran za svoje ima pravo nastupa sutra,ako je planiran
Nema mi to logike da nastupa za seniore a čisti kartone za juniore . Bolje ne rizikovati da ne bi bilo -3 boda.
Ma vjerujem da ljudi u klubu brinu o propisima i da li igrač pod kartonima u omladinskoj PL može nastupati za klub a tokodjer i bez ugovora. Ne brinem se.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Ako postoji pravilo da igrac ne moze igrati 2 utakmice za vikend, to je smijurija. Isto tako, ako neko od juniora nije spreman odigrati 70-90 minuta za juniore u subotu i 20 za prvi tim u nedjelju, neka se ne pojavljuje na treninzima vise.
Svaka čast Ibrahimu za event i promociju Čelika.
Lijepo je sve ovo što se dešava oko Čelika pratiti, samo se nadam da će se još još ljudi i navijača prikljuciti na stadionu ovoj priči. A i vratiti oni stari koji su odustali tokom one dvadesetogodisnje patnje i crnog perioda kluba.
Taj kult redovnog odlaska na Bilino polje moramo oživjeti.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Lijepo je sve ovo što se dešava oko Čelika pratiti, samo se nadam da će se još još ljudi i navijača prikljuciti na stadionu ovoj priči. A i vratiti oni stari koji su odustali tokom one dvadesetogodisnje patnje i crnog perioda kluba.
Slijedeci petak isto organizovati na istom mjestu druzenje sa djecicom Zenice, svi igraci, strucni stab....nagradne igre, artikli iz fan shopa u prodaji, nek svi osjete sta je Celik i sta predstavlja u nasem gradu.
Vikend Celika, petak druzenje, subota il nedjelja tekma i proslava....sta vise.
Jos jednom cestitke upravi, ako ikada pozele da odu i odustanu zbog raznih pritisaka i slicno, ne smijemo to dozvoliti nikada.
Dočekao je da za sutrašnju utakmicu kartu može kupiti iz kreveta. Dočekao je da na utakmicu dolazi tri-četiri sata ranije, da svrati u shop i kupi službeni artikl svog kluba, pa onda ode na pivu, sok ili kafu u krcate kafiće oko stadiona gdje rokaju Čelikove pjesme, prodaju se ulaznice i gdje su gotovo svi ponosni sponzori kluba.
Dočekao je da na stadion ulazi skeniranjem svoje karte, jer njegov klub javno objavi broj prodanih i skeniranih ulaznica. Transparentno, pošteno, domaćinski. Onako kako ozbiljan klub i treba da radi.
Dočekao je da na stadionu može uzeti piće i nešto pojesti, da sve izgleda uređeno i živo. I obavezno pomisliš: “Eh, sad bi sjela i piva… ali dobro.”
Dočekao je da na tribinu mora ući na vrijeme, jer ne želi propustiti himnu. A kad krene - jeza. Pogledaš oko sebe, šalovi, pjesma, raja nasmijana, djeca, stariji, ekipa koja je prošla sve.
I tad te pukne onaj osjećaj ponosa.
Pogledaš oko sebe i skontaš da smo ovo sanjali godinama. Da opet jedva čekaš vikend zbog Čelika. Da grad ponovo živi za utakmicu, da se o Čeliku priča po kafama, ulicama, među rajom.
I možda nekome sa strane ovo djeluje normalno, ali nama nije. Mi znamo šta znači kad je Bilino puno, kad se pjesma čuje satima prije utakmice i kad ljudi opet s osmijehom dolaze na stadion. Nema to niko ni blizu u našoj državi i mnogima ćemo biti trn u oku.
Ovaj Čelik je nešto naše. Nešto što smo čekali, čuvali i branili godinama.
A onaj ko ovo ne osjeti s nama, jednog dana će sebi teško moći oprostiti što nije bio dio ovoga.
Izbaci li iko broj prodatih karata protiv Toška? To nisam upratio mada sve muzevirim
Docekao je i klub da nije imao marku na racunu
da svaku tekmu 2. lige zaradjuje po 25000 km u prosjeku!
Zamorano je napisao/la: ↑24 svi 2026, 07:42
Izbaci li iko broj prodatih karata protiv Toška? To nisam upratio mada sve muzevirim
Docekao je i klub da nije imao marku na racunu
da svaku tekmu 2. lige zaradjuje po 25000 km u prosjeku!