NK Čelik

Koliki broj gledaoca očekujete na utakmicu Čelik - Sloboda?

Anketa traje do: 27 ožu 2026, 16:02.

<6000
3
6%
6000-8000
18
38%
8000-10.000
19
40%
10.000+
7
15%

Ukupno glasova: 47

Luis Nazario da Lima

Re: NK Čelik

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

phillies je napisao/la: 24 ožu 2026, 09:20 Hvala Robertu sto se javio i pojasnio neke stvari, prije svega u vezi dovodjenja igraca. Slazem se da je bespotrebno bacati novac (koji nam treba ili ce nam trebati) na "provjerene igrace" i to ne bas male novce, a nikakav garant nemas da ce on pokazati ono zbog cega je doveden. Slazem se i da ovako sklopljena ekipa, svojom kvalitetom moze obezbjediti prvo mjesto ove sezone, a u ljetnom prelaznom roku dovesti ciljana pojacanja s kojima cemo krenuti u borbu za opstanak u PL-u.
Ono u cemu se ne slazem je preozbiljno shvatanje ovog mjesta koji se naziva forum i na kojem pisu ljudi pod "nadimcima". Ovo mjesto nikako ne moze biti izvor informacija, vec samo "sukob misljenja" u kojem vecina brani svoj stav i misljenje zivotom, i prije ce se svijet promjeniti nego da ja kazem ok nisam bio u pravu, ubijedili ste me, vec cekam povoljan momenat da iskocim i kazem, eto jesam vam rek'o. Jedini izuzetak je Bati, koji je smatrao da je greska odlazak u Kanton, ali je na vrijeme uvidio sve prednosti te odluke :D Jednostavno imas ljude koji potenciraju negativnosti i ako se "zalijepis" za njihove komentare a nemas siru sliku i dodatnih informacija, kontas raspad sistema. A ovamo stanje totalno suprotno.

Isto tako, i na utakmici, na tribini ces cuti milion razlicitih prica, nekome je Masic flop i kloc, nekome je Vardo taraba, nekome je Babic zalutao u Celik...Zenica ima milion selektora i fudbalskih strucnjaka (sto je uostalom slucaj i u ostalim gradovima pa i zemljama regiona), svi se razumiju u ovu igru, iako nisu nikad kopacke obukli. Zato zaista ne treba previse pridavati znacaju sta jedan phillies, zamorano, cinvict ili neko peti deseti "sere" po forumu. Meni je puno veci pokazatelj konkretna djela forumasa, kroz akcije 12. igraca, Celicnog zida, hiljadarke, clanstvo u klubu...cime se pokazuje privrzenost klubu i podrska ljudima u Upravi u njihovoj visegodisnjoj borbi, a pisanje po forumu je "prdimahovina" za razliku od zvanicnih kanala komunikacije s klubom ili u krajnjoj liniji kroz Skupstinu. I slazem se da neko ko obavlja znacajnu funkciju u klubu nema zaista potrebe da trosi svoju energiju, vrijeme i zivce da "ispravlja krive Drine" u raspravama, za koje ce mnogi, dvije tri napisane stranice na forumu, i zaboraviti da su bile.

Sto se tice klupske komunikacije sa navijacima i simpatizerima, evo prijedlog. Ako je klub u mogucnosti, da se kreira kanal na Viberu ili nekoj slicnoj aplikaciji, za clanove kluba. Dakle, sve clanove sa pravom glasa "grupisati" i sebi olaksati komunikaciju (ako je potrebna) sa njima da li kroz kanal, gdje ce se moci informisati (kao sto je to slucaj sa "obicnom" Celikovom Viber grupom) ili sa ukljucenim komentarima (kao sto je to slucaj sa grupom za 12. igrace). Znam da u moru problema koje klub jos uvijek ima, ovo i nije bas prioritet, ali ovakvim stvarima kod clanstva se izbijaju nedoumice i dileme i uklanjaju "sumovi" u komunikacij, tako ce nece biti potrebe da se krucijalne informacije i formiranje misljenja o klubu kupi sa nekog foruma, gdje phillies, Batistuta, RubikovaKocka drze ders kao neke moralne vertikale i cija je "svaka ko u Njegosa" :D (Samo da napomenem, spominjanje nickova od kolega forumasa je zaista nasumicno i svaka slicnost sa stvarnim osobama je slucajna :D )

NAPRIJED ČELIK!!!

