NK Čelik

Tema posvećena NK Čelik Zenica okuplja sve navijače i simpatizere kluba na jednom mjestu. Ovdje se diskutuje o utakmicama, rezultatima, igračkom kadru, transferima i svim aktuelnim dešavanjima vezanim za Čelik.

U slučaju ovjere prvog mjesta u Tuzli dolazite li pred istok BP da dočekamo igrače u velikom broju?

Anketa traje do: 15 svi 2026, 21:41.

Da, neka Zenica gori, zaslužili smo!
16
57%
Ne, ali dolazim na zvaničnu proslavu protiv Igmana.
12
43%

Ukupno glasova: 28

Avenija
Policija

Re: NK Čelik

Post Postao/la Avenija »

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
BatistutA19

Post Postao/la BatistutA19 »

Dragi Smogovac ispusi dvije cigare dok procita ovaj tekst😂😂I ja mislio napisat neki roman ali strah me otici ce mi jos dvije cigare 😂😂.
Iskreno svaka ti cast za tekst i lijepo je bilo procitat!

Ja cu rec da je Celik spasio NGG i Robijasi i ostali svi simpatizeri i obicni navijaci Celika oni fanatici a mogu rec i grad Zenica uz dodatni pritisak navijaca ali ni grad ne treba zanemarit a ni Kanton..Sad kako ??
1..NGG sa svojom skolom obrazovanjem i pamecu i njima kapa do poda za statut.🖤❤️
2.Robijasi oni su odbranili klub fizicki bukvalno na ulici podmetajuci ledja svoja rizikicujhci cak i svoje zivote jer bilo je i to zajebano puno i plus finansijski koliko god su mogli i bodrenjem na tribini i u Zenici i gostima od Sehera do Kolina i u ovoj sezoni mozda kljucna gostovanja Tuzla Konjic Tesanj Vitez do akobogda Gabele.Njima kapa do poda 🖤❤️
3..Obicni navijaci ali oni fanatici su finansijski gurali klub koliko je ko mogo od obicne karte ,clanske,sezonske,fan shop,do kupovine po 20 karti,zida,12 igrac,hiljadarka i njima kapa do poda🖤❤️
4.Grad Zenica moramo priznat ipak kad je bilo ono najgore ipak su davali za Celik od 500k do reprograma a posle je sve islo sve bolje i bolje a naravno i Kanton sto su se probudili i dali taj konacni zakon i dobili smo 700 k i time zavrsili pricu ..
Od ocaja ,tuge,straha,ponosa ljubavi do kinacne pobijede🖤❤️.

Eto moj neki osvrt na sve ovo ,izgori mi i treca cigara nisam dva dima povuko i ko ce meni sad ovo namirit kome da se ja zalim 😂
Zdravi mi zivi bili svi i uzivajmo sad ,ljeto iz snova CELIK u WWIN LIGI BIH🖤❤️ a REPREZENTACIJA BIH na svjetskom prvenstvu.💛💙🇧🇦🇧🇦.
Mozda bi trebali svi po jedan tekst ovako kako je sve ovo vidio ovu borbu 6 godina jer nema se vise sta pisat ni o sastavu taktici ni o 1 ligi.
Cr7legia
12. igrač

Post Postao/la Cr7legia »

Još kad izađe onaj dokumentarac pa to je hajp za čitavo ljeto. Realno taj film ako mogne ikako da ga u kinu prikažu ili u BNP kao premijeru
NK Čelik 45 i Robijaši 88🖤❤️
OKK Čelik 54🖤❤️
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Nema opuštanja sekundu dok i zvanično ne bude trofej lige u naši rukama i ne treba odugovlačiti. Nego riješiti sve u Tuzli pa da se ima vremena za druge aktivnosti.

Treba to odmah riješiti u Tuzli, treba reci Husicu daj Tušanj zaraditi čes 1000x10 KM, njemu su pare svakako najbitnije jer su već ispali. :mrgreen:

Iz kola u kolo nekoliko igrača hvata sve bolju formu, neću spominjati neke standarno dobre ali evo zadnja tri- četiri kola izdvojit ću Šeru, Sijamiju i Šutkovića.

Hodžić je najbolju partiju u karijeri odigrao na desnom beku protiv Slobode pa se nadam da će ga Regoje tu staviti u Tuzli.

Igramo dan prije Stupčanice uzimamo tri boda i dočekujemo šampione i Robijaše iz Tuzle ispred istoka. :alkohol:

Čelik je trenutno veoma popularan, u hajpu je u kakvom nije bio dvadeset godina, da ne nabrajam dalje pozitivna priča, iskrena, borba, medijska ispraćenost, algoritam :mrgreen: omiljeni je klub i van Zenice..i tako će biti sigurno još garantovano 5-6 mjeseci a ja se nadam i više. Za to vrijeme maksimalno iskoristiti da se omasovi sve od sponzora, juga, simpatizera, zapada, prodaje odjeće tj fan shop, marketing, sponzori jer ovo je prilika kad je moraš iskoristiti. Da ne nabrajam dalje mogućnosti koje se otvaraju.

