Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

AhmedNurudin

Re: Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Post Postao/la AhmedNurudin »

jointunija je napisao/la: 09 tra 2026, 08:04 Taj Efendić je bio zimus na pripremama i bio daleko najgori,od zalaganja pa do ostalog,neće meda sa kašike,poslije saznam da je obični kockar.Džaba talenat kad neće da radi.
Ako je tako onda je tretman bio opravdan. Prvi sam tamo na SS forumu kritikovao Stojanovića što njemu i Gojaku nije dao minutažu na pripremama i što je Obradov igrao krilo ali eto to je očito razlog. Ako sa 20 godina nećeš trčat i boriti se onda jbg.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
AmarAmarOsimOsim

Re: Transfer mahala – potencijalna pojačanja, glasine i zanimljivi profili igrača

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

Tražeći nešto vezano za Lazu Popovića, naletim na Čukarički, kad ono tamo Godswill Vadze. Na ljeto 2024. je prešao iz Zvijezde 09 u Čukarički. Bio je jednu polusezonu na posudbi u Mladost Gat. U ove dvije godine samo 10 nastupa za Čukarički, uz jedan postignuti pogodak i jednu asistenciju. Zastupa ga agent koji zastupa Ibraheema i Salimana. Relativno je još uvijek mlad, 24 su mu godine, ne bih bježao od njega, dobar je to igrač. Sigurno da bi trebalo jako puno vremena da se vrati u optimalnu formu ali zasigurno dobar igrač za nas i našu ligu.
AhmedNurudin

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 09 tra 2026, 21:57 Tražeći nešto vezano za Lazu Popovića, naletim na Čukarički, kad ono tamo Godswill Vadze. Na ljeto 2024. je prešao iz Zvijezde 09 u Čukarički. Bio je jednu polusezonu na posudbi u Mladost Gat. U ove dvije godine samo 10 nastupa za Čukarički, uz jedan postignuti pogodak i jednu asistenciju. Zastupa ga agent koji zastupa Ibraheema i Salimana. Relativno je još uvijek mlad, 24 su mu godine, ne bih bježao od njega, dobar je to igrač. Sigurno da bi trebalo jako puno vremena da se vrati u optimalnu formu ali zasigurno dobar igrač za nas i našu ligu.
Vadze je dobar igrač. On je čak u onoj sezoni zvijezde 09 imao bolji učinak od Salimana. Nemoj otpisati ni Salimana. On je dosta standardniji u Javoru ali je Javor na poziciji broj 12 a ove sezone iz srpske lige ispada 6 ekipa. Čeka ih ozbiljna borba za opstanak. Ista agencija ih zastupa. On ima ugovor do ljeta 2028. ali ne vjerujem da mu se igra druga srpska liga. Meni toiki problem nije ni forma, mislim da je mogu izbrusiti preko ljetnih priprema pogotovo ako ne budemo imali Evropu. Veći problem mi predstavlja što su obojica stranci a ja se nadam da ćemo preko ljeta dovesti strance koji će biti sigurna prevaga i kvalitetniji od njih, jer moramo paziti na broj stranaca. Ako nastavimo ipak sa ovom transfer politikom i regionom kao glavnim izvorom onda su i Vazde i Saliman legitimne mete, jer mislim da i ne koštaju toliko puno.

P.S. Nikada neću zaboraviti prozivku pred prošlu sezonu kada se pojavi igrač tamnoput, srednje visine sa plavom frizurom, mi se svi ponadali da je Saliman koji je tu sezonu bio odličan u PL, ali je zapravo bio Temin Adebayo na probi, i dan danas je u Stupčanici. :lol:
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi. A.O. 💙
braco

Post Postao/la braco »

Apropo Vadzea, treba dobro razmišljat za sljedeću sezonu o tom trećem mjestu stranca, ako hipotetički uzmemo da će Odinaka i Freeman biti dio prvog tima naredne sezone, a da npr. Vini i Erick nas napuste. Zato bih volio da to treće mjesto stranca pripadne pojačanju koje je baš prevaga.
AhmedNurudin

Ivan Saranic 1.png
Ivan Saranic 1.png (112.38 KiB) Pogledano 236 puta.
Ivan Saranic 2.png
Ivan Saranic 2.png (35.2 KiB) Pogledano 236 puta.

Ne znam da li je već neko spominjao ovog igrača ali meni izgleda jako interesantno. Na TM piše da ima ugovor do ljeta tekuće godine. Ima odličnu statistiku, ali se pokazalo da to ništa ne mora značiti, kada je Juričić došao iz druge HNL odlično se snašao dok se Pejić poprilično izgubio, svaki scenarij je moguć. Svakako ovakvog igrača vrijedi pratiti pogotovo ako stvarno na ljeto postane slobodan, ne vjerujem da bi se nešto izgubilo njegovim dolaskom. Nema neke novije highlights-e ali sve utakmice druge HNL se mogu pogledati u sažetku na YT kanalu MAXsport.
braco

Post Postao/la braco »

Mislim da postoji izgledna mogućnost da Koljić postane slobodan igrač na ljeto. Prvo jer mu ističe ugovor, drugo jer tamo ga rumunski punditi kritikuju s obzirom da ima dug post bez gola, dakle moguće da ni uprava ne bude raspoložena da mu produži ugovor. Inače igra u korektnoj ekipi koja je 4. na tabeli. U posljednjih nekoliko mjeseci ne igra prvu postavu, već ulazi s klupe. Ove sezone ima 5 golova i 3 asistencije.

