NK Čelik
Re: NK Čelik
Trebalo bi na stranici skloniti Medjuseljca i Spahica sa liste igraca Celika.
Samo Čelik zenički !!!
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
"...Čelik alea, samo tebe volimo, gdje god ti da igraš, svuda pratimo te mi, volimo te, mi smo tvoji vjerni Robovi, Čelik alea..."
-
strucnjak9
Durmo branio sjajno? Daleko od toga da je branio sjajno. Pogledaj golove koje je primio protiv Croatie, Toska a i ovaj protiv Travnika jednim dijelom i njemu na dusu ide, gdje je pokupio Hodzica koji je mozda i mogao izblokirati sut Haracica. Osim utakmice protiv Sarajeva, bar po meni nije briljirao ni na jednoj drugoj ove godineEugen je napisao/la: ↑16 ožu 2026, 09:05 Durmo brani sjajno i golman se ne mijenja, zadnja linija nam je dobra i tu nema puno pametovanja. Ko misli da Horic ne moze igratt Premijer ligu nek malo.prati Premijer ligu i stopere koji tamo igraju. Ne kazem da ce igrati i naredne sezone, ali je pokazao pregrst puta sta znaci za ekipu na terenu. Kada su u pitanju bekovi mislim da Marin mora poceti u Tomislavu ili na poluvremenu da udje umjesto Smajlovica, koji nije na nivou kakav se ocekuje.
Durmo, Sivac, Hodzic, Horic, Smajlovic, Vardo, Amoah, Delic, Jamakovic, Šero i Mašić. Na poluvremenu Marina umjesto Smajlovica, eventualno kasnije Sijamija ili King umjesto Jamakovica, Palackic umjesto Delica...
Ne vidim drugog razloga za dovodjenj ovog golmana ispod 21 nego da se moze taktizirati. Nista protiv Durme. Durmo brani odlicno ali ako u polju ne funkcionise sve najbolje (a ne funkcionise) mora se probati i tako dati malo vise prostora ekipi da taktizira.
Vi kao da ste gledali sutkovica na 20 utakmica, a ne na 2 poluvremena gdje nije imao priliku da ista pokaze.
Za sada durmo nije pokazao da mora ili treba biti mijenjan. Go jeste dijelom njegov, ali ne moze se golman kriviti kada mu igrac dodje sam na 2 metra od gola. Imao je neke kikseve ranije, ali to se i ocekuje od golmana u drugoj ligi, pogotovo jer nas je puno puta spasio. Protiv toska je kriv za go, ali je odbranio zicer. Vjerujem da treneri vode racuna o tome, a u sustini se sve oko zasticenog godista svodi na to da li ce poceti smajlovic ili sutkovic i gdje je manji rizik. Vjerovatno su se odlucili za smajlovica da ne bi narusili hemiju u ekipi. Uostalom, go smo primili sa druge strane, a ne njegove koliko god je los bio.
Isto tako mislim da durmo nije zacementiran i da ce lako biti zamijenjen, to su pokazali i kada su culova stavljali na go. Cinjenicom da su sero i masetic zavrsili na klupi su pokazali da nema nedodirljivih i da svi mogu biti zamijenjeni.
Za sada durmo nije pokazao da mora ili treba biti mijenjan. Go jeste dijelom njegov, ali ne moze se golman kriviti kada mu igrac dodje sam na 2 metra od gola. Imao je neke kikseve ranije, ali to se i ocekuje od golmana u drugoj ligi, pogotovo jer nas je puno puta spasio. Protiv toska je kriv za go, ali je odbranio zicer. Vjerujem da treneri vode racuna o tome, a u sustini se sve oko zasticenog godista svodi na to da li ce poceti smajlovic ili sutkovic i gdje je manji rizik. Vjerovatno su se odlucili za smajlovica da ne bi narusili hemiju u ekipi. Uostalom, go smo primili sa druge strane, a ne njegove koliko god je los bio.
Isto tako mislim da durmo nije zacementiran i da ce lako biti zamijenjen, to su pokazali i kada su culova stavljali na go. Cinjenicom da su sero i masetic zavrsili na klupi su pokazali da nema nedodirljivih i da svi mogu biti zamijenjeni.
Los rezultat ali nekako mislim da bi moglo biti dobro .
Imam nadu da Delic,Amoah i Jenic su dobri igraci .
