NK Čelik

TOMISLAV - ČELIK

Anketa traje do: 22 ožu 2026, 21:39.

POBJEDA
7
88%
NERIJEŠENO
1
13%
PORAZ
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 8

Eugen

Re: NK Čelik

Post Postao/la Eugen »

Sijamija potopi svoje pls :D
laudrup
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la laudrup »

Eugen je napisao/la: 19 ožu 2026, 11:46 Sijamija potopi svoje pls :D
:lol:

Vrijeme je da pokaže zašto je doveden u najveći klub u državi. Mene jako podsjeća na Ahmetspahića, ne daj mi Bože
"Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan"
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

phillies je napisao/la: 19 ožu 2026, 00:11
Luis Nazario da Lima je napisao/la: 18 ožu 2026, 22:24

100% si upravu.
Niksic velezovac, daje im sve zivo, i iz budzeta i kroz druge sponzore.
Velez je recimo dobar primjer kako se od lokalnih bogatasa moze napraviti stabilna ekipa, svi su im sponzori lokalci i daju im brdo para.

Almy je recimo jaca firma od mostarske koja im sad gradi dio tribine, ali Almy nama ne daje koliko ova firma Velezu....hvala Almy svakako na svemu, ali moze to dooosta bolje od lokalnih mocnika.
E vidis, to je drugi, hajmo reci, problem u ovoj prici oko podrske Čeliku. Pored minornog broja zenicana i jos k tome navijaca Čelika na svim nivoima vlasti, pocev od najvise pa do najnize, koji bi mogli svojim uticajem i lobiranjem pomoci nasem klubu (da se razumijemo, ovdje ne govorim o nekim "mutnim" parama ili necem slicnom, nego kroz legalne gruntove, poticaje ili kako se to vec zove :D ), tu je i totalni nedostatak lokalne zajednice citaj privrednika da se aktivnije ukljuce u ozdravljenje kluba. Ne znam da li je to specifican slucaj u Zenici ali cini mi se da su lokalni privrednici i uticajniji ljudi u ovom gradu "totalno operisani" od sporta generalno, pa samim tim i od Čelika. Oni imaju neke druge sfere interesovanja, mozda vise vezano za religiju, stvari koje podizu svijest o samom narodu i tako te manifestacije ili nesto trece, ali u Čeliku zasad ne vide neku vrijednost koja bi njima bila zanimljiva i koja bi ih ponukala da se angazuju oko Čelika. Da li je to ostalo zbog toga sto je vecina privatnika bila "naslonjena" na lokalnu vlast dugi niz godina, koja opet nije marila za Čelik, osim za neke svoje dilove, pa se to kasnije nastavilo iako su "gradski oci" promjenili dres, pa nikome nije bilo u interesu da se puno "bakce" oko Čelika, ne znam. Ali moram da kazem, cast pojedincima koji su uz klub od kantona sve ove godine, kao i onima koji su se prikljucili na ovom putu koji putujemo.

Zenica ima potencijal da izgura Čelik u stabilnog premijerligasa, pa cak i ucesnika evropskih kupova, samo dok skonta da je to i u njenom interesu a ne samo skupine od "300" navijaca koji idu za klubom svake sedmice od nemila do nedraga po Bosni i Hercegovini. Ali ja sam optimist sto se ove price tice, doci se to sve na svoje mjesto.

NAPRIJED ČELIK!!!
Naravno izazov je sto klub ne moze u ovom trenutku ponuditi vidljivost tih lokalaca jer igra federalnu ligu, i zato pod svaku cijenu trebamo uci u PL....mislim da ce biti i rast sponzora, pogotovo lokalaca.

Ne znam koliko si upratio, npr Kapkovic iz Nemile, ne znam lika ali sta radi za Nemilu recimo, je nevjerovatno. Za MZ ali i za klub. Cak je ured izganjao bio i izlaz s autoputa, al mu to nisu dali, ali novac od Vlade FBiH dobije NK Nemila recimo....kad pogledas neke njihove sponzore, to su zenicki lokani biznismeni, mislim i Nemila pripada Zenici, ali hocu reci koliko uticaja ima politika i opcenito uticaj tih ljudi na sport.
A ne bi trebalo biti tako, ali u Bosni je to realnost.