Što je najbitnije, izjavio je da je od malena maštao da igra za Želju.
Koljić uraganski krenuo: Kao dijete sam maštao o Željezničaru

Jeste li i vi kao klinac maštali da jednog dana igrate u Željezničaru, Sarajevu...?

"Haha, jesam. Od malena sam volio Željezničar, kasnije je bilo i nekih priča da dođem na Grbavicu, ali ostalo je na tome."
https://sportsport.ba/fudbal/koljic-ura ... aru/286008
AhmedNurudin

Matej Mitrović.png
Matej Mitrović.png (114.07 KiB) Pogledano 98 puta.
Istraživajući Marka Marića i prisjećajući se svega što znam, sjetio sam se i ovog stopera. Kvalitet je neupitan, samo može biti upitna njegova fizička sprema, nešto poput Bičakčića, sada kada je ušao u neki ritam izgleda ozbiljno. Uz pravilan neki 1+1 ugovor čime bi se zaštitili od nekih obnavljanja povreda Mitrović bi siguran sam bio pojačanje. Jedini problem vidim jer je desna noga a već imamo Bičakčića, prirodnije je da tražimo stopera sa lijevom nogom.
Ben Hassine 1.png
Ben Hassine 1.png (100.31 KiB) Pogledano 98 puta.
Ben Hassine 2.png
Ben Hassine 2.png (33.89 KiB) Pogledano 98 puta.
Igrač koji već dvije godine prilično uspješno igra prvi rang srpskog fudbala. Prošle sezone je bio glavni igrač u pohodu na Evropu. Vidim da pokriva sve pozicije u sredini, te isto tako nije sklon povredama. Ne znam kako mu je koncipiran ugovor ali prema TM, on mu ističe na ljeto. Jedinu manu vidim u tome što je stranac i što bi nam zauzeo jedno od tri vrlo važna mjesta za strance.
AmarAmarOsimOsim

Post Postao/la AmarAmarOsimOsim »

braco je napisao/la: 10 tra 2026, 08:44
Imam dva pitanja (ako se tako može nazvati) za tebe.

Zanima me tvoje mišljenje o sljedećim igračima:
- Tarik Ramić.
- Samy Faraj.
- Mohamed Ghorzi.

Gledam malo SLS, Spartak Subotica i Napredak Kruševac ispadaju. Ima li kakvih imena za nas?

Vojo Ubiparip je sada sportski direktor u Spartaku.
braco

Post Postao/la braco »

AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 20 tra 2026, 23:19

- Tarik Ramić.
- Samy Faraj.
- Mohamed Ghorzi.

Gledam malo SLS, Spartak Subotica i Napredak Kruševac ispadaju. Ima li kakvih imena za nas?

Posljednjih mjeseci nisam mogao da pratim toliko detaljno, ali evo poslužit ću se malo grafikama.

Grafike Faraja i Ghorzija:

slika

slika

Razlike između njih dvojice:
  • Prilagođeno njegovim minutama, Faraj je krilo sa najviše progresivnih vođenja lopte i progresivnih dodavanja u ligi među svim ostalim krilima u ligi. S druge strane, Ghorzi je ispodprosječan u progresivnim dodavanjima i prosječan u progresivnom vođenju lopte među svim ostalim krilima u ligi.
  • Faraj je u defanzivnim kategorijama također bolji od Ghorzija. Faraj je među krilima u ligi iznadprosječan u tackles and interceptions, a negdje je na sredini po ukupnom broju defanzivnih akcija. Ghorzija je skoro na samom dnu lige među krilima što se tiče odbrane.
  • Ghorzi je dosta bolji dribler od Faraja. Ghorzijev procenat uspješnih driblinga je iznadprosječan među krilima u ligi, dok je Faraj ispodprosječan.
  • Ghorzijevi šutevi su dosta opasniji od Farajovih. Farajove šuterske i golgeterske brojke su ispodprosječne, dok su Ghorzijeve brojke u tim kategorijama ipak bolje.
  • Farajove brojke u smislu kreiranja šansi i asistencija su puuuno bolje nego Ghorzijeve. Dok je Ghorzi praktički ispodprosječan u svim tim kategorijama, kod Faraja vidimo da je u vrhu lige po broju asistencije među krilima, smart passes, expected assists (xA), shot assists (dodavanje Faraja koje je prethodilo šutu saigrača)
U suštini rekao bih da je Ghorzi tip krila koje je direktnije na gol sa svojim šutevima i driblinzima, dok je Faraj bolji u svim ostalim kategorijama i da je podređeniji ekipi. Faraj je bolji u progresiji lopte, progresivnim dodavanjima, igri u odbrani, kreiranju šansi. Sad to bi bilo do trenera i SD-a da procjene koji tip krila nam više treba.