Delic je napredovao ,fali mu da pocne zabijati ali mislim da ga treba proigravati vise. Amaoh isto tako. Treba raditi sa njima trojicom i Masica tu ubaciti da se kontaju i jedan drugom asistiraju vise. Jenjica treba istrpiti ne sumnjam da ce proigrati dok osjeti se djelom ekipe i osjeti atmosferu.
Ali vidjet cemo na gostovanjima.
Jos mislim da ce to bolje izgledati u odbrani posebno nakon Ramazana
Imam nadu da Delic,Amoah i Jenic su dobri igraci .
Delic je napredovao ,fali mu da pocne zabijati ali mislim da ga treba proigravati vise. Amaoh isto tako. Treba raditi sa njima trojicom i Masica tu ubaciti da se kontaju i jedan drugom asistiraju vise. Jenjica treba istrpiti ne sumnjam da ce proigrati dok osjeti se djelom ekipe i osjeti atmosferu.
Ali vidjet cemo na gostovanjima.
Jos mislim da ce to bolje izgledati u odbrani posebno nakon Ramazana
I ja kako sam upratio ovog golmana da je bio beton protiv nas i ako je proglasen kao najbolji golman u ligi te sezone znaci da nije los, naprotiv ima kvalitet a Durmu nebi zamjenio ovu tekmu zbog neki losi igara jer ih nije ni bilo nego cisto zbog tog pravila u21.
Durmo je nas momak i trebao bi razumjeti ako se ostavi na klupi jer imamo sad problem u21 zbog kartona Jamaka i slabije forme Smajlovica.Imamo sta imamo i samo se nadat da pojedini igrqci dignu formu jer imamo problem sa skoro pola ekipe i ti igrqci ne pokazuju trenutno onoliko koliko znaju i mogu i to je mozda nas najveci problem
Masic Delic Jenjic Smajlovic Sero pa i Sijamija nisu ni na 70% a mnogo je to igraca da nisu u formi i to se dwbelo osjeti pa toliki broj igraca da nisu na 100% bi osjetile i mnogo jace ekipe.
Durmo je nas momak i trebao bi razumjeti ako se ostavi na klupi jer imamo sad problem u21 zbog kartona Jamaka i slabije forme Smajlovica.Imamo sta imamo i samo se nadat da pojedini igrqci dignu formu jer imamo problem sa skoro pola ekipe i ti igrqci ne pokazuju trenutno onoliko koliko znaju i mogu i to je mozda nas najveci problem
Masic Delic Jenjic Smajlovic Sero pa i Sijamija nisu ni na 70% a mnogo je to igraca da nisu u formi i to se dwbelo osjeti pa toliki broj igraca da nisu na 100% bi osjetile i mnogo jace ekipe.
@macak
Niko ne skida Durmu zbog losih nastupa, nego upravo zato sto je U21 golman i doveden - zbog taktickih izmjena igraca. Da nije tako, onda je i Besa mogao biti rezervni golman, ionako je minimalna sansa da udje kao zamjena Durmi.
Dalje, kad gledas koji su ostali u21 i na kojim pozicijama, misljenja sam da je eventalna zamjena Durme za narednu utakmicu, najmanji gubitak kvaliteta u odnosu prvotimac-zamjena. Ipak je Sutkovic proglasen najboljim golmanom lige.
Na ostalim pozicijama mislim da bi imali veci "minus" npr. Babic umjesto Varde, Palackic umjesto Delica... ko ima jos?
Niko ne skida Durmu zbog losih nastupa, nego upravo zato sto je U21 golman i doveden - zbog taktickih izmjena igraca. Da nije tako, onda je i Besa mogao biti rezervni golman, ionako je minimalna sansa da udje kao zamjena Durmi.
Dalje, kad gledas koji su ostali u21 i na kojim pozicijama, misljenja sam da je eventalna zamjena Durme za narednu utakmicu, najmanji gubitak kvaliteta u odnosu prvotimac-zamjena. Ipak je Sutkovic proglasen najboljim golmanom lige.
Na ostalim pozicijama mislim da bi imali veci "minus" npr. Babic umjesto Varde, Palackic umjesto Delica... ko ima jos?
Samo Čelik zenički !!!