SVANI APRILILILILILILI :D !!!
Super si ti to srocio, i slazem se s tobom, ne treba formirati niko misljenje na osnovu foruma, ali hajmo realno reci da to u stvarnom zivotu tako i funkcionise, masa "odredjuje" misljenja.
Evo par primjera.

Poslije tekme sa Travnikom ja kazem Jenjic imao par dobrih stvari, ja kao pojedinac nebitan, pogotovo jer je napisano nesto sto se vecina ne slaze.
Ostalih 17 forumasa napisalo da je flop, da veze nema, da ne znamo sto smo ga doveli itd masa "pobjedila"
Sad poslije Tomislava masa je krenula sa koment Jenjic bio dobar, a po mom misljenju bolji bio protiv Travnika, ali nebitno, 2 covjeka kazu da je dobar, pa treci i masa opet "pobjedi"

Drugi primjer poslije tekme sa Toskom generalke, citav forum drvlje i kamenje po igracima i treneru, uz par izuzetaka, komentari na facebook isto katastrofa, i sta se desilo, masa "pobjedila", jedan portal (koji je nebitan) objavljuje vijest navijaci Celika nezadovoljni igrom i pojacanjima, sreca pa je ostalo samo na tom poganom portalu koji je jedva docekao da sjebe atmosferu oko kluba.....a da je drugi portal kopirao, pa treci malo citaniji isto tako, stvorila bi se kriza jer bi to obislo citavu BiH, kriza koje nema bi se stvorila.

I zato ljudi formiraju misljenja kroz forume, komentare, i zato se Robert javio jer mu je poznanik stvorio misljenje o klubu na osnovu foruma, a svjedoci smo kakve se sve nebuloze pisu.

Rijeci imaju snagu i treba biti oprezan, sta god da je u pitanju i ko god....a svakakvih gadosti se moze procitati.

Treba zanemariti i podici atmosferu na max za slobodu, da kad krene huk s tribine da smo vec u prednosti, a ne cekati prvu gresku i cujes sa zapada "Vadi ga jeb* ti on mater" i slicno.

Ajmo likČeeeee
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

U pravu si, masa kreira misljenje, ali ovdje je masa od maksimalno 30tak clanova koji aktivno pisu. Od tih tridesetak njima mozda najvise desetak malo kad sta je dobro, vecinom su negativni komentari, pa nekad budu i neke teorije zavjere, mahalske price itd...Koje nemaju veze sa realnoscu. Neko ko cita ovaj forum duze vrijeme, vjerujem da je sposoban filterisati postove i razluciti koji bi mogli oslikavati stvarno stanje u klubu, ekipi, Upravi...Isto tako postovi tokom trajanja utakmice vise oslikavaju trenutno dusevno stanje clanova koji su sprijeceni biti na stadionu, pa onda se ide od depresije do euforije i natrag (u zavisnosti od kretanja rezultata).

Uglavnom, da zavrsim, naravno da bi svaki pojedinac koji pise po forumima trebao imati neku dozu samokontorle i spoznaje sta njegovo pisanje moze prouzrociti i kakve posljedice izazvati. Naravno lako je iz udobnosti svoje sobe, sakriven tastaturom, monitorom i nadimkom, lupati sta god ti padne na pamet o temi za koju god smatras da si kompetentan. Sasvim drugaciji bi se postovi kod vecine pisali da su potpisani imenom i prezimenom, ili uzivo otici u klub i reci "ovo i ovo radite pogresno i ne svidja mi se, trebate ovako i ovako raditi...". (Zato i jesam za ideju da clanovi kluba imaju direktnu komunikaciju preko neke platforme i vjerujem da bi to izrodilo progresivnih i ideja i akcija, a ne da se za svako malo i sitnicu povlaci ono "idi u klub pa pitaj" :D). Ovako, ljudi (pa i ja sam ponekad) pisu sta im padne na pamet, nekad iz frustracije, nekad ironicno (pa se protumaci drugacije), ili nekog treceg razloga...Ne zelim da vjerujem da bi neko pisao zlonamjerne postove, s ciljem da na bilo koji nacin uspori, potkopa Celikovu borbu za potpunim ozdravljenjem.