Jedva čekam tu i zvaničnu objavu na Čelikovoj stranici ŠAMPIONI i kraj da odahnem kao što jedva čekam i dizanje pehara tog i tu veliku proslavu protiv Igmana. Već imam najavljenih 5-6 gostiju od rođaka iz dijaspore do nekih ljudi sa kojima radim freelancing i marketing da nam nabavim karte tako da će Bilino polje biti malo jer je vjerovatno i kod drugih tako.

Samo malo treba povesti računa i o terminu utakmice protiv Igmana da nam savez dozvoli da igramo u nedjelju od 19 jer nema potrebe da se igra kolo svi u isto vrijeme kada će do tada ako Bog da biti sve odlučeno i utakmica ne utiče ni na koji rezultat i dešavanja na tabeli a i izbjeći to subotnje finale lige prvaka u isto vrijeme.

Zato protiv Tuzle maksimalno kao i sve do sada u najjacem sastavu da se stavi TAČKA rezultatska.

............................Šutković(u-21)..................
Hodžić(u-21)....Horić(C)....Mašetić........Popović
.............................. Amoah..................................
Šero..................Jenjić/Delić..............Jamaković(u-21)
.......................Mašić........Sijamija ............

King, Vardo odmah od poluvremena :D

Ako bude ona tvrda plastika tj beton u Simin hanu podloga na kojoj će se igrati imaju istu na Kamberovića polju i neka se priviknu koliko toliko.

@eugen ispravio sam.
laudrup
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la laudrup »

gazo.jpg
gazo.jpg (61.26 KiB) Pogledano 353 puta.
Jedan je predsjednik Gazo! :tobože:

Da ostane upisano ko je bio na čelu kada su mnogi prijetili, dolazili na kućna vrata i još mnogo toga što vjerovatno niko nikad neće saznati. Gazo kao simbol otpora svima i svemu.
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
Crkvice88

Post Postao/la Crkvice88 »

I ug robijasi bi trebli pravovremeno poceti sa uclanjenjem kako bi za utakmicu protiv igmana sve proteklo planiranim tokom. Ja pozivam svu raju sa istoka i zapada koja je bila dio juga u onom vremenu da barem tu utakmicu prate sa juga, makar sa strane. Ne moraju biti u kopu ako nece da navijaju, jer bi samim tim oslobodili dosta ulaznica od istoka i zapada a isto tako popunila jug.
Dize se prasina
Allgunsblazing

Post Postao/la Allgunsblazing »

Crkvice88 je napisao/la: 11 svi 2026, 13:56 I ug robijasi bi trebli pravovremeno poceti sa uclanjenjem kako bi za utakmicu protiv igmana sve proteklo planiranim tokom. Ja pozivam svu raju sa istoka i zapada koja je bila dio juga u onom vremenu da barem tu utakmicu prate sa juga, makar sa strane. Ne moraju biti u kopu ako nece da navijaju, jer bi samim tim oslobodili dosta ulaznica od istoka i zapada a isto tako popunila jug.
Ja se sa ovim ne slazem. Robijasi imaju dovoljno clanova, a na jug trebaju da idu samo oni koji ce navijati. Sljedece godine nam dolaze ozbiljne navijacke grupe u grad, moramo poceti na vrijeme raditi na ovome da se ne desi sutra da nas neko nadjacava na nasem stadionu. U ove tri lige sto smo igrali, Robijasi nikada nisu mogli imati konkurenciju, svaka utakmica je bila domaca. To se sad mijenja, liga postaje ozbiljnija, navijaci ozbiljniji, tako ce i Robijasi morati da dignu ljestvicu za stepenicu ili dvije. S tim, da za razliku od kluba, Robijasi nece imati ljetni i zimski prijelazni rok. Zato je bitno insistirati na kvalitetu.

Jedna utakmica sa Igmanom je nebitna za ono sto nas ceka i kao grupu i kao klub.