Grafika Ramića:

slika

Morao bih pogledati maksuz veći uzorak utakmica Ramića golim okom što bi se reklo, ali po ovoj grafici malo je reći da sam pozitivno iznenađen. Kad gledamo samo defanzivne i centralne vezne u ligi, Ramić u vrhu ligu po progesivnim dodavanjima (samo Cimirot ima više), u vrhu lige po procentu uspješnih driblinga (mada je na sredini lige po broju pokušanih driblinga, dakle ne ulazi u ogroman broj driblinga ali ono koliko ih pokušava jako je uspješan u njima), odličan u šuterskim i golgeterskim kategorijama, odličan u progresivnom vođenju lopte, kao i ubrznju s loptom u nogama, odličan defanzivno i u zračnim duelima.

Baš odlična sezona za njega, opet kažem prepozitivno sam iznenađen ovim brojama.

Što se tiče tih iz Srbije za koje si me pitao, pogledam drugi put.
UzivaocKajkuta

Post Postao/la UzivaocKajkuta »

braco je napisao/la: 21 tra 2026, 11:13
AmarAmarOsimOsim je napisao/la: 20 tra 2026, 23:19

- Tarik Ramić.
- Samy Faraj.
- Mohamed Ghorzi.

Posljednjih mjeseci nisam mogao da pratim toliko detaljno, ali evo poslužit ću se malo grafikama.

Grafike Faraja i Ghorzija:

slika

slika

Razlike između njih dvojice:
  • Prilagođeno njegovim minutama, Faraj je krilo sa najviše progresivnih vođenja lopte i progresivnih dodavanja u ligi među svim ostalim krilima u ligi. S druge strane, Ghorzi je ispodprosječan u progresivnim dodavanjima i prosječan u progresivnom vođenju lopte među svim ostalim krilima u ligi.
  • Faraj je u defanzivnim kategorijama također bolji od Ghorzija. Faraj je među krilima u ligi iznadprosječan u tackles and interceptions, a negdje je na sredini po ukupnom broju defanzivnih akcija. Ghorzija je skoro na samom dnu lige među krilima što se tiče odbrane.
  • Ghorzi je dosta bolji dribler od Faraja. Ghorzijev procenat uspješnih driblinga je iznadprosječan među krilima u ligi, dok je Faraj ispodprosječan.
  • Ghorzijevi šutevi su dosta opasniji od Farajovih. Farajove šuterske i golgeterske brojke su ispodprosječne, dok su Ghorzijeve brojke u tim kategorijama ipak bolje.
  • Farajove brojke u smislu kreiranja šansi i asistencija su puuuno bolje nego Ghorzijeve. Dok je Ghorzi praktički ispodprosječan u svim tim kategorijama, kod Faraja vidimo da je u vrhu lige po broju asistencije među krilima, smart passes, expected assists (xA), shot assists (dodavanje Faraja koje je prethodilo šutu saigrača)
U suštini rekao bih da je Ghorzi tip krila koje je direktnije na gol sa svojim šutevima i driblinzima, dok je Faraj bolji u svim ostalim kategorijama i da je podređeniji ekipi. Faraj je bolji u progresiji lopte, progresivnim dodavanjima, igri u odbrani, kreiranju šansi. Sad to bi bilo do trenera i SD-a da procjene koji tip krila nam više treba.

Grafika Ramića:

slika

Morao bih pogledati maksuz veći uzorak utakmica Ramića golim okom što bi se reklo, ali po ovoj grafici malo je reći da sam pozitivno iznenađen. Kad gledamo samo defanzivne i centralne vezne u ligi, Ramić u vrhu ligu po progesivnim dodavanjima (samo Cimirot ima više), u vrhu lige po procentu uspješnih driblinga (mada je na sredini lige po broju pokušanih driblinga, dakle ne ulazi u ogroman broj driblinga ali ono koliko ih pokušava jako je uspješan u njima), odličan u šuterskim i golgeterskim kategorijama, odličan u progresivnom vođenju lopte, kao i ubrznju s loptom u nogama, odličan defanzivno i u zračnim duelima.

Baš odlična sezona za njega, opet kažem prepozitivno sam iznenađen ovim brojama.

Što se tiče tih iz Srbije za koje si me pitao, pogledam drugi put.
Imal braco sta u federaciji za nas ako si ista ispratio, ja i jos neko smo pisali o onom sta je slobodi dao za pobjedu ne mogu se imena sjetit, znam da je defanziva i u Hadzicima da igra
trofeji su tu
Riquelme

Post Postao/la Riquelme »

@UzivaocKajkuta Danis Karačić, naše dijete..ali i dalje ne vidim nešto previše prostora za njega tu su Odinaka, Galchev i Raščić..
Uvijek uz tebe i ti to dobro znaš.
Odgovori