Joj ko ce prezivjeti jos jednu reprezentativnu pauzu...a poceli smo sa jakim temama :D :D :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
strucnjak9

Post Postao/la strucnjak9 »

Avenija je napisao/la: 23 ožu 2026, 23:56
strucnjak9 je napisao/la: 23 ožu 2026, 23:27
Eugen je napisao/la: 23 ožu 2026, 21:30

Bgm dioptrija ti je losa, ne znam kako vas nije stid pricati protiv covjeka tako, sta ce biti kada izgubi prvu utakmicu nakon godinu dana bez poraza. Covjek je preuzeo klub kad su nas pojedini otpisali u borbi za opstanak, a za manje od godinu dana napravio je tim koji ima zajednistvo, hrabrost i karakter. Ovaj tim definitivno treba nadograditi u PL, ali covjeka koji cete uvesti u PL tjerati to moze napisati samo fudbalska neznalica
Ne svidja se ni meni njegova postavka i filozofija igre. Sreca nasa je da smo i prije pocetka sezone bili skoro jedini kandidati za ulazak i sto realno imamo i sudjenje na nasoj strani. Ne znam da smo igdje osteceni, osim kod onog penala u Tesnju, a puno vise smo pogurani od sudija.

Kod vodjenja utakmice cesto kasni s izmjenama ili napravi nelogicne izmjene. Sjeti se Travnika, gdje kod 1:0 ubacije Palackica koji je na vi sa defanzivom, a kod 1:1 izbacuje agilnijeg Smajlovica, a na lijevog beka ubacuje tromijeg stopera Masetica.

Na kraju njemu se ne moze osporiti ovaj uspjeh nicim i ja to postujem. Sigurno ce biti upisan u historiji kao jedan od najuspjesnijih trenera. Ima rezultate, uvesce nas u PL i tu se sve zavrsava. Je li za nesto vise, cisto sumnjam… ali ne znaci da nece i da ne bi volio da me demantuje u buducnosti

Isto tako, sigurno ce doci dan kada ce rezultati biti losi i kada ce ga svi nazivati neznalicom i tjerati s klupe. Takav je nazalost trenerski posao. Ako dodje taj dan iduce sezone i budemo trebali novog trenera u PL, s nasim budzetom mislim da je jedino rjesenje Boris Pavic. To je jedini covjek koji iz limitirane ekipe, moze izvuci maximum
Može li samo kratka analiza ovog detalja kada spominješ sudije.

Konkretno da li je ovdje Čelik oštećen za čist penal. Da li lopta ide u okvir gola i da li je ruka čista kao suza. Šta govor tijela igrača Tomislava pokazuje nakon sto ga lopta pogađa u ruku?

Pretpostavljam da mislis na ovu situaciju? Ovo nije penal, bar sto se tice fifinih pravila. Na snimku se vidjelo da je lopta prvo igraca pogodila u tijelo i onda se odbila u ruku. Ruka je u prirodnom polozaju, skoro da je skroz uz tijelo, tj. ne povecava volumen tijela a uz to ni igrac nije imao vremena da reaguje da skloni ruku. Pogledaj i polozaj sudije gdje se nalazi, tacno je igrac ledjima zaklonio cijelu situaciju, pa i da je bilo penala (a nije) covjek nije imao mogucnosti da vidi to.

slika
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

strucnjak9 je napisao/la: 24 ožu 2026, 14:00

Pretpostavljam da mislis na ovu situaciju? Ovo nije penal, bar sto se tice fifinih pravila. Na snimku se vidjelo da je lopta prvo igraca pogodila u tijelo i onda se odbila u ruku. Ruka je u prirodnom polozaju, skoro da je skroz uz tijelo, tj. ne povecava volumen tijela a uz to ni igrac nije imao vremena da reaguje da skloni ruku. Pogledaj i polozaj sudije gdje se nalazi, tacno je igrac ledjima zaklonio cijelu situaciju, pa i da je bilo penala (a nije) covjek nije imao mogucnosti da vidi to.

slika
Nestao snimak, ne znam zasto, evo ponavljam. Znaci po tebi ovo nije penal. Vidimo očigledno istu situaciju potpuno suprotno, ja vidim da prvo udara lopta u ruku igrača, ruku koja je proširila volumen tijela i spriječila da lopta ide nakon šuta prema golu.