Da me se ne shvati pogresno, BUJRUM na jug (mada nisam ja taj koji treba nekome pisati bujrum, Robijasi svakako uvijek pozivaju na jug), ali 90 minuta navijati. Jug je navijacka tribina i treba navijati. U suprotnom, mozemo imati samo negativne posljedice na one oko nas.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Allgunsblazing je napisao/la: 11 svi 2026, 14:45
Crkvice88 je napisao/la: 11 svi 2026, 13:56 I ug robijasi bi trebli pravovremeno poceti sa uclanjenjem kako bi za utakmicu protiv igmana sve proteklo planiranim tokom. Ja pozivam svu raju sa istoka i zapada koja je bila dio juga u onom vremenu da barem tu utakmicu prate sa juga, makar sa strane. Ne moraju biti u kopu ako nece da navijaju, jer bi samim tim oslobodili dosta ulaznica od istoka i zapada a isto tako popunila jug.
Ja se sa ovim ne slazem. Robijasi imaju dovoljno clanova, a na jug trebaju da idu samo oni koji ce navijati. Sljedece godine nam dolaze ozbiljne navijacke grupe u grad, moramo poceti na vrijeme raditi na ovome da se ne desi sutra da nas neko nadjacava na nasem stadionu. U ove tri lige sto smo igrali, Robijasi nikada nisu mogli imati konkurenciju, svaka utakmica je bila domaca. To se sad mijenja, liga postaje ozbiljnija, navijaci ozbiljniji, tako ce i Robijasi morati da dignu ljestvicu za stepenicu ili dvije. S tim, da za razliku od kluba, Robijasi nece imati ljetni i zimski prijelazni rok. Zato je bitno insistirati na kvalitetu.

Jedna utakmica sa Igmanom je nebitna za ono sto nas ceka i kao grupu i kao klub.

Da me se ne shvati pogresno, BUJRUM na jug (mada nisam ja taj koji treba nekome pisati bujrum, Robijasi svakako uvijek pozivaju na jug), ali 90 minuta navijati. Jug je navijacka tribina i treba navijati. U suprotnom, mozemo imati samo negativne posljedice na one oko nas.
Na jug se ide navijati 90 minuta, a ne kospice jesti, tako da kao i na svakoj utakmici ko zeli na jug to nikad nije bio problem kada ce se navijati cijelu utakmicu, a to manekenisanje nesto ne dolazi u obzir. Spremamo se za Premijer ligu to je level vise
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

slika

+12

Čisto da objavim tabelu jer tradiciju ne treba prekidati. :D
Kada bi se bolje analiziralo i objedinili podaci to bi bila dominacija u svim segmentima igre.
Zadnje 3 utakmice gol razlika 10-0.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Dovoljno je vidjeti samo gol razliku od +26.

Sto je interesantno, idemo sad tuzli koja ima -26.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

slika
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Ja nikad necu zaboraviti scenu sa Milakom sekretarom sad ne sjecam se jel 2023 ili 2022 al i nebitna godina kad sam dosao da uplatim " Vjerni navijac" on sjedi u poluhladnoj kancelariji i gleda u mene kao da sam donjeo vrecu para!
I mi sve zavrsili uplatu i ja pitam ima li sta za ovu uplatu kao naljepnica za auto,frizider,kartica neka ,bilo sta da mi ostane kao uspomena na ovaj dan a Milak mi iskreno kaze "vjeruj da nam je i izrada naljepnice trosak" E ta recenica sve govori u kakvom stanju je bio klub! Da se nije imalo za jednu naljepnicu od 1 km a vidi sad gdje smo dogurali da prizeljkujemo i realno ocekujemo 40000 km od ulaznica po utakmici!
VELIKI SI STARČE NAŠ!!!
Zadnja izmjena: Zamorano, dana/u 11 svi 2026, 16:39, ukupno mijenjano 1 put.
strucnjak9

Post Postao/la strucnjak9 »

Redbull je napisao/la: 11 svi 2026, 16:10 slika
Ide glas za igraca utakmice radi ovog poteza :mrgreen:

King je morao imati mnogo vecu minutazu. U svakoj utakmici i ono malo sto je igrao uvijek bi se nasao u 1-2 sanse za gol. Da je imao konstantu u minutazi, siguran sam da bi zabio jos 2-3 gola. Momak je pretalentovan, treba se samo raditi s njim i vezati ga ugovorom na duzi period. Mislim da moze biti ozbiljan igrac u buducnosti
Rob88

Post Postao/la Rob88 »

Odlicno smo sve ovo odradili ali ja nisam zadovoljan posjetom iskreno najave pozivi sve zivo istok je podijeljen zapad mozda 4000 mora bolje s obzirom na sve okolnosti. Idemo ove dvije jos jace al prvo tuzlu pomesti
Cr7legia
12. igrač

Post Postao/la Cr7legia »

strucnjak9 je napisao/la: 11 svi 2026, 16:39
Redbull je napisao/la: 11 svi 2026, 16:10 slika
Ide glas za igraca utakmice radi ovog poteza :mrgreen:

King je morao imati mnogo vecu minutazu. U svakoj utakmici i ono malo sto je igrao uvijek bi se nasao u 1-2 sanse za gol. Da je imao konstantu u minutazi, siguran sam da bi zabio jos 2-3 gola. Momak je pretalentovan, treba se samo raditi s njim i vezati ga ugovorom na duzi period. Mislim da moze biti ozbiljan igrac u buducnosti
Ja bih Kinga stavio odmah u prvu postavu na slijedećoj utakmici nek se izigra protiv TC
NK Čelik 45 i Robijaši 88🖤❤️
OKK Čelik 54🖤❤️
Odgovori