Siroka je tema i moze se tu svasta reci, ali cinjenica je da mi bez takve podrske i pomoci smo blizu ulaska u PL, i zato je ova uprava napravila top posao....da li ce praviti greske, sigurno hoce, ali ih treba podrzati.
Ja se nadam vise institucionalne pomoci i naravno lokalnih mocnika, uz sve to, mi smo stabilan premierligas i uskoro i pretedent na evropu, kroz 3-5 godina.
Rz88

Post Postao/la Rz88 »

Luis Nazario da Lima je napisao/la: 19 ožu 2026, 19:34
phillies je napisao/la: 19 ožu 2026, 00:11
Luis Nazario da Lima je napisao/la: 18 ožu 2026, 22:24

100% si upravu.
Niksic velezovac, daje im sve zivo, i iz budzeta i kroz druge sponzore.
Velez je recimo dobar primjer kako se od lokalnih bogatasa moze napraviti stabilna ekipa, svi su im sponzori lokalci i daju im brdo para.

Almy je recimo jaca firma od mostarske koja im sad gradi dio tribine, ali Almy nama ne daje koliko ova firma Velezu....hvala Almy svakako na svemu, ali moze to dooosta bolje od lokalnih mocnika.
E vidis, to je drugi, hajmo reci, problem u ovoj prici oko podrske Čeliku. Pored minornog broja zenicana i jos k tome navijaca Čelika na svim nivoima vlasti, pocev od najvise pa do najnize, koji bi mogli svojim uticajem i lobiranjem pomoci nasem klubu (da se razumijemo, ovdje ne govorim o nekim "mutnim" parama ili necem slicnom, nego kroz legalne gruntove, poticaje ili kako se to vec zove :D ), tu je i totalni nedostatak lokalne zajednice citaj privrednika da se aktivnije ukljuce u ozdravljenje kluba. Ne znam da li je to specifican slucaj u Zenici ali cini mi se da su lokalni privrednici i uticajniji ljudi u ovom gradu "totalno operisani" od sporta generalno, pa samim tim i od Čelika. Oni imaju neke druge sfere interesovanja, mozda vise vezano za religiju, stvari koje podizu svijest o samom narodu i tako te manifestacije ili nesto trece, ali u Čeliku zasad ne vide neku vrijednost koja bi njima bila zanimljiva i koja bi ih ponukala da se angazuju oko Čelika. Da li je to ostalo zbog toga sto je vecina privatnika bila "naslonjena" na lokalnu vlast dugi niz godina, koja opet nije marila za Čelik, osim za neke svoje dilove, pa se to kasnije nastavilo iako su "gradski oci" promjenili dres, pa nikome nije bilo u interesu da se puno "bakce" oko Čelika, ne znam. Ali moram da kazem, cast pojedincima koji su uz klub od kantona sve ove godine, kao i onima koji su se prikljucili na ovom putu koji putujemo.

Zenica ima potencijal da izgura Čelik u stabilnog premijerligasa, pa cak i ucesnika evropskih kupova, samo dok skonta da je to i u njenom interesu a ne samo skupine od "300" navijaca koji idu za klubom svake sedmice od nemila do nedraga po Bosni i Hercegovini. Ali ja sam optimist sto se ove price tice, doci se to sve na svoje mjesto.

NAPRIJED ČELIK!!!
Naravno izazov je sto klub ne moze u ovom trenutku ponuditi vidljivost tih lokalaca jer igra federalnu ligu, i zato pod svaku cijenu trebamo uci u PL....mislim da ce biti i rast sponzora, pogotovo lokalaca.

Ne znam koliko si upratio, npr Kapkovic iz Nemile, ne znam lika ali sta radi za Nemilu recimo, je nevjerovatno. Za MZ ali i za klub. Cak je ured izganjao bio i izlaz s autoputa, al mu to nisu dali, ali novac od Vlade FBiH dobije NK Nemila recimo....kad pogledas neke njihove sponzore, to su zenicki lokani biznismeni, mislim i Nemila pripada Zenici, ali hocu reci koliko uticaja ima politika i opcenito uticaj tih ljudi na sport.
A ne bi trebalo biti tako, ali u Bosni je to realnost.

Siroka je tema i moze se tu svasta reci, ali cinjenica je da mi bez takve podrske i pomoci smo blizu ulaska u PL, i zato je ova uprava napravila top posao....da li ce praviti greske, sigurno hoce, ali ih treba podrzati.
Ja se nadam vise institucionalne pomoci i naravno lokalnih mocnika, uz sve to, mi smo stabilan premierligas i uskoro i pretedent na evropu, kroz 3-5 godina.
Nisam upoznat u rad Nemile, ali znam da su od kantona dobili 220 hiljada i da se nalaze na dnu DLC-a. Sumnjivo. S tim parama moraju biti minimalno sredina tabele u DLC-u. Upitno je li svih 220 hiljada preusmjereno u razvoj NK Nemile.
Slicne stvari rade i veci klubovi koji imaju podrsku politike.
Ovo sto si rekao da nismo zanimljivi. Uvijek smo zanimljivi onome tko istinski voli. Znam da su to bajkice i da nema poduzetnika koji ce dati onako, ali to je neka realnost. Ili korist ili ljubav, rijetko se nadje sredina.
RealMadrid