Gledali smo Šutkovića prošle sezone kad je branio u Tomislavu, čistu nam pobjedu skinuo, ako se ko sjeća ona dva, tri zicera, jedan je Popović bio u zadnjim minutama 1 na 1.macak_ je napisao/la: ↑16 ožu 2026, 19:51 Vi kao da ste gledali sutkovica na 20 utakmica, a ne na 2 poluvremena gdje nije imao priliku da ista pokaze.
Ništa protiv Durme, al ovo je utakmica gdje nam gori sa U21. Baš smo knap sa U21 igračima, moraju biti 4 u zapisniku. Obavezno povesti još barem jednog juniora, jer ne daj bože povrede jednog od U21 u prvom poluvremenu, mogli bi izgubiti bodove, da se registruje 3:0 za Tomislav, što se desilo Jedinstvu
A zaboravio sam Babića, to je 5 U21. Svakako ne bi bilo loše još jednog U21 na klupu.
Moze i Babic na zadnjeg veznog, sta dali, poluvrijeme sigurno moze odigrati.
Ma nije to toliko lose kao sto se predstavlja i pise ovdje. Jesmo kiks napravili sa travnikom, ali igra nije toliko losa, samo da donesemo 3 boda protiv tomislava i to ce leci na svoje.
Ma nije to toliko lose kao sto se predstavlja i pise ovdje. Jesmo kiks napravili sa travnikom, ali igra nije toliko losa, samo da donesemo 3 boda protiv tomislava i to ce leci na svoje.
Malo mi je lakše što je Tošk kiksao pa srećom ne gledam kao toliki gubitak bodova, sad pobjediti Tomislav pod svaku cijenuRedbull je napisao/la: ↑16 ožu 2026, 22:30 Moze i Babic na zadnjeg veznog, sta dali, poluvrijeme sigurno moze odigrati.
NK Čelik 45 i Robijaši 88

OKK Čelik 54

OKK Čelik 54
Travnik će nam biti opasan konkurent, nisam ih ni pratio dok snimak nisam pogledao, Hrustanović, Biber, Gasal, Haračić, Kurevija, imaju oni pofinu ekipu. Znaš koliko poginu za bod protiv nas, a tek koja bi im satisfakcija bila da završe ispred nas, pa makar ne ušli u PL.Cr7legia je napisao/la: ↑16 ožu 2026, 23:00Malo mi je lakše što je Tošk kiksao pa srećom ne gledam kao toliki gubitak bodova, sad pobjediti Tomislav pod svaku cijenuRedbull je napisao/la: ↑16 ožu 2026, 22:30 Moze i Babic na zadnjeg veznog, sta dali, poluvrijeme sigurno moze odigrati.
Ma nije to toliko lose kao sto se predstavlja i pise ovdje. Jesmo kiks napravili sa travnikom, ali igra nije toliko losa, samo da donesemo 3 boda protiv tomislava i to ce leci na svoje.![]()
Dosta dosta teže proljeće od jeseni.
Jedinstvo također jako dobra ekipa, ako dobiju Igman kući a mi ne dobijemo Tomislav, eto ih na minus 5, a imaju jako dobar raspored. Stupčanica je tu također...
Nama je naredna krucijalna, pobjeda donosi mir i 12 000 sociosa protiv Gorkog.
Nama je naredna krucijalna, pobjeda donosi mir i 12 000 sociosa protiv Gorkog.
- Zenicanin988
Ja bi Sutkovića stavio ispred Durme i da nije U21. Bolji je golman.
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Ma tosk i ne racunam, nama su travnik i žujani konkurencija. Jedinstvo igrat ce toplo-hladno, bit ce dobre igre, al sumnjam da ce ih toliko rezultati pratiti. Protiv tomislava se ozbiljno mora na 3 boda ici, slabiji su i oni dosta u odnosu na proljece. Ta pobjeda bi nas vratila na pravi put.Cr7legia je napisao/la: ↑16 ožu 2026, 23:00Malo mi je lakše što je Tošk kiksao pa srećom ne gledam kao toliki gubitak bodova, sad pobjediti Tomislav pod svaku cijenuRedbull je napisao/la: ↑16 ožu 2026, 22:30 Moze i Babic na zadnjeg veznog, sta dali, poluvrijeme sigurno moze odigrati.
Ma nije to toliko lose kao sto se predstavlja i pise ovdje. Jesmo kiks napravili sa travnikom, ali igra nije toliko losa, samo da donesemo 3 boda protiv tomislava i to ce leci na svoje.![]()