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
strucnjak9

Post Postao/la strucnjak9 »

Avenija je napisao/la: 24 ožu 2026, 14:19

slika
Nestao snimak, ne znam zasto, evo ponavljam. Znaci po tebi ovo nije penal. Vidimo očigledno istu situaciju potpuno suprotno, ja vidim da prvo udara lopta u ruku igrača, ruku koja je proširila volumen tijela i spriječila da lopta ide nakon šuta prema golu.

Pa brate imas sliku koja je tacno napravljena u tom trenutku, kada lopta pogadja igraca. Ja ne znam jesam li ja corav, ali ovdje se tacno vidi da je prvo u tijelo udarila i da se odbila u ruku. Zumiraj je pa procjeni. A s druge strane pogledaj gdje se sudija nalazio, jedno da ima rendgen u ocima tad je mogao vidjeti kroz ledja igracu Tomislava
Cr7legia
12. igrač

Post Postao/la Cr7legia »

Avenija je napisao/la: 24 ožu 2026, 14:19

slika

Ovdje bi većina na ovom forumu rekla da nije penal.
NK Čelik 45 i Robijaši 88🖤❤️
OKK Čelik 54🖤❤️
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Ne znam, meni se cini i da je svirao ne bi pogrijesio. Ali koliko sam cuo, bilo je par sumnjivih situacija na obe strane, tako da...Nisam gledao pa ne bih da prejudiciram. Bilo kako bilo, tri boda pisi i idemo dalje.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
laudrup
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la laudrup »

Suđenje nam je napokon super i to je pohvalno. Čelik se mora zaštiti, nikako malverzacijama i prevarama, nego poštenim suđenjem. Imamo prekorektno suđenje i kući i u gostima, 50-50 sigurno.
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Robert Jonjić je napisao/la: 24 ožu 2026, 00:02 Prije svega se izvinjavam svojim drugovima iz uprave i svim saborcima u borbi za spas i oporavak kluba, što ovim komentarom i svojim pisanjem ovdje vjerovatno degradiram funkciju koju obnašam, a vjerovatno i sam klub jer nije ovo nije mjesto za komunikaciju s navijačima i simpatizerima kluba, ali neke se stvari ovdje moraju napisati, makar dok se ne steknu uslovi za utemeljen izvještaj i druženje sa članovima koji uskoro slijede…

Pišem potaknut pozivom prijatelja iz SAD kojem je ovaj forum, izuzev službenih glasila kluba, jedini izvor informacija u vezi Čelika, a koji mi se nedavno pojadao kako je atmosfera oko kluba loša, kako nemamo ekipu za prvo mjesto, kako smo doveli u pitanje plasman u PL, itd.

I onda nakon dugo vremena uđem na ovo toksično mjesto i nakon 20ak pročitanih stranica vidim čime je zapravo čovjek otrovan, šokiran, kao da govorimo o dva različita kluba.

Ovdje se provlači narativ o nedostajućim „premijerligaškim“ pojačanjima koji su, kao, neophodni da ekipa osvoji prvo mjesto i vrati se u Premijer ligu.

Ljudi, vodite računa da se selekcija pojačanja, posebno za posljednji prijelazni rok, vršila u dogovoru sa ljudima koji su više zaboravili o fudbalu nego što nas 90% ovdje zna o toj igri, a koja, pored potencijalnih pojačanja, prati i razvoj situacije kod konkurencije koja je tokom zimskog prijelaznog roka mahom ostajala bez najboljih igrača.

