Ma nije mi bas izgledao kao neko ko obilazi evropska nogometna borilista, ali to nije ni tema. Razumijem ja sta hoces da kazes, ali nas je covjek biljka cudnovata, i pitanje je da li klubu u ovom momentu treba da ulazi u ovaj projekat, da bi dobio sta? da ljudi sjede na svom mjestu? Da znas da ce te mjesto na tribini cekati pa makar ti usao pet minuta prije pocetka? A onda shvatis da je tri hiljade ljudi istog misljenja kao i ti i svi dosli pet minuta do pocetka utakmice, a ne mogu uci na vrijeme jer citaci karti ne mogu stici "otkucati" sve, pa sistem zablokira, a onda panika nastaje i krkljanac....Guest.1945 je napisao/la: ↑13 vel 2026, 00:56Pa došao normalan čovjek koji je vjerovatno negdje na zapadu bio na utakmici i sad ovde prvi put.Normalno da ce ti redar ramenima slijegat kad to nije pravilo kod nas i boli saveza dupe za to.Ovde govorimo o projektu iza čega bi ti klub stao, od organizacije pa dalje.Ko da ste djeca nekad pa uzmete poredite kruške i jabuke i dokazivat da je to isto.phillies je napisao/la: ↑12 vel 2026, 19:59 Kad je BiH protiv Austrije igrala ovdje, ja bio na Jugu, i dolazi covjek sa kartom i trazi "svoje mjesto". Nasao ga je i naravno zauzeto bilo. Nakon prepiranja sa "uzurpatorom", covjek ode do redara i objasnjava mu da hoce svoje mjesto. Redar ga blijedo gleda kao da je ovaj pobjegao iz zice, i samo slijega ramenima, kao nemam ja nista s tim. Tako bi bilo i na nasim utakmicama...mi smo daleko od Evrope i Amerike koji prije svega imaju kulturu, onda organizaciju utakmice uz mnogo vise redara, a onda vjerujem i zakone prije svega klupske, gdje "uzurpator" moze se suociti sa zabranom posjete utakmicama. Dobro ovo sad nagadjam ali vjerujem da je tako.![]()
Ono sto sada zeljno iscekujemo je broj prodatih karata, a ono sto manje zeljno iscekujemo je "cestitka" Saveza.
Ali, nisam protivan da se postepeno ide sa ovom idejom, pa dok navijaci nadodju sa razmisljanjem i normalnim ponasanjem.