Post Postao/la RealMadrid »

Prenosi utakmica WWin Prve lige FBiH od sada na TV Arena Sport https://share.google/ouOcb0y1K6f1Zhefw
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

Fino je Kapkovic naplatio svoju podrsku Zakona o klubovima od drustvenog znacaja. Uvalio je NK Nemilu koja je cini mi se dobila vise novca od Stupcanice. Od tada Nemila biljezi pad rezultata i evo bori se za opstanak u Drugoj Federalnoj. Dakle, sredstva su "pametno" potrosena. Bilo pa proslo... ali nadati se da ce ulaskom Čelika u PL proraditi zelja privrednila da sponzorisu klub. Osim ako im tad ne bude skupo...

Pa cak i ovo sto Arena TV ubuduce prenosi utakmice Prve Lige Federacije vjerujem da je zbog Čelika, publike na Bilinom i opcenito atmosfere na utakmicama Čelika.
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Zamorano
12. igrač

Post Postao/la Zamorano »

Uvijek dati MYTV da prvo izabere utakmice za prijenos. A Areni dat Tuzlu i Slobodu da prenosi :mrgreen:
Arena Čelika da ne prenose ni pod razno!
R0B1J4SH

Post Postao/la R0B1J4SH »

Zamorano je napisao/la: 19 ožu 2026, 21:09 Uvijek dati MYTV da prvo izabere utakmice za prijenos. A Areni dat Tuzlu i Slobodu da prenosi :mrgreen:
Arena Čelika da ne prenose ni pod razno!
Tako je,samo MY TV i Adnan Pločo :D
Avenija
Policija

Post Postao/la Avenija »

Koja tri U-21 igrača trebaju startati protiv Tomislava?

1. Hodžić, Smajlović, Palačkić 2 glasa 6%
2. Hodžić, Smajlović, Šutković 12 glasova 38%
3. Hodžić, Palačkić, Šutković 18 glasova 56%
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Luis Nazario da Lima

Post Postao/la Luis Nazario da Lima »

phillies je napisao/la: 19 ožu 2026, 20:55 Fino je Kapkovic naplatio svoju podrsku Zakona o klubovima od drustvenog znacaja. Uvalio je NK Nemilu koja je cini mi se dobila vise novca od Stupcanice. Od tada Nemila biljezi pad rezultata i evo bori se za opstanak u Drugoj Federalnoj. Dakle, sredstva su "pametno" potrosena. Bilo pa proslo... ali nadati se da ce ulaskom Čelika u PL proraditi zelja privrednila da sponzorisu klub. Osim ako im tad ne bude skupo...

Pa cak i ovo sto Arena TV ubuduce prenosi utakmice Prve Lige Federacije vjerujem da je zbog Čelika, publike na Bilinom i opcenito atmosfere na utakmicama Čelika.
Bas tako, dobili su bruku para, gdje su otisle nije nas ni briga, al sta radi politicki uticaj, to je nevjerovatno.
E sad da zamislimo da mi imamo takav vid podrske od institucija (kao sad ZDK), i da mi dobijamo takav novac kao Velez npr gdje bi nam bio kraj.

Arena ce doprinijeti popularnosti, ali ce oni forsirati svoje sponzore max, sto je ok jer mogu.
To mi moramo iskoristiti u pregovorima sa eventualnim sponzorima koliku vidljivost dobijaju.

Iskreno mislim da ne mozemo padati, gdje smo bili i u kakvoj dubiozi, pad nece vise biti takav....mislim da mozemo samo naprijed, al i mi svi moramo biti svjesni da ce trebati vremena.
Mozda se nekad provucemo na guzove da ostanemo u PL, sve su to koraci ka konacnoj stabilnosti kluba.

Mislim da ce se i PL prosirivati ubuduce, barem na 12 klubova, tako da ima nekih dalekih opcija, ali sve nama u korist.
phillies
12. igrač

Post Postao/la phillies »

slika

slika

Dvije TV kuce prenose tvoje utakmice!

Velik si StarČe!!! :D :D :D

Sto se tice eventualnog plasmana u PL, u prvoj godini mora biti postavljen cilj osmo mjesto na tabeli i prema tome se odredjivati. Dakle gledati kako god se zna da se opstane u ligi i da ne budemo klub "koji je plesao jedno ljeto" u eliti... Osmo mjesto (i vise) obezbjedjuju i odredjena sredstva od Saveza za tu ali i slijedecu sezonu, sto vjerujem nije zanemarljivo. Ali jos je rano govoriti o tome. Ovu temu otvaramo krajem maja :D
Samo Čelik zenički !!!

"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
Odgovori