Ozbiljan premijerligaški igrač koji bi nam bio pravo pojačanje, neće doći igrati Prvu ligu FBiH ni za duplo veću lovu koju nude razne Sloge, Radnici, Posušja, Rudari i Široki Brijegovi ovog svijeta… Jednostavno, tim momcima je to opravdano preriskantan korak unazad, dolazeći u ligu u kojoj je barem pola terena i svlačionica neuslovno za nivo kvaliteta kojeg mogu ponuditi, bez obzira što im nudiš život u gradu od cca. 100k ljudi, igranje pred 5k+ ljudi u prosjeku i premijerligaške uslove za treniranje i rad…

Je li Čelik na ovom zimskom prijelaznom roku mogao dovesti još tri igrača iz Premijer lige i opteretiti klub za dodatnih 100k bruto za ovih par mjeseci? Jest.

Zašto bi to uradio? Da bi ostvario isti cilj koji će ostvariti s trećom najskupljom ekipom u ligi i pri tom još omogućiti razvoj momcima iz vlastitog omladinskog pogona?!

Neka, hvala…

Priča se o (ne)mogućnosti zadržavanja Kalesića koji je otišao riješiti svoju egzistenciju za barem pet puta veća primanja nego što je imao?! I Čelik se trebao „tući“ s takvim ponudama i sprječavati čovjeka da u 28. godini prvi put zaradi ozbiljan novac od onoga čime se bavi 20 godina, a da pri tom vjerovatno nema više od par godina upisanog radnog staža?! Čelik u drugom rangu BH fudbala treba plaćati igrače po 8-10-12k bruto mjesečno, nakon svega što smo prošli?!

Neka, hvala…

Priče da se u po februara trebalo ići na pripreme na Kupres, ili da je nakon 12 dana trebalo ostati u Međugorju „po svaku cijenu“ i kad su već postojali uslovi za treniranje na Kamberoviću, bolje da ne komentiram, pogotovo kad se uzme u obzir da je klub u četiri mjeseca imao samo jednu utakmicu s prihodom od ulaznica.

S druge strane, skoro svakodnevno ovdje frcaju prijedlozi i ideje uz čuveno „treba“, o boljem marketingu, boljoj promociji članstva, o boljoj prodaji u Fan shopu, a odgovorno tvrdim da za pola godine prema klubu i prema bilo kome od nas, od strane bilo koga ko ovdje „predlaže“ nije došao nijedan konstruktivan prijedlog uz ponudu svog doprinosa za ništa od navedenog, a imamo ubjedljivo najotvoreniji klub u državi.

Prije deset godina nas se uvjeravalo da je socios utopija.
Pa nas se uvjeravalo da treba „jak čovjek“.
Pa nas se 2016. uvjeravalo da ne idemo kontra Grada i da taj rat ne možemo dobit.
Pa nas se uvjeravalo da ne možemo dobiti reprogram.
Da treba podržat Turke.
Pa da je odluka o odlasku u Kanton ligu pogrešna i da se nećemo nikada vratiti.
Da treba osnovat novi klub.
Pa da ne možemo dobiti rat za lovu od poslovnih prostora.
Da Kanton neće podržati Čelik.
Pa da Drugu ligu centar treba pregaziti za jednu, a Prvu ligu FBiH za dvije sezone.

I bez grama lažne skromnosti, u svakom navedenom slučaju, se, bez izuzetka, ispostavilo da je tih 10-20-30 ljudi koji već deceniju vode ovu priču uvijek bilo upravu.

Danas nas se uvjerava da nemamo tim za prvo mjesto.
Sutra će nas se uvjeravat da ne trebamo ulaziti u Premijer ligu.
Prekosutra će nas se uvjeravat da ćemo ispast u prvoj sezoni…

Svejedno, na kraju dana će rezultati dati najbolji odgovor, kao što su davali svih ovih 10-11 godina, ali ova grupa ljudi koja je dokazano donosila najbolje i najispravnije strateške odluke za klub je nakon svega zaslužila malo više vjere i povjerenja u svoj rad, a u svakom slučaju bi za klub bilo puno bolje kada bismo, umjesto na besmisleno nadmudrivanje, uvjeravanje i "trebovanje" po internetu, svoje vrijeme i energiju koje imamo za bavljenje Čelikom, više koristili za konstruktivan i afirmativan rad i napredak kluba tamo gdje možemo dati vlastiti doprinos.
Ovo sad toksicno mjesto?
A pare sa ovog mjesta jesul i one bile toksicne?
Ljudi odavde ucestvovali u raznim akcijama,donirali svoje novce za klub,uclanjivali se,kupovali visak karti jednostavno gurali pricu i sad ovo taksicno mjesto??? Lijepo!
Ovo je forum bolan! Svak pise sta mu pase i sta misli a ne mislimo i ne vidimo svi isto! I nek pise svak sta misli,sta smeta?Al et treba se lijepo pisati da jaro u Amerci skonta kakvo je stanje u klubu.
Dobro od sad samo lijepo pisem. Jer haman je bitno samo lijepo pisati ne mora se ni donirati ni pomagat klub. OK shvatio sam,lijepo pisem i ostat ce mi sve sto sam mislio dat za Čelik. Kud prije to ne skontah ostalo bi mi bruka love.
Prvo se izvinjavam sto sam pisao da je Smajlovic los i mlitav to jednostavno nije tacno,momak je stamen,jak,hitar,visok,startan,ima dobru ljevicu i sjajan je bek. Izvinjavam se u Vardi sto sam piso da je vreca govana,jok ba Vardo je vreca nutele i milke. Sjajan vezni igrac koji igra i lijevom i desnom nogom,pregled igre savrsen,mlad,dobar,perspektivan i mislim da klub na njemu moze dobre pare zaraditi . Mislim da Burekovica treba jos istrpiti 5 - 6 godina dok sanira povredu i udje u formu jer ce se isplatiti u narednih 14 godina ulozeno strpljenje u njeg.
Ostalo je sve za sad ful i kul!
Zadnja izmjena: Zamorano, dana/u 24 ožu 2026, 16:43, ukupno mijenjano 1 put.
Eugen

Post Postao/la Eugen »

Jeai bukvalac Zamorano, de malo se smiri, uzivajmo svi u ovim lijepim vremenima za klub
goku

Post Postao/la goku »

Joj ovaj zamoron uvijek negativan, pogodilo ga sto ga Robert indirektno proziva!Uvijek on mora biti prvi koji ce igracima psovati na forumu!
habuba
12. igrač

Post Postao/la habuba »

Mislim da je generalno svaki covjek neozbiljan koji formira svoje misljenje na osnovu misljenja anonimnih ljudi na nekom forumu. Pa tako i ovaj Robijev haver iz Amerike :). Mada je upitno koliko je bilo ko ovdje anoniman. Laudrup nam zna maticne brojeve a da ne zna imena i prezimena. U sustini se ja slazem s Robertom i dajem punu podrsku. Mislim da je dio za koji sam se ja nadao da ce biti odradjen nesto drugacije podjednako legitiman kao Robertov odgovor zasto se nije uradilo tako. Razumijem da je dovodjenje 2-3 igraca koji imaju PL potencijal na polusezoni mozda nepotrebno ukoliko je svrha sami cin ulaska u PL i da je struka procjenila da se to moze uraditi i bez tih igraca pa samim time i bez dodatnih troskova. Uprava je vjerujem sa strucnim stabom odlucila da to ne rade i da tako i ustede. Ja sam misljenje da bi nam dovodjenje tih igraca komplikovalo budzet ali olaksalo tranziciju iz prvoligaskog u premijerligaski fudbal. I po meni je to samo razlika u misljenju, mene koji je fubalska krampa i koji bazira svoje misljenje navijacki vise nego da znam o cemu pricam i nekog drugog ko mozda (ili sigurno) ima bolje znanje o datoj tematici.
Redbull
12. igrač

Post Postao/la Redbull »

Od zamorana smo svi ovako nesto i ocekivali 😂😂, al nije mu zamjeriti, opet ce se prvi javiti za sljedecu akciju 12tog igraca. :mrgreen:
